Marjott

Marja in high heels

Kategori: 2008

Känner mej ganska duktig, idag har jag öningskört igen! Vid hästhagen, lillängen och storängen. Gick bra, förutom då pappa och jag var tvugna att byta plats mitt på vägarna då jag inte riktigt kunde hantera situationen.Typ på minismal väg då jag skulle bli tvungen att backa (utan att hamna i diket) för att släppa fram en annan bil.
Dessutom har jag bakat mockarutor till Artur. Känner mej inte ika stolt. Kan inte sluta äta! Måste måste lära mej att behärkska mej. Jag tykcer själv att jag är läskig!

Igår tog jag på mej mina klackar och aj, min lilltå och "trampdynor". Tur att jag alltid har med mej ett par extra skor.
Såg dessutom på Batman. En sisådär hundra år efter alla andra! Nästa film blir "Get smart" och "Patrik 1,5".

  
 
Ikväll ska jag laga tacos, ochs en till några av arturs kompsisar. kan inte mycket annat än hoppas att jag smälter in bara.


Utdrag ur "The ex".

-Men det är nog bra att vi (han och hans fru) går till den där psykologen och pratar. Han har fakitskt hjälpt henne att gå ner i vikt.
- Men din fru har ju anorexia!
-Ja, han är verkligen bra.

Skolan kickar igång

Kategori: 2008

Nu känner man att skolan inte längre är på sin första vecka, utan börjar sparka igång riktigt ordentligt. kankse inte rikigt ordentligt, men det lär väl komma snart. Typ imorron. Idag har rättskunskapen börjat för mej och Anna som valt det som indiviudellaval. Tur att Anna valde till det, annars had ejag vart helt ensam! Och vad än alla säger så skulle jag inte gillat det alls... Synd bara att vi verkar få de lärare vi inte riktgit är så sugna på att ha.... men men, som pappa säger så får jag väl bara acceptrea det totalt elle göra något åt det (eller han säger inte så om just det, eftersom jag aldrig i hela världen skulle prata om skolan elle rmitt liv överhuvudtaget med mina föräldrar. Om jag inte just ätit, för då blir jag på väldigt gott humör).

Igår var dte en bra dag :) Jag åt älskade älskade prinsesstårta med lika älskade Artur :) :P (Det där var int menat att vara elakt på något ändå sätt, utan väldiigt snällt).
Sedan tog jag en buss som tog evinerlig tid på sig att skjutsa mej hem. Hallå? En hel halvtimme från slussen till mej? Naej. Jag hade "bokat" tid med pappa för att övningsköra klockan tre. (ja, jag hann gå iskolan ocjh fika och åka trög buss till lite efter tre). Och det gick rikigt bra! Jag övergav min nyböjarslinga och åkte runt i saltsjöduvnäs inkulsive branta och läskiga backar. Stolt är jag också eftersom jag kunde börja köra i lutande backe (nu är alla backar lutande, men you know...). Stolt är jag även över att jag kunde starta med tvåan växel... Inget jag ska börja göra dock.

På kvällen lagade jag Pasta med örtgrönsaker, för då skulle Karin och Morgan med gullunge komma!!!!!!! Fast Vilmer var hungrig så Karin var inte med och åt precis... Hon slöt sig til oss när vi var klara ^^ men måste man så måste man. Ett ganska kort besök nu när vilmer var här första gången, vilket jag förstod att dte skulle bli. De ursäktade ig lite, vilket de ABSOLUT inte behövde göra, och sa att de skulle stanna längre nästa gång och inte bara äta och gå... Hahhah, Spelar ingen foll fö det är ALLTID lika trevligt att ha er här, vad ni än gör :)

Idag har jag rört ett trumsett för första gången på väldig tlänge. Vågade dock inte röra basen (estetisk verksamhet).

Nu börjar Lollo och jag komma igång med vårat coola projektarbete. Ska starta en blogg om det snart. Håll utkik!!!!!!!!!!!!!!! Och som tur är så trodde typ mina föräldrar att de skulle betala allt, så lär få en hel del från dom! Mindre kul är att de typ vill följe med.... över min döda kropp
Men ska få pengar för att lag mat mm, så jag kan samla in pengar på det sättet med. Alltså utöver stipendium mm.

Citat:
Morgan luktar på chiliburken och nyser
Morgan: Kommer ni ihåg på hemkunskapen då alla tog kryddburkar och andades in och så var det så starkt att man började gråta?
Karin: Va? ehh... Det var nog bara i Skellefteå.

(Shit vad de kan vara underbara ibland ;))

Ett annorlunda steppass

Kategori: 2008

Jag har ett par skor jag gillar. Ett par skor med klack. Tidigare har jag bara skitit i att ta hand om dom och inte klackat om dom Men nu med tanke på att jag fakitskt gillar dessa skor, så tog jag tag i saken och gick till forums skomakeri. De var snälla och fixade skorna på plats, tog mindre än fem minuter och kostade bara 99 kronor. Så nu ska jag slita dem med hälsan och klacka om dom när dte behövs! fast jag tror att dte måste ha gått att gå med de andra klackarna också, för liksom hela togs ju bort... Men inte värt att riskera. De är ju trots allt en av de ytters ytterst får klacksjorna som jag faktiskt kan gå i i mer än några minuter utan att gråta av smärta.



Vet inte om det var exakt dessa, men samma märke och iaf typ likadana...

Senare idag var det dags för min favvoritsyssla- Step. Den svåraste och mest annorlunda steppass jag någonsin gått på. Och varför fick jag en känsla av halvporr helt plötsligt? Kanske var det rörelserna, kanske var det hela hennes kroppspråk, eller kanske var det blicken hon hade ibland? Porr eller inte, grymt kul var det minst sagt!!! Fast eftersom det var så pass svårt var det inte lika svettigt som det kunde ha varit. Men nästa gång då man lär sig mer , då jäklar!!

Imorron har jag TACk gode gud sovmorgon. Börjar 25 över 10, men har tyvärr jympa senare på dagen. Usch då....
Tisdagen är sjukt skön. Bara typ två timmars projektarbete. Dock ska jag och Lollo stanna kvar i en timme eller så och fortsätta med vårat viktiga arbete (ambitiösa eller vad?!). Sen blir det minsan prinsesstårta! Och ännu senare övningskörning, och ännu lite senare middag på karin och Morgan Jag funtar på "Pasta med örtgrönsaker". fast hoppar efterrätten denna gång.

Första veckan överlevd

Kategori: 2008

Helg, underbara helg. Vad jag har längtat efter att vara ledig! Inte för att första veckan har varit tung, men att gå upp tidigt och tänka är inget jag föredrar framför att gå upp sent och bara hänga.
Idag har varit världens mest sköna skoldag, samma som varje fredag. Börjar vid den sköna tiden tio i elva och slutar redan kvart i ett! Snacka om bra :)
Idag har jah dessutom hunnit med att fika med Lovisa. Tredje gången gillt som man säger ;) Det blev fotöljen på hornsgatan, och jag hade ingen aning, absolut ingen aning om att det var så sjukt galet nära att gå från slussen till hornsgatan! Något nytt ska man väl lära sig nu när man börjat skolan... Ett väldigt sött caffé med ett äldigt stort drickutbud måste jag säga. Chailatte om Marja själv för välja såklart.



Igår hälsade vi på karin och Morgan i deras lägenhet i sicka nu när de fått komma hem med Vilmer. Blev tvugna att ta bussen eftersom jag OUUUPPPS måste ha glömt lampan på så att batteriet dog. Just när det spöregna. Varför? WHY?
 Men väl där så fick jag hålla i honom! Helt galet mjuk och underbar. Tror nog att det är den första gången jag har hållit i en bebis, iaf på många år. Han sov hela tiden vi var där förutom en kort stund i slutet då han blev hungrig.

Imorron blir det fika fika med Fanny. Ska bli himla kul :) Måste köpa strumpbyxor...Och anmäla mej till the dance! Den börjar ju om bara två veckor!
Blir också middag på Tre Indier imorron. How I love <3

Äldst på skolan

Kategori: 2008

Första skoldagen. Nu är vi treor. Därmed äldst på skolan. Är det nu man borde känna att man äger plejset??
Mot alla odds känns det inte så otroligt hemskt som dte kanske borde göra att börja skolan igen. Dagarna innan valde jag att bara förtränga faktum, och nu väljer jag att se de små ljuspunkterna. Även om de är väldigt små och väldig tlångt borta. Jag ser fram emot sovmorgon imorron och på måndag och "Sex and the city" på kvällarna. Ser fram emot de underbara fredagarna som schemat för med sig. Endast två lektioner på hela dagen!!!!!! Ska boka in lite biobesök, fikor och restauranger så blir det bättre :) Sen komme rjag få se Lille Vilmer växa och bli större!

Åh, det var helt underbart att se Karin och Morgans barn på BB i söndags. Så liten men på något sätt ändå stor. Två och en halv dag gammal. Det var tur för han var vaken när vi kom :)
idag har de förresten äntligen fått komma hem och han har som tur är  äntligen börjat äta ordentligt.



Sex and the city, en underbar serie i många delar

Test

Kategori: 2008

Gjorde nyss ett personlighetstest där man fick fylla i 41 frågor. Jag fick texten:

Din personlighetstyp:

Tystlåtna, vänliga och samvetsgranna. Pålitliga. Sätter oftast andras behov framför sina egna. Stabila och praktiskt lagda. Värdesätter trygghet och traditioner. Välutvecklat sinne för form och funktion. Uppmärksamma på detaljer i det sociala samspelet. Extremt lyhörda för andras känslor. Vill vara till nytta för andra.


Karriärer som skulle kunna passa dig:

Inredningsdesigners, designers, sjuksköterskor, administratörer, operativa chefer, sekreterare, förskole- och dagispersonal, socialarbetare, personalvetare, juristassistenter, präster, kontorsansvariga, affärsinnehavare, ekonomibiträden, hemmafruar/hemmamän, trädgårdsmästare, kuratorer, familjerådgivare, hälsovårdspersonal, bibliotekarier, medicintekniker.

Stämmer nog ganska bra. Fast vad är det där för yrken?! Hm, familjerådgivare. vad gör dom? personalvetare har jag också hört lite om. Googel.

Besöksdags

Kategori: 2008

Idag får jag äntligen se den lilla bebisen! Hittills har det kännts en gutta overkligt, eftersom jag inte fått se honom. Men nu är det minsann dags! Ska bli super spännande :) FÖrsta bebisen jag känner liksom. Ingen, verkligen ingen jag känner har någon bebis. Okej, om man räknar med Sverige så stämmer det.

Vad har jag gjort dessa dagar annars då? Jo, jag skulle väl säga att mesta deen av tiden har gått åt till at fika och käka glass! Väl spenderad tid alltså. Här får inte kastas bort värdefulla sommarlovsdagar till att göra massa strunt inte ^^ Hahah, lite synd minsann att skolan börjar redan i övermorgon! Lite overkligt det med. Jag som haft det så bra.

Något annat som är ltie synd är att min gammelmormor har dött. Du vet Fanny, hon som ingen visste hur gammal hon var och som frågade om du var min dotter?
Fast jag har bara träffat henne några få gånger, värre är det väl för mamma.

Jag som nybliven moster

Kategori: 2008

Pappa har fått ett barnbarn.
Min kära storasyster har blivit mamma,
och den bästa svåger man kan tänka sig har blivit pappa.
Jag har blivit moster!!

I natt 00.58 kom den lilla pojken, två veckor för tidigt. Det fick jag veta på sms lite innan två på natten. Inte så bra, med tanke på att jag knappt kunde sova!

Underbart! Helt jävla underbart!!!!!!!!!! Grattis!

<3

Kategori: 2008

Just det, påminnelse till mej, från mej

22 månader Exakt om 4 timmar och femton minuter.

<3 <3 <3 <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3
En för varje  månad

Återföreningen

Kategori: 2008

Idag har jag träffat Lollo för första gången sedan i juni! Alldeled galet länge sedan ju... Och medans jag väntad epå henne vid slussen, vem ser jag där om inte en annan tjej (sara) i min klass. Klassåterförening en evcka innan start? OCh inte nog emd det, när jag och Lollo sitter vid vattnet vid slussen kommer en annan Sara förbi. Hahaha....

I förrgår bjöd vi hem Karin och Morgan. Som sagt, inte lång tid kvar till bebis ^^ Morgans företags grejs verkar komma igång snart. Håller tummarna för att allt fungerar bra nu. Tydligen skulle han gå upp åtta i går för att börja jobba (jobba hemma alltså). Karin är föräldraledig! Anyway, jag lagade kyckling med jordnötssås, gott faktiskt. Och lite efterätt bestående av rostad sockerkaka med grädde+matyoghurt och jorgdubbar.

Usch, det är inte alls lång tid kvar till skolan börjar. Tom mindre än ett vanligt litet sport/höst/påsklov. Ska njuta som bara den nu. Har sett schemat för några dagar sedan och det var inte så tokigt! Förutom fredagar. Gympa astidigt, sedan en rast på över en timme, sedan tre lektioner och sedan långrast igen. Var är lunchen? innan tio eller sent så man dör? Hur har de tänkt att någon ska komma till gympan? Ingen kommer att gå. annars är det väl lite för tidiga morgonar (hej då sex and the city serier), men slutar tidigar iaf :)

Varför är jag ständigt hungrig?

Kategori: 2008

Why God WHYYYYYYYYYYYYYYYYYY??? Jag kan tala om att det är inte sådär jätteroligt att vara hungrig nästan hela tiden. Denna inte så roliga period började i förrgår och jag verkligen hoppas att dne kan sluta väldigt snart. Jag kan äta mej proppmätt, och mindre än en timme senare är jag åtminstonne lite hungrig igen. Ni kan ju tänka er hur det blir på nätterna. Horribla tid.
Jag får väl äta upp all smet ikväll då jag ska baka sockerkaka tills imorron.

Imorron ´kommer Karin och Morgan hit igen :) och Artur dessutom. Och så imorron har tydligen pappa namnsdag. Igen.

Här om dagen när jag gick ut emed Mirre på min morgonpromenad (osminkad ska tillägas) började några typ 9-åringar (14-åringar) hojta efter en. Då är det fan i mej illa. Illa!  Men jag kan faktiskt inte hjälp att jag se rut att vara typ 8 (kanske 13) utan smink. Kommer ihåg för några år sedan då någon sa att det var som en resa tillbaks till femman att se mej utan smink. men när jag blir gammal, då ni! Då komme rjag se ut som tjugo! HA!

Det är inte meningen att man inte ska kunna se sig själv i spegeln för all imma

Kategori: 2008

Igår var jag på ett steppass, och vi kan väl säga att det var minst sagt svettigt. Något fel på AC:n, eller något. När jag kom in i salen kändes det lite för varmt och kvavt. När jag sen började svettas alldeles för lätt börjad ejag undra.... När jag såg att det blev lite vitt pås peglarna började jag bli orolig. Sedan då jag knappt kunde se mej själv i spegel kunde man inte så mycket annat än att skratta och kämpa vidare. behöve jag säga att jag drack en sisådär tre flaskor med vatten efter?

Jag har aldrig

-Sett killarna som var där varit så blöta att de såg ut som om de stått 10 min ute i spöregn.
- Blivit så svettig att jag fått svettfläckar på byxorna
- Sett alla vara så röda i ansiktet
- varit så varm att det faktiskt tro det elelr ej blvit fuktigt på golvet under mina skor!!
- Sett en tjej ta av sig tröjan under ett pass
- Haft problem med att se mej själv i spegeln på grund av all imma

Igår fyllde Karin år, och vi kom över till deras place (för första gången nu på över ett år, de har bott i Norge). Vi gick upp på terassen (13 våningar upp) och fikade bullar och tårta. Muuuuuuuuuuums

Hemma igen!

Kategori: 2008

Här följer ett litet kort och ganska tråkigt inlägg, kanske inte är in the mood att skriva blogg men men, inte precis så att någon läser iaf!

Kom hem för någon dag sedan från den lilla korta Sverigebilresan. Igen. Den här gången hade vi turen att hitta ett super bra vandrarhem! Nästan som ett litet hotell ju :) Kök, toalett och tv i rummet. det är inte alla vandrarhem som har det kan jag säga.
Supervarmt var det ju okcså, fats ändå bada jag inget. Hade inte lust riktigt. Fast det spöregna dock som utav bara den en kväll! Beroende av varmchoklad har jag säkert blivit också.
 

Dansmattan var ett riktigt kap! Nu har också Artur laddat ner massa nya låtar, så jag kan glatt skutta omkring till "nori nori nori" och "Candy"! Finns inte mycket bättre.

 Söthunden har somnat efter att pappa klappat henne på magen