Marjott

Jag är kär i mat

Kategori: 2011






Aptitretare på tre skedar. Superdgoda! Bäst var den med blomkål.



Brödet som fick jäsa vid bordet och här är helt nybakat och supervarmt. Med underbart smör...



Ena halvan av en rätt. Dykplockad kammussla eldad i sitt skal. Hade kommit dit natten innan.





Dagen fångst (maulk), den som var gräddad i 38 grader länge, och sen innan servering sätts det upp till 42 grader. 29 ingreidienser!





Blodduva från Loiredalen (tror det ligger i frankrike?) med kungskrabba och massor av annat.




Deras variant på fattiga rddare. Sjukt god! Artur blev kär i deras 100-åriga vinäger. Jag med.



Brynht smörglass med Havtorn, torkad choklad och krispig honung



"Efterefterrätten". Rulltårta med hemkokta marmelader. Jag åt upp hela chokladmarmeladen!

Det här var långt ifrån alla rätter. och jag nämnde ca en hundradel av alla ingredienser. Borde scanna in menyn...

Minne för livet! *Kärlek*

Söndagsmiddag

Kategori: 2011

Idag har Karin, Morgan och Vilmer kommit hit på middag. Var så himla länge sen jag träffade dom så det var jättekul!

Jag körde på att göra en förrätt istället för en efterrätt.




Förrätt: minikrustader med avokadoröra, räka och pepparrot.



Varmrätt: Krämig ratatouille med getost. Och så en snabblagad filmjölkslimpa som jag gjort tidigare idag.

Till "eftersnack" hade jag mina frukt&nöttbollar.

Nu är det Solsidan, som jag följer varje vecka :)

(senare blir det bilder från frantzén/linderberg)

Lycka

Kategori: 2011

Just hemkommen från Frantzen/Lindeberg. Jag säger bara OMG vad underbart gott det var! Tack Artur för en av de bästa presenterna  jag någonsin fått!

Tog lite bilder med min mobil, men de är så jäkla mörka att man knappt ser något alls. Artur tog lite bättre med sin mobil, så bilder kommer nog upp imorron. Vi tog ju 7-rätters, men självklart fick man massor av andra smårätten också. Vi fick menyn med oss, jag kommer inte lägga upp hela, för det var liksom en A4-sida men minitext...

Ett urval av menyn, my favorites:

Apetitretare: Morot makron med leverparafait. Var bara en liten del av aptitreatarna, men det absolut bästa! Smälte i munnen och var något av det godaste jag ätit i hela mitt liv!!!
En annan av mina favorit aptitretare är: Puré på bränd bröd serverad med kokt och rå blomkål, höaska, brynt smör samt karamelliserad blomkålspuré och stekt bröd.

Fick även deras UNDERBART goda bröd med tre sorters smör. Helt nybakt och fick fick tom se när det jästes. Favoriten var smöret som var vispat, brynt smör.

En av mina andra favoriträtter var en av huvudrätterna bestående av 29 ingreidenser! Vi fick innehållsförtecknignen på den och oj vad coola ingredienser det var! Snacka om påkostat... Den kallades "Satio Tempestas" och var dagns fångst (marulk) med nyskördat från deras trädgårdar serverat med brynande smör, hasselnöt, torkad sjöborre och stekt fjäll från brax. Marulken hade tillagats länge på 38 grader och strax innan servering höjs den till 42. De kom tom med in med hela fisken innan den serverades för att visa hur den såg ut hel.

Favorit huvudrätt 2: Deras variant av Fattiga Riddare bestående av vit soja- och tryffelfusion (detta var en slags dricka manf ick till "fattiga riddaren) citron, silverlök och 100-årig vinäger.

Nu hoppar jag till min favvo dessert:
Rulltårta med hemkokta marmelader. åhh.... så gott! Vi fick 6 små mini rulltårtsbitar och tre olika marmelader. Jag gick loss på chokladmarmeladen. Okej, jag tog skeden och åt upp ALL chokladmarmelad, inkulsive massor av chokladsmulet som rulltårtsbitarna stod på.

JAG VILL DIT IGEN!

Ikväll är det Frantzén/Lindeberg som gäller!

Kategori: 2011

Ikväll är det äntligen dags för Frantzén/Lindeberg :) Har längtat till det länge! Har varit där en gång förut för över ett år sedan. Så nu är det hög tid att gå dit igen! Vi ska ta en sju-rätters avsmakningsmeny har vi bestämt. Men man får alltid massa små extra saker så detta lär som förra gången ta ett bra tag! Ska fota lite i smyg med min mobilkamera har jag tänkt så jag kan lägga upp lite bilder på den uppfinniungsrika och goda maten!

Hittills idag har jag hunnit med ett skivstångspass. Jag körde även ett i onsdags... Jag är inte van att köra styrka så nära inpå varandra, och jag hade fortfarande träningsvärk i benen! Egentligen tror jag man bara ska köra skivstångspass en gång i veckan, för det sliter ganska mycket på musklerna då det är hyfsat många repetiitioner. Menmen, ville inte gå step, för det är alltid samma ledare varje vecka på vissa tider, så då tröttnar jag bara om jag kör samma vecka in och vecka ut. Jag vill ha variation!

Fredagskväll

Kategori: 2011

Har vart ledig från jobb och skola. Kunde sova så länge jag ville :) Inte för att jag sov så länge iof, gick upp innan nio. Men det är en tid jag brukar gå upp även då jag är ledig och är van vid.

Köpte på maxi en "Medelhavstallrik", en färdig grej från Riddenheims eller vad det nu heter. Var fylld svamp, chili, oliver mm. Dock gillar jag intge oliver (det värsta jag vet i matväg).

 

Har precis gjort mina egna frukt och nötbollar! Tog en timme! Men oj vad goda de är. Det är bara att blanda lite olika saker och rulla till bollar. Denna gång tog jag chasewnötter och valnötter, dadlar, lite russin och havregryn, kokosflingor och kakao. Lite vatten så det blir kladdigt och så rulla i kokos. MUMS!

Imorron är det FRANTZEN/LINDEBERG som gäller :)

Nu är jag trött. Förresten hade jag (typ) namnsdag igår

Kategori: 2011

Det har tagit på mej mer än vad jag trodde att jobba/gå i skolan hela dagarna nu. Kommer hem sent (igår kvart i elva till exempel) och börjar skolan nio. Inte skojjigt. Så nu är jag slut. Ser fram emot en lång helg nu då jag är ledig imorron, utan varken skola eller jobb. Självklart måste jag plugga eftersom jag har tenta nästa lördag, och självklart ska jag göra andra jobbiga saker som att städa och vara huslig som tar tid. Men det är iaf tid som jag kan planera som jag vill. Jag KAN sova tillexempel. Om ingen ringer och väker mej *host*

Jag hade förresten typ namnsdag igår. Eller jag hade det tills någon dummer tog bort mitt namn och skrev dit "kyndelsmässodagen" istället. Men det var bara mamma och Karin som kom ihåg det.

Nu har vi bekräftat att vi ska gå på frantzen/lindeberg, och de har bekräftat att vi bekräftat :P Höll nästan på att missa deadlinen för bekräftelse där! Har inte kollat min mail (ej hunnit) på någon dag (kanske två) och så kollade jag i mobilen och då hade de frågar redan i förrgår, och man måste svra 48 timmar innan man ska dit. Så jag hann!

cid:D9D839A7-EB77-4944-B16E-6F8452435E16

God natt

Nedräkningen kan börja

Kategori: 2011

Snart ska jag på Frantzen/lindeberg! Bara tre dagar kvar...



Idag började skolan redan nio, Hu... Men fick sova lite bättre denna natt iaf! Men vid elva var jag hungrig och skakis och trött så jag gick till 7 eleven och köpte en välförtjänad och välbehövlig latte machiato. Värmde dessutom bra i kylan! (dock är dte plusgrader, men man kan frysa ändå!) Hade även en underbart god chokladbar som jag smaskade i mej innan träningen. Skivstång blidde det! Skönt att sluta vid elva då man kan köra skivstång efter (gäller måndagar, onsdagar och fredagar då skivstångspass går klockan 12).

Nu ska jag diska, sen bär det av till jobbet! Ingen rast och ingen vila. Stänger idag, mindre kul...

Vilken adrenalinfylld dag

Kategori: 2011

Igår natt klcokan tolv var det gruppval till finansiering 2, dvs nästa kurs. Alltid lika läskigt då man ska boka grupp, för platserna kan ibland försvinna lika snabbt som jag hinner säga "slut". Men jag lyckades ännu en gånng boka rätt grupp. Det har bara hänt att jag hamnat i "fel" grupp två gånger, men det gick bra ändå för jag hamnade ändå med personer jag ville vara med som tur var!

Tyvärr kunde jag inte somna efter... Låg halv vaken till efter 2, och sov jätteoroligt med många uppvaknanden under hela natten. Det var väl någon slags utjämning eftersom jag somnade på säkert fem minuter natten innan!

Hade seminarie 3 idag då det skulle vara redovisnign för några grupper inom gruppen. Jag kände på mej att jag inte skulle behöva redovisa och jag hade tur! Jag slapp! Men det var nätt och jämnt, det var nära Mickis efternamn de tog... Jag var så sjukt nervös så jag vet inte vart jag skulle ta vägen. Illa... Men det är faktiskt jobbigt att inte veta om man ska upp eller inte, en helt annan sak att veta att man faktiskt SKA upp.

Sen under seminriet fick jag veta att betygen för juridiken hade kommit upp. Så då var jag nervös för det också! liksom dubbelnervös! Fick C, så jag är jättestolt över mej själv! Det var en svår tenta, men ganska restrektiva betygsutdelanden. Under 1 % fick A.

Kom nyss hem från Kick offen från Maxi. Skönt att få betalt för att typ prata och göra dagisövningar. Gratis mat också, fast det ver intye min typ av mat direkt...
Det dumma var att jag ramlade på vägen dit (hoppas ingen såg mej). Visste inte hur jag skulle ta mej över vägen så gick nerför en kulle. En lerig kulle ska tilläggas. Halkade och blev helt brun. Vackert. Bara att gå in på toa och blöta papper i vatten och gnugga för kung och fosterland. Blöt rumpa! Och nu är mina vantar förstörda.

Det var min dag på tio min. Har stress skrivit för jag vill se den hemliga miljonären!