Marjott

So little time, so much to do

Kategori: 2007

Egentligen har jag verkligen inte tid till att sitta och skriva i min blogg. Men eftersom jag har en skum idé om att jag helst inte ska skriva mer sällan än varannandag, och inte har en chans till att skriva imorron, gör jag det nu...

Nu börjar det bli en hel del att göra iskolan. Hittills har det liksom varit lugnet före stormen.. Men nu, nu börjar vi sakta men säker komma in i stormens öga!
Matteprov idag... Fast det var bara G-delen, så den tyckte inte jag var speciallt svår. Dessutom hade vi haft kriminologi innan, och då satt jag och räknade ut massa.

Jag har kommit på mej själv med att vara otroligt tråkig idag... Men jag var lite stressad inför samhällsspelet som ska vara klart imorron (egentligen i fredags) som vi inte är klara med. Så jag satt och försökte göra det. Liksom kan man vara mer tråkig än att plugga på en rast? Iof så satt de andra och plugga matte, men ändå :P Men jag tog en twixglass och då blev allt genast mycket bättre :)
Enligt mej själv får man äta godis och liknande innan prov... Ouups, iså fall kommer jag gå uppe en sisådär 6 kilo. Igen. Så mycket skolsaker har vi.

Och jag vill träna, men har aldrig tid! Helgen är helt full.. Hinner knappt ens då plugga. Eller jo, på fredag eftermiddag och i början på lördag. Då jäklar, då ska jag proppa huvudet fullt!!
Men om inte gympan sänker betyget... Varför pluggar jag då till provet? Och varför var jag med och badade och åkte skridskor?



Marjas Onsdags lista:

Så märker du att Marja har för mycket skolarbete.

1. Hon struntar i att se That '70s show pga skolan.
2. Hon vaknar innan hon egentligen skulle ha gjort, för att plugga
.


Det säger allt. Än har det inte gått så långt att jag hoppas 70s show, men imorron ska jag komma till skolan 50 min innan vi börjar!! Jag och lollo ska nämligen fixa med sam-spelet. Guldstjärna till oss.

Välkommen till klubben jag-hatar-att-dela-ut-enkäter

Kategori: 2007

Ännu en dag av enkätutdelning. Hatahatahata. Men äntligen, äntligen är alla 100 utdelade!
Det var så hemskt för när jag, Lollo och Hanna hade sammanställt allt vi hade fått fram dittills, gick vi och åt. Och då bara *PLING* kom jag på en sak. Som en blixt från klar himmel slog det mej. Lampan tändes. Ja, iaf. Då kom jag på att vi hade sammaställt helt FEL! Vi hade slagit ihop allting, när vi egentligen skulle jämföra killar och tjejer. Lyckat. Så det blev bara att göra om allting. Men som sagt vi har trots alla odds lyckats få ihop 100 enkäter!

Man kunde tro att en dag, liksom bara ev en ren slump, statistiskt sätt, borde det komma en gympalektion som jag fakltiskt gillar. Och så plötsligt händer det... Igår hade vi gymnastik!!! Wey ^^ Vi typ juvla (kan fortfarabde inte stava), stod på händer mm. Kul!!! Läraren trodde tom att jag hade gått på gymastik. Men jag vill välja till det i tvåan på individuellaval, men tyvärr, tyvärr, tyvärr är jag osäker på om mina individuella valspoäng räcker till. Måste ju typ välja rättskunskap, matte C och massa annat.... tror jag.

Ibland (ganska ofta) blir jag konfunderad över hur mycket jag egentligen kan få i mej. Som igår när jag träffade Artur gick vi och åt, och oj vad jag åt. Jag kunde knappt gå för att jag var för mätt. Plus att jag hade ont i magen när jag böjde mej sen gynastiken. Och så när vi skulle gå på bio så kunde jag inte låta bli att äta lite mer... (Även om jag slängde ungeför 3/5 av popcornen). Och jag började tom må illa... Shit alltså.

Matteprov imorron, matteprov på fredag. Idrottsprov på måndag, dataprov två dagar efter. Sen spanska prov och samprov. Och fyra projekt. Plus läxor. Hallelulia not. Och det värsta är att jag ligger efter i ungefär alla projekt!
Fast jag kan inget annat än att äga att det var jobbigare i högstadiet. Då pluggade jag 24/7. Förutom när jag sov. Men när jag åt, åkte buss/bil, såg på tv(that '70s show), promenera osv.
Appropå That '70s show så börjar det snart. See ya  ; )


Dagens fanny (som iof hände i lördags):
Fanny letar efter minneskortsluckan i min dator. Jag lyckas peta litepå en plastgrej på utsidan av datorn, men den sätter sig rätt igen.
"Amen, där kanske!!"utbrister Fanny galatt medans trycker till den. *Pang*, det visade att hon tryckte lite för hårt. Den gick nämligen av och åkte in innanför hela datorn. Behöver jag ens säga att hennes försök att plocka upp den misslyckades. Hon sa bara "Marja, plocka upp den". (inte för att det heller funkade). Oj,oj, oj vad jag skrattade, fick kramp i magen!


Träningsvärk (se jag stavar med ä för en gångs skull)

Kategori: 2007

Återigen sitter jag här istället för att göra mina läxor... Ajdå. Jag har inte pluggat hemma på tre dagar. Fast idag hjälpte pappa mej med ett göörsvårt mattetal. Helt jäkla sjukt att de ens tänker på möjligheten att sånna som jag ska klara det!




Igår hade jag snödag med Fanny! WEEY! ^^ Elakt att det var minusgrader, så att det inte var kramsnö. Då fick vi istället göra snöänglar. Fast vi vågade oss på att göra en diglett från pokemón. (det tog ett tag att komma på vad den hette). Men hallå, Diglett måste ju ha näsa och mun! Så vi gick in och hämta två köttbullar och en potatis. Fast nu är kötbullarna borta... Fanny kanske blev hungrig...

digglet
(Jag vet att Fanny redan använt den här på Filifanny.blogg.se, men jag tar den jag med)

Hur hon nu kan vara hungrig efter att vi baka scones och åt fyra stycken. FYRA stycken var!!!!!!! Galet att jag kan få i mej så mycket. Och så blev det chips på kvällen. Jag kan inte vara nyttig i sällskap.
Och så hade vi ett tvåmanna snöbollskrig! KUL! Så länge sen sist. Fanny gjorde också ett tafatt försök att mula mej. Jag vågade inte göra tillbaks för "Fanny, inte för att vara elak. Men jag är starkare än dej". Hahahhahaahahaaa!!!!!! XD (Ingen förstår det där mer än jag, Fanny och möjligvis Gabbi.)
Jag klättrade också i träd, och lyckades att inte ramla. Jag hjulade (stavning?) och gjorde rundat och kullerbyttor också! Så nu har jag ännu mer träningsvärk än bara i min arm från armbrytningen. Hela jag har träningsvärk.

Ja, armbrytningen. Nej, det gick inte så bra XD Och idag, efter att Fanny och jag tränat på friskis, så visade jag mina högerarms muskler och sa att "visst är de större än de vänstra?" Från början envisades hon med att det säkert bara var svullet. Men sen gav hon upp lite grann och sa att "Såklart att det var nya muskler från armbrytningen i fredags". Ja men eller hur : ) Liksom vadå svullet? Typ värsta blödningen, eller?! För inte svullnar man upp efter träningsvärk? Något jag missat?

Ps: Mina blåmärken sen i tisdags finns kvar.

144062-10

Dagens Fanny:
-Men hur kan du få träningsvärk av armbrytning?
Jag böjer och viftar lite med min högraarm neråt åt höger, alltså åt det hållet som armen inte naturligt har ett läge i. Med andra ord: I det läge som man har när man förlorar.
- Jaha.. Åt det hållet...

Citat:
Marja, kan du inte vara tyst?! säger Fanny efter att den tredje gången ha glömt bort vad hon ska säga på 30 sek. Det kanske säger mer om hennes minne än om mitt jagkaninteslutaprata-syndrom.

Skulle ni kunna skriva på en enkät?

Kategori: 2007

Idag har jag spenderat en stor del av dagen med att dela ut enkäter till folk. Usch, usch, usch vad det är jobbigt och tråkigt! Gå omkring och stoppa folk och fråga om de möjligtvis kunde vara så snälla och skriva på en enkät som vi har gjort på kriminologin. Snälla. Och så var vi tvungna att äta i närheten eftersom vi innan 1 skulle knacka på hos andra beteendeklassen och ge dom våra fina enkäter. Nästa gång är det iaf inte jag som pratar, då ska vi gå till 05! Nu är väl cirka 50 papper klara iaf. Bara 50 kvar.

På engelskan har vi värsta Love school projektet. Tråkigt! Min grupp kommer aldrig hinna bli klar! No way!
Vi har bara en massa projekt överallt. Krim(inkl.matte data), geografi, samhällskunskap, engelskan... Fast på sam gör vi supercoola spel om riksdag och regering. Vår grupp har så bra!! Fast vi är inte klara, ligger efter alla... Vi stanna tom kvar 20 minuter efter att skolan slutat och jobbade stenhårt. Och det är fredag! Inte normalt. Bara för att vårat spel är bättre än erat :P
Men ändå får vi jobba på rasterna nästa vecka, eftersom spelat skulle vara klart idag!

Imorron ska jag ha snödag med Fanny! Så skjuktkul!

Dagens citat:
Don´t walk in front of me, I may not follow.
Don´t walk behind me, I may not lead.
Just walk beside me and be my friend.

Geo lärare: Och vad gjorde ni i Schnågonting?
J: Ehum… Såg på pyramiderna! …Fast det gjorde vi aldrig…


 

Streetfunk

Kategori: 2007

Idag var det dagen då Fanny och Marja började dansa på StreetFunk.
Det började inte allt för bra. Var tvungen att stressa för att hinna. Väl framme där man skulle anmäla sig, sa hon tanten (Annika tror jag) att jag var tvungen att visa kvitto för att jag betalat via internet.
Så långt hade jag inte tänkt, för jag trodde nämligen att de bara kunde kollla upp att de hade fått pengarna från mej, eftersom pappa skrev namn och allt. Men nej då, det kunde de inte. Jag var tvungen att komma tillbaks imorron och lämna det.
Och jag förstår henne. Men för det behöver hon inte stå och predika i typ en halv timme och nästan skälla ut mej! Och så för att klargöra extra tydligt, eftersom jag var "en korkad liten flicka" (det lät nästan som det XD) strök hon under med överstrykningspennan där det stod att man skulle ta med sig kvitto och skrev en påminnelselapp och visade och berättade att hon skrev bredvid mitt namn att jag skulle komma imorron igen. Hon klargjorde att jag måste komma imorron för annars får jag inte gå och dansa där mer. Så står det inte i reglerna. Fast det är väl hon som är ägare och är fri till att komponer om reglerna närhelst hon vill.
När Fanny kommer och lämnar fram kontanter säger hon:
- På dej är det iaf ordning och reda. Det var det inte på henne. *pekar på mej* Dina föräldrar har varit duktiga. *Hon vänder sej om till mej och säger:* Du får skylla på dina föräldrar.
Jag bara tänkte "Ahmen, lägg av." liksom orka bry sej! Hela situationen var ganska komisk. shit asså.

Men att dansa var kul! Det var enklara än vad jag trodde. Och mindre ansträngande. men det var nog bara nystart. Nästa gång, då jäklar.

Idag fick jag också tillbaks samprovet. Gick inte alls som jag ville. Tydligen hade jag missförstått hela MVG uppgiften. Jag som hade kämpat så med den!


Men det var väldigt skönt att ha förlängd luch. Heya Platini. Men usch för svettkaffe XD Plus att jag vräkte i mej läkerol. Det är som mitt godis.

Ps. How to save a life med The fray är bra : )



Dagens roliga Fanny:
Fanny spärrar upp ögonen till max och ser helt förskrcäkt ut och säger:
- Jag hittade en hemsida!!!!!!!! Jag vet inte vad den heter!!!

2 min senare. Fannys spärrar upp ögonen och säger:
-Igår såg jag en film..
Jag: Ja vet inte vad den heter!!!!

Citat:
M: Nej, det belv fel! Nu står det "tillfälle" under efternamnen.
Jag: Men när du gör rätt så blir det bra!





 

M, F, J, Y goes wild

Kategori: 2007

Go min, Fannys, Jennys och Yamonas pakt imorron!

AJ!

Kategori: 2007

Hmm... Vem uppfan skridskon? Hur tänkte människan? Typ Var är det svårast att gå? Jo isen! Mun hur, hur kan vi göra det ännu svårare? Jo! Jag tar knivar och sätter på mina skor!

Men vi skulle iaf åka skridskor idag vid långt bort i värmdö. Det börjar med att vi står och väntar i 20 minuter vid ute isen. Jag skulle låna en hjälm fårn skolan, som många andra, så jag hade inte med mej nån. Från början ville jag inte riktigt gå ut på isen innan jag fick min hjälm, men Sara lyckades få ut mej ^^ Vi funtade på att byta skridskor med varandra, för jag ville ha hockeyrör (hatar piggarna på framsidan) och hon ville ha konståkningsskridskor.
När alla skulle ha samlats för en kvart sen, börjar vi undra vart alla höll hus. Då går det upp ett ljus för några som säger att de säker är vid isen som ligger inne i huset.
Ja, och där var det. Vi skulle åka runt lite, och jag kunde inte, absolut inte åka baklänges.
Men de som vill öva lite på finess och så skulle gå ut igen. Ibörjan skulle vi åka lite och läraren säger att vi ska åka och sen bromsa och snurra. Men när jag ska snurra tappar jag balansen och hamnar på knäna istället. Usch, gjorde ganska ont. Nu har jag fått ett fint blåmärke/bula på mitt högra knä!! Alldelles rött i mitten men ännu rödare prickar i, och blått runt omkring.

Sen gör vi värsta "uppvisningen" som läraren lär ut. Då blev det ganska kul faktiskt.
Hon säger att det är 10 minuter kvar, och att vi kan åka runt banan. Jag börjar bli bättre på att åka då, men får sjukt ont i benen.
Sen säger jag till Alex att vi ska åka en bit, sen stanna och göra en snurr (en sån som jag ramla på förra gången). Jag föreslår att vi ska stanna vi den röda linjen.
Vi tar fart, och när det är ca 4 meter kvar till linjen börjar jag stanna upp, men tänker att jag stannat för tidigt så jag försöker åka snabbare igen. Jag lyckas inte. I några sekunder försöker jag få upp balansen igen, genom att gå baklänges, och tyngden hamnar allt längre bak. Tillsist ´"flyger" jag upp med fötterna, ramlar rakt bak och hamnar på rygg. Det jag hinner se är att det är en del som sitter på bänkarna och många runt omkring mej som ser! Pisnamt! Det gjorde inte ont då alls, det var nämligen rumpan som fick ta emot den mesta av smällen. Då börjar en gubbe, typ lärare eller något, vid kanten hojta jättehögt att "Det var ett jättesnyggt hopp, att jag skulle göra om det, och platsade i en tävling." De få som inte hade sett min vurpa fick nu reda på den. Tack liksom. Jag tyckte också han skrek något om att jag var rubbad och dum i huvet som inte använde hjälm, men är inte riktigt säker på dne punkten. 
Som tur var lyckades jag att inte slå i huvudet!!!! Iaf någon tur i oturen.
Nu har jag jätteont i rumpan (på vänstra sidan för de som ville ha mer fakta men inte vågade fråga).

Det gör ont när jag sitter, när jag böjer mej och när jag går.

Fast det positiva var att mitt hår inte förstördes, eftersom jag inte hade någon hjälm.

Plus att jag råka tappa bort ena mitt örhänge.
Dagens citat:
Jag: Det är ju inte schyst någonstans! Varför kan ingen vara snäll och gå med honom?!
- Du kan ju göra det.
Jag: Va... Jag? Näee!

Upprörd!!!!

Kategori: 2007

Okej, nu är jag så upprörd att jag.. jag... jag är helt enkelt väldigt upprörd!!!!!! Och så har jag ont i halsen. Min naturliga reaktion när jag blir upprörd är nämligen att skrika. För då får jag iaf uppmräksamhet.
Men iaf. Jag har fått uprättelse! DET ÄR INTE JAG SOM TAPPAT ALLA MINA ÖRHÄNGEN!! Det är nämligen mamma som har lagt dom i min låda, som ligger i min garderob.
Jag skulle leta efter min mössa,när jag av en händelse öppnar en sån där låda med 5 fack i, som man kan köpa på IKEA. I alla fack ligger olika örhängen. Jag som har letat eftre de hur jäkla länge som helst. Det fanns tom flera som jag glömt bort!! Jag erkänner att jag tappat bort några (en del) men många av de jag trott jag tappat har mamma lagt i den föerbaskade lådan!
Gissa hur många!?

JO!!!!!!!!!!! Typ 18 och 2 ½:or. 18 PAR ÖRHÄNGEN HAR HON GÖMT! AHH!!!!!+ några halsband och armband.
Och jag som gått runt och trott att det är jag som tappat alla.

Hur dum får man bli.
Det blir inget till citat. jag är alldels för upprörd.

Lite av varje

Kategori: meee

Jag var bara tvungen... Karin och Morgan kom hit, och då gjorde jag kladdkaka. Och som många vet (speciellt Fanny och Manny), så bara älskar jag kladdkakssmeten och äter upp typ halva. Shit vad sjukt gott det var!! Det är inte bra för mej att försöka vara nyttig, det är ju rena självplågeriet! Sen så var jag "tvungen" att äta massa fika när de kom hit också... Jag säger som Morgan: En gång är ingen gång. Fast en gång ganska många gånger blir mycket...

Helt plötsligt kom jag på att jag inte kört armbrytning på jättelänge!!! Jag som var super duktig på det förut. Tom pappa kunde inte få ner mej... Jag kommer ihåg på den gamla goda tiden i 7:an då jag typ vann över hela klassen! Även om jag hade lite svårt med vissa av killarna, så lektionen hann börja och läraren sa att jag skulle vinna nångång så att vi kunde börja ^^ åh! Vill köra! Någon som vågar anta utmaningen? Fast nu är jag inte lika bra längre :( Eller så har alla blivit bättre.

För några dagar sen gjorde jag varmchoklad, och jag råkade bränna fast mjölken i kastrullen. Ungefär lika dumt som att bränna pasta. Jag trodde det var omöjligt att bränna vätska. Tänkte aldrig på att fettet kunde skilja sig från vattnet och bränna fast i bottnen.
Och appropå ingenting, så har jag träningsverk i min högra vad fortfarande! Värre än igår. När jag vakna kunde jag knappt gå... Kul att bara ha en stark vad, för dne andra har jag inte ont i. Kan det ha någonting att göra med att mitt ena ben faktiskt är lite längre än det andra? Skumt, jag vet. Eller det var iaf det i 8:an.

Jag och Lollo diskuterade hur det var första gången vi möttes, första dagen i gymnasiet.  Det var så här (nästan), praktiskt taget så här:
Jag: Är det du som är Louise?
Lollo: Ja. Hur vet du det?
Jag: Jag har sett dej på bild.
Hahhaah! XD Udda! Men sen flöt det bara på, och alla trodde att vi hade känr varandra sen innan ^^

För några veckor sen gjorde jag ett test i tidningen om vilket yrke man passade till. typ 35-36 poäng var psykolog. Jag fick 35. Spookyness O_O Jag som hade halvt funderat på det! Även fast jag kommer ha alldeles för låga gymnasiepoäng, men ändå.
När jag tänker närmare på saker är det läskigt hur nära det yrket man funderar på, är likt sina föräldrars. Flera jag känner vill bli ungefär samma sak eller liknande. Egentligen vill jag inte bli det minsta lik min pappa på något enda sätt. Men så bra gick det! Plus att mamma sa att jag var lik pappa när han var i min ålder. Där dog en liten bit innuti mej.

Och nu har vi fått lite mycket prov tycker jag. Slut med det. Och så är jag liiite orolig inför tisdag. Skridskor. OMG, jag kan inte åka! Är livrädd för piggarna på mina skridskor. Jag vet att jag borde köpa hockeyrör, men om jag ändå aldrig åker så... Men så komemr skolan och tvingar oss. Vi ska tydligen åka baklänges. Skulle vara enklare om jag överhuvudtaget kunde åka framlänges.
Imorron på gympan blir det innebandy, jag kan inte innebandy, Jag träffar inte ens bollen. Det enda jag gör är att kasta klubban framför mål så at bollen stoppas. Och det är inte meningen och dte är förbjudet. Gode Gud låt mej inte skämmas lika myckety som när vi körde vollyboll. Låt inte läraren fråga mej om jag är okej. Snälla.

Och så har jag fått flera Stetson Hatts, nu kallade Sonjagon (och Brigade), låtar. Så bra!

Pappa frågade just mej att om jag skulle vara med på bingolotto, och det var en annan människa med. En skulle vinna typ 50000 och den andra upp mot en miljon. Och sen alla andra försvann ett tag, om jag skulle komma överens med den andra att vi skulle dela på pengarna. (dåligt förklarat, jag vet)
Jag kom fram till att jag skulle aldrig kommit på den idén och vart alldeles för blyg för att föreslå, men om den andra skulle frågar skulle jag nog ha gått med på det.

Dagens citat:
Karin: Vi ska vara borta från torsdgas morgon till söndag. *räknar på fingrarna*Torsdag, fredag och lördag natt. tre nätter.
Morgan: Jag tror vi förstod.
En timme senare.
Karin: Vi åker på torsdag. Så fredag, lördag söndag, tre kvällar.

Underbara helg

Kategori: 2007

Nu är det som alla antagligen redan visste, helg. Så härligt!! Men jag har ganska så ont i min högra vad, typ träningverk. Skumt att det bara är på ett ställe...

Igår åt jag för första gången på superlänge en semla! Men jag tycker de överdriver lite med grädden... Var inte riktigt van i att få i mej så mycket på en gång, så nu vill jag inte ha mer semlor än på ett tag. Fast den 20/feb å måste jag ju ha en, men det är exakt en månad kvar.

Skolan igår var hyffsat tråkig som vanligt.
Började dagen med kriminologi, där vi gör enkäter som vi ska skicka ut till några klasser som ska besvara frågorna. Och så ska vi hålla på att analysera det senare.
Matte, hade ingen penna, så jag fick låna. Tack :) Och why, why ska alltid läraren ha så galet sjukt svåra lösningar, när jag kommer på så enkla?? Varflr måste man göra det svåra, när det finns sätt som är sjuhundra gånger enklare? Varför plågas, när man inte behöver plågas? Och vid den här tiden börjar jag redan bli hungrig. Jag är ungefär alltid hungrig XD
Sen har vi engelska, där vi diskuterar kärleksdikter. Gamla kärleksdikter. Uddaa. Och dte är inte första gången vi gör det heller. I en stod det någonting om att kärleken skulle bli starkare efter döden. Jag fattade ingenting. Pspspspsyyyko.

Och så äter vi lunch i Cafeteria. Och eftersom det inte tar sådär jättelång tid att gå dit, så har vi massor av tid över. Så vi bara sitter kvar.... Jag och mina pepparkakor alltså. Hahha, kommer bli beroende. Förresten lollo, du är skyldig mej 20 kronor :P
Och på svenskan ska vi skriva vår krönika, men alla datorer är upptagna!!! Hur tänkte de nu liksom? Men jag hittar en sen, men den är helt åtskild från alla andra. Undrar varför vi aldrig är i klassrummet på svenskan. jag är alltid ute och virrar.

Under den sista lektionen för veckan, samhälle, ska vi göra ett spel. Våran grupp har ju värsta bra ideén. Proffsigt alltså! Och vi skulle få reda på våra provbetyg under lektionen, men han hann inte med mej!! Varför kommer jag typ sist? Iof hann inte lollo och anna prata heller... Och sen när Anna och jag tjata lite på att han bara behövde säga vilket betyg vi två hade sa han nej. Han var tydligen som han kallade det fredagselak. Men hur lång tid kan det ta?? Ivärsta fall 3 ord! det tar ca 2 sekunder. Det tog ju längre tid att stå där och säga nej och att han var freadgselak. Dum. Vi gjorde provet för flera månader sen. Bara för att han var i Thailand.

Sen träffa jag Artur och några av hans polare XD Scary....hahhahaa. Och varför går det inga bra biofilmer? Fast snart kommer Linas kvällsbok ut på bio!

Och igår spelade Tabasco Stockholm i fryshuset. Men jag gick inte... Nästa gång, då jäklar.

Fan, jag hörde värsta bra citaten, men nu har jag glömt dom! får väl ta ett annat då.

Dagens citat: Jag sov inte. Jag blundade bara. Är du dum i huvet?

Everyone hears what you say. Friends listen to what you say. Good friends listen to what you don’t say.

torsdag 18 januari

Kategori: 2007

Shit pommfritt vad jag ville hem idag! Hade verkligen minus minus hundra i lust att gå i skolan. Mycket värre än vanligt! Men Fanny ville inte hoppa över spanskan, och eftersom jag gör allt Fanny gör, gick jag som den duktiga människa jag är på spanskan också.

Jag var typ hur virrig som helst idag. Börja med att jag glömde mina spanska böcker och läxa hemma. Yey liksom! Men som jag och lollo uttrycker det "vad skulle David ha gjort?" :P säkert ha skolkat iof...
Sen glömde jag min bok på skåpet men kom på det efter ett litet tag. Och när jag ska betala min Dextrosol (som för övrigt snart är uppäten XD, inte bara av mej måste jag nämna ahhaha) så försöker jag betala med dextrosolen istället för pengarna! Och när jag ska ta ut några böcker ur mitt skåp, stoppar jag in jackan men glömmer böckerna... Plus massa andra saker spm jag är alldeles för virrig för att komma ihåg.

Idag har jag skrattat mer än vad jag gjort på länge! Iaf sen torsdags.
När vi åt lunch började jag och Fanny prata om ungefär det roligaste vi någonsin sett i hela våra liv, och när Fanny skulle förklara dennna roliga situation för de utomstående så får hon typ inte ut sej så mycket annat än skratt. Och där sitter jag och typ skrattar så att jag... euuhm, låt oss säga att jag skrattade väldigt högt, typ gråtskrattar och får ont i magen. Ha, ett friskis pass på direkten liksom! Gug gud gud vad kuuuul! Fast varför låter det aldrig lika kul när man berättar som i verkligheten? Eller jag kan iof tänka ut varför men ändå..
Sen på väg tillbaks till skolan berättar Fanny om gårdagens upplevelser med "Mint i ett orange folie papper". Rocher? Nej. Och tro det eller ej men det var bättre än ett kinderägg, enlig henne. iställer för tre i ett, godis, leksak och överraskning (Vem fan kom på det? Leksaken och överrsakningeh är samma sak puckon). De här roliga godisarna var tydligen  4 i ett!!! Godis, leksak (foliepappret), någontong och någonting. Någontng, och nåontng visade sej efter att jag skrattat ut sisådär 100 kilo luft, vara kreavit tänkande, och överraskning (återigen foliepappert). Varför bara inte köpa lite foliepapper då??? Och varför, varför gjorde du en kantarell? Du kunde ju ha gjort en till räv, eller katt eller vad det var.
Och sen hade jag väldigt kul med min plast-pappersrulle. Sorry lollo, hoppas jag inte pratade allt för högt i den allt för nära ditt öra XD

Vi hade svenska idag. Denna lite udda 24-åriga vikarie berättade att han ska vara kvar i 2 veckor till. Min reaktion "Herregud". Hahah, han är så kul. När han skulle läsa upp alla namn sa han fel ganska ofta.
Ett kul citat från den lektionen: - Refterat. Är det någon som har gjort ett refrat någon gång? Kanske sett en fotbollsmatsch och sen refererat?
J: Ja, jag har.
Lärare: jaha! Hur gjorde du då. när då?
J: När jag var liten. Jag bara såg och sa det som kom upp i huvudet.
Lärare: Va? För vem.
J: För mej själv.
(Lärare: Du menar komentera.) Fast det var mycket roligare, kom bara inte ihåg eftersom jag var helt död i hjärnan och missbruka dextrosol.

Och sen på Geografin! Vi skulle göra en "snygg anteckning om atmosfärens innehåll, egenskaper och uppdelning". Vissa hade varit kreativare än andra och tom ritat! Jag var inte en av den vissa. Han tar allas papper och säger åt en tjej att säga ett nummer mellan 1 och 10. Hon säger 5. Tydligen så tänker han högt läsa upp det 5:e papperet som ligger i högen. Och vems papper visar sej det vara? Jo, självklart mitt! Why? varför ska jag alltid utsättas?
Rolig komentar däriftån:
Lärare: Och de kom till grekland och var så kära.
Han gå fram till en tjej i klassen, petar henna på armen.
Lärare: Ungefär som du och jag är nu.
Så udda!

Jag har också märkt att alla inte är så där jättetrevliga i klassen mot varandra. typ "jag sa ju det, pucko!" men det är kul att lyssna på.


Ps. Jag grät inte när jag sa att that '70s hade slutat för dagen.

Nu måste jag göra matteläxan.


Den galet rolig händelse som hade hänt: D och P har karateuppvisning, och Fanny och jag är där. Efter uppvisningen står alla och hänger lite. D:s lillebrorsa är också där och typ petade på D hela tiden. Och D har typ "karatevapen" i händerna -vassa sådanna (tror jag).
En stund går och en tant kommer fram bakom D och ska fråga honom en sak. D vänder sig blixtsnabbt om samtidigt som han ger ifrån sig något högt karateljud och sätter vapnena i kors nedanför den här stackars förskräckta tantens hals. Hon blev lite förvånad, och D ursäkta sig. Jag och Fanny dog. P tyckte inte det var så kul eftersom han tydligen var van... Ska nog börja på karate bara därför.

"Det har börjat en ny kille i vår klass." "var han bra?"

Kategori: 2007

En ny början på en ny vecka. Ganska rolig dag, med tanke på att det är måndag.
Dagen började med engelska klockan halv 9, ibörjan var vi bara 10 pers, men det fylldes på lite efterhand. vi diskuterade ämnet kärlek.  Lite småtråkigt, men bättre än prov som han verkar gilla att ge perosner den första lektionen på året.
Sen blidde det geografi, och återigen var jag en av de få som jobbade. Hahaa...Lollo, Anna och Jenny roade sej med att köra "Sol, moln och regn", en ny variant av sten, sax och påse XD Lollo sa att sol skulle vinna över moln men förlora över regn. Jag påpeka att det skulle vara tvärtom. Tydligen var jag alldeles för logisk :P Sen började läraren dra i mitt hår, och då kan man ju börja undra... XD Och så visade det sej att vi inte hade någon jympa! Tjohoooo, så bra!!!  Då skulle vi sluta 10 i 2!
Det blev iaf lunch för vi med sent språk. Så Jag, Fanny, Yamuna, Hanna och Jenny drog till il Piato och åt mackor/sallader. Jag försökte få Fanny att hoppa över språket med Jenny och mej, men hon var alldelles för snäll och sa att vi skulle lyssna på vårt samvete XD Vi började diskutera vilka borförklaringar som var bra att dra om man liksom bara skulle få för sej att inte orka med en lektion. (jenny visade sej vara duktig med ursäkter ;)). Ungdomsmotagningen var tydligen jäkligt smart, det kan jag tänka mej faktiskt. Då ska man ju dra med sej en annan också, så det blir kille och tjej! hahhah. Tandläkaren kan man ju alltid dra nångång ibland. Eller konvertera till muslim och gå ut och be hela tiden. typ. Men Yamuna kom med den seriöst bästa av dom alla (om man går på tyska): Jag är jude och tycker det är kränkande för mej att gå på tyska. Inte för att någon av oss är det, men om läraren börjar fråga är det bara säga att man blev det igår.
Och sen roade vi oss med att grilla sallad över ljuset.

Efter språket (som vi var duktiga och faktiskt gick på) satte jag och Jenny oss på tunnelbanan. På de fyra sätena bredvid satt en tant, och plötsligt bärjade hon prata med hög röst och vi började titta lite undrande på henne. Stationen efter kom Emmelie och Alex och säger att de bytt vagn för de ville gå fram så långt som möjligt. Tanten som typ halvskriker börjar hojta att "Gå du! Det är inte alla som kan gå! Gud kan få folk i rullstol att gå!" de sätter sej iag bredvid mej och jenny. Vi börjar skratta fast vi lyckas hejda oss lite grann. Som tur har jag med mej ett skrivhäfte som jag kan hålla framför ansiktet. Vi fnissar hur mycket som helst, och tanten börjar skrika om djävulensbarn ocg om snattning och att man ska lyssna på sitt samvet och inte ha sex före giftemål, för då är man med djävulen. Eller något liknande. Så skumt. Vid slussen ställer vi fyra oss vid dörrarna och bara skrattar och det känns som om tunnelbabe dörrarna tar en evighet på sej att öppnas. Sen skrattar vi några minuter till. Inte för att det egentligen var roligt, men trots det var det det roligaste som hänt på länge! Dålig humor you know. Men jag kan inte hjälpa det.

Hm.. Har träningsverk från att jag sprang igår. Hur dålig form får jag ha?! Men jag kunde glädja mej åt att jag hade iaf lite kondition kvar.

Imorron kommer artur hem : ) Det var faktiskt mer fyra veckor än 3.



Dagens citat: Oj vad kriminella vi är som skolkar från håltimmarna!

Jag: Det har faktiskt börjat en ny kille i våran klass!
-Jaha! Var han bra?

Det är inte herpes! Det var ett knäckebröd! Jag lovar!
Det vaaar faktiskt ett knäckebröd.

Jag blåser ju typ bort!

Kategori: meee

Jäklar vad det blåser!! Som den vindälskare jag är, var jag tvungen att ta en sväng ut i blåsten. Jättehärligt!

Igår var faktiskt jag och Fanny och provdansade streetfunk och streetdans på "Annikas". (när jag skulle öppna hemytterdörren höll jag på att blåsa med). Det är ju en hur bra träning som helst! Tom kul, och det är inte ofta träning är kul. Vi hade redan anmält oss till streetfunk, men vi passade på att testa iaf.
Sen gick vi lite i Ålens, fort hem och efter 20 min skynda mej till Forum.
Där mötte jag Lollo och vi skulle fixa Annas blommor. Det blev tre röda rosor. Lollo och jag kunde tillräckligt med blomspråk för att veta att tre stycken rosor av färgen röd betyder "jag älskar dej", men vi hoppades att ingen annan skulle tänka så långt. Fast nu skrev jag iof det här...
Buss till Gullmarsplan och möta Jenny, buss hem till Anna som FYLLER ÅR Idag (och igår fyllde hon år imorron). Grattis, grattis, grattis!!!
Där mötte vi några av Annas polare, och en av dom var så bäst på att imitera när en av heybaberiba-människorna härmar Lillbabs. Klockrent!
Jag hade inte ätit något godis, chips,glass (onyttighter) sen i måndags, men det tog jag raskt igen på ungefär 1 sekund. Så gott!! Hur kan man leva utan socker och chips?! Maten var också supergod ;)
Och så körde vi singstar! Jag förlora tyvärr en gång.. Bara för att du var bättre på att sjunga "Fångad av en stormvind". Kul, kul! Måste skaffa mej det...
Sen råkade vi kolla på klcokan 2 minuter innan lollos och min buss skulle gå.. Så vi kuta ut, och jag hade inte ens tagit på mej jackan! hahha, det var faktiskt inte så kallt. Sem gick vi från tunnelbanna till tunnelbaba :P haha så udda...
När vi två stod i slussen börja jag peka ut misstänkta spioner som spana på oss, och sa att jag hade värsta konspirarionsteorin. Den följande minuten fick jag förklara vad en konspirationsteori var för något. Det var tydligen för sent på dygnet :p


Dagens skämt:
Två ballonger var ute och flög. Då sa den ena: - Akta kaktusen! - Vilken kaktussss

Vet du varför det inte finns någon snö i Glasgow?
Det bor över en miljon människor där. Alla skottar.

Marjas söndagslista

De bästa sakerna med att bli tjock (mest som tjej)

1. Man får troligtvis större bröst. (Kanske inte i förhållande till resten av kroppen, men det är en annan femma).
2. Folk vill hoppa studsmatta med dej, för alla andra flyger mycket högre då.
3. Om det inte finns någon studmatta, kan de alltid använda dej.




 

Fredag Yesyesyes!

Kategori: 2007

Inget, nästan inget iaf, går upp mot en fredagkväll då helgen ligger framför en. Jo, kom på en sak som går upp lååångt över det. Dagen då det just blivit Lov. Bara typ 6 veckor kvar till sportlovet. Hm...

Idag så var det avspärrat vid globen och en polishelikopter flög och surrade väldigt högt omkring när vi gjorde ett gammalt nationellt prov i engelska. Tydligen hade värsta rånarligan slagit till mot en värdetransport och de typ försvunnit. Jag var så här nära *håller upp två fingrar utan något mellanrum alls förutom en nanomillimeter som ändå inte syns* att skolka från engelskan då jag hörde att vi skulle ha prov första lektionen.
Men alltså Shit vad dagen gick trögt!! Typ krim trallalaaa, typ matte - där tro det eller ej en kille dök upp som troligtvis ska börja i våran klass, ganska så otroligt, engelska provdöööööö, Lunch - seriöst högtidspunkten på hela dagen, svenska - där jag var ungefär den enda som arbetade, alla andra löste korsord, sam som var så sjukt tråkigt, och när han hade värsta föreläsningen hörde jag på ca 15%, 70% av tiden hade jag och Anna och bättre saker för oss, 10% satt jag och tänkte på kläder, 5% prata vi om lärarens något ehuummm... annorlunda handstil (nästan så att han borde bli läkare bara därför).
Sen var det att gå hem!! Och då hade vi nästan en "tävling" i vem som kunde säga trevlig helg sist. Hahaa, moget, men vem är inte det? XD

Och hemma så är jag så duktig att jag på något skumt sätt, som jag inte ens vet hur, avinstallerar quicktimes och iTunes. Vafan liskom!??! Och sen när jag väl förstod att jag inte kunde lyssna på musik som jag brukar göra, skrek jag, och när pappa frågade vad jag höll på med kunde jag inte svara, för jag hade hamnat i chock och fortsatte skrika. För vem som helst annan skulle det inte vart farligt, men jag, jag, är ett tekniskt ogeni, och kan typ förstöra en dator genom att titta på den (dock är jag inte lika duktig på det som Fanny och hennes brorsa). Men jag lyckades fixa tillbaka den, tom alla låtar fanns kvar!!! WOHO! ingen skada skedd : ) Fick tom en nyare version. Ajdå, nu märker jag at jag har ont i halsen. Får skrika i en lägre ton nästa gång.


Dagens citat:  Du har ju massa böcker! Du har Clockwork orange, och du har klamydia!

Torsdag

Kategori: 2007

Yey, bara en skoldag kvar tills helgen! Visserligen har jag bara gått 2(½) dag i skolan den här veckan, men ändå...
Vår svenska lärare var tydligen sjuk idag (fast vänta lite, är inte hon också vikarie), så vi hade en vikarie. En lite annorlunda vikarie XD Och jag tyckte att han såg äldre ut än 24! Hahhaah! Han var skoj :P Kanske inte en så bra och kunnig lärare än så länge. Vi pratade om Kåseri, Kolumner och krönikor, han var inte den bästa på att ge exempel och så. Han frågade tom om vi visste vad en novell var!

Citat från den lektionen:
-Ni kanske skriver om Drottning Leffe. Hans liv kanske. Och att han är tvåkönad. HA!

-Min flickvän läste beteende, och då blir jag automatiskt insatt i det. Jag läste i en av hennes psykologiböcker och ingenting var självklart, inget var "1+1=2". Och jag förstod ingenting och blev helt dum i huvudet!

-En krönika är inte så att de måste vara en sida. I tdningen finns de på en sida. Fast inte på hela sidan, men på en sida. Lite mindra av en sida. Men om man skulle komma upp i en så där 14-15 sidor? Vad skulle ni kalla det då? En bok? Det skulle kanaske kallas novell. Det finns igen begränsning på att det ska vara 12½ sidor så är det en novell. Vad det är för skillnad på krönika och novell? Det finns ingen! Men på ungefär en sida brukar de gå på. Inte så här korta *håller upp ett papper*, eller de kan vara så. Ni går beteendevete va? Då måste ni ju tolka och hålla på.Då är det ju bra att jag inte svarar exakt, utan suddigt, så ni lär er!
(Ser ni jag lyssna iaf ;))

Sen efter ett tag skulle vi gå och leta upp krönikor, kolumner och kåseri på internet. Vi sökte på "krönikor" på google, när vi inte fick fram något vettigt satte vi oss och pratade i ljushallen i de typ 30 resterande minuterna av lektionen.

Efter en lunch på Coffe house by George (igen) med Fanny, Yamuna och Jenny (som förövrigt inte har slutat :))hade vi Samhälle. Vår lärare hade varit i Thailand i typ 6 veckor (ganska så brun) men han har fortfarande inte rättat våra hemtentor!!! Men när vi står där i korridoren och väntar på honom, så kommer han iaf vandrandes.
Citat av en kille i klassen: Shit vad alla tjejer börjar le när han kommer.
Hahhahaha, det kanske ligger en poäng där någonstans.

Sista levnadsläre lektionen igår, fick vg+ på uppsatsen och vg som slutbetyg. Var faktiskt orolig att jag skulle få G!!! Men jag trodde att jag skulle få det jag fick. Nu börjar vi 11 på onsdgar. Ja jajajajaajja!!!! Och då blev man samtidigt lite rikare eftersom mamma mutar mej med bra betyg : )

Ps.Jäklar vad sugen jag var på pizza igår!! Jäklar vad jag 97% av tiden är sugen på godis. Och jag är jäkligt beroende av läggglans.


Dagens citat:
-Har ni nångång läst en novell? Har ni hört det ordet?
-Nej, jag är uppväxt i en sten.

En extra dag

Kategori: meee

Igår gick jag och la mej tidigare än vanligt. Idag gick jag upp tidigare än vanligt. Jag åkte hela vägen till gullmarsplan. För idag skulle skolan börja. Trodde jag, ja. Närå, det visade sig att läraren typ gjort fel eller något, för vi hade minsan inga lektioner idag. AWW! Vad gjorde jag då i skolan?? Missförstå mej inte, självklart ville jag ha ledigt! Men hellre skulle jag ha det någon annan tisdag då jag inte gått upp tidigt och tagit mej till skolan, än att ha det idag när jag ändå lyckats pallra mej dit! seriöst tycker jag att vi ska skolka från kriminologilektionen på fredag :/
Men vad gör man? När ändå skadan var skedd åkte jag, Lollo och Anna till Coffe house och åt lunch. Typ Hälsotallrik eller något. Förhoppningsvis var den nyttig också.

En glad sak hände idag : ) När jag skulle gå ut med Mirre tog jag på mej en jacka jag inte haft på ett tag (nån vecka iaf), jag kände i fickan..... och där hitta jag pengar! 265 för att vara exakt :D Wohooo! Vad härligt. Inte för att de var nya eller något, de var ju ändå mina. Ska nog börja lägga massa pengar i mina jackor! Man blir ju så glad varje gång och det känns lite som om pengarne är en present från sig själv.

Imorron börjar skolan (troligtvis). Usch då. Sista levnadslärelektionen då också, kommer inte få ett bra betyg där. Typiskt också.

PS. Tränade idag :P



Till Fanny, den bästa kompis jag någonsin kommer att ha <3


Like no one, you take the pain away

like the sun, lighting up my everyday
you are the sun, the only one
like no one, you stay around for me
like the sun, lighting up the way for me
you are the sun, the only one, you are the sun

(PS.2. Som en bro över mörka vatten är väldigt bra)



Dagens citat: Jag blir deprimerad! Vi har inga lektioner idag!

Ny termin snart

Kategori: 2007

Sista dagen före skolan börjar. Sista dagen på lovet. Snart är friheten försvunnen! Jaha, det var ju lite trist, minst sagt. Hur ska jag kunna vänja mej av med att gå upp när jag vill? Jag har liksom inte behövt leva efter nån himla alarmklocka förutom några få gånger de här 2½ veckorna. Istället för att sätta alarmet på 9-10 får jag sätta den 4 timmar tidigare, ungefär 6! Iaf på måndagar och fredagar. Imorrn behöver jag inte gå upp förän 8 : )

Idag spendera jag eftermiddagen med Lollo i stan! Först åkte vi till gamla stan (lite onödigt när vi kunde ha gått.. fast det kom vi inte på förän efter). Det läskiga var att jag följde efter henne och hon följde efter mej. Så ibland undrade jag lite vart vi var på väg. Det ännu mer läskigare var att till slut följde hon efter mej. Jag som typ kan åka vilse i en bergodalbana XD
Vi hitta iaf ett caffé där vi satt ett tag, Lollo hade som vanligt ätit en dålig frukost! Sen gjorde vi vårt fina lilla "Caffébyte" ^^ Hahhahahhaahaa!! Men på det andra stället hitta vi iaf bra glass. För att sörja den sista dagen på ett lov.
Men det ska inte bli sååå jättehemskt (hoppas jag i varje fall). Det finns väl en del lattjo typer.

OO, fick just hundra kronor av pappa för att.... jag vet inte riktigt. Han lyckades typ sälja bilen. Jaa! Nu kan jag äntligen åka till folk och han kan Inte hämta mej!! Hihi, nu slipper jag oroa mej för det. fast åandra sidan vill jag bli hämtad ibland...
Det är inte alltför ofta jag får spontana pengar från pappa...  Bara en sisådär en gång per halvår. Kom ihåg den gång hans plånbok var borta och han letade efter den överallt. Tillsist hittades den i hans rum XD Då fick jag också lite...

EN jättehemsk sak!!!!!!!!! En galet hemskhemskhemskhemsk (jag kan fortsätta hur länge som helst) hemsk sak har jag nyss kommit underfund med. That '70s show börjar snart, och det är ju inget annat än positivt, skulle aldrig klara mej utan den serien. MEN, och det stora "mennet".  Den börjar klockan 16.15. Hur F*N ska jag hinna se det då??? HUR hde de tänkt att hårtpluggande människor ska hinna se den serien om den går så tidigt?! Jag kommer nu att kunna se den en gång i veckan, på måndagar. Och kanske en tisdag lite då och då. Bara för att jag slutar runt 4-5. Mitt liv är ju praktiskt taget baserad på den serien! Okej, kanske lite överdrivet. Men jag har ju ändå sett det sen jag gick i saltängen (tror jag), och det var länge sen.

PS. Idag är det två veckor sen jag började spela gitarr. Känns som om det var längre tid sen.

Dagens (väldigt gamla) citat:
- Vad är det här för vit linje på trotoaren?
- Det är cyckellinjen.
- Är det inte lite svårt för dom att balansera på den?

7 januari

Kategori: 2007

Hej igen : )
Nu har jag börjat att utforska mer i området runt där jag bor! Annars brukar jag gå samma gamla vägar och stigar. Ganska trist i längden. Men nu är det ändring på det!
Som igår till exempel gick jag till saltängen, där jag gått i skolan 1:an - 5:an. Värsta flaschbacksen!! Först trodde jag att de hade tagiot bort balansgången och blev skitsur, men upptäckte att den fanns kvar. Tur.
Kom också på att jag måste ha varit ganska jobbig när jag var liten. Typ helt plötsligt ville jag vara själv, och satte mej i ett rum för mej själv. Och sen när de andra kom in och undrade vad jag sysslade med, sa jag att jag vill vara ensam. hahaa, skulle jag aldrig göra nu XD
Eller när mamma vad där en dag och en annan unge och hennes mamma (jag var typ 7-8 och hon något år äldre), och då sa mamma att jag skulle leka med tjejen. Och jag sa "Nej, jag ville inte. Jag har tillräckligt med kompisar". Mamma: Man får aldrig för många vänner. "Jo, jag".
Sen gick jag också förbi mitt gamla lekis och pulkabacken där jag så ofta åkte pulka förut! Hahaha, älskar att åka pulka. Varför ska man växa upp och hålla på med vuxna saker, när man kan åka pulka?! Kom också att tänka på min dåvarande kompis A. Hon var min äldsta kompis. Shit vad vi hade kul XD
Kommer alltid att sakna dej för den du var då, även fast du säker knappt kommer ihåg vem jag är och typ ignorerar mej. Men det är nog lika bra att jag inte känner dej nu. Du har förändrats så mycket, så det är bäst att komma ihåg den som du var då.

Sen på kvällen hade jag och föräldrarna "lilljulafton" med Karin och Morgan. Kanske lite sent, men bättre sent än aldrig. De kanske ska flytta till Norge :S jahaa, hur blir det med vårat Kingdom Hearts då???? Jag vill föralltid ha spelkvällar med er! Och Morgan funderar på något eget företag, även om jag inte förstår vad det nu exakt var. Hoppas de bli miljonärer ^^ :P
Skulle jag starta ett företag skulle jag sälja låtar på datorn för några kronor. Fast det kanske inte skulle funka, alla bara laddar ner och att få liscens till att sälja kanske skulle vara för dyrt. Eller jag vet inte. Det kanske redan finns.... Gör det det?

Idag gick jag också en annorlunda promenad med hunden. Gick till ett ställe nära mej där jag brukade cylka runt runt (det var en återvändsgränd för bilar). Har inte varit där på många år, och när jag kom dit idagså bara kände jag Där genom "skogen" går en stig. Och jag bara jaha, får väl ta och testa om jag har rätt. Och ja, den fanns. Undrar när jag har gått där, kommer inte ihåg dte ett dugg. Jag fick också känslan att jag gått där för att gå till en linbana. När jag kommer till änden av den kanappt synliga stigen ser jag att jag kommiy till Skogalundsklippan. HU... den platsen är laddad av ångestfyllda minnen. Men jag hade verkligen inte på den tiden gått den stigen. Men jag börar iaf mitt sökandek efter linbanan, men hittar den inte. *snyft* Jag som ÄLSKAR, iaf älskade, linbanor. Inte för att jag hade planerat på att åka, men jag ville bara kolla lite. Efter att ha gått ett tag och inte vetat vart jag var, så hamna jag rätt och var nästan hemma :)
Jo, jussdet, så har jag tränat idag också.  : )

haha, justdet. Iförrgår på väg till mamma mia. fanny och jag skulle mötas tio i 3 vid slussen. Bussen går 14.31 hemmifrån mej. Jag ställer mej vid hållplatsen några minuter innan. Och jag kollar klolcan hela tiden. Den blir över 13.31. Jag förbannar att alla bussar alltid ska vara sena. Sen kollar jag på klockan för säker 10:de gången. 13.35. Ajdå, då kom jag på att jag hade ställt mej en timme förtidigt.

.......................................................................................................................
I wanna take you to a spot where
we can chill outside or we can see a movie I know that's what you like
If that's what your into- then that's what I'm into
Cause I know you like me, and you know that I do to
I wanna run down the street, get to the end
where we meet
I wanna watch you smile, that makes my life worth while
Feel so complete when with you, you always know what to do
I just wanna say today,
I love you


Don´t walk in front of me, I may not follow.
Don´t walk behind me, I may not lead.
Just walk beside me and be my friend.

Dagans citat: Som en åsna mellan två högar av hö.

Stripaerobics och det evinnerliga tjatandet

Kategori: meee

Hahaa! jag blev just påmind av hannapannavattenkannas blogg om stripaerobics!!! Vad säger ni Fanny och Gabbi? ;) vi diskuterade ju om det. Personligen tycker jag det låter jätteskoj (känner en som har gått på det). Jag är iaf med på att börja, bara för vem som helst att joina : )

Igår såg jag och Fanny på mamma mia. Den musikalen var hur bra som helst!! Gillade när bryggan upphöjdes, röken spreds på marken, månen kom ner, allt blev mörkt utom månen, och paret vandrar bort mot ljuset. Så romantikst!
Och efter fick vi och några träffa hon som spelade mamman i föreställningen! En gnutta coolt!! De hade tydligen spelat 503 föreställningar. Halt galet! Snacka om uttjatat :S Fast de tyckte tydligen bara det var roligt. Om vi nu ska lita på vad de säger.
Tack Fanny för biljetten! Supersnällt ^^

Och sen till det vi alla redan visste. Meine Eltern sind wirklich verrückt. Verkligen konstiga!!!! De är så hyper strikta.
Marja, Sverige är ökänt för deras slapphänthet. Det är säkert därför alla tar självmord i många andra länder. Marja, Sverige är känt för deras höga själmordtal! Ja, för att landet är så jäkla utseendefixerat!
Här står det att många blir olyckliga när de blir stora om blablablaaaa.... Säkert för att föräldrarna stöter ut sina barn!! Din mamma är katolik, så du får respektera henne. A, men sure. verkligen jättekatolik. NOT! Och jag är protestant så respektera mej.
Ibörjan, innan pappa hade kommit hem, bara skrek jag på mamma om hur dum hon var. Men jag hade en föraning om att de inte skulle hjälpa. Ofta så får jag som jag vill när dte gäller mamma men inte på just vissa punkter. Men så läste jag i min psykoligibok om bra sätt att argumnetera.
Så när pappa kom hem så börja jag prata lungt om hur konstig mamma var. Att jag är den enda jag känner som har en sån dum regel, att jag inte kommer bli olyckig och dö i förtid. Att det inte behöver hända ofta, bara ibland (iaf til en början :p). Ingen annan jag vet har blivit helt psyko. Och så jämför jag lite.  Du kan ju inte jämföra det och det! Det är ju tootalt olkia sätt.
Men hallå! Liksom ge mej ett ända liten vettig anledning så ska jag lyssna. Mamma kom ju med den bästa ahaha. Du är under 18.  No, shit! liksom. behöve rjag säga att de inte kom med någon vettig anledning. Den seriöst bästa skulle isåfall vara pappas Här står det att många blir olyckliga när de blir äldre om  vad det nu var. Okejj..?? Då borde du inte köra bil, för du kan dö i en olycka. Vi borde alla ha hjälm på oss för taket kan falla in! Jag körde också den såkallade "spegel taktiken" XD Och jag lyckades att inte skrika, lyssna på pappa, verka förstående med mina "jag förstår att ni....", tänkte win-win, itsället för win-lose, körde "sök först förståelse, sen att bli förstådd", få dom att förstå att jag behöver en bra anledning till varför osv. Och ja, jag tror jag vann! ^^ Pappa sa tillslut mhmm.. och så gick han! Yes, yes!!
Den där boken är både bra och dålig. Boken ger mej tipps, men den ger även mina föräldrar tipps. det står typ att man inte ska ha sex före giftemål, avhållsamhet är det enda säkra, bajsbajssss (fast jag har inte kommit så långt i boken, kanske står något vettigare i den senare XD)..... Och likande som om föräldrar alltid har rätt.  Yea.. right.
Varför ska jag just ha blivit födda hos såna stränga människor??? Här krävs en förändring!

Dagens citat: Seek first to understand, then to be understood.

Jäkligt smart faktiskt. Alla vill ju bli förstådda, så det bästa är om du försöker förstå. Det gör dej till en bra vän. Många tror att de vet allt, fast de bara ser en del, vilket gör att man bara vet lite av sanningen. Vilket leder till missföråelse. Ibland.

4 januari

Kategori: 2007

Igår gjorde jag något jag inte gjort på länge. Gått i stan. Alltså bara gått, utan att shoppa. Fast var däremot väldigt nära på att göra det, men jag kunde behärska mej. Grattis till mej. Tack.
Det var då Fanny och jag som gick. Vi skulle till Cirkus på Djurgården, för imorron ska vi dit ioch se Mamma Mia. Meningen att gå dit var att vi skulle hitta vägen senare, men förstår inte exakt varför, eftersom vi ska åka buss dit... Fast vi ville gå, så det var ju bara bra. Kruxet med allt var att det inte gick så bra att hitta till en början. Hahaa, jag är ju med, så det var inte sådär jätteöverraskande. Har ju gått där många gånger förut, men jag är så van att bara följa efter de personer jag går med och inte tänka hur jag tar mej dit, att jag aldrig vet vägen till någonstans! Får börja med att tänka vart jag går. För man vet ju aldrig, rätt som det är kommer Fanny att låta mej gå först, och då kommer det bli problem! Får komma ihåg att alltid ha med mej mobilen så att vi kan skaffa hjälp om vi skulle behöva ^^
Efter att ha tagit bussen tillbaks till stan från därborta gick vi lite i gallerian och sen bar det hem till Fanny. Nu har jag sett ännu fler Desperate Housewifes avsnitt. Spännade, måste se fler!
Senare på kvällen åkte vi hem till Gabbi. Det var länge sen man såg henne! Det var meningen att vi skulle typ spela spel och kort. Gick inte så där jättebra på den punkten :P Körde "Jag har aldrig" istället, fast utan alkohol vill jag påpeka! Haahahaa, var hur kul som helst!! Som sagt måste vi göra om det om ett halvår :)
Tur att vi hann med bussen hem! Fanny, du verkar inte riktigt lite på Gabbi när det gäller att hitta rätt^^ Och jag förstår dej. Det är bara att tänka tillbaks till den tiden då vi gick omkring och letade efter rätt plats i typ 45 minuter, sen gick fel och hittade inte den väg som enligt några killar "var omöjlig att missa", och efter det hamna i ett inhängnat område utan att veta hur vi tog oss dit, och sen typ klättra över ett staketet för att koma ut XD Skillnaden mellan oss är att jag erkänner att jag inte hittar ^^

Och idag gjorde jag något som jag inte heller har gjort på länge! Träffade Manny (eller emma)! och Fanny också, men det var inte något jag inte gjort på länge... Vi skulle iaf ses i stan och fika. Vi gick förbi kungshallarna och då kom jag att tänka på ett ställe jag fikat förut på. Så jag sa att vi kunde gå åt vänster för det kanske ligger där. Efter att ha gått en stund så börjar jag ge upp, för det verkar inte alls vara på rätt ställe. Till sist svänger vi åt höger, och jag säger att de där... (hmm. vad heter de? inte persiener XD de där skydden för regn och sol som finns över fönstrena utomhus? ja iaf dom menar jag) ***** är blåa, *pekar på några sånna längre ner på gatan* och säger "Men inte sån blå, utan mörkare". Fanny säger att det ser bra ut där iaf, och det visar sej att det var det stället! Haahaa...
Jag och Manny festar till på Varmchoklad och chokladboll. Mums ^^ fast blev ganska mätt! En bra fast onyttig lunch.
Där satt vi länge och pratade om mycket mellan himmel och jord. Hahaaa, jag säger som Fanny: vi har planer, bara att vänta och se ;) Bara planerna blir uträttade också. Det får vi se till att de blir!!
Tränade faktiskt sen när jag kom hem. Fast jag har inte tränat på gitarr eller piano sen iförrgår. Har inte hunnit... :S
Usch, pappa tjatar om att jag ska spela tennis imorron. Tro mej, jag har försökt. Kan inte ens träffa bollen! Den sporten har orsakat mej ett ärr på benet! Iof har jag ganka många ärr på benen, fast de börjar försvinna nu! YEY
Fortsätter tjata om lektioner och så.. Vill börja på dans. Anmälningspappret är påskrivet och redo att skickas iväg. Nu hänger allt på dej fanny ;) Jag går inte utan dej!!! Hahhaa, *flachbaks till cheerdansen*.


Dagens citat:
-Blåser det?
-Nej, förut hade jag persienner där.  
(Undrar lite varför majoriteten av alla citat är sagda utav Fanny XD)


Ett smart citat: Tjejer tänker mer på utsidan än på insidan för att killar har lättare att se än att tänka. 


  

Typiskt också, men jag fick shoppa iaf

Kategori: meee

Eftersom jag tjatade så igår, bestämde vi oss för att vi skulle kolla på ett piano idag. Och det verkade bra och pappa skulle ringa och höra på flyttningfirmor. Då pappa är väldigt snål tyckte han att det var alldeles för dyrt med nästan 4000 för at flytta pianot. Så ja, det blev inget!!!!!!!!!!!!!!!!! fast de lovade mej ett annat piano nån annangång. (Vilket kommer att resultera i typ att jag får saken om månader och brytna ryggar och höga sjukhus kostander...) Det kanske blir ett gammalt piano som är dåligt. Men det får jag väl börja med. Sen när jag blir världsmästare i piano, kan jag bara försöra några stängar och säga att jag behöver ett proffspianio.
Men jag blev iaf sjuktsur och fick typ hyperventlilera, och sen stack jag till slussen utan att säga något och vägrade svara i mobilen.
Och i slussen skulle jag möta Johanna för vi skulle shoppa! Där blev jag iaf glad, mitt i det sorgsna.
Vi åkte till gallerian där vi hittade massor av fina saker. Nu har jag då tyvärr råkat spenderat typ 2000 på en vecka. Får nog skära ner lite på shoppandet, men det är så svååårt.
Får antingen skaffa ett högbetalande jobb, eller gifta mej rik ^^ Eh, efter att ha sett på Desperate Housewifes satsar jag nog hellre på att få ett bra jobb...

Såg massor av värmdö-skolefolk överallt! På vägen hem träffa jag också Lovisa och hennes kompisar, kul kul : )

Fortsätter att öva på gitarr-spelandet. Går ganska bra. Kan bara inte förstå grunden bakom typ 6 och 7 och maj efter accordet. Vad ska det egentligen betyda? Jag vill liksom veta grunden bakom namnet och inte bara spela som det står utan att tänka. det ändå jag vet är att man lyfter bort ett finger från grundaccordet... Men jag har lärt mej vad tex D/F# betyder, det är ju ett D med ett fiss! haha, att det var så enkelt. Har också börjat (föröka iaf) lära mej hur man plockar och barréaccord.  sen tycker jag också dim är lite udda.. Därför behöver jag en lärare som kan lära mej! Pappa säger att han kan lära mej, men jag säger att då blir jag bara irriterad. Då säger han att det är ju då mitt fel och sen slutar allt med att jag börjar skrika och blir grymt irriterad.

Om jag nu ska välja mellan att lära mej spela gitarr och piano hos en lärare tror jag att jag ska välja gitarr. Jag kan ju ändå grunderna i piano. Säger vi... Först tänkte jag välja piano bara för att det är dyrare.. (tror jag iaf). men sen kom jag på att det kanske inte var så smart. Jag måste lära mej att bli mer säker i gitarr.

PS. Ska nu anmäla mej till dansen. Bara det inte är fullt redan. Det får bara inte vara det.


Dagens citat: Marja! Hur mycket har du druckit??! Du är ju alldeles suddig!!

Nyårsdagen

Kategori: 2007

Gott nytt år!!

Nu är det bevisat. Jag har det sämsta lokalsinnet i världen (efter mamma). Jag skulle gå ut med hunden och tänkte att: Hey! varför gå den gamla tråkiga vägen runt sjön som jag går alldeles för ofta, och inte ta en ny väg?
Så det gjorde jag. Istället för att gå till sjön fortsatte jag rakt fram och svänge in på vägarna. Jag tänkte att jag skulle gå bara en bit utanför sjön och sen ta den vanliga skogsvägen. Jag kommer till insvängningen där man ska gå om man vill komma till skogen, men äh, jag tänker att jag ska ta nästa avfart till höger så kommer jag rätt iaf! Trodde jag ja. Problemet var att det inte fanns någon nästa avfart till höger. Jag kommer till duvnässkola och där går jag åt höger, men det krävs en till högersväng för mej att hamna rätt. Men den svängen vill inte infinna sig. På något sätt hamnar jag på reginavägen, som jag turligt nog har åkt bil till ganska ofta när jag var mindre så jag visst ungefär att man iaf kan komma hem till mej därifrån. Typiskt mej så har jag mobilen hemma, och jag börjar spela upp pinsamma senarion i mitt huvud XD
Efter att ha gått en bit så ser jag nacka forum och då vet jag att om jag skulle gå vilse så är det bara att gå ditåt så kan jag nog komma hem. men på något sätt försvann forum, har ingen aning hur! kanske något bombattentat....
Men då ser jag storängens tågstation, och då känner jag igen mej! Det är ju nära mej :) hahaha, bara ca 15 min hemifrån. Jag kom hem efter ett tag iaf!

AHHHHHHHHH! Är så sur!! Jag vill jättejättegärna spela piano! Verkligen super mycket (hos en lärare alltså)! Men jag vill OCKSÅ spela gitarr!! (Och så ska jag börja dansa, hoppas jag iaf, och det är väl nästan bestämt, så det tänker jag verkligen inte välja bort). MEN! Där kommer kruxet. Jag får bara välja att spela ett instrument för mina kära föräldrar. %&¤@¤/, WHY????
("Ska du jympa, dansa, spela gitarr och piano?? Det har du varken tid till eller vi råd med!") Vaddå "du har inte tid"??? Vad vet dom om det? Jäkla idioter. Klart jag har tid, annars får jag väl ta mej tid.
Buhuuu!  Förts lyssnar jag på en gitarr låt och då vill jag spela det. Men sen så byter jag till en pianolåt, och då typ dör jag av hur fint det är. Jag skulle nog klara av mer att lära mej gitarr hemma. För jag behöver nog en lärare när dte gäller piano. Men det behöver jag med båda!  ARRG! Kan so not bestämma mej.
Jag tänker inte bestämma mej!!!!! Jag ska köra båda. om jag så ska betala för det själv!! För jag VILL!! På något sätt ska jag. Som sagt när jag väl har bestämt mej är jag ganska svår att stoppa. Jag fick tex en hund. Även om det tog en sisådär 6 år av daglig tjatning.
Föräldrarna bara säger att jag ska börja med ett och efter ett år typ byta. men det funkar ju inte! Det blir ju försent då. Jag börjar ju ändå bli ganska "gammal", så dte är liksom HÖG tid att starta nu. Och tyvärr tror inte jag att jag är en sån som kan bli självlärd.


Att välja mellen piano ocg gitarr är som att välja mellan godis och.. och...äh, choklad!! (ser du, jag kan tom inte hitta något som är lika svårt att välja mellan)

Mina nyårslöften:

- Bli bra på gitarr
- Fortätta plugga lika hårt som jag alltid har gjort (minst)
- Ha den form jag hade förut

144062-9



 

(Min chokladros jag gjorde på chokladkursen)