Marjott

Första dagen på praktik

Kategori: 2008

Jag praoade alltså på en kyrka i haninge. Typ vendelsökyrka eller något. Jag ¨t frukost på bussen, och resan tog typ över 50 min! Jobbigt....
Sen när jag passerar en busshållplats som jag har för mig att Anna ska gå på, men hon inte gör det, blir jag smått orolig. Två hållplatser senare, ringer jag henne. Och, ouuups, hon hade visst försovit sig. Hon vaknade av mitt ringande! hahhaha... Jag som säker bara för något år sedan skulle ha freakat ur av panik (vet ju inte vart stället ligger eller känner någon där, (handledaren är Annas kusin)), tog det helt lungt och bestämde mej för att det inte var så farligt, bara att fråga om v'ägen och vara på plats själv en stund. Självklart blir jag tvungen att fråga efter vägen oh det tog väl ca 10 minuter att gå. Men jag hittade, verkligen stort av mej! Först fattade jag inte vart kyrkan var, det var inte precis en sån där stor kyrka med torn och allt, mer ett hus. När jag går in är det tomt! Hör röster, men vågar inte störa i morgonmötet. Väntar i kanske 5 minuter och då kommer Annas kusin Micke infarande och säge rvad jag ska göra. snällt av honom att komma förbi för våran skull :)

Anna är trots allt väldigt duktig och kommer bara 20 min försent. ganska starkt enligt mej!

Vi fick först vara i en öppen förskola, och de små barnen var såå söta! Helt underbart, tråkigt bara att alla ungar hade föräldrar med sig (vilket ju är meingen). Sen lunch på 2½ timme! Inte dåligt för en gångsskull.

Sen fick vi vara på ett slags fritigs för mellanstadiet. Helt okej faktiskt.
Hatar bara de oändliga bussresorna.

Imorron ska vi till haninge centrum och det tar 1 timme... huuu. Där ska vi typ vara med de som har de svårt (hemlösa/ fatiiga...).

Måndag 28 januari

Kategori: 2008

Idag är jag ledig! Egentligen praktik, men eftersom Anna komme rhem idag bytte vi ut måndagen mot den kommande söndagen. Inte för att jag är så insatt i vad vi ska göra eller något annat överhuvudtaget...
Är ledig från skolan nästa måndag också, så det är super skönt!

Idag ska jag banne mej köra step! Det är faktiskt riktigt skoj. Passet ligger på det nya friskis stället skrapan, hoppas det är bra! Fast tydligen är dte alltid fullt, och en liten sal, så jag får komma tidigt.

Lördag

Kategori: 2008

Måste säga tack Lollo för teaterbiljetten! Det var Jekyll och Hyde (dr jekyll and mr hyde) på china teatern. Älskar musikaler, speciellt då alla sjunger i olika stämmor! Fiint

JEKYLL & HYDE - THE MUSICAL

Idag så skulle jag gå på step. Supertaggad, eftersom jag inte får tillfälle att gå på det så ofta, och det är superkul! Men nää, när jag komme dit får jag se att det är inställt idag och iställe tär det....
Gissa, det typ motsatta.
Skivstång. Inte ens i närheten av step! Men jag tänkte att lika bra att passa på då säker fler aldrig har gått på skivstång, eftersom alla trodde dte var stepp. Slipper iaf skämma ut mej ensam!
När vi går in i rummer är jag totalt lost. Varför ska man ha en stepbräda undrar jag? Vilka vikter ska man ha? Hur sättre man på dom? och hantlar desutom? Jag blir tvungen att fråga läraren, men han förklarar ju värdelöst. Seb förklarar han lite högt i micken, men inte hjälper dte mej speciellt mycket. Tillsist lyckas jag ocg fattar. Hah säger nu passar 2-5 kilo bra! Jag har 5 i varje ände, och klarar det okej, emdans han har tio kilo i varje ände. Ljuger han då undrar jag? eller nån kod? såå strak är jag ju inte... Fast tur att jag tränat lite armar hemma!
Men det var givande! Har kommit fram till att jag ska styrketräna lite mer. nu vet jag iaf hur man gör passet, och vilka vikter som passar.

Fikade på Espresso House i Skrapan med Fanny! Fanns inte scones. Snyft. Verkar alltid slut på helger. Men eftersom jag får äta godis idag tog jag en bulle (och chailatte såklart - obligatoriskt)! Mums. jag fattar inte hur sjukt gott socker och smör är. Det är OFATTBART!



Sen var vi ju tvugna att kolla lite kläder. Blev ett par byxor på Monki. Värsta rean, från 1700 till 425. Galet. Men dom satt helt fel i rumpan, men ääähhhh....

Ingen skola på 1½ vecka!

Kategori: 2008

Åh,,, min stackars lilla älsklingshund är sjuk! Hon har antingen urinvägsinfektion, men troligtvis något fel på livmodern. Men nu tar hon peneselin, så det ska nog gå bra!

144062-70

förra veckan gjorde alla i klassen ett muntligt prov i psykologi, och sen fick jag även kompletera. Det visade sig att jag fått Mvg- i båda! Så jaaaa! Jag har ett till MVG! De är ju inte precis så fasligt många, så absolut välommet!
Men hade tyvärr ett hemskt oroooligt hemskt matteprov. Det gick minst sgat åt helevte. Rakt åt! Va fan, dte där är inte normalt. Det var tom en som sa att hon sett kompisars mvg uppgifter som hon klarar galant, men detta, dte var omöjligt! Läraren kanske inte är så bra trots allt? Jag har nu totalt gett upp vg.

Nästa vecka är det praktik! Lite läskigt. Ska vara i kyrkan med Anna S, men dte lyckans osten är för tillfället i spanien och komme kan inte jobba på måndag. Så vi börjar på tisdag, men ska även vara där på söndagen nästa vecka då dte är gudstjänst. Så alltså ingen skola!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Idag ska jag gå på teater med Lollo c:o.
Imorron ska jag fika med Fanny! TJO

23 januari

Kategori: 2008

Idag var jag så trött att jag höll på att ramla ihop under historian. Fast det blev ett uns bättre under spanskan då vi kollade på film! Älskar film under lektionstdi! Även om den i 90% av tiden handlar om sex....
Och jag som trodde vi skulle ha avslappning på jympan, men nääää. vi skulle göra våra egna lekar och utföra dom. Snarare stressmoment.

Imorron blir det retorik igen för andra gången. Slutar fem, hur ska man då hinna träna? komma hem åtta och sen gå och lägga sig för att man börjar så galet tidigt? Och jag måste sova bra imorron för jag har matteprov på fredag...

Och svenska?! Va faaan?! Tror hon seriöst att vi bara har svenska i våra liv?

Skoltrött?

Kategori: 2008

Ja, vem är inte skoltrött? Speciellt efter ett lov. De följande veckorna är så långsamma och så sega, så jag vet inte vart jag ska ta vägen! Känns som om jullovet slutade för ca 2 månader sedan, inte två veckor. Gillar verkligen inte onsdagar och tprsdagar då jag slutar 5. usch usch usch och fy. Ge mej lov NU!

Jäkla engelska också! Vad tror han? att vi bara har engelska att plugga i våra liv?

Idag åker min älskling till Brasilien! Två veckor går väl ganska snabbt?

19 januari

Kategori: 2008

I veckan har två nya lektioner börjat: Individuella val - retorik, och Naturvetenskap.
Retorik verkar väldigt användbart, vilket iof var anledningen till att jag valde det. Ganksa tufft också, speicellt om man inte är sådär jättehaj på att stå inför klassen och hålla tal. Det superdumma är att jag ej hamna i samma grupp som Fanny! Vad är det här? Finns det ingen rättvisa i världen?

Naturkunskapen igår var ju rättså super! Det ändå vi gjorde var att prata. Läraren är så galet skön! Först berätta hon om sig själv. Att hon valde teknik där dte gick 700 killar och 7 tjejer. Att hon ordna fester ocvh aldrig gick på lektionerna, hur hennes betyg var låga. Osv. Hur hon blev en fågelskådar älskare och studerade apor, att hennes brorsa är frontfiguren i Teddybears Sthlm, och att det inte alltid är dom under de stora björnhuvudena ^^
Sen skulle hon kolla om hon kunde alla namn, hon hde nämligen studerat våra namn lite i förväg i skolkatalogen. Totalt ofattbart! Hon kunde ALLA namn!!!! Tom alla johannor, annor och hannors efternamn! Okej, det var en hon it ekunde fö hon hade färgat håret och såg väldigt annorlunda ut. Men dte var galet! Alla börja applådera. Sen fick alla berätta om sig själva. Och int ens det hann vi med på 1 ½ timme.



Såg ett program för någon vecka sen. Där berättades det om att modeller ska ha typ 56 cm runt midjan. Verkligen, det är ju typ ett huvud! Och om galna metoder som att äta bara en färg, endast krassesoppa, doppa bomull i juice eller att inte äta något överhuvudtaget. Ehhmmm?? Har man typ BMI 19 som kändis är man överviktig. udda...

 Vill inte ha den större, för dne är så uääck! Fast ändå modigt av henne att vara med i en antianorexi reklam och visa sig själv för att minska sjukdomen!

Nu ska jag banne mej bara dega

Kategori: 2008

Jag är slut, totalt  utpumpad. Gå upp klockan 6? bara det säger väl allt!? Sen att ha spanska gör inte saken bättre. Jag hade ingen matte, så dte var bara att åka hem, gå ut med mirre, smälla i sig lite lunch och åka tillbaka till skolan. Tillbaka till skolan och det fruktade psykologikompeteringen. Stress stress. Hann inte med alls! Sen valde jag mellan aerobics och intensivjympa. Eftersom intensiv hade en bättre tid körde jag det.

Intensiv är inte helt smärtfritt kan jag tala om. Speciellt inte när min träningsvärk fortfarande känns i varje steg man tar. Men dte var ändå givande! Mycket jobbigare än medel, men ändå inte så hårt att jag inte klarar av. Visserligen gjorde jag lättarevarianter på styrkeövningarna... men ändå. Fcik faktiskt håll, för första gången n¨gonsin på ett pass på friskis!

Sen när jag kom hem var inte mamma hemma, hon kom försent. Så utpumpad som jag var var dte bara att bita ihop och gå en liten promenad till. Nu sk ajg inte antsänga mej alls! Inget plugg idag här inte :)

Dagens citat:
-Vad konstigt det såg ut! nä, det ser ut som du.

Jag undrar varför en högt överstigandemajoritet av alla skumma saker är sagda av tå personer.

Vart tog studiebidraget vägen?

Kategori: 2008

Ja, vart i hellskotta tog studiebidraget vägen? och då menar jag inte Nej, men oj då. jag köpte kläder, godis och gick på bio, vart tog studiebidraget vägen? Utan jag menar på helt och fullt allvar: Vart tog studiebidraget vägen?
Jag har tydligen inte fått det överhuvudtaget! Alltså inte på ett helt år! Så nu måste jag gå och prata med syon. Jippi...

Idag var vi på Museet, och guiden prata som om det inte fanns någon morgondag. Alltså väldigt snabbt. Fast jag förstod varför sen då han tog väldigt lång tid på sig vid varje stopp och sa en väldans massa onödigt. Jag kan också tillägga att jag inte lärde mej ett skit. Det är omöjlgt att klamra sig fast vid en sån guide utan att sväva iväg.

-Dog många civila?
-Jaa. Alla ungar dog.

Vecka 3

Kategori: 2008

Trodde jag skulle ha en lång dag idag. iaf en relativt långdag. Om man jämför med mina andra måndagar, för jag har nämligen slutat klockan 1! Men nej, jag hade inte naturkunskap! JEPP!!!! Så älska 1! Hade en så slapp dag idag. Engelska diskussion på en halvtimme (som jag förövrigt sög bigtime på), matte en timme. Lunch 1½ timme. Ja.. behöver jag skriva något mer? :)

Morgondagen är skön även den! Endast hitta till armémuseet och vara där en timme. Visserligen är det jobbigt nog som det är att bara hitta dit...
Kommer ihåg när Anna och jag skulle till dramaten och bussen åkte en annan väg. Vi hamna vid bortåt hejkomochhjälpmej så vi åkte till Ropsten och tog tunnelbanan därifrån. Det var lite läskigt. hehe... Jädrans bussar...

Grattis Anna som fyller 17!!!

Helg!

Kategori: 2008

Igår såg Jag och Artur på National Treasure: Book of secrets. Åh, jag vill vara som Riley- värsta datahackern. Hahah, jag har nog en låång väg att gå innan dess. Men erkänn, dte skulle vara grymt coolt.
Det lite roliga var att Fanny och Patrik också skulle se den igår, klockan nio. Men ack, ack på fel ställe.
Jag har förövrigt aldrig sett en bio vara så överylld som igår.



Idag skulle jag vakna sent sent hade jag tänkt. Jag har haft en tuff vecka bakom mej. (typ). Men eftersom Artur skulle jobba klockan 12, passade jag på att gå på step halv 12. Och då var jag tvungen att gå upp tidigt tidgti. Redan innan tio! hhahaha...

Men steppen var urjobbig, sällan jag bli så trött. Men äbdå riktigt skoj! Jag är helt seg nu kan jag även tala om.

Idag ska Fanny och jag glo på Desperate housewives. How I love den serien.


Ps. Gabriell Solis (Eva Longoria) ser jävligt bra ut. (längst till vänster)

10 Januari

Kategori: 2008

Så himla ruttet. Jag köpte en tidning där man fick tre gratis jympapass på SATS -  Det bästa av alla träningsställen (typ).  Men så läser jag inuti tidningen med en jätteliten text att Näää, man måste minsann vara minst 18. Och det stod inte ens på kortet! Gå och häng er eller något...

Igår hade vi Spanish, och läraren berätta att hon var gravid och skulle sluta. Hade funderat på om hon var det, men vågar liksom inte fråga. Snacka om taskigt om hon bara gått upp några (10) kilo.
-Det är synd att så många slutar just nu för er. Lisa kommer ju också sluta...
VA?

-Ojdå...

I förra skolan hade jag 10 olika spanskalärare, och nu kommer den tredje i gymnasiet sluta. Det måste vara ett hemkt ämne, eller så är det jag som alla hatar ^^

YES!

Kategori: 2008

Yes, yes mega yes! Har iaf fått ett MVG, troligtvis det enda jag kommer att få också... Men YES!

Först plocka jag upp ett mejl där det stod Mvg, och jag blev superglad. Sen såg jag att det var till någon Johanna, och jag tyckte väl dte var för bra för att vara sant. Sen trycket jag upp mitt riktiga betyg och det stod Mvg iaf!!! WOHO! Det ÄR för bra för att vara sant :)

VT

Kategori: 2008

Och idag har Vårterminen börjat. Det enda positiva är att det är mer lov och lediga dagar på vårterminen. Annars inte så mycket positivt på den fronten. Längre termin, tuffare plugg, värre schema. Men nu ska vi inte hänga upp oss på de negativa detaljerna. För att inte totalt deppa ihop gör jag nu en positivlista.

Positivalistan med Vårtterminen (ej ordning):

1. Mer Ledighet
2. Närmare det underbara sommarlovet
3. Det blir bara allt varmare och ljusare
4. Dét är roligare på våren än på hösten?


Det tog fakitskt stopp där.... Ajdå. Illa.

Idag började som sagt (skrivet) skolan. fast det var inte speciellt tufft. Vad var det? Ca 40 minuter? Något sånt. Hahhaa, det bestod praktiskttaget av ingenting alls
TYP:
1. Ni har psykologiprov nästa vecka.
2. Nu ska vi se en film som de gamla treorna har gjort om praktiken.
3. Förstår ni praktikfrågorna eller ska vi läsa högt?
4. Förstår ni frågorna? Nej, vi läskunniga lärare läser dom!
5. NEJ!!!!!!
6. Okej, ni kan gå.

Filmen var ju helt psyko.


Citat från filmen:
 Euhmm.. Det var som jag trodde ungefär. Mycket raster och kaffe och sånt...

Det finns en unge i tvåan elelr trean.. emmm... Nej, trean tror jag. Och hon bestämmer allt. Hon vet exakt hur hon ska ha det! Och jag bara tänker: Hon är ju som jag! Jag hoppas bara inte jag var så när jag var liten!! Fast hon är ju ganska smart...

Måste. Njuta. Av.Helgen

Kategori: 2008

Whyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy???? Jag får Ångest!! Ska bara sitta och glo i väggen och ta in sista två dagarna av lovet. Nästan ^^ Nej då, men dte är ändå sorgligt... :( Visserligen är tisdag helt chill, men jag tänke rinte gå upp typ innan åtta. Vem går upp så tidigt?

Såg "På smällen" i förrgår. O, vilken härlig film! Riktigt bra säger jag bara!




Antal:
Gånger jag halkat till på tre dagar: 7
gånger jag råkat elda upp en plastpåse, vilket lett till permanenta märken på bordet och mamma som frågar Marja, vad har du gjort? Och jag som surt svarar Ingenting! : 1
gånger Mirre rullat sig på äckliga äckliga saker i skogen (Dumma äckliga hund!): 1
gånger jag sett folks brorsor när jag åkt till och från Lovisa: 2

Å neeeeeej! Vodkan är slut!!!!!!!!!!!!
Usch, nu häller jag ut det här, det var äckligt.
Vad var det?
Sprite och vodka.
!

3 januari

Kategori: 2008

Helvetes jävla varmvatten! Den enda reparatören för vår värme kan komma hit tidigast nästa vecka! Han har sagt det ett tag nu. Vill alla att jag ska dö i en förkylning??

Idag ska jag till Lovisa! Vi sörjer fortfarande våra älskade favvonudlar, som försvann för ungefär 6 år sedan. De var tjocka nudlar och favoriten var den med tomatsås mmmmmmmmmums. Det fanns även vitlök och ost mm. Nån som känne rigen sig? ^^ Seriöst, Hittelön!! Hyra en film och även Risk! Vissa tider förändras aldrig :)

Gott nytt år!

Kategori: 2008

Och så började det nya året. En ny start till ett kanske bättre liv. Man kan ju alltid hoppas.
Om jag har några nyårslöften? Nja, inte precis. Det är mer att keep up the good work från min sida. Plugga, träna och äta godis som jag gjort. Skriva dagbok kom jag även på var en bra punkt. Mycket bra!!!

Och så igår var vi hemma hos Artur. Och på tolvslaget gick vi upp på hammarbybacken. Dessutom med min tur la kameran av just då. Nä, men det var kul :) singstar och allt! HA