Marjott

Gott nytt år!

Kategori: 2010

Nyårsafton börjar inte på topp. Jag jobbar tre till HALV ELVA idag! Inte så jätteskojjigt... Och så är jag i självscanning, något jag inte är jättehaj på, hade hellre sett att jag varit i vanlig kassa faktiskt. Men då jag slutar får jag springa snabbare än min egen skugga till busshållplatsen och hoppas på att det dagen till ära faktiskt kommer en buss. Men jag får inte ha för stora förhoppningar här. Tanken är att jag ska till Fanny :) Där ska även Patrik och jennifer vara. Och Artur såklart, men han åker förmodligen med mej.

Inga nyårslöften för mej! Jag är ganska nöjd som det är nu, så jag kör på som vanligt ;)

Shopping

Kategori: 2010

Shopping med Hanna slår aldrig fel! Man måste ju passa på nu när det är rea. Dock hittade jag bara en sak på rea! Rean lurade bara in mej för att köpa massa saker som inte var på rea. Som vanligt... Hittade tre toppar, underkläder och handskar. Tyvärr var handskarna i skinn snyggare, men då jag helst väljer bort läder så valde jag de som var gjort av något annat vad det nu var.




    


Tro det eller ej men jag har äntligen övningskört! Gick hur bra som helst! Till en början vill säga. Var inte alls något problem med halka! Den sista minuten gick allt mindre bra. Det kan ha hänt att jag trodde att båda korsande filerna hade rött, fast den ena hade grönt... Och det kan även ha hänt at jag körde för långt när jag skulle svänga in mot huset, så att jag körde tvärsöver trotoaren med huven i en snödriva och bakdelen på bilen mitt ute i gatan så alla bilar fick gira undan (och så fick jag stå i typ 3 minuter för bilar bara fortsatte komma!).

Har värsta zumbafeelingen. Tränade nämligen till en zumbaträningsvideo imorse. Så nu lyssnar jag på "Bumpy ride" för fjärde gången i rad (och fler gånger lär det bli) och skakar på höfterna!

Jäklar, vad ska jag ha på mej imorron??

Vinst!

Kategori: 2010

Jag fick 4 trisslotter av pappa i julklapp. Och jag VANN!!! Okej, jag vann 25 spänn, men det är principen jag talar om. Jag vinner aldrig på triss. Inte för att jag skrapat så många, men de gånge jag har skrapat vinner jag aldrig. Bara en gång när jag var kanske 8 år, och delade en triss med Karin. Då vann vi 100 kr tillsammans. Men jag blev jätteglad för min principiella vinst :)



Titta, jag vann!!!!

Idag har jag varit jättesockersugen. Not fun! Har tagit en chokladbit här och lite godis där. Och ätit allt som är sött. Typ risgrynsgröt med massor av sylt och söta såser och här slutar jag skriva. Så går det efter jul! Jag har lätt för att bli beroende av sånt där.

Vinterdäck!

Kategori: 2010

Nu är däcken bytta till vinterdäck! Halleluliahahahahaaaaaaaaaaaaaa!!! och det skedde utan att jag behövde slita så mycket! Det ända som krävdes från min sida var att bära ut däck till bilen. Har sagt det för men säger det igen: tur att jag har kört styrketräning.

Pappa försökte byta däcken själv, men de satt så hårt fast. Så han fick åka med sommardäck (!) till verkstaden. Tyckte det verkade lite läskigt att åka i de däcken med detta underlag. och undrade även vad de anställda skulle säga. Man får ju liksom inte köra med sommardäck nu! Men nu är bilen hemma, och ingen har skadats, och det är ju huvudsaken!

En minst sagt lugn jobbdag

Kategori: 2010

Kom hem för en trekvart sen från jobbet. Jag trodde det skulle vara fullt med folk som handlar nyårsmat. Men nej. Det var helt dött! De kommer väl imorron och på torsdag+ fredag kanske då... Jag satt verkligen och gjorde ingenting i långa stunder. Och ändå gick jag ut med varor två gånger och med korgar. Tänk om man kunde ta lite av de kunder då det är fullt, och sätta dom då det är tomt...

Förövrigt har jag idag ätit en efterlängtat caesarsallad på coffehouse i globen. Riktigt länge sen sist. Oj, vad den är god. Den är nog på topplats när det gäller caesarsallader jag käkat. Och ändå är det en av de billigaste!!! Jobbigt var dock att jag hade glömt mobilen hemma. Men det gick bra ändå trots allt!

Mamma och pappa fick bla i julklapp en "check" på att jag skulle baka varsitt valfritt bröd till dom. Så nu är ett bröd i ugnen :) Det blev en snabb filmjölkslimpa. Hur enkelt som helst! Behöver inte jäsa eller något, för det är bikarbomat i och inte jäst. Bara hälla i ingredienser, blanda, in i ugn. Lätt som en plätt.

Träning och take away

Kategori: 2010

Passade på att träna lite idag. Tyvärr är det en STOR brist på steppass på friskis, så dagens träning blev ett kort medel-indoor walkingpass. Fast det var ett kort pass var det riktigt jobbigt. Både för benen och flåset. Jag förstår inte varför mina ben tycker det är jobbigt! Jag trodde jag hade starka benmuskler...

Efter inomhusgåendet träffade jag Fanny över en lunch. Vi körde take away från WAAN thai, som vi åt hemma hos Fanny. För min del blev det någon wokadgrönsaksrätt med tofu. Riktigt mumsigt såklart! Thaimat är en favorit, men ändå blir det så sällan av. Måste göras om!

 

Kom hem strax innan fyra, och då kände jag att det var dags att plugga. Skummade igenom "Bolagens ställning - världens tråkigaste bok" eller vad den nu kan tänkas heta. Slog även upp i lagboken med jämna mellanrum, för det är det jag främst behöver lära mej! Bortsett från typ europarätten och straffrätten som jag inte kan ett dyft om.

Hm... Blev inget däckbytande idag. Kändes skönt. Det kändes skönt idag vill säga. Imorron kommer jag hata att vi inte bytte däcken idag :P Men när jag väl kom hem var det lite för mörkt ansåg vi. Plus att jag ända ner i själen kände ett stort hat mot allt som har med bilar+snö att göra. Varenda cell skrek NOOOOOOOOOOOOOOOO! Men mina celler får hålla snattran, för imorron kanske vi byter däck. Eller på onsdag. Helst denna vecka iaf. Annars blir det väl nästa. Om inte det hinner bli april och snön redan är borta!

Annandag jul

Kategori: 2010

Och vad har jag gjort idag förutom att putta på bilar? Efter bilskottandet åkte jag, mamma och pappa till Café fåtöljen. Ett mysigt ställe. Jag kände mej förklarligt nog ganska frusen, så jag tog en chaite och en fruktsallad. Har ätit ofantligt lite grönsaker och frukt under de senaste dagarna, så det passade bra!

   

Jag hade dessutom tagit mej på uppgiften att laga middag, så efter lunchandet var det bara att gå till Maxi och handla, sen hem och laga mat. Det blidde Tacos! Som sagt: skönt med lite grönsaker! Nyttigt samtidigt som det var riktigt gott! Vad jag älskar guacamole.
Jag hade tänkt ha en dag då jag gjorde iaf lite plugg. Men det blev lite snålt med den varan. Men en timme efter middagen hann jag trots allt med!

Nu blev också risgrynsgröten som jag gjort till mamma och Artur klar :) Den är tro det eller ej, riktigt god. Hemligheten kallas socker, smör och grädde.

Dagens pärs

Kategori: 2010

Så här ligger det till: Vi kör sällan bil på vintern. Och förra året inte alls, eftersom det var så mycket snö. Det har resulterat i att pappa aldrig byter till vinterdäck. Men kruxet är ju att jag för i hellskotta behöver övningsköra! Inte så jättekul att lägga ner 500 spänn på en liten lektion! Det kan jag ju få ett bra restaurangbesök för liksom (eller en 1/4 till 1/3 besök på Frantzen!!!!!!). Så jag och pappa gick ut för att skotta ut bilen idag på förmiddagen. Först fick vi skotta bort snö runt bilen och på bilen (ja, det var ungefär 1 meter snö på bilen). och det var verkligen inte lätt, för bredvid ena sidan på bilen är det bara ca 1 decimeter utrymme. Det finns nämligen ett par hundar miljoner irriterande trädgrenar där. Så jag/pappa fick liksom trycka oss mellan dom och sitta ner i snön. = jag fick snö innanför skor, jacka, ärmar.

Steg 2 var att skotta/hacka/gräva bort snö bakom framdäcken på bilen. Svårt speciellt pga ovannämnda brist på utrymme. Stackars pappa grävde bort snön med sina bara händer. Utan vantar. Hu, jag som höll på att börja gråta av smärta för att det var så kallt MED vantar.

Steg 3: sanda bakom däcken.

Steg 4: pappa startar bilen och jag puttar på ALLT vad jag kan. Tacka gudarna för att jag styrketränar lite. Annars hade vi väl aldrig kommit loss (iaf idag, Artur skulle väl hjälpt till imorron. han jobbade idag. Men pappa och jag är otåliga ibland.)

Eftersom detta gör att man bara åker ca 2 decimeter fram, måste man göra om hela procesuren kanske 10 gånger. Så det var bara att hacka, gräva, gråta, sanda, putta, svära om och om igen. Det tog 2 timmar för oss att få ut bilen de 2 metrarna till grinden.

Morgondagens pärs blir att faktiskt byta själva däcken!




Mörk bild på bil vid grind

Efterlyses

Kategori: 2010

Jag efterlyser den 25:e timmen på dygnet. Jag behöver den. Var i helvete tar tiden vägen?

Juldagen

Kategori: 2010

Vilken härlig julafton jag har haft! Nu är det bara en sisådär elva månader kvar tills jag börjar plocka fram julpyntet ännu en gång ;) Fast julen är ju självklart inte över än bara för att julafton har varit. Nu är ju annandag jul, mellandagarna och nyårsafton kvar. Tjugondaknut, dvs om nitton dagar. Då ska jag sluta fira :P

Fick en massa fina presenter. Några exempel av mina föräldrar var biopresentkort, restaurangbesök, nagel- och ansiktsgrejor, böcker, oljor, marmeladsaker och andra kökssaker och så massor av pengar till körkort. Det behövdes verkligen! Speciellt som jag nyss betalat 5000 för lektioner, och idag 2500 kr för friskiskort. Och Arturs mamma var jättesnäll och gav mej hjärtformade ugnsformer och ett hjärta som man ska ha som halsband. TACK!




Ett litet urval av mängden

Men det bästa fick jag från min underbara pojkvän. Jag fick det jag önskade mest av allt!! Åh, jag blev så otroligt sjukt glad att jag inte visste vart jag skulle ta vägen! Kan ni gissa vad det är?



Ett besök på Frantzen/Lindeberg!!!

Biotajm!

Kategori: 2010

Arturs pappa fyller år så här på juldagen. Deras familj brukar traditionsenligt alltid se på någon bio då. Och de senaste åren har även jag följt med. Förra året var det storfilmen Avatar på 3D, och i år blir det Megamind, som även den är på 3D :) En riktigt trevlig tradition tycker jag, som jag har sett fram emot!
Så till Sergel bär det av inom en timme.

Julmatsmätt

Kategori: 2010

Maten lagad och uppäten! Okej, det där sista var ett skämt. En tiondel är väl uppäten iaf. Min favorit på årets julbord var den västerbottenostgratinderade laxen. Mumms... Har lagt undan resterna av den i kylen till imorron.
Kommer nog bli julmat i ett par dagar nu. Så länge jag orkar iaf (lär bli imorron alltså).
Såg inte riktigt Kalle Anka, eftersom jag sprang omkring till köket hela tiden. Men jag Hörde iaf programmet. Passade på att ge de kanderade nötterna i julklapp då, som tilltugg. Man får inte vara dum inte!



Den fina lycktan som jag fick av Anna i födelsedagspresent, brann jättefint.



Julköttbullar med kryddpeppar

Om drygt en timme kommer Artur hem från jobb och julfirande från sin pappa, och då blir det julklappsöpnning! Känns lite konstigt, för vi brukar alltid öppna julklappar efter maten. Men vi får väl ha på Karl Bertils jonssons julafton eller vad det nu heter, i bakgrunden!

Till er alla, från oss alla: En Riktigt God Jul!

Kategori: 2010

God Jul alla där ute som hittat till min blogg! Och till de andra i Sverige också! Äh, idag är jag generös. God jul till er alla!!!

Gick upp vid åtta, och tog en rent ut sagt skitkall promenad. Mina händer dog, så de sista minutrarna fick jag raska på. När jag kom hem gjorde jag min vaniljrisgrynsgröt till frukost. MUMS! Det är grädde och smör i den, så det blir extra gott :) Kanderade mandlar och valnötter i ugn gjorde jag också. Riktigt riktigt gott och hur enkelt som helst!

Kanderade nötter
Rosta 300 g nötter/mandlar i ugnen i 10 minuter i 150 grader. Strö över 25 gram florsocker och häll på 1 msk vatten. Rör om och rosta i 5 min till. Tillsätt 25 gram florsocker till och rör om. KLART!






Kanderade mandlar




Vaniljrisgrynsgröt med rostade mandlar och grädde. De första mandlarna jag rostade till gröten lyckades jag dock bränna. (detta är ej de kanderade mandlarna!)

Håller förtillfället på med att steka hemmagjorde köttbullar och att göra en rotfruktslåda! En liten miss med att man behövde en potatispress, vilket jag inte har. Så det fick bli handmixern istället!

5 sorters kakor

Kategori: 2010

Hemma från jobbet. Äntligen ledig några dagar! Ska bli så himla skönt. Jag behöver verkligen, och då menar jag VERKLIGEN lite ledighet....

Helt knäppt, men det var riktigt lungt på jobbet idag också! Beror förmodligen på att så många kassor var öppna. Jag hade långa perioder då det inte var någon kö eller någon som handlade alls.



Fem sorters kakor. Wienernougatkaka, nougatcrisp, kokosgodis, ischoklad och biscotti med mjölkchoklad och pecannötter.

Dan före dopparedan!

Kategori: 2010

Nu är det inte lång tid kvar. Bara mindre än ett halv dygn till julafton om man räknar noga ;) Har bakat weinernougatkakan idag (som jag egentligen skulle ha gjort i söndags). Den svalnar i kylen, så ikväll ska jag skära upp den i rutor. Ikväll ska jag lägga ihop godisarna i en burk som Artur ska få ta med sig till jobbet imorron! Har även gjort saffransscones med russin som han ska få ta med sig som frukost imorron. Artur börjar ju jobba jättetidigt! Halv sju om jag inte missminner mej. Själv valde jag att vara ledig på jul, och istället jobba på nyår (man fick välja vilken av dom man ville jobba på). Men Artur valde frivilligt att jobba! Hur kan man vilja jobba på julafton?! Det är för mej en helt obegriplig gåta.




Saffranscones med russin

Jag borde döpa om den här bloggen till en matblogg! Alla bilder jag lägger upp är på något jag äter/bakar/lagar. Men det är kul att laga mat och för att lägga upp matbilder på bloggen behöver man (förmodligen) ingens godkännande!

Hej mitt vinterland!

Kategori: 2010

På vägen hem från jobbet höll jag på att tappa både näsan och hakan för att de fryst sönder. Tur att det ska bli mildare! Jag är inte van att jag måste gå korta promenader för att jag måste vända hem då jag har så ont i fingrar och ansikte.
På jobbet var det överraskane lungt! Det var liksom ingen kö alls fram till nio. Men vid nio började det strömma till. Det var antagligen för att det var då som kassor började stänga. Annars var ju alla öppna! Tom de kassorna som ingen vill sitta i, dvs de med låga nummer för det är så kallt åt det hållet. Satt i nummer 3, kallt kallt.

Gjorde mina godisar :) Här är en bild på kokosmassan som jag doppar i choklad med kokosfett med en stekpincet.

 

Dan före dan före dopparedan!

Kategori: 2010

Bara två dagar kvar till julafton! Hel sjukt hur snabbt tiden springer iväg. Idag är jag ledig fram till fem då jag jobbar på de shoppinggalnas paradis: Maxi. Nu sitter jag och pluggar lite juridik. Det är typ minus hundra här inne, så jag har på värmefläkten och tänt värmeljus för att försöka få upp värmen. Plus at det är mysigt. Har slagit på lite jullåtar nu i pausen på pluggandet för att få lite extra stämning :)

Innan jobbet ska jag hinna med att baka kokoschokladgodis och nougatcrisp. Mums! Hm.. kanske en del slinker ner också?

Såg förresten på finalen av Ung & Bortskämd. Tur att Daniel vann av de som var kvar! Jag hade blivit rejält sur om någon av tjejerna vann. Lite roligt var det att jag såg Daniel vid slussen igår ;)

Bojkotta skinkan!

Kategori: 2010

Har julmathandlat (nästan) det sista på maxi idag. Har försökt tänka ut vad det ska finnas på julbordet och det kommer bli mycket fisk. Det är ganska svårt att planera ett julbord om man vill ha många olika rätter och man bara är tre pers! Fatta hur mycket mat det kommer bli över. Och det är ju inte precis min dröm att äta julmat i månader efter jul.

På mitt julbord ska jag ha:
Kötbullar
Västerbottengratinerad Lax
Olika sorters sill
Soja korv
Rotfruktssallad
Blomkålsmos
Lutfisk med sås
Äggröra
mm
Och sen kommer föräldrarna bidra mes sina saker.
Men jag bojkottar prinskorven och skinkan! Jag har förbjudit mina föräldrar att köpa skinka. De stackars grisarna har väl det nästan sämst av alla djuren. Samt att när man köper en skinka, finns det sällan en som väger mindre än tre kilo. Vad är vitsen med att äta ett kila skinka per person?? Så jag säger bara: gör som jag och bojkotta skinkan!

Kom hem för en timme sen. Har varit barnvakt för sista gången detta år. Så nu är jag ledig från det i ett par veckor! Kan behövas lite ledigt från det med. Tänk bara, vara ledig på tisdags- och torsdagskvällar. Vad mycket underbar tid jag kommer att få för mej själv :) Leo fick ett par filmer av mej i julklapp. Själv fick jag ett jättefint armband från Haven. TACK TACK!

Märklig jobbdag

Kategori: 2010

Jag jobbade ju stängning i lördags och det var minst sagt ett ganska påfrestande pass. I alla fall stundtals! Det var antingen typ lite eller hur mycket folk i kö som helst. Min rast fick jag en tjugo i nio istället för vid sju. Jag var helt utmattad och hungrig. och jag trodde nästan jag skulle börja snyfta högt. Och så var det en halv mil kö klockan tio, så det tog ett bra tag att få bort den. Sen sju minuter innan vi egentligen slutar ska vi gå ut med ca 20 proppfyllda korgar med varor som ska lämnas tillbaka. Jag gick och sprang onmkring i ultrafart så att jag nästan blev svettig! Blev lite övertid, vilket det aldrig brukar bli! Brukar snarare sluta kvart över tio... Väldigt märkligt.

Skulle ju baka weinernougat igår, men bottenkakan var inte som jag trodde, utan den var som kladdkaka. Ville inte riskera att den skulle bli dålig till på fredag, så jag slännde den. men det var bara botten. Fjorde ischoklad istället. Weinerkakan gör jag då på torsdag, sist av allt.

Ung & bortskämd - men varför är de bortskämda kvar?

Kategori: 2010

Jag såg på Ung & Bortskämd och jag undrar: HALLÅ?! Är det något jag missat? Några dygn av programmet jag inte sett?? Hur kan Tim-Joel åka ut? Hur kan han åka ut innan typ Paulina och den andra tjejen? Han åkte ut pga vadå? Att han var nervös? Jag får psykbryt....
Får även psykbryt på att Paulinas pappa alltid verkar tro att hans dotter är perfekt och när man frågar: Vad kan hon göra för att förbättra sig/ vad har hon gjort fel? Då säger han typ: Nja, inget fel. Gör som du gjort. Men det är bevisligen FEL!

Kom hem sent från barnvaktandet, så jag satte mej direkt hemma klockan nio och kollade på svtplay. Oj, vad jag älskar play-funktionerna på alla kanalers hemsidor! Jag ser nästan oftare program där än på tv. Man har ju inte tid annars!

Imorron blir det promenix, plugga, träning och sen direkt till att julhandla på maxi med mamma. Sen barnvakt och på kvällen är det finalen i Ung & Bortskämd!

Sista skoldagen

Kategori: 2010

Sista skoldagen innan jul! Härligt, nu är det bara hemmaplugg som gäller istället med andra ord ;) Det är däremot inte sista lektionen för terminen, utan vi har en till den 5 januari. Själva tentan är den 11 januari. Usch, det är ju typ om tre veckor!

Egentligen skulle jag ha körlektion imorron klockan 10. Men det känns så jäkla meninglöst att köra typ en gång var tredje vecka, när jag inte kör hemma. Vill nog hellre vänta till jag kan köra med vår bil, och då köra på bilskola samtidigt. Annars tror jag att man inte går framåt så mycket, vilket gör att det blir sjukt dyrt! Det kostar ju ändå 500 spänn per gång. I varje fall avbokade jag lektionen. Det behövdes också för mitt psyke känner jag. Har mycket att göra som det är ändå. Skulle ha behövt åka direkt till friskis då, för ska träna cirkelfys vid tolv!

Nu ska jag åka och vara barnvakt!

Julstädning och bakning

Kategori: 2010

Idag har jag lämnat hela dagen öppen för att vara hemma och fixa och hålla på. Hela dagen har jag städat, bakat, lagat mat, handlat och skottat. Skotta behövdes verkligen! Hela huset syns knappt av snön, SÅ mycket snö är det. När jag hade skottat klart, efter typ 40 minuter, så märktes det knappt att jag skottat där jag började skotta. SÅ mycket snöade det! (nästan). Jag kommer ha punktträningsvärk i höger arm imorron. Det är iaf ett som är sant.

Har bakat till Arturs julklapp. Fast han vet att han ska få det, så det gör inget att jag skriver det här. 1/5-del klart. Började med "Mjölkchokladbiscotti med pecannötter". Ska fortsätta med "Weinernougat" ikväll.







Lax med saffran, spenat och blomkålsgratäng

Känner tyvärr fortfarande av att jag blir äcklad av ost... Och det var ost i gratängen, så den kunde jag knappt äta.

Robinson-ovetande

Kategori: 2010

Jag undviker förtillfället allt som har med nyheterna att göra! Eftersom jag jobbade igår kunde jag ju inte så finalen. Så när jag gick till maxi tittade jag inte på tidningarna, jag har inte kollat på nyheterna (vilket jag iof aldrig gör), och jag ska inte kolla på några bloggar. För ikväll ska jag sätta mej och låtsas som om det är lördag!

Nu ska jag redan sätta igång med middag. Jag ville ha lite julstämning så jag ska göra lax med saffran. Och i grönsaksväg ska jag göra blomkålsgratäng och steka på spenat. Till det blir det ris.

Bra skvaller

Kategori: 2010

Började dagen med en morgonpromenix och en stor portion av min älsklingsfrukost! Sen bar det av till fridhemsplan för att köra step. Kommer tyvärr bli lite snålt på step fronten just nu... Men just det! Det får mej att komma ihåg att min favvostep ledare kommer tillbaka nästa termin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JA!!!!!!!!!!!!! Eller jag hörde rykten om det iaf.. någon sa det som hade sett det på fejjan. Om någon luras nu får den STRYK! Jag har gått och saknat fredagspasset nu i hela två gånger. Mer än tillräckligt (Två gånger för mycket för att vara exakt).

efter dagens steppass, mötte jag upp mamma för att luncha på ett sushiställe. Jag tog som vanligt min vanliga sashimi. Den är verkligen jättegod! Laxen och avokadon är absolut bäst. Mycket wasabi och mycket soja. Sen så handlade vi lite mat. Jag önskar att jag fick fem kronor för varje gång jag handlade mat. Då skulle jag vara miljonär snart. Iaf den här veckan är det enda jag har gjort fanimej att handla i livsmedelsbutiker. Och gissa vad jag ska göra imorron gott folk? Handla på maxi!

Och inte mycket bättre gör det att jag om en timme ska jobba på maxi ;)



Just nu lagas det matladå för ikväll: Tapasmix och tofu. Var ett bra tag sen jag åt det sist, så det passar bra nu. Fan, missar robinsonfinalen ikväll.

Fredag

Kategori: 2010

Jag hade faktiskt tänkt skriva igår kväll, men det var något fel på hemsidan så jag kunde inte logga in.

Nu känner jag mej nästan helt normal, efter att ha varit lite matt och varit sugen/osugen på allt eller inget. Och efter att ha ätit makaroner och falukorv igår till middag (vilket jag inte gjort sen jag typ gick i högstadiet), har jag börjat äta det jag brukar igen. Och då jag suttit still mest hela veckan så har jag äntligen tränat idag, och det var jätteskönt! Det var aerobics dans, vilket inte är så ansträngande, men ändå lagom för mej just nu. Ska även passa på att köra ett steppass imorron förmiddag :) Känner att jag verkligen behöver det!

Nu har jag klätt granen! Men var i hela friden tog resten av våra julgransprydnader vägen? Så jag fick pynta så gott det gick med det jag hittade :P Men känns som om det fattas lite dock. Ska köpa sånna där godiskäppar att hänga upp iaf. Men jag tror jag dissar pepparkakorna, kommer nog inte hinna det. Ska ju baka massor av annat som jag alltid gör till Artur på julafton.

Ser nu på Robinson, vilket alltid är lika kul! Det är ju värsta ruschen nu med tre dagar på rad. Finalen är imorron, vilket jag är jättesur på. Jag jobbar nämligen till halv elva... Och då jag kommer handla på morgonen på söndag så får jag väl blunda när jag går förbi alla tidningsställ!

Rosendals kryddiga pepparkakor

Kategori: 2010

Mamma har köpt rött band, så igår hängde jag äntligen upp ett par till av mina stora pepparkakshjärtan. De fick sitta i fönstret. Ska nog göra några till innan jul så jag kan sätta upp ännu fler och ev hänga upp i julgranen.

De här pepparkakorna är mina favoriter. De smakar så härligt kolaaktiga :) Bra där sirapen! Så nu lägger jag ut receptet så att fler kan få glädje av dom. Speciellt bra för er som vill ha mer kola än pepparkakssmak :P


Rosendals kryddiga pepparkakor:

ca 350 små eller 175 lite större
Degen är mycket hållbar, så man behöver inte baka ut allt på en gång. Tänk bara på att inte förvara den för kallt, då kan den bli torr och smulig. Pepparkakorna blir knapriga och lite hårda.

4 1/2 dl ljus sirap
300 g smör (mjukt rumsvarmt)
4 1/2 dl socker
1 ägg
4 tsk nymalda nejlikor
6 tsk malen kanel
4tsk nymalen ingefära
4 tsk nystött kardemumma
13 - 15 dl vetemjöl

Koka upp sirapen. Rör om. Låt svalna något.
Rör ner sockret, ägget, kryddorna och det rumstempurerade smöret.
Tillsätt mjölet, den mindre mängden (spar resten till utbakningen). Arbeta väl så att allt blandas ordentligt. Låt vila svalt men inte kallt till nästa dag.
Kavla ut degen tunt och ta ut figurer. Lägg dem på smorda plåtar/bakplåtspapper.
Grädda i 180 - 200 grader ca 8 min.



Ett tips är att kavla ut degen på bakplåtspapper, så slipper figurerna bli helt missbildade när man ska föra över dom till plåten.

Kolhydrats dieten

Kategori: 2010

Sov länge och idag är nu jag pigg som en mört! Avbokade dock träningen försäkerhetsskull om det skulle vara någon basilusk som lurade... Knäppt är att jag är sugen på vissa saker, färmst kolhydrater! Så idag har jag tryckt i mig rostat vitt bröd med kilovis med smör och lite av min hemmagjorda marmelad, risifrutti och X antal gorbyspiroger. Kanske ska jag äta något nyttigare senare idag. Men bara kanske!

  

Hmm... köttbullar igår och köttfärs i pirogerna idag. Vad hände med min vilja om att bli mer åt vegetarian hållet?!

Jag skrev ju förut att jag inte fått min beställning från photobox, som det stod hade skickats för 10 dagar sedan. Så jag mailade dit idag för att berätta att min beställning inte kommit fram. Och så kom paketet fram idag! Jag känner både "Fan vilken tur" och "Attans att jag hann skicka mailet". Men jag har självklart skickat ett till mail nu där det stod att jag fått paketet!

Matt

Kategori: 2010

Sov dåligt inatt så jag har varit hur trött som helst hela dagen! Eller matt är nog det ord som passar bäst in på mig. Och så har jag varit sugen på saker jag inte i normala fallet alls brukar vara sugen på, typ pommesfrittes, pizza, makaroner och köttbullar och cheeseburgare. Så detta blev min middag idag:



Och jag är lite sur på photobox. Beställde två presenter därifrån för ett par veckor sedan. Och de har skickats den 6:e står det, och nu är det den 14! ILLA! Vet inte riktigt vad jag ska göra... Eller i detta fall är det väl posten jag snarare är sur på...

Sankta Lucia

Kategori: 2010

Lucia idag! Och det har jag firat med... inget speciellt! Har bara haft en vanlig juldag. Jag har inte sett något luciatåg tyvärr, inte ens på tv!

Skolan började som vanligt redan vid nio. Och de delade ut glögg och lussebullar till alla på morgonen vid universitetet. Fast personligen känner jag att jag inte vill äta det så tidigt. Sen har jag pluggat, tränat step på skrapan (en hel vecka sen sist!), sett på Ung och bortskämd och även bakat Vörtbröd! Första gången jag bakat det brödet. Inte sådär jättegott, jag gillar ju inte öl. Men då jag hade mer 80% smör på än vad det var bröd, så blev det så gott att jag inte kunde sluta äta ;)



Mitt vörtbröd

Illa

Kategori: 2010

Katastrof nr. 1: Mamma ville tydligen inte köpa julfrimärken, för hon säger att de inte gäller efter jul. Resultatet är att jag nu har BLOMMOR! på mina julkort

Katastof nr. 2 (lite mindre): det röda bandet har försvunnit, så jag kan inte pynta med mina pepparkakor som ska hängas upp.

Lussebulle och pepparkaka

Kategori: 2010

Idag har jag haft världens mysdag med mina älskade vänner Fanny, Jennifer och Hanna med gullunge Elias <3 Vi hade vår julbaksdag idag där vi bakade pepparkakor och lussebullar. Jag hade bakat mitt favorit pepparkasrecept från Rosendahl. Som sagt gillar inte jag pepparkakor så mycket, men gör man denna pepparkaksdeg så smakar pepperkakorna mer som kolakakor, och det anser jag är bra mycket godare! Vi hade två lussebullsdegar (recept från Arla). En sats hade Fanny gjort innan vi kom. Men när jag kom tyckte Fanny att vi skulle göra en till, så då fick jag göra en sats till, vilket jag tyckte var bra, för annars skulle inte jag få göra någon lussebullsdeg i år!



Jag gillar ju då inte lussebullar heller. Men russin gillar jag, så jag proppade ett par av mina lussebullar fulla med russin så att de blir godare och saftigare. Glögg hade vi också. Har typ aldrig druckit glögg förut, bara smakat pyttelite. Shit vad glögg är sött. Det måste ju nästan slå cocacola! Inte ritkgit i min smak, men gott att lukta på. Vi fyllde iaf på små shotglas med glögg, och jag la på massor av russin och mandlar i och åt. Glöggen blev som en söt marinad till russinen och mandlarna, vilket var gott faktiskt. Själva glöggen drack jag knappt...



Fanny halar fram glöggen!




Jennifer, den största (enda) glöggdrickaren av oss alla!



Lussubullar gräddas



Pepparkakorna gjordes fina med massorn av kristyr och "smarties".

Working nine to five (nästan)

Kategori: 2010

Har inte så mycket tid eller ord till att göra ett speciellt långt eller meningfullt inlägg. okej, de brukar inte vara speciellt meningsfulla, men ändå :p

Jobbdag idag! i 7½ timme. Mycket folk förstås,men inte alls så mcyket som det var förrförra lördagen, då var det helt sajkat! Så jag slutade i tid, vilket jag faktiskt inte trodde jag skulle göra :)

Snart ska jag göra min pepparkaksdeg från Rosendahls recept. Jag gillar egentligen inte pepperkakor så mycket, men dessa är bra mycket godare än vanliga! Pepperkaksdegen är till imorron. För då ska jag och vännerna till Fanny och lussebaka lussebullar och pepperkakor! Ska bli sååå mysigt!

Visste väl förresten att Jay skulle vinna ;) Nu är det även sex and the city, som jag just hoppat in i (såg vampire diaries innan). Har dock sett den filmen 2 ggr redan. ganska så bra är den!

Jay eller Minnah

Kategori: 2010

Snart får jag nästan ta och gå och lägga mej. Ska upp tidigt imorron, fast det är lördag! Börjar jobba redan kvart i nio. Men idol finals resultatet hinner jag iaf se! Kommer iof vara uppe ett tag efter det också, har svårt att gå och lägga mej för tidigt. Hoppas jag får tillräckligt med sömn bara. Fast värre är det För therese! Hon skulle typ upp halv sex för en viktigt tävling och har sjungande gäster i huset när hon ska sova ;)

Nu har jag satt hela nejlikor i massor av apelsiner, lindat runt rött band och satt upp lite här och var. Lite juligt luktar det förhoppningsvis också. Fast nu känner jag inget, men det är nog för att jag vant mej vid lukten.

Snart får vi veta vem som vinner idol! Jay eller Minnah? Jag tror att det är Jay. Men jag vet inte vem jag hoppas på...

Idol final

Kategori: 2010

Har på tv 4 i bakgrunden, och det är den stora Idolfinalen! Kan iof inte säga att jag har följt idol slaviskt varje veckan eller är speciellt insatt. Så blir det om man inte har något favorit! Det närmaste jag kom en favorit var väl Waise (som jag nu stavade fel på).

Har ni märkt att jag alltid måste göra två saker samtidigt? Jag får ingen ro i kroppen annars! Ser jag på tv så äter/pysslar/fixar naglar/badar fotbad/bakar/hålller jag på med datorn medans. åker jag tunnelbana/buss kan jag inte bara sitta still utan jag läser/pluggar/äter frukost samrtidigt. Går jag promenad så lyssnar jag på radio/debatt. Äter jag pluggar jag eller ser på tv. Typ.

Nu ska jag se på idol och skriva julkort, julpynta och sätta nejlikor i apelsiner, äta lite och så diska!

Nu har jag äntligen sett NK:s julskyltning

Kategori: 2010

Idag hade jag lite dödtid mellan föreläsningarna och barnvaktandet. Så då hade jag tänkt plugga en halvtimme och sen dra till stan för att möjligtvis hitta några julklappar. Efter lite läsande på 20 minuter åkte jag och mötte Artur vid t-centralen. Hittade inga julklappar... Blev mer lite nödvändigheter till oss själva! Fast för att vara rättvis köpe jag faktiskt julkort som jag förstås inte ska ha själv. Men sen blev det även en hushållspappersrullehållare (måste vara världens lägsta ord), två glas som är likadana som de vi har nu och så sex stycken portions suffleformar (eller vad det nu heter). De sist nämda kostade bara 15 kr på Åhlens, vilket är typ 7 gånger billigare än vad jag har sett att andra kostar, så jag var ju bara tvungen att slå till!

Vi gick även förbi NK:s julskyltning. Temat för i år är "När julen fick färg", där inspirationen är hämtad från olika länder. Tog en bild på det sista fönstret när Nissarna är hemma igen. Ganska så påkostat förstås. Kommer ihåg då de hade levande människor i fönstret! Det var coolt!

 

Hotell gyllene knorren

Kategori: 2010

Det är inte så lyckat att försöka se på Gyllene knorren på datorn, när man samtidigt ska försöka använda samma dator till att tex blogga, kolla facebook osv. Så det blir mer som ett radioprogram för mej. Bara bild, utan ljud. Men jag anser att jag hänger med hyfsat bra ändå! Jag har inte sett på julkalendern på flera år, så jag tänkte att det var dags nu ;) Även om det som sagt mest blir ljudet...

Kom för en trekvart sen hem från jobbet. Nu har vi installerat nya kortläsare som tar chip! lite annorlunda är det, ex måste man dra ica-kortet först. Men det gick bra ändå. Förutom att jag verkligen ville hem på slutet. Hela jag var halvt orkeslös. Då är det ej kul att jobba. Nästa gång jag ska jobba på maxi är på lördag dag. Inte mitt ordinariepass, har nämligen bytt.

Imorron blir det skola från 10 till 15, sen ett hål till kvart i 5 då jag är barnvakt. Ska nog plugga lite och kolla ltie efter julklappar...

Plugg- och jobbdag

Kategori: 2010

Gissa vad jag gör nu? Just ja, har en viss film i bakgrunden. Seriöst Trolltidetr måset ju vara den bästa julkalendern ever! Sen är väl typ Mysteriet på Greveholm. Har hört att var tredje faktiskt tycker att Trolltider är den allra bästa!

Idag är det både skola och jobb för min del. Ojojoj, ingen rast och ingen ro. Och så har jag hunnit med lite plugg där i mellan. Började som vanligt klockan nio. Seminariet var helt okej, det tog inte lika lång tid i min hjärna som det kan göra ibland. Men vägen mellan F-huset till A-huset känns ju som en halv evighet. Det är typ som klockan, man går och går, men kommer aldrig fram till dörren. Som jag säger varje gång vi har seminarie: Jag önskar jag kunde göra som Harry Potter och transferera mej! Hade ju varit helt underbart...

Jobbet börjar om 1 ½ timme, och nu har jag bestämt att jag ska vara pluggledig fram tills dess. Har lyckats stöka ner lite grann, så en del av tiden får gå åt till att plocka undan och diska. Och till att laga lite middag. Jag har ju bara en kvarts rast tils jag slutar kvart i 10!

Jag börjar nästan bli lite julstressad. Jag vill verkligen suga ut så mycket av julkänslan som möjligt innan det är försent! Och det är inte så lång tid kvar, det är ju nästan lucia! älskar verkligen julen, men jag har inte så där jättemycket tid till att julpysla och gud vet vad. Och jag orkar inte göra som förut när jag var yngre, köpa julkortssaker på panduro för 600, göra julkort som jag gjorde en per kväll. Då kommer man efter i plugget också!

Kommer jag någonsin ta körkort?

Kategori: 2010

Idag har jag återigen kört på körskola. Jag vet inte varför men jag tycker verkligen illa om att övningsköra på körskola. Och det beror inte bara på att de fullständigt ruinerar mej! Vet inte om det är "pressen", eller något annat....
Det som är dumt är att jag inte kan övningsköra privat hemma, för pappa byter aldrig till vinterdäck! Så jag blir som en nybörjare igen för det var flera veckor sen jag körde. På körskolan började det med att jag inte hittade gaspedalen (!) när jag skulle starta och fick motorstopp två gånger. Men sen gick det mot alla odds hyfsat bra. Första gången jag kört i snö förövrigt! Nästa gång jag kör är om två veckor. Det blir min 10:e körlektion om jag räknar rätt. Herregud vad therese var duktig som bara tog typ 5 lektioner!

Efter lektionen åkte jag och mina föräldrar till Café Fåtöljen på hornsgatan. Jag velade mellan en fruktsallad och kycklingsallad, men kycklingsalladen kändes mer som lunch! Hade det funnits caesarsallad hade jag lätt tagit det, men man kan inte alltid få som man vill. Sen var det lite matshopping, hem, gå ut med Mirre, åka till barnvakt. Blev en kort dag där, pappan kom hem redan strax efter sju. Men fick ändå 50 spänn extra :)

Nu ser jag på min älskade Trolltider <3 Ska nog bli en liten vana nu fram till jul att sätta på dvd:n samtidigt som jag pluggar!

Jag=Trolltiders största fan

Kategori: 2010

Nu sitter jag och bloggar samtidigt som jag kollar den gamla julkalendern "Trolltider". Denna julkalender är något jag ser varje december och det har jag gjort ända sen jag var en liten plutt, kanske sen jag var 8 år typ. Fast när jag var så liten såg jag den inte bara vid juletider. Då hyrde jag den på VHS från filmbutiken kanske en gång i månaden. Fast då fick man inte hyra alla delar, då fick jag minsann nöja mej med endast 8 avsnitt för de var uppdelade i tre filmer!





Idag har jag haft föreläsning från 10 till 12 och sen från 13 till 14. Egentligen skulle vi gått till 15, men han var tydligen dubbelbokad och var tvungen att gå en timme tidigare, så han lägger på en timme nån annan hel dag. Inte så kul kanske. Fast när jag tänker efter passar det mej ganska bra, för timmen läggs på en dag då jag är barnvakt. Då slipper jag vänta flera timmar i stan i väntan på barnvaktandet! Och han som föreläste var väldigt bra måste erkännas. Drog skämt hela tiden som faktiskt var överranskande roliga! Och han behövde inte läsa innantill som vissa andra moch pratade med inlevelse gjorde han. Bra, mycket bra.

Jag gillar måndagskvällar. Det är nämligen en av de kvällar jag inte jobbar. Och då är jag ledig från plugg från åtta har jag bestämt. Så då åt jag middag samtidigt som jag kollade på "Ung och bortskämd". Förövrigt ett väldigt underhållande program tycker jag! Så har jag passat på att göra saker jag inte hunnit göra: typ fixa naglarna, tänt massa ljus och faktiskt städat i 40 min. Hade en känsla av att Artur inte städat det jag bad honom att göra :P Hahah, men det gör inget! Du får göra något annat gånger 2 en annan dag. Och så ska jag fortsätta min "lediga tid" med att läsa bra böcker, kanske se på julkalendern på youtube och äta lite gott.

Adventsmiddag

Kategori: 2010

Det är så mysigt att ha middag hemma med Karin, Morgan och Vilmer. Vilmer kan verkligen prata massor och frågar vad jag kan ha lagat idag ;) Och vilken konstig unge han är som gillar rödbetor, oliver och starka ostar. Förut hatade jag allt detta, nu är det bara oliverna jag avskyr. Men jag är ju ändå 18 år äldre...

Åt som sagt lax, vilket är något av en favoritmat för min del. Speciellt hellax är gott (inte portionsfileér), även lax i bitar också är gott men inte riktigt lika. Och på den hela laxen är det i sin tur speicellt kanterna som är godast! Dessa är ju oftast bra mycket fetare än mitten, och vi alla vet att ju fetare desto godare. Så jag brukar ta bara kanterna på laxen! De andra får skylla sig själva om de är tröga på att ta. Först till kvarn!

Blev jättetrött nu på kvällen. Var dessutom jättetrött när jag vaknade. Lite konstigt med tanke på att jag var pigg igår och dessutom i natt sov 9 timmar. Måste vara någon slags resttrötthet från bristen på sömn tidigare i veckan.



Rödbetor och polkabetar med chvrékräm och koriander på

2:a advent

Kategori: 2010

Nu har jag tänt det andra ljuset i adventsljusstaken. Jag vill egentligen ha de ljusen tända hela tiden, men då blir det ju bara två ljus kvar (de andra brinner ju upp). Jag får nog ta och byta ut det första ljuset snart... Borde ha en meterslånga ljus!

Idag har jag faktiskt varit och kört skivstång och påvägen köpte jag frukt/nötbarer och friterad tofu. Det är alltid bra att ha ett litet lager hemma anser jag. Better safe than sorry you know ;) Känns skönt att köra lite muskelträning, för annars kör jag mest kondition. Och jag måste erkänna att konditionsträning är såå mycket roligare än styrketräning. Eller rättelse: den konditionsträning som jag kör är roligare. Typ spinning är ju åt helvete... Invigde förresten en av mina födelsedagsprersenter som jag fick i fredags, nämligen tvål och bodylotion fårn The body shop. Jättesmarta, små och söta förpackningar som är perfekta för att ta med sig på träning. Och luktar gott gör de också!

Snart ska jag börja laga middag för vid fem blir det middag med Karin, Morgan och Vilmer. Kan ni gissa vem som ska laga mat? Jag ska laga Lax med shiitakesås och rödbetor/polkabetor med chevrekräm. MUMS! Sen gör jag en fuling, efterrätten bli nämligen lite av det som blir över sedan i fredasg. Plus choklad hade jag tänkt.

Julmarknad på Stortorget

Kategori: 2010

Idag har jag haft en ganska så lugn dag. Jag har ätit lunch på coffee house och gått promenad i stan. Artur och jag tog en sväng förbi julmarknaden på Stortorget. Vi köpte inget, men det var fint och mysigt. Och kallt. Sen har jag pluggat nån timme också faktiskt, så jag känner mej ganska duktig. Nu på kvällskvisten har det bara slappats framför tv:n. Vi har kollat på både vampire diaries och på Trolltyg i tomteskogen. Den sist nämnda var inte alls som jag föreställt mej. Den var ju jätteknäpp!

Idag har jag varit jättehungrig hela dagen. Jag som åt så mycket igår kunde ju aldrig tro att jag skulle vakna och vara hungrig! Det måste vara emot naturlagarna. Sen blev jag hunrig direkt efter middagen igen. Men nu efter 4 mandariner, en sharon och äpple och massa ost känns det lite bättre, Men fortafarnde lite hungrig....






Julmarknad

En glad Marja med trötta fötter

Kategori: 2010

Tack alla ni som kom igår! Det var så himla kul att träffa er igen. Både er som jag träffar flera gånger i veckan (som Mickis & Therese) och de som jag typ aldrig träffar (My och Anna). Nu har vi massvis av överbliven dricka, godis, choklad och bakverk. Dock känner jag att jag nog inte kan äta mer sött nu. Det var fan JAG som åt upp hela banoffe-pajen! Banan&choklad cravings....

Fast jag la mej sent igår är jag pigg som en mört! Jag har turen att aldrig bli speciellt bakis. Inte ens då jag har druckit som värst (ni vet nog när jag menar ;)) har jag mått dåligt dagen efter. Hoppas det håller i sig även då jag blir äldre.
Idag gick jag upp redan halv tio (helt sjukt)! Gick ut mer Mirre och har hunnit städa allt och diskat. Plus hjälp från artur självklart! Jag känner mej väldigt duktig (ungefär lika duktig som wonder woman). Däremot fick jag igår väldigt trötta fötter. Först blev jag lite förvånad för jag har ju inte precis gått mycket. Men sen kom jag att tänka på att jag inte heller precis suttit mycket... Men det ska nog gå bra idag ändå, fast jag ska på Julmarknad i Gamla Stan! Så mysigt. Perfekt väder är det också! Gud vad jag älskar julen!

Hm... nu kan det kanske hända att jag inte fråhgat om jag får lägg ut bilderna... Men det är min fest så jag bestämmer :P Plus att ni på bilderna är så jäkla snygga att ni inte annat än kan vilja att visa upp dom! (inget illa menat mot er som inte är med på bilderna. Det vara bara det att jag tog ytters få kort med kameran och alla kom inte med ).





 




Nu ska jag göra iordning mej för att gå ut och äta min favvocaesarsallad och gå på julmarknaden.

Kalasförberedning

Kategori: 2010

Nu har jag tagit en paus! Käkar middag samtidigt som jag bloggar :) Kände tidigare att mitt huvud sakta men säkert började sprängas, så jag släppte allt och gick ut på en promenad. Ett väldigt bra medel om man behöver varva ner. Ganska skönt var det ute förresten! Inte alls så kallt längre. Det kan inte vara mycket kallare än ett par minus grader. Rena Spanien om man jämför med igår!

Nu har jag bakat havrebollar, kexchoklad (baka kexchoklad hahaaaaa), banoffe-paj, det sista på chessecaken och igår gjorde jag kladdkakan med nougat och kokos. Har städat, även om allt inte är klart. Jag måste erkänna att jag inte orkat städa undan allt. Det är så jäkla mycket som ska flyttas! Så det skiter jag i.



Mina kexisar, tyvärr blev de nog inte så goda som jag hoppats på... samma sak med havrebollarna. Varför ska det ske när man väl ska bjuda andra? När man gör till bara familjen blir de mycket godare...

Snart ska det duchas, sedan blir det framplocning av diverse saker och så måste drickan göras! Men det får ske efter att föräldrarna åkt. De ska på kryssning. Och så kommer Jennifer tidigare, skoj! hon ska även sova över ^^ och vågar sova själv på nedervåningen;)

Synd att så många blivit sjuka och inte kan komma! Skärpning, ät mer vitaminer!

Snart läggdags

Kategori: 2010

Nu ä 1½ kakor bakade. Resten blir gjorda imorron. Lite nervös om hur jag ska hinna med allt imorron. Jäkla skola som ska börja nio! Jag kommer ju vara trött redan vid tolv :P Nä,nä, då gör jag kaffe, så det så.

För att få lite julstämning (mer julstämning) har jag sett julkalendern på youtube. Haha, jag har inte sett julkalendern de senaste kanske fem åren. Men tänkte att det kunde vara kul att iaf kika lite på den. Liksom bra bakgrundsunderhållning när man typ bakar/städar.

När jag gick från universitetet till förskolan (okej, typ sprang) så var det så himla fint ute. Alla träd var helt vita av frost, och hela världen var vit och halvmörk. Så jag kände att jag behövde ta en bild.



Fick dessutom min film "Trolltyg i Tomteskogen" som jag beställde för några dagar sedan. Den gick för längelänge sen på tv (innan jag var född), men det var något knas med upphovsrätten eller något så den har inte visats eller på annat sätt kunnat ses. Men nu den 1:a dec släpptes den äntligen på dvd. Halleluliah, den är ju så känd!



Minusminusminus hundra. Och bakning

Kategori: 2010

Nu är cheesecaken i ugnen, och kladdkakan väntar på att få komma in i ugnen. Nu hoppas jag bara att de blir bra! Första gången jag gör denna chessecake. Den cheescaken jag egentligen hade tänkt göra, går inte att göra då en av huvudingredienserna inte längre går att köpa! Så elakt.

Föreläsningen idag behövde man inte gå på som tur var! Hon sa exakt allt det som stod på hennes powerpoint. Det var sjukttur att det var just halvan av denna föreläsning jag missade och inte en annan! Köpte ett kompendium med kursens sammanfattning också. Smart!!!

Nä, nu hinner jag inte mer. Massor och masor av göra!

Ps. det är kallt ute.

Tomtedatumljuset brann ner till nr 2!

Kategori: 2010

Satans perkele! Jag tände mitt datumljus och var så glad för att jag äntligen fick tända det (efter veckor av väntan). Men så tittar man bort i två minuter och så har den gått och brunnit ner till 2 decembers gräns! Vad är det för jäkla stil?!



Än så länge var allt frid och fröjd...

Har än en gång handlat för mången hundralapp på maxi. Jag går ju fanimej och storhandlar var och varannan dag nu! Jag måste vara en av deras mest troga stamkund. Jag säger bara: Tur för dom att jag får 10% rabatt! Tur för mej också iof. Nu har vi förövrigt typ miljoner liter läsk. Det borde räcka. Annars får ni dricka vatten gått folk!

Jag läser världens mest tråkiga skolbok. Den heter något så roligt och uppfriskande som "Bolagens rättsliga ställning (om enkla bolag, handelsbolag, kommanditbolag och aktiebolag)". Nu bli ni sugna va?? Seriöst, denna outhärdeliga bok får "Civilrätt":s boken att verka riktigt underhållande. Den är så ofantligt dåligt skriven och tråkig att jag ska börja läsa den innan jag ska gå och sova. Då borde jag somna snabbt och bra. Detta är något jag ska rekommendera till alla läkare. Vem behöver sömnpiller när Hemström kan skriva dej till sömns? Jag bara fågar: Har du hört om kommatecken och punkt och grammatik?!

Ex: "1975 år aktiebolag innehöll föreskriften att när ett publikt aktiebolag eller en aktieägare i ett sådant bolag hade för avsikt att offentliggöra eller på annat sätt till en vidare krets rikta inbjudan att förvärva aktier eller teckningsrätter i bolaget, styrelsen skulle upprätta ett emissionsprospekt om summan av de belopp som till följd av inbjudan kunde komma att betalas uppgick till minst 300000 kronor".

Jag vet att jag tidigare överdoserat kommatecken (förmodligen Amis fel), men han går ju ändå över gränsen! Och det är inte bara brist på kommatecken, hela texten är ju obegriplig och osammanhängande! När ni ska gå och lägga er kan ni läsa om denna textbit så sover ni nog sött :)