Marjott

Lördag

Kategori: meee

Idag är det Lördag, fast nu förtiden är varje dag som en lördag för mej. Känns ganska så skönt!

Igår träffa jag Lollo. Första gången jag var i hennes nya hus, som förövrigt var jättefint ^^ Vi satt och pratade och kollade lite på hennes data, väldigt snygga grejer kollade vi på ;) Vi bestämmde oss för att  vi var på biohumör, så vi bokade platser på Deju Vu. Vi höll också på att missa busen till slussen. Först tror man att man har jättegott om tid på sej, men sen bara woouups, så har en 40 min gått, och sen ska "man" göra ordning sej och leta runt efter saker, och sen ringer folk och sen är det brått :P
Jag kom på att vi lyckades stå i fem köer på en timme. hahaa. 1: På den jäääättelånga kön till biokassan. 2: Kön på Donken. 3:Kön till toan 4: Kön till mina popcorn 5:Kö till biosalongen. Skulle det varit kö till godiset hade det varot 6 köer. ja,,, jag vet inte varför jag skrev det?
Filmen var iallafall ganska bra. Kanse inte min favorit, men spännade och så.

Idag bar det hem till lovisa. Det var ganska länge sen! Vi höll nästan på att se på en biofilm, men det blev hemma film istället. She's the man såg vi, eftersom alla ser den hela tiden och säger att den är bra. Den var vädigt mycket amerikansk tonårsfilm måste jag säga. En bra sådan ioförsej, fast inte var den en av mina favoriter heller.

Förresten kom mamma hem med ett nagellack från IsaDora (fast på bara 3,5 ml). Den kostade tydligen bara tio kronor. En större flaska hade liksom kostat typ 85. OJ! Jag funderade nästan på att ta mej ut i regnet med mina halvt nerfilade naglar och sätta klorna i några! fast det gjorde jag aldrig, mamma får köpa fler till mej, fast hon är så dålig på att hitta rätt så hon får nog köpa en sisådär 20 stycken så att det blir iaf några som passar. Usch, vad mina naglar har kostat mej pengar genom tiderna. Att vara kille måste nästan löna sej ibland... Fast inte mycket att jag skulle vilja vara en!!!! Absolut inte! Nada! Not! Nein! Non, Nao, Nie, Nyet, Nope, (arabiska teckan jag inte kan)!!!

Och så var jag bara tvungen att testa lite kläder, och vad som passar till vad i min garderob. Hm, jag skulle vilja bli klädprovare! Fast jag tvivlar starkt på att det finns ett sådant jobb. Men jag finns här om någon skulle vilja ha en! Närmast är väl stylist eller modell, men det kan jag nog inte bli ^^
Kom på igår medans jag läste min "psykologibok" att jag kanska ändå ska testa att bli psykolog! Skit i att pappa är det (som har varit det tidigare hindret till att jag ens har övervägt tanken att bli det)! Jurist verkar ju ganska så svårt. Och så måste man kunna övertyga andra man inte känner och ta stor plats och vara agressiv ( kanske beror på vilken sort jurist man är) och det kan inte jag!!!! Så psykolog är något jag skulle tänka mej att bli. Men... är inte det ganska så svårt att blii???? Jo, det tror jag... Men om pappa kan, så kan Definitivt jag!


Each of us has 168 hours each week to spend how we wish. The bad news is that time flies. The good news is you're the pilot. 
(Av: Michael Altshuler, ur The 6 most important decisions you'll ver make)

28 december

Kategori: meee

Jag började dagen (eller eftermidagen) med att träna faktiskt! Jag kan ju lätt säga att det kan behövas i tider som denna. Ganska så mycket.
Har nu fått TVÅ arbetsskador. Ont i min vänstra arm (speciellt Fanny har på den punkten hört mej klaga) pga av gitarren och så träningsverk i min högra för att jag gick omkring med min väska och shoppingpåsar med innehåll en hel dag igår! men jag är glad ändå! Jag tom pratatde fullständigt normalt (bortsett från att jag fick prata ganska högt för att de skulle höra mej över musiken och bortsett från att mina föräldrar har dålig klädsmak och är allmänt dumma i huvudet) med mina föräldrar under timmen då jag rensade och testade kläder ur min garderob. Det blev inte alls mycket bortplockat. Iaf inte om man jämför med förra gången då det blev 5 superfulla kassar fyllda med kläder jag inte ville ha som fick försvinna ur mitt liv. Det blev en timme fyllda med (för att citera mej själv):
-Eh...? Varför köpte jag den här? Den har jag ju aldrig ens använt...
-HU?! Den här hade jag glömt bort att jag hade!
-Naej! Hur kunde jag?? Den här är ju fullständigt skitful!
-Mamma!! Hallå!!!! jag kan inte ha den här!
Men det var kul för jag hade glömt bort en del (tex min hålstickade, eller vad det kallas, tröja, min gröna från H&M och en vit med mönster i från surprise boutiqe), lite synd att jag egentligen inte vill ha ungeför 4/5 av min garderob men sparar den ändå, bara för säkerhetsskull liksom.

Aj, har ont i magen, åt för mycket.. så typiskt mej :S
Har läst en hel del i min eneglska bok - The 6 most important decisions you´ll ever make. Iaf 65 sidor. Den är ganska bra faktiskt, och det bästa är att jag förstår : )

Igår var jag och shoppade med systrarna F. Hittade en del bra saker. hmm undrar om jag slog dej fanny i shoppa för mest? ;)
Sen såg vi jättemånga Desperate Housewifes avsnitt, och de var jättebra. värsta insatt blev jag nu ^^
Och i förrgår var jag och päronen på en indiskresturang, och han servitören eller vad det kalls, såg ut som David Batra, haha jag tycker det var coolt, och så var det där de hade splelat in en bit av Bombey Dreams.

Gitarr är ganska svårt. Hur vet man på vika strängar man ska spela på just de accorden när man plockar???? Och alla supermånga komplicerade accord som F#m7, Asus4, Bbmaj7,F6, hur ska jag lära mej dom? Jag kan en del, typ de där 16 jag skrev upp förut, nästan iaf :P Barréaccord är sååå svårt, jag kan inte få alla nertryckta:S och så är det mcyket enklare att läsa från tabs(eller tabbar då) än från vanliga noter. För att dela min åsikt till er : )

Och så till sist en läskig sak. I fredags köpte jag en tidning (inte en dagstidning), SOLO förövrigt, och jag har inte läst den en! AHH! Jag som brukar läsa de såfort jag kan och läser de oftast samma dag som jag köper, och nu har det gått en vecka. Spookyy :S (nästan en vecka i varje fall)
Nu har det gått en vecka sen lovet börja, och typ en vecka sen vissa åkte till Thailand. Lång tid kvar.. Fast inte av lovet, det är lite synd.

144062-8

Det här med jul kanske är lite sent, men fokusera på det med nytt år istället! ^^


Jag: Den här är ju jättetight! Och den använde jag bara en gång. Gud vad onödigt.
Pappa: Känner du ingen du kan ge den till som har lite... eh... mindre muskulösa armar?

Hahahaaaaa... XD

26 December

Kategori: meee

Heeej :)

Nu har jag spelat riktigt mycket på gitarr och blir bara bättre och bättre, och pga av det har jag ont lite varstans... Och så imorse kom jag på att det kanske fasktiskt skulle gå bättre om jag skulle korta ner naglarna på vänsterhanden, som alla tjatar om.... Jag var lite tveksam. Naglarna är något som passar mej, och jag är emot att ta bort sånt som man gillar. Skulle jag korta dom skulle jag ju vara tvungen att göra det på ALLA naglar, och jag vill ha kvar mina naglar! *snyft* Men aja, ibland får jag väl ofra mej för den goda sakens skull... Så jag filade ngalarna på vänsterhanden, orkade bara göra det på tre stycken, tummen avändr man inte, och bara lillfingret lite ibland. (Märk att jag filade! Aldrig klippa, och fila från kanterna och innåt och aldrig framochtillbaka, annars kan naglarna pajja, fast om man ändå inte har några....)
Nu har jag lärt mej spela från noter också.. fast inte alla , bara någon oktav eller så... Jag förstår inte hur jag någonsin ska lära mej att kunna plocka :S äh, det får jag ta nästa vecka ;)
Och lollo, det heter Capo Tasto, haahha.

Måste bara säga att Tabasco Stockholms "Love and Caffeine" är så grymt bra, och jag tror att många (iaf de som har hört den) håller med mej. De går på min skola och är bara ett år äldre än mej (iaf så går de i årskursen över mej) och mitt mål är att bli så bra.... ehhh.. typ. om en sådär 40 år kanske möjligtvis. om ens då.


Sanningen om hår och män (utdrag ur "Kaxiga tjejers guide till att få vad de vill ha")

Stil............................Vad han tror det säger..........................Vad det verkligen säger

Rakat huvud..................Jag är en krallig typ..............................Jag är en skallig typ
Tupé... ........................Jag är fortfarande en hingst..........Jag har iaf råd med fejkat hår
Överkammat hår.......Titta, jag har fortfarande hår!.......Titta! Det är kejsarens nya hår!
Helskägg........................Jag är en tuff orädd killar...................Jag saknar Beppe Wolgers
Stor mustasch..............Jag splear proffsbaseball................Burt Reynolds är min hjälte
Snaggat .........................Jag är macho.....................................Jag är förvirrad
Triangel på hakan.........Jag är supercool.............................Jag var supermesig i skolan
Getskägg.......................Jag är en kreativ person.................... Jag har fastnat i 90-talet
Dreadlocks....................Jag värdesätter mina rötter................Mina rötter stinker
Page...............................Mitt hår är det allra senaste................Mitt hår är gräsligt
Bakåtslickat.................Jag är en seriös börsmäklare ............Ingen tar mej på allvar

Juldagen

Kategori: meee

Aj. Har lite ont i armen... Har nämligen spelat gitarr! Inte för att jag kan, men det är just därför jag spelar. För att öva upp mej och kunna spela!! Går faktiskt ganska bra. Hm... måste se efter vad jag har lärt mej...

Vad jag har lärt mej under en dag:
Ackorden: D, A7, G/d +G, D7, C/e+C, G7/d+G7, F, Em, Am, E7, A, Dm, Am7, Em7, E och den svåraste B7.
Nu kan jag inte alla totalt utantill, men nästan. Och så kan jag spela noterna från G 1 till F 2.

Mitt nyårslöfe får bli att kunna spela gitarr. Jag ska! Och när jag väl har bestämt mej så är jag gaaanska så svår att stoppa ^^

Julafton igår! Alltid en härlig dag. Fast den kunde ha varit bättre. Tex om det hade funnits SNÖ! 
Och oj, vad jag knapra godis... Hehhee, julafton ju : )
Fick lite olika i present. Typ: Dvd-filmer, choklad <3, böcker ( bla en engelskbok som heter: The 6 Most Importants DECISIONS You'll ever make, och är A Guide For Teens. Undrar om jag någonsin kommer att läsa ut den...), pengar, smycken mm. Tack till alla ^^
Shoppaaa

Vad jag bara älskar att ha lov. Gå upp när man vill, fast jag gillar inte att gå upp allt för sent. Och göra vad man vill. Eller att bara Inte plugga. Underbart. Längtar inte allt för mycket till den 8.. :S
Måste ta itu med dansen. Fannyyy... Vi får sätta oss ner och tänka igenom det där :)


Dagens roliga (fiskmås)citat:
-Är du kittlig?
-Nej, hummer.

Lördag 23, dagen före julafton

Kategori: meee

Snart snart. Bara en dag kvar till självaste julafton!! Julstress? Något. Men ändå tar jag mej tid och skriver rlite grann här : ) Det är för att jag gillar er så mycket ^^ <3

22 december igår. Vintersolståndet (tror jag), den mörkaste dagen på hela året. Sant, för A åkte igår. Och han är borta i tre veckor. Tre veckor!! Jag skulle då aldrig vilja fira jul utomlands.

Idag har jag julhandlat, inte klappar men typ julmat och såå. Och så skulle vi köpa julgran idag (kanske lite sent, men ändå). Men nej, det blev en plastgran. Jäkla skit. Pappa gillar inte principen att hugga ner något levande som man sen slänger ut efter ett kort tag. Mamma gillar inte att städa. Men hallåå?? Hur svårt kan det vara? Jag kan städa då. Och jag, ja, det är ju ingen som lyssnar på mej.
Och så har jag klätt den himla granen, och bakat. Och förut så städade jag i mitt rum. Eller städade lite. Iaf försökte ^^ I början gick det lite trögt. Ungefär ett papper slängde jag var femte minut. Och ni som känner mej vet hur jäkla mycket papper jag har runt mej hela tiden! Då förstår ni. Folk ville hela tiden prata med mej på msn, så okej, jag offrade mej lite :P Men det gick bättre och en hel del försvann, både i papperkorgen och i lådor.
Sen så måste jag fortsätta baket. Och kanske sätta nejlikor i en apelsin, eller så gör jag det imorron... Men jul är kul =D Bara det kunde snöa.. Det kommer väl om sisådär några veckor, och stannar säker kvar lagom till sommarlovet börjar. Hoppas inte.

Kommer aldrig kunna se Kalle Anka och hans vänner imorron utan att tänka tillbaks på julshowen och börja skratta!


Dagens raggningreplik:
-Är din pappa en tjuv?
-(suck) Nej, det är han inte.
-Vilken tur, jag tyckte nämligen att jag såg honom på efterlyst igår.

Strååålande juuuuul 21 Torsdag

Kategori: meee

Julshowen idag. Inehöll allt som en julshow ska innehålla. Visst, var kanske lite för lång, och det skulle ha blivit bättre om inte tekniken paja hela tiden. Men bortsett från det var det Stort Positivt!
Det började med att visas "Julshowen the audition". HAhaa, så jäkla nice XD Förstår inte hur de kan ha kommir på allt!! Hur fick de lärarna att ställa upp?!
Sen kom de "klassiska julkorten" från Kalle Anka och hans vänner. DOCK var de ändrade en aning.
Jättrebra band uppträdde! Bäst var då 06 Esteterna och Tabasco Stockholm! Så grymma ni är!!!!! Sen lite här och var kom helt sjuka inlägg! Typ lite dansare, strippare, "lysmaskarna och deras konster" ^^, trollerishow, ståuppkomiker från sthlm live, Panpizza ätning, filmsnuttar och mycket mycket mer!! och kläderna! De bytte ju hela tiden till så skumma grejer: Typ mjölkpaket, kartong, eller inga kläder alls... Tipps till alla killar: Strumpbyxor på er är tydligen väldigt, väldigt obekväma! Ha det i minnet.

144062-7

Det var en bra avslutning på terminen : ) Synd bara att vissa slutar i klassen :S *snyft*

Innan julshowen så hade vi en avslutning i ljushallen, och sen med bara klassen i något avlägset klassrum i C-huset. Då skulle vi köra en lek som gick ut på att det fanns två olika lag, och en i varja lag fick se ett gemensamt ord som de skulle rita varförsig samtidigt på den vitatavlan. Sen skulle lagen gissa vad det var, och ibland kan ja säga att det var ganska så svårt. Speciellt sillsallad...
Det laget som jag var med i (Grupp 6) vann då tyvärr inte. Det var 3-kanterna som vann. 6 mot 1. Fan.

Nej, nu har jag inte tid att sitta här och hänga, måste dra! Ciao : )


Dagens skrivfel: God Jul och Gott år

Mowgli: Jag vill hellre stanna kvar, och kela här med dej   
hahhahahahaaha XD

20 Onsdag

Kategori: meee

En dag kvar! Bara en dag kvar! Jullov love youuuuu.... Tänk att få sova tills hur långt man vill, göra vad man vill, inte plugga, inte ha tråkigt!! Jaaaa! Det får jag uppleva snart! Hoppas iaf inte jag får tråkigt!

I skolan fick jag värsta känslan av att det var Måndag. Det var en otroligt läskig känsla. Usch, gillar då Inte måndagar, så fick smått panik. Sen fick jag också känslan av att jag drömde! Fast bara i någon kort sekund (iof är alla sekunder lika långa, förutom sl-sekunder).

Datakunskapen var kort så sluta typ kvart över 3! Så skönt ^^ Men ändå lyckades jag inte komma hem förrän strax före 5. Lollo och jag tog en liten fika i kafeterien och bara var allämt tröga, sen mötte vi Hanna K och åkte till slussen. Sen hände det att jag hamna i forum och handla en liten del av en julklapp, plus en liten julklapp till mej själv.. typ. Sen såg jag finurligt nog Hanna S i rulltrappan så det blev lite klädkollande med henne i några minuter innan hennes buss kom.

Imorron så är det julshow i skolan. Ska bli lite spännande, men ni med epilepsi ska vara föriktiga! De har en P någonting som jag inte kommer vad det heter. En ljussak iaf. Blir kul att se showen, och så har vi avsluningen innan också..
Var lite kul idag för det kom en ny tjej till klassen och skulle se om hon ville byta hit.  Lektionen senare var det menorsråd och så skulle vi prata igenom varför måntga ycker att våran klass är dålig, utan gemenskap. Hahhaa, lyckat liksom!! Jättemångar slutar och många som börjar, byter bort. Äh, Vi Ska fixa en bra samanhållning! : )

Appropå ingenting så har nu Jenny också skaffat blogg! YEY! =D

144062-4
Var bara tvungen att lägga in den här bilden för att visa hur otroligt modiga vi vikinggungevågare är!

Åh, så har pappa köpt melonglass. Och jag gillar melongalss. Håller fullständigt med Elvis i den här serien:
144062-5

Hoppas det går att läsa. Annars står det:
-Chips är gott. -Chips är onyttigt.
-Godis är gott. -Godis är onyttigt.
-Pizza är gott. -Pizza är onyttigt.
-Men... Inlagda championer är äckligt! Och inlagda championer är nyttigt! Förklara DET för mej!
-Du skulle inte ha öppnat med "Gud är rättvis och älskar dej".

Dagens citat: -Lasermannen, även kallad John W. A. Ausonius... eller tvärtom...

19 Tisdag : )

Kategori: meee

Oj,oj, oj! Nu är det dan före dan före Jullovet! inte långt kvar alls. Jag kan inte beskriva i ord hur sjukt skönt det ska bli! Jag kan bara beskriva det i att le hela tiden :D
Har gjort klart alla mina skoluppgifter, så det är bara att slappa hemma nu, istället för att plugga från det att jag kommer hem tills det att jag går och lägger mej...

Denna julstress. Varför? Juletider ska vara en tid med värme, gemenskap och glädje. Inte värsta materialistiska påfundet med passa panik över julklappar. Vi firar liksom inte presenterna Jesus fick eller de tre visemännen (eller gör de typ inte det i Spanien? Det var nog bara jag som sov under den lektionen), vi firar Jesus födelse... Fast vänta nu.. Föddes inte han typ egentligen 5 januari?? Äh, det är meningen att vi ska fira Jesus födelse. Fast ändå blir det en hyperstress. Hoppas ni där ute inte slutar gilla mej om ni får något som inte passar er. Det är ju ändå tanken som räknas. Eller har vårat samhälle gått så långt att det inte längre är så? Kanske bara är hur mcyket pengar man lagt ner som betyder något. Hu,, dte hoppas jag verkligen inte! Pengar är något som är ojämnt fördelade. Vissa har ju huuur mcyket som helst. Tid, det är något alla har lika mycket. Så därför är det tanken som räknas. Fats vissa har ju ganska stressigt förövrigt. Fast tid är inte heller tanke. Så det stämmer nog : )

Stressa mindre, Ta det lungt och slappna av!!! : )


Dagens citat: Jag litar ju på honom. *PAUS* Fast man vet ju aldrig...



Måndag 18

Kategori: meee

Började klockan halvt 1 idag. Eller närmare bestämt 12:35. Så skööööööööönt! Varken engelska eller geografi hade jag.

Efter att ha dansat helt sjuka juldanser på jympan, träffades Fanny och jag i Sickla. Vi planerade att hitta lite fina julklappar. Och det gick väl bra, tror jag... : )
Vi drog hem till mej och satt och knåpade ett tag, så nu är jag beredd på julen!!!! Nä, en del kvar... Och det är härligt att det är kallt ute och frost på marken, nu känns det lite mer som jul, och julstämmning är viktigt. Fast jippieee, Pappa säger att det ska bli typ 10 plus på julafon! Kul, NOT!

144062-3
Grönan i går! ^^   Det var kul! Fast Hanna spillde ut den varma chokladen, hihii... Det hamna på mina vantar som hon låna, för hon tappade sina på bussen, tror vi iaf. Fast hon tappa mina vantar X antal gånger på marken. hahahaha! Det var lite skoj XD  Vi åkte popexpressen, då alla blev lite yra, vikingagungan, fast de åkte bara de modiga, de fega (Fanny och Hanna kollade på), kärlekstunneln, lilla frittfall (mitt mål i livet är att införskaffa mej lilla-frittfall i min trädgård), Vilda Musen... tror inte det var någon mer...
Jag och Hanna käka våfflor, fanny och Patrik grööööt. Brända mandlar var också gott!!
Men jag tror INTE att det skulle vara så kul att sätta upp alla ljus där, tror inte att det är så mycket gemenskap ljusuppsättare emellan, Hanna, Du har sett för mycket filmer.
Sen såg vi på Patriks idoler som uppträdde, mer tänker jag inte skriva om det....

Nu har jag bara den STORA levnadslära uppgiften att fila på, och matteläxan. Men jag har skrivit för långt på LL.
Jag: jag har skrivit 2½ sida.
M: Men det var ju högst 2.
Ajdå, de skrev minst 1½ till 2. Trodde då att det minsta var runt 1½- 2 nånting. Inte att max var 2. Äh, nu har jag förkortat så mcyket jag kan, och det blev ändå 2½, för jag var tvungen att läga till en avslutning.

144062-2



Dagens citat:
- På Grönalund, då får man äta mycket.
- Ahaaa....


Lördag 16 december

Kategori: meee

Jag kan knappt tro det. Alla julkort är typ färdiga. Eller jag tror iaf att de är det. Vågar inte vara riktigt säker. DU som får ett julkort ska känna dej utvald!!

Idag hade jag och fanny en lite julpysseldag. Vi köpte lite saker i maxi och väl hemma bakade vi pepparkakor (färdig deg, skulle inte hinna annars), glasyrade dom och satte nejlikor i apelsiner. Då började det iaf lukta lite jul.
Men hallå! Var är liksom snön? Såg frost på marken, vilket tyder på att det är minusgrader! Men så skulle det ju också bara vara kallt under helgen, och sen ja, då blir det varmare. Men jag tror och litar på att det kommer bli lite snö till jul. Jag hoppas i varje fall. Snälla....

Efter det att Fanny hade åkt (vilket var ganska tidigt), så satte jag igång med lite julsaker, det är ju som sagt inte så lång tid kvar. Sen var jag bara tvungen att se lite på Trolltider. Me like. Gick också ut med hunden en sväng. Har råkat att inte göra det på en väldans lång tid. Skärpning. Det är bra att gå! Speciellt om man som jag älskar choklad. Sen var jag bara dumt nog "tvungen" att köpa en stor chokladtomte. Kom på att det är typ 700 kalorier i en sån, så jag åt "bara" halva. Usch, ska sluta käka godis. Fast inte på julafton och dagarna runt.

I morgon bär det av till GrönaLunds Julmarknad! jippiee! Det bli jag, Hanna S, Fanny och Patrik. Vill åka popexpressen, men hoppar nog gröten.

Ett litet roligt horoskop jag hittade från den gamla skoltidningen (nu tror säker alla att jag snott idén från Johanna, men nej, jag kom på den för typ 3 veckor sen men glömt att skriva den):

Skorpionen 24/10-22/11
Van vid öknens heta sand undrar du vad det är för något vitt luddigt pulver som alla säger faller från himlen på vintern. Du tycker det låter mycket suspekt. Därför frågar du den suspektaste person du kan finna om han har något vitt pulver att sälja dej. Var försiktig.




Dagens ord: Suspekt. Vad betyder det egentligen? Här finner du svaret: Misstänkt, skum. Jaha, det var som jag trodde. Jag som ville ha värsta långa och komplicerade förklaringen.

Dagens visdomord: Även en resa på tusen mil börjar med ett steg
(men då tänkte jag att jag skulle göra om den till en mer modern, efetrsom det faktiskt finns bilar, flyplan, rymdskepp mm. Även en resa på tusen mil börjar med en meter.
 

Fredag!

Kategori: meee

OOO, härliga FREDAG! Som jag har längtat! Fast längtar ännu mer till jullovet!!

Fredag, så slapp dag idag. Först lyssna på de andras kriminlogi redovisningar, som jag hade i onsdags. Sen matte, där jag fick hjärngympa lite. Läraren har värsta krångliga förklaringarna som man tydligen måste göra på nationellaprovet. Varför kan jag inte göra på mitt sätt och bara tänka logiskt?! Det blir ju rätt? nåja, i 90% av fallen blir det rätt....
Efter matten hade vi engelska, men jag var bara med kanske i en halv timme för jag blev klar med min engelska uppsats. Anna, som också var klar, och jag gick då till ljushallen för att köpa en skoltröja! Efter lite om och men om vilken färg vi ville ha, så köpte vi var sin mörkblå, vilket jag senare upptäckte att alla i klassen som hade beställt hade valt.
Och då, klockan typ innan 12, kunde jag sluta. Men nej då, jag hade inte skrivit klart min utvärdering på svenskan. så dumt. Så jag åt lunch, på tacobar, igen (med lollo, anna & jenny). Kommer bli beroende.
Svenskan börja klockan 25 i 2 (höll på att komma försent för övrigt, vilket jag även gjorde på morgonen, men bara lite. Jäkla bussar) och på lektionen stannade jag i 20 min. Hade ingen samhälle, för jag var i den halva av klassen som var med på den igår.
Det är lite läskigt, för det verkar som om Lollos förmåga att alltid, verkligen alltid, komma försent har förts över till mej! För hon har kommit i tid till lektionerna ända sedan i onsdags!! spookyness

Pengarna skramlar in lite då och då i plånboken ^^ fick nämligen mvg på matteprovet och vg på krim-saken. Det behövdes, för det är liksom jul! behöver jag säga något mer?
Idag åkte jag tex till forum och köpte lite "julpåsar" alltså typ påsar att lägga presenterna i, och lite annat smått. det blev väl typ 200 där. Fast det var ju då inte så mycket, men om man som jag handlar hela tiden, blir det ganska mycket efter ett tag. Just det, skoltröjan hoppas jag att päronen betalar. För den tänker jag inte betala. Fast jag köpte ju den idag, och då fick jag väl lägga ut pengar så länge... De skaaa betala ^^ måste bara fråga.

Det är liksom snart jul! Hur snabbt gick inte det!? och mina julkort. Det verkar ju inte så svårt att göra trodde man. Men efter ett tag tar fantasin slut. Och det tar längre tid än man tror. Jag har liskom hållt på i några veckor (med väääldigt långa pauser, har ju haft mycket läxor och så!!), och jag är absolut inte klar! börjar bli klar med julklapparna... Julstress alltså. Plus läxor, har pluggat ganska så mcyket den här veckan. Iaf i tisdgas och onsdags. Men nu är det inte så mycket skolarbete kvar! Bara levnadsläran.. Hu... Alla: Jag har mvg! Jag: G... Vafan liksom! Varför är jag så dålig??? Det borde vara det enklaste ämnet tycker jag. vilket det nog också är. För vissa.  Och så har jag matteläxa.

Jag:  Det är lisom lite konstigt, för när jag sa att jag hade G i svenska och levnadslära sa pappa "G vad uselt" (det sa han lite halvt på skämt, fast ändå inte)
F:  Men det är ju lite så....

Vissa blir liksom glada om de får G. Bara för att jag råkat ha bra betyg förut. Hur kan man sjunka från mvg till g???? bläää.... jag gör ju bra ifrån mej tycker jag. Det har läraren också sagt. Men det räcker inte.

I Onsdags var det lucia. Värsta fina luciatåget! Lät så vackert. Saknade att gå luciatåg. Har gjort det varje år i 5 år!! *Snyft* Får väl låssas vara musikestet nästa gång och ställa mej i tåget. Ingen lär väl märka något. Jo, kanske lite. men då säger jag: Men är du dum i huvet eller? jag har stått här hela tiden.
Och i tisdags kom faktiskt Nobelpristagarna i Kemi och Fysik till skolan. Typ första gången nobelpristagare kommer till en gymasieskola, men våran skola har kontakter så de fixa hit dom.
Sen shoppa jag lite, och träna ^^ måste träna mer. Men fanny är ju sjuk hela tiden.

Idag kommer storesyrran hit och då ska vi baka pepparkakor. Och imorron träffar jag Fanny och då ska vi baka pepparkakor. hahahaha, värsta pepparkaksberget ^^

På söndag ska jag gå på Grönalunds julmarknad! YEYYYYY

Fanny bli frisk!




Dagens citat:  Det är alltid för tidigt att ge upp


JULKLAPPAR!

Kategori: meee

(det här inlägget skrev jag i går, men bloggen vägrade att publicera den) 

Herre, herre guuuuuuuuud. Julklappar. JuLkLaPparaararararraar??????!!! julklappar. Vad. Vad? Exakt vad ska jag ge????? Har gått omkring nu skiiiiiiitalänge och undrat vad jag ska ge. i typ veckor. Till vissa som bästisen, mamma och pappa är det enkelt. Men till andra... Tja, låt oss säga så här: Det är assvårt!! Killar, ni ska bara veta hur svårt vi tjejer har! Till tjejer är det så mycket enklare att hitta saker till. Det kan väl alla erkänna.
Jag är den där personen som vill hitta den perfekta presenten. Få INGA förhoppningar nu!!!! För det är ganska svårt ska jag säga. Alltså det är svårt att hitta den perfekta presenten, inte att få förhoppningar.  Aja, idag trodde jag att jag visste vad jag skulle ge till en viss person. Men de förhoppningarna grusades. Den saken fanns inte kvar!
I typ två timmar gick jag omkring i panik. För det är inte så jäkla länga kvar till jul!! Så jag fick komma på något skumt alternativ. alltså jag är ju inte bra på presenter. Typ. Men jag gör mitt absolut bästa! Det kan jag ärligt säga, att det gör jag verkligen.

(Ursäkta överkonsumtionen av den kursiva stilen)

Julshoppade i lördags iaf. I solna Centrum. En del undrar varför jag och fanny åkte dit. De affärerna finns ju tydligen mycket närmare. Men det är en gammaljultradition vi har. Med start från förra året.
Senare på kvällen hade vi Desperate Housewifes maraton på fyra avsnitt. Var jättebra ju!!! = D

På söndagen var jag och tittade på förra skolans julkonsert. Saknar faktiskt lite luciatågen. Vill också vara med! VILL, VILL!!!!! Det var bara så mysigt på något sätt. Och ibland lät det till och med fint.
Efter konserten var jag bara deprimerad. De där små, pytte små barnen som spelade så jäkla bra. Bara ryste. Den där typ 8/9 - åringen som spelade det där svåra stycket och hade absolutgehör. Bara undrade hur f*n han lyckas!! Det är så otroligt. Det finna verkligen underbarn. Det får mej att toltalt tänka att jag aldrig kommer bli bra på något. Det är kört. Försent! Men nej, det är dte verkligen inte´! Skaaa bärja spela piano. snart. Typ. Jag spelade i typ 2½ år. men slutade. Varför? Kan någon förklara det för mej?! Bajs.

Idag var det bara måndag igen. Snyft. Och så hade jag ingen spanska. Ganska jobbigt med håltimme i 3½ timme. Men hellre det än spanska!!
Men jag var duktig jag gick inte hem och skolkade från idrotten!
Kom nämligen på att jag måste ha omänskligt bra betyg. Juristlinjen verkar ganska tuff. I universiteten måste man då tydligen ha Mvg på alla prov. MVG PÅ ALLA! jaaa.... Och om man får provet och ser att man "bara" kommer att få vg, så lämnar man in det blankt för det är lika bra. För man måste ha mvg. iaf enligt fannys mattelärare (som för övrigt är ganska så rolig. Rolig som i konstig).
 Woops! Måste göra mina läxor! Alldeles för mycket tid har gått åt till att tänka ut julklappar. Jäkla press. Jag funderade allvaligt på att rymma i ett par veckor, för att slippa ^^

Hahhaaaa... ta det coolt.

Dagens citat:
jag:  -"'Vem har tagit min kexchoklad, vem har tagit min godbit? Vem har tagit min kexchoklad, det här var inte roligt.' Har du hört den?"
Lollo: - Nej.
Jag: -Inte jag heller.

8 December

Kategori: meee

Äntligen, äääntligen Fredag!! Ska bli så skönt att leva utan skola i två dagar nu :D
Hade bara tre lektioner idag. Kriminologi, där jag fick veta att jag fick Mvg (okej, fick ett litet minus efter, men det är det stora hela som räknas) på provet, matte, och engelska. De andra två lektionerna vi hade efter  fick man göra hemma.  Yey, mvg (-), då är jag alltså 200 kr rikare ^^ och igår fick jag ett starkt vg på geografiprovet, alltså 170 kronor till............ Och så tappade jag bort min skåpnyckel (en av dom) men lollo hitta den. Tack! ^^
Så slutade klockan 12, innan lunch. Men ändå lyckas jag vara i skolan till 2!! Men det var faktiskt lite kul att kolla på när de hade ätartävling, och vräkte i sig pizza och kokosbollar. (haha, härlig skola alltså)             Såg nästan ut som en spydde efteråt, fast jag är ganska säker på att hon bara spottade ut lite. Det såg faktiskt ut som om de var lite tröga med att äta och att man kunde gjort bättre själv, men som sagt, så ser det bara ut.
När jag kom hem träna jag. Yeey.

Hade världens mest givande samtal med Fanny på lunchen igår. Vi satt 6 stycken och åt på Tacobar. Vi börjar prata om julkalendrar och säger att Greveholm och trolltider är de bästa. (jag sa att trolltider var en av de bästa.) Sen säger fanny att sommarlovsmorgonen Salve var bra, jag håller med.
Fanny: När jag var liten ritade jag och Filippa en jättelång teckning till Salve blablablaaa men vi glömde skicka in den blablaaabla och vi hade ritat Prinsessan (har glömt namnet) typ Lina i tornet.
Jag: Va? Vilken prinsessa i tornet? Det finns ingen prinsessa med.
Fanny: Jo, men du vet den där som satt i tornet.
Jag: Menar du prinsen?
F: Nej, det var en prinsessa som satt i ett torn.
Jag: Nej det var i greveholm en prinsessa satt fast i ett torn.
F: Nej det här var i Salve.
Jag: Va? Nej, det skulle jag ha kommit ihåg. Men i greveholm fanns en prinsessa.
F: I salve.     Jag: Nej     F:Jo   
Vi stirrar allvarligt på varandra     Jag: Nej   Jag:Jo  

De andra 4 stirrar undrande på oss. Men jag blir tvungen att ge mej, eftersom Fanny påpekar att de aldrig skulle ha ritat Prinsessan, vad hon nu heter, i tornet på den jääättelånga teckningen som de glömde skicka, om hon nu aldrig hade funnits.

En sak jag börjat undra på sista tiden är vad som menas med "The Ring", namnet på filmen alltså. Först har jag alltid trott att det var Ringen, elltså en sån man har på fingret. För det är en ring, som kommer från ljuset runt brunnsöppningen, på framsidan av filmen. Sen sa någon att det var att man ringer, eftersom de får ett telefonsamtal efter att de sett på filmen. Och det har flera sagt, och jag blev lite chokad över den oväntade informationen. Men nu säger folk igen att det är en ring, och det verkar det mest logiska och smartaste! Liksom THE ring. Vadå, en ringning??? Det är ju ringEN. Och varför skulle de ha valt en ringformad sak att visa på framsidan? Ville de förvirra alla eller?


OOoooo, Låten The Wind med Stetson Hatts år såå bra!!  Om det är någon där ute som av någon händelse möjligtvis kanske, kanske skulle ha en låt av den gruppen, Låt mej få veta!


Positiva Marjas fredagslista: 

De tre mest negativa sakerna med vintern

1. Jag vill kunna ha min lilla kjol, ett linne utan att ha en fet jacka över och mina favvo sandaler från frankrike, utan att dö av en nedkylning eller förkylning.
(Det är kallt)
2.Det är ganska jobbigt att inte kunna se sej själv i spegeln på morgonen, Det kan mycket väl hända att jag skulle kunna råka sminka mej helt galet, utan att ens märka det.
(det är mörkt)
3. Och vad @&=\"#*~ ska jag ge till alla i julkapp??!! Det är only 16 dagar kvar till jul you know! Och när ska jag hinna köpa allt? Och hur ska jag ha råd?Och vad, VAD, ska jag geeeeeeee? VAD?!?
(stressen och paniken)

Onsdag

Kategori: meee

Värmdö Gymnasium. Shit vad våran skola är cool!!
Humorklubben hade en speciell dag i skolan idag. De hade hyrt en sockervaddsmaskin! Så under lunchen ställde vi oss några i kön, och det tog en hel evighet att komma fram! Men det var det värt, det var det värt. Inte för att jag är speciellt förtjust i sockervadd, men det kan vara kul att äta sådär i juletider ^^ Det blev iaf en bra förrätt. Sen åt vi lunch och då var vi liiite spidade, minst sagt. Socker alltså, det kan ha en underbar inverkan på människor.

Några roliga citat under lunchen:

-Herregud vad äckligt!!!! Det smakar ju ingenting!

-Det här smakar som kaffe med vatten...

-Det här luktar som liten rosenbuske.

hahha, någon smart männsiska kom på att vi borde hitta på en egen dryck. Märket skulle heta Liten rosenbuske, drycken Kaffe med vatten, men det skulle vara julmust.
Humorgruppen visade också "Sunes Jul" i ljushallen. Då sa en i klassen: -Hade jag varit med i Humorgruppen skulle jag tagit hit en ståupp komiker!
Alla andra: Eh... Det har de ju gjort...
Det hade hon missat. Komikern var Björn Gustavsson, typ. Omg, vad jag skrattade. Kan sockret mörligtvis kanske ha haft sin lilla inverkan? Äh, han var iaf bra : )
Inte ofta man får sockervadd och se komiker i skolan!

Fan, måste lära mej spela piano...
Förresten ätartävling i skolan den 8! Man får tävla med typ pizza och coccosbollar. Jag är ju känd för att gilla coocosbollar (lr chokladbollar egentligen) så kanse borde ställa upp. Eller inte... Jag skulle nog ägt alla! Vill inte att de andra ska känna sej utklassade.

Lev livet medans du kan.

Hahah... Fanny och My: Kommer ni ihåg "Am Su Young" eller "Su Mi" XD

Tisdag 5 december

Kategori: meee

Idag har det vart en kort dag i skolan, så jäkla skönt!
Var ganska trött efter nattvolleyboll-turneringen igår. Nej, jag var inte med och spelade! Tittade bara på. Fast gick hem ganska tidigt, redan klockan 12, kände mej så himla seg då. Jag tror jag sover för lite. Jag kanske inte gör det jämför med många andra, men jämfört med mej själv förut så... Men om det normala är 8 timmar, sover jag ju mindre än de flesta. För mej blir det kanske 7, eller ibland 6.
Men nattvolleybollen var kul att se på! Klassen var utklädd till pirater, men vissa var ju utklädda till jätteskumma grejer som tetris, guantanamofångar, gravida sportmammor, spelkort mm.

Idag gick jag från 10.15 till innan två i skolan! Så skönt!! =D  Efter lunchen var klassen på KRIS (Kriminellas Revasch I Samhället). Var väl hyffsat intressant, bara att sitta och lyssna och se på en film.
Träna i typ en timme när jag kom hem (okej då, lite mindre än en timme). Måste börja träna mer, måste börja äta nyttigare.
Jag har hört rykten att en person tycker att fannys och min pakt är fånig. Bara för att vissa (ni bore veta vilka ni är, annars kan jag ge en ledtråd: ni börjar på bokstaven A respektive P) kan äta hur jäkla mycket som helst utan att gå upp i vikt. Så orättvist. Nu kommer ni säkert säga: Vadå. Jag tränar. Börja träna mer dhkfdhblääääääääääääääää
Och företsen går pakten inge vidare bra för mej iaf. har bara börjar äta lite mindre godis och liknande..

Grattis till Eleni, som fyller år idag!! YEY ^^
Och i fredags fyllde Johanna år, det skrev jag aldrig, men grattis igen! :P
Shit vad alla fyller år nuförtiden.


Dagens (dubbla) blondinskämt:
- Det var en gång en jultomte, en smart blondin och en blåst blondin som var ute och gick. På marken ser de att det ligger en 20:a. Vem tar upp den?
En blondin jag känner ; )  - Va? Jag förstår inte...

(Svar: Den blåsta blondinen. de andra existerar inte)

Alltså, jag kan ju inte vara bra på allt

Kategori: meee

Idag var ingen bra dag. Det var värre än genomsnittsdagen. För det första så var det Måndag, och bara vetskapen om att man har 5 långa skoldagar framför sig, är jobbigt. Sen så hade jag också glömt engelskaläxan hemma, och då fick jag göra om allt på lektionen, vilket tog en timme av värdefull uppsattsskrivningstid. Jag kom också på att jag hade glömt det jag hade skrivit till geografin hemma också! Och så höll jag på att somna på spanskan. Fast det gör jag iof alltid...

På eftermiddagen blev det dags för jympan. Det brukar vara en helt okej lektion, man behöver ju inte tänka så mycket.
Det vi ska göra är att spela volleyboll, något jag aldrig kan komma ihåg att jag någonsin kört. Fast det har jag säkert gjort, har antagligen bara förträngt det.
Efter 5 minuter av träning på passningar (och en början till bollskräck) öppnas dörren och en annan klass kommer in!! Jag bara NEJJJ! De ska tydligen vara med och köra också.
Sen så delas alla in i grupper.
1,2 (pekar på mej),3 osv. Jag visar mej vara den enda från min klass med en massa andra helt främmande människor som hamnade i grupp 2!! Och inte vilka människor som helst, utan typ Volleyboll proffs. Jag kan ju verkligen ingenting, och då menar jag ingenting, om denna världens mest spelade bollsport.
Det går som väntat åt skogen. När det är min tur att serva så kommer jag på att Jag kan ju inte serva!
Jag: Eh.. Hur fan servar jag??!
Jag lyckas iaf serva över nätet, fast tyvärr lite hårt, så den slår i väggen på andra sidan och blir då alltså ogiltig. Grattis till mej.
Sen når jag den absoluta botten i värdelöshet-på-volleyboll-skalan.
Motståndarlaget servar över bollen till vårt lag och den kommer så att jag ska ta den, men jag är liiite borta och lyckas inte reagera, så det gick inte så bra.
Det andra laget servar igen, och ja, den kommer till mej igen, och ja igen, jag lyckas inte göra bra ifrån mej. Jag blir lite förvånad att den kommer så jag tar tag i bollen!!! Och då märker jag att jympaläraren står bakom mej så jag slänger ur mej ett : Oj, jaha!!! Jag trodde det var vårt lag som skulle ha den.
Tredje gången kommer bollen till mej igen. Den slår i marken framför mej och jag hinner inte fram för att slå iväg den. Även fast jag gör något taffat försök, och jag vill ärligt talat inte veta hur det såg ut. Jag vänder mej om där läraren står kvar.
Jag till läraren: Jag kan inte! Jag hatar volleyboll! Det går inte!
Fjärde gången skitstöveln slår bollen åt mitt håll lyckades jag iaf pricka den jäkla bollen. Men oj vad jag bara ville försvinna därifrån.    Överlycklig när det blåstes i visselpipan!
Jag går till Lollo och beklar mej och ser förstörd ut.
Lollo: Du ser förstörd ut.
Jympaläraren kommer då fram till mej, och jag blir lite förvånad, och hon säger: Marja, är det bra?
Jag: Eh... Jaá!         hahahaaaa, vad pinsamt
Sen råkade jag tyvärr se mej själv i spegeln. Det var ingen överdrift, jag såg verkligen helt förstörd ut.
Och det gör ju inte saken bättre att inte alla killar var fula i den klassen.

Ikväll är det nattvolleyboll turnering i skolan. Behöver jag säga att jag inte ska vara med och spela?
Men LYCKA TILL!


Dagen citat:
Jag: Det ser ut som en spindel, men det är ingen spindel.
Fiskmåsen: Det kanske har varit en spindel.

Det var fan den bästa bilden någonsin!!

Kategori: meee

Lördag är en bra dag. Det har de typ alltid varit.

Jag och Fanny började dagen med att jympa lite på F&S klockan halv 1. Och när jag är där och hoppar omkring och känner mej lite fånig kan jag inte låta bli att skratta, så ibland kan jag springa/gå/hoppa omkring ett helt pass och bara storle. Men det är faktiskt jättebra träning, mycket bättre än att gyma. Iaf enligt mejsjälv.

Sen nångång, sisådär halv 4 så kom Fanny vandrande hem till mej. Hon vandrade då förstås inte hemifrån henne, det skulle nog tagit några timmar, utan från busshållplatsen. Vi hade tänkt utnyttja gårdagens shoppinginsatser , och pyssla. Och jag hade tänkt att vi skulle baka lussebullar, men det hade på något sätt undgått Fanny, men det gjorde vi iaf. och det var kul! Lite julstämmning behövs såhär i juletider!
Jag köpte julkortsgrejs igår på panduro, och såsom det ser ut just nu kommer varje kort att kostat mej hundra kronor! Jag får nog ta och göra lite fler om det ska löna sej lite mer.
Och så tog jag lite foton på Fanny lite här och då.
Klockan blir 19.32 och jag trycker på fotoknappen. Jag slänger en blick på resultatet och DÖR av skrattattacker i 5 minuter. Jag började få andningssvårigheter och jätteont i både mage och rygg. Men det var det värt, det var det LÄTT värt!!!!! Fanny vill också se, och när hon gör det börar hon skratta jättemycket hon med. Jag måste bara titta på det engång till, och jag blir tvungen att lägga mej på golvet! Hahaha, gud vilket bra foto!

Men nu sitter jag här helt ensam och övergiven av alla. det känns inte riktigt bra... Äh, får väl fortsätta pyssla. Bara 22 dagar kvar till julafton.
Keep up the good work!

144062-1



Dagens Tema: Snygghet

Citat: Han är inte snygg! Han är sådär för snygg. Översnygg så att han blir ful.

Dagens fråga: Kan man vara så snygg att man blir ful??

Lista: Vem som är den snyggaste
         1. Pojkvännen ; ) (plusspoäng till mej)
         2.En kändis
         3.En jag sett i skolan
         4.En min kompis spanat in

Born to shop

Kategori: meee

Fredag!! Som jag har längat! Har längat i typ hela 5 dagar, om inte mer ^^

Slog på radion i morse. Lyssnade som vanligt på NRJ in the morning, morgonprogrammet som lyser upp hela min morgon och bidrar till en bättre dag (smygreklaaam). Där säger de att det är den 1 december. Det hade jag glömt bort! Eller jag visste vilket datum det var, men hade glömt bort allt vad det datumer innebär, tex att det är snart jul, och att julkalendern börjar! Inte för att jag egentligen gillar julkalendrar, för de kan vara så grymt tråkiga, men det första avsnittet kan ju vara kul att se. Usch, känner mej som tio år :P
Tacka vet jag Trolltider och Greveholm! de var ju så bäst. inte för att jag var född då Trolltider gick, men man har väl alla avsnitt på film!!

Efter skolan drog jag, Fanny och Gabbi till Panduro. Herre Gud! Man kan inte släppa lös mej i affärer, det bara går inte. Alla vet att jag är shoppaholic. Och så är det ju en pysselaffär, och jag Älskar att pyssla. Jag ville bara ha ALLT! 
Efter en och en halvtimmes panduroshoppande med "Ska jag köpa den här? Vilket passar bäst? Ska jag välja blått, guld eller silver? Nä, matchar det verkligen? Är det här juligt?" och tillbakalämmning av åtråvärda varor och ältande om vad man ska köpa och inte köpa ställde jag mej i kassan. Skulle jag köpt allt jag tänkte köpa skulle det säker nått över 1000 spänn. Nu blev det typ nästan 600. Tur att jag fyllde år förra onsdagen och fick lite pengar =D Omg måste köpa julklappar!! Kommer ju inte ha råd. Får väl fixa det på något sätt.

Just det! Idolfinalen ikväll! Jag har missat en del avsnitt, men ikväll får jag inte missa. Hoppas Marcus vinner. Fast Snygg-Eric är förstås också bra. Slog vad med mamma om vem som vinner. Jag satsada på Marcus. Om jag vinner får jag 100 kronor, vinner hon får hon 20 av mej. det är faktiskt rättvist eftersom hon tjänar mycket mer än vad jag får på en månad.

Dagens citat:
Vi äter Moussaka.
-Det här ser ut som hjärna. Vem är hjärnan bakom det här?
-Sluta med det där. Ska jag lägga upp åt dej?
-Ja, gjärna.
XD