Marjott

Debut på systemet

Kategori: 2010

Känner mej lite trött nu. Har ont i huvudet och är bara seg. Men jag håller på med julklappar på photobox, och det tar ju en evinnerlig tid att ladda upp de satans fotona. så jag lär vara fast här ett tag. Kanske en bra ursäkt för att slippa dammsuga som jag hade tänkt göra? Kommer ha det ganska stressigt framöver med festen och allt.

Idag har jag varit på systemet för första gången! (jag räknar inte med då jag var typ 10 år). Köpte lite dricka som jag ska ha på fredag. Jag säger bara: Hej då surt förvärvade pengar! Vi syns nog aldrig mer. Tur att jag har lite vin hemma sen tidigare annars hade jag väl gått i konkurs! Okej, jag kanske överdriver lite, men det är bara för att understryka att jag börjar bli så pass gammal att jag tycker det var bättre förr och att allt nu för tiden har gått och blivit så dyrt.

Sedan var det skola och sen efter det bara att dra till förskolan för att hämta Leo. Gå i 20 minusgrader till hans jympa, hänga där en timme och sen hem till honom. De var som vanligt lite sena med att hämta. Men tjänade 500! Hej pengar, trevligt att ni kunde titta förbi igen.

Det lite jobbiga är att JAG idag får se att förskolan stänger kvart i 4 på torsdag. Kruxet är ju det att jag slutar 5... Så jag får alltså gå tidigare. Jag som verkligen behöver föreläsningarna :( Liksom varför är det jag som ska hålla reda när förskolan slutar? Samma sak med att det är JAG som berättar för dom att det är sista jympalektionen idag. Nä, nu ska jag inte vara för elak, det är nog huvudvärken och surheten över att missa föreläsningen på torsdag som pratar. (Nu tänker ni nog "Herregud, läste jag att hon var sur över att missa en lektion?!", men ja, jag behöver den!) De är faktiskt riktigt snälla! Ger bra betalt och är alltid trevliga.

När blev all mat så dyr?

Kategori: 2010

Snacka om att det är onaturligt kallt ute! Jag måste ha på fläkten här hemma på högvarv för att inte frysa ihjäl. Och eftersom jag typ bara vistas i två av alla rum, så är det endast dessa som är någorlunda varma. När jag ska gå på toa är det minsan kallt...

Jag tycker jag är ganska duktig på att gå upp när alarmet ringer. Jag går verkligen alltid upp, drar mej aldrig när jag vet att jag har bråttom. Liksom vad är meningen, då kommer man ju bara försent? Jag kan ju inte precis dra in på några minuter eftersom jag redan går upp så pass sent. Det hindrar inte att jag svär och förbannar allt som har med tidiga mornar att göra när klockan väl ringer 7.20.

På seminariet var jag riktigt pigg den första timmen. Men den sista timmen höll jag på att ramla ihop av seghet. Jag var tvungen att plocka fram tuggummi  att tugga för att hålla mej vaken. Och det hjälper inte heller av att det är kallt överallt. Denna kyla gör mej så stel, och när jag är stel blir jag trött.

Klockan halv tre hade jag inbokad massage på maxi. Det var så sjukt underbart. Jag skojjar inte när jag säger att jag verkligen höll på att somna. Men egentligen, vad är meningen med att sova när man är på massage? Då är man ju inte närvarande. onödigt. Passade på att handla lite inför fredag efter. eftersom vi inte har vinterdäck måste jag GÅ fram och tillbaka hela tiden. Och eftersom jag har tio miljoner kilo att köpa till på fredag måste jag gå i omgångar. Första omgången var i lördags, andra idag. Och jag fattar inte hur matvaror kan vara så dyrt. Jag köpte i praktiken tre läskflaskor. och ändå gick det på 180 spänn! Va fan liksom?!

Glad första advent där ute!

Kategori: 2010

I de två rum som jag har 1:a advent pimpat i, har jag lyckats pressa in 3 levande ljus adventsstakar, 2 elljusstakar och en adventsstjärna. Sedan ska även datum-tome ljuset upp och allt små krimskrams julpynt. Frågan är bara hur allt ska få plats? Som det ser ut nu ligger det saker spritt över alla ytor. Det ser faktiskt mer eller mindre ut som ett bombnedslag...


  


Idag vaknade jag alldeles för sent för min smak. Visserligen var det bara lite efter nio, men då jag vaknat av mej själv typ mellan 8.10 - 8.30 under en ganska lång period nu (bortsett från då jag börjar nio förstås) så var det sent! Speciellt som jag börjar nio imorron och måste upp i ottan! Vill som sagt inte sabba mina sömnvanor. (Hade detta hänt för ett år sedan, hade jag tyckt att nio var grymt tidigt!) Eftersom jag vaknade så "sent" hann jag typ bara gå runt och tända lite ljus, äta frukost och sen var det bara att dra iväg till skivstången som började halv tolv. Skönt att träna tidigt ibland. Fast ibland har jag så mycket energi på kvällen att jag på sernare tid faktiskt ofta föredrar att träna kvällstid.

Hann iväg en tur till Forum för att lämna tillbaka en bok (oh, nu kom jag på att jag måste låna om mina böcker tror jag) och byta ett par mysbyxor på HM. De förra var alldeles för små, medan de jag har nu är jättestora! Märk att jag inte skrev för stora. För de är i en bra stor-storlek. Man kan dra åt dem i magen så att de blir perfa! I forum var det värsta scenen med uppträdande. Såg bland annat Pernilla Whalgren och Agneta Sjödin (fast henne ser jag typ var och varannan dag runt långsjön). Vet inte varför, men fotade när jag gick förbi.



Vet ej varför jag fotade :P Men gillar att lägga upp onödiga bilder

Nu måste jag diska det lilla diskberget/kullen jag lyckats orsaka under lunch och middag. Förresten har jag faktiskt "skottat" gången idag. Fast det var inte så ansträngande då det bara var pudersnö.

1:a advent förberedelse

Kategori: 2010

Puh, nu har jag satt mej ner! Har tagit fram ljusstakar, julstjärnor, ljus och försökt hitta lite jullåtar. Jag vill ju kunna gå upp imorron och tända det första ljuset, och inte att det ska vara helt tomt på julkänsla. Synd bara att det är lite svårt att få plats med saker och ting här... Knappt att ljusen får plats :S Hittar förövrigt inge bra jullåtar. Alla ska ju vara så himla vackra och långsamma med lite pianoklinkande i bakgrunden. Jag vill ju ha svängiga låtar att sjunga med i! Typ Alla I want for christmas is you.

Ps. Kakorna var goda.

Konsumtionshysteri på maxi

Kategori: 2010

Sov skitdåligt. Och efter morgonpromenix så skulle jag dessutom med att hinna göra en smet till rödbetor, göra chokladsås och vispa grädde till pappas middag (som jag vägrade infinna mej på. skulle iof ändå inte ha hunnit).

Skulle ha jobbat från 11 till 16.15. Men det blev lite övertid för att ALLA nödvändigtvis skulle handla (inklusive jag faktiskt). Det märks verkligen att det är lördag + helg + 1:a advent imorron. Dessa faktum kan inte sluta i en annan situation än att alla kassor är öppna och att det ÄNDÅ är kö långt in i alla gångar. Och det var ju inte direkt små korgar med ett par varor i botten. Nej nej. På maxi storhandlas det enbart. Har jag missat en regel om någon "minst 1000 spänns gräns"? Shit, snacka om att detta bara är en försmak om hur det kommer att bli dagarna innan jul! Det kommer ju vara fullständigt krig! Det ända jag kan trösta mej med är att lönen kommer först efter julafton.

Väl hemma (efter handlingen och släpningen av hundramiljonerkilos påsar. Okej, det var inte påsarna som vägde mycket, utan innehållet) var det bara att svänga ihop maten och vänta på Artur och sen middag. Snacka om att jag var lite utsvulten. Upptäckte tyvärr att en hel bok ska vara utläst till på tisdag. Så jag satt med den satans rent ut sagt skit tråkiga boken ett par timmar. Sen ska det även diskas och promeneras med hund och hålla på förstås. Ingen lugn och ro får man! Inte ens orkar jag följe med Hanna till hennes kompis nya klubb... Jag vet inte ens hur mina nya kakor smakade! kanske ska gå ner och testa :P

Bakakaka

Kategori: 2010

Nu är kakorna klara! Har bannemej  hållt igång sen åtta med att städa och baka. Framför allt baka då som tur är! Imorron bitti ska jag göra chokladsås och en chevrekräm till rödbetorna som pappa ska göra! Vem tror ni är den husliga i familjen?



Kladdkakan



Banoffe-pajen med bara pajdeg och centerchoklad



Nu är bananerna och gräddmarshmalowsmeten på

Skulle vilja ha bilderna i genomskärning, men lite svårt när de ska vara hela till imorron kväll.

En ond cirkel

Kategori: 2010

Diska. Dammsuga. Laga mat/baka. Nej men oj! Massa ny disk och mat som trillat ner på golvet! Diska. Dammsuga.

Någon som känner igen sig?

Jag bakar för tillfället en Banoffee-paj och en kladdkaka med nougat och kokos till en middag som pappa ska ha imorron. Jag har aldrig bakat dessa recept förut, så det ska bli skoj att se hur det blir! Fast det jobbiga är att man inte kan ta en smakbit för att se hur det blir, för de ligger i formar och då syns det ju! Själv ska jag inte vara med på middagen. Någon måtta får det vara på gästvänligheten!
 
Har kört mitt sista pass med favvoledaren innan han slutar! Det var lite sorligt, vem är det nu som ska köra hans pass? Hm, det måste jag kolla upp på friskis hemsida. Verkligen alla tyckte det var trist att han slutade, och någon kom på ideer om att han kunde köra via en dator och så visas det upp på en skärm och att han kunde lägga upp pass på youtube! Bra ideér!

Tips: ta inte med fyraåringen på "vuxen" bio

Kategori: 2010

Ursäkta, men hur kan man ta med sig sitt fyraåriga barn på Harry Potter bion? Både med tanke på oss andra som sitter i publiken, men även på barnet. Är inte denna film för lite äldre barn? Det var inte lätt ibörjan av filmen när mammam skulle läsa meningarna högt, för att ungen inte kan läsa och ungen hela tiden skulle fråga saker. ILLA! Men vad ska man göra? Som tur var gick det bättre sen. Annars tycker jag filmen var bra! Jag hade värsta låga förväntingarna av all kritik jag hört.

Idag skulle jag träna skivstång, och jag åkte hela vägen till Gärdet. Men hon var sjuk så det blev cikelfys. Lite snopet... Men det var ändå ganska bra träning faktiskt! Och så gjorde jag en fuling och körde lite på cross trainern fast jag inte har gymkort. Efter träningen blidde det lunch med fanny på Kummin. Jag körde på det jag alltid äter där: Ungsbakad lax med rotfrukter. Men jag bad om att inte få limesåsen till utan bara sweet chilisås. Och vad får jag? Självklart bara limesåsen.




Fanny med caesarsallad




Min halvätna mat

Det verkar finnas en högre makt som inte vill att jag ska jobba på lördag

Kategori: 2010

Dagen började inte bra. Hatade att behöva gå upp tidigt (skola från 9-12). Var såå trött. Precis när jag skulle gå spillde jag ut allt mitt te som fanns i min temorsmugg. Blött. Glömde ena vanten hemma (trodde att jag tappat bort den, så lite positivt att den bara var hemma). Kallt och snöigt. Något som var väldigt positivt var att vi slutade redan kvart över elva (fast vi fick bara en rast) och att om jag nu räknar rätt, fick 3 credit poäng av duggan! Garttis till mej själv :)

Hemma höll jag seriöst på att somna på golvet. Jag kunde inte hålla ögonen öppna och jag frös så att jag trodde att jag aldrig skulle vilja gå ut. Men efter en och en halv timme på golvet framför värmefläkten (varav en halv timme som jag blundade och halvsov), kände jag mej lite mer som en människa och inte en kallblodig vampyr som kan sova (vampyrer kan ju inte sova, och är därmed förmodligen inte trötta).

På jobbet vid fem. Väldigt tomt på folk. kanske pga att lönen kommer imorron och folk är panka? Kanske därför en av kunderna lämnade tillbaka halva innehållet av sin kundvagn på mej? hon hade nämligen inte råd. Inte bra början på jobbdag. Och en kille som var rastavbytare visste inte om att han var det, så jag fick rast en timme senare...

Dessutom skulle jag byta ett pass med en tjej. Jag skulle ta hennes pass nu på lördag redan och hon ta ett av mina pass i december. Tydligen hade hon använt sig av en fel byteslapp, så det bytet gick inte igenom. Så jag lämnade in en ny till kassaledaren idag och var lite nervös för att det var försent att byta. Senare kommer kassaledaren och säger att det ju är ett cafepass på lördag. Jag kan inte cafeet! Det verkade som om det fanns någon där uppe som ville något...
Så jobbigt att ställa in sig att jobba och så får man inte det! Speciellt som det var lördag med super bra tider. Så jag ville banne mej ha det passet. Så jag frågade en annan tjej som kan cafeet och det visade sig att hon kunde stanna kvar en stund på lördag och ta cafeet (hon slutade en timme innan detta pass slutar). Så snällt! Dessutom jobbar jag då alltså en timme kortare. Ganske najs.

Systemmyndig. Är man vuxen nu?

Kategori: 2010

Att vara 20 känns inte som en sån där jättestor skillnad från att vara tonåring. Kan det bero på att jag inte utnyttjat min ålder till att gå på systemet för att köpa en stor flaska vodka än? ;) maybe baby. Men jag har all tid i världen för att utnyttja det. Men innan den 3:e ska det ske!

Gårdagen var jättehärlig och OJ vad jag åt! Efter middagen var jag så mätt av alla mat och julmust att jag bara orkade en liten bit av tårtan. Jag blev uppriktigt förvånad över mej själv! Och nästan lite rädd. Över halva tårtan var kvar och jag trodde att den skulle vara kvar i vår kyl i många dagar framöver. Ack så fel jag hade. Senare på kvällen var jag lite mer sugen då maten lagt sig. Gick till kylen. Tog fram tårtan och en kniv. Sätter mej framför den och gör "misstaget"/smarta draget att ta små små bitar av tårtan. Man vet alltså inte överhuvudtaget hur mycket man käkat. Iaf inte förän man ser att en REJÄL STOR bit har försvunnit. Det "misstaget"/smarta draget gjorde jag förstås idag igen (med flit självklart). Av tårtan finns det kanske kvar en 5 cm stor bit. Ouuups....

Middagen jag lagade bestod av massor av små rätter:
Västerbottenostpaj
Rödbetor med chevrécreme
Laxrullar
Halloumispett
spenatsallad
Tandoorigrönsaksspett
Ost,tomat,basilika aptitretare
ägghalvor med fyllning
parmesangratinerade parikor
örtsill på rågbröd
mozzarella&tomat sallad
laxsnurror

Och många fina presenter fick jag självklart. Exempelvis pengar till körkortlektioner, almanacka och bio. Smyckeskedja från Pilgrim, smink- och nagelsaker, kökssaker och kokböcker. Och av Artur ett fotbad som jag önskat mej (plus lite tillbehör). Och så massor av andra grejor som mjukisbyxor, pennor mm. Tack tack! Ska bada fötterna framför ett efterlängtat avsnitt av Desperate Housewives.



Kedja som jag idag använde som armband




Fotbad som jag önskat mej

Nu är tonåren förbi

Kategori: 2010

Idag fyller jag 20! Börjaqde dagen med att gå till skolan från nio till halv 12. Mickis och Therese gav mej en bra start på dagen genom att köpa med sig en uppiggande dajmmuffins. Mums!




2:nd breakfast


När jag kom hem var det bara till att börja laga middag. Jag gillar ju sånt så det var bara kul :) Drack min första julmust för denna säsong, och det lyckades slinka ner säkert en liter!
Karin och Morgan och självklart Vilmer kom hem till oss. Jag hade gjort en buffe med massa små plock.
Tårtan hade vi, som ni nu förmodligen vet, beställt från Gataue. Inte ens halva tårtan gick åt!




Buffé a la Marja



Min favvotårta alla kategorier

Lussebak

Kategori: 2010

Det blev hur många lussebullar som helst! Som jag har längtat till att få julbaka. Och med lite julmusik så infann sig en liten julkänsla, även då det är över en månad kvar till julafton. Vi lagade även en rätt från Linas matkasse som Karin och Morgan prenumererar på. Det blev en vegetarisk tacosliknande rätt som bestod av bla rivna morötter, bönor, zuccini, paprika, krossadetomater mm som vi tillagade i en gryta och till det majs, gurkstavar, ost och paprika med tortillabröd. Gott så gott, men kunde inte låta bli att krydda lite extra då jag är en kryddmänniska.




 

Det jäste över en del...



Vilmer kan minsann också baka!



Och pensla ägg på bullarna




Massor av mumsiga lussebullar blev det



Lussebullsfika time!




Veggomiddag



Ett tomtebloss sitter aldrig fel

I Gurraberg

Kategori: 2010

Är nu hos Karin och Morgan. Vilmer har inte vaknat ännu den sömntutan :P han kommer nog somna sent ikväll. Än har vi inte bakat lussebullarna. Eller jo Karin har faktiskt varit duktig och förberett degen innan vi kom. Så nu väntar vi bara på att degen ska jäsa. Och jäsa, det har den minst sagt gjort! Tom över bunkens kant. eller bunkarnas rättare sagt. För det har gjort dubbelsats. Det kommer räcka fram till jul säkert, så vi slipper göra nya hahaa... närå, ska baka nya sen även om det så finns två ton kvar!

Har fakstiskt hunnit plugga lite här samtidigt som jag slurpat lite te. Praktiskt att hinna med det här! För imorron ska jag minsann inte plugga! För då fyller jag år :) Fast jag börjar skolan klockan nio iof.

Julbak i Gustavsberg

Kategori: 2010

Idag har jag en ledigdag, så underbart! Denna dag ska till en stor del spenderas med att jag och Artur ska åka till Karin, Morgan och Vilmer och baka lussebullar (och käka middag där)! Som jag har längtat till att börja julbaka. Kanske lite tidigt kan man ju tänka. Jag har som princip att vänta till 1:a advent med allt juligt, men det är ju trots allt bara en vecka dit, det är ju ingenting! Kanske även lite julpynt börjar dyka upp någongång i mitten av nästa vecka ;)

Igår jobbade jag och jag tror att hela Nacka+värmdö+säkert hela stockholm begav sig dit för att storhandla på dagen. Det var galet mycket folk när jag kom dit vid fem. Men vips vid sex försvann alla. I långa perioder var det nästan tomt i kassorna och jag hann tom gå ut med varor ett par gånger. Det var även massa inhyrd personal där, för det var den stora påkostade personalfrsten som hålls varje halvår. Jag gick dock inte. Lite för att jag banne mej vill ha min lön då jag jobbade igår, men även för att jag inte riktigt skulle känne mej helt hemma där. Jag känner att jag inte känner så många så bra där (rolig mening det blev). Så jag skippade det helt enkelt!

Jobba stängning på nyår: bu eller bä?

Kategori: 2010

Igår fick jag mitt julschema. Först fick jag se det hemska att jag jobbar dagen innan julafton. Då hade jag verkligen velat vara ledig. Men okej då, jag jobbar bara till kvart över 21. Men sen får jag en smärre chock, jag jobbar nämligen till halv elva på självaste NYÅRSAFTON! Not fun! Hur ska jag då göra på kvällen liksom? Men sen tänkte jag på det som är positivt. Jag kommer förmodligen få gå tidigare, och då hinner jag till Fanny säkert vid elva. Och det är ju lungt! Sen kom jag att tänka på den super-ob jag kommer få! Fatta hur mycket jag kommer att tjäna de där timmarna! (inte ens jag fattar iof, eftersom jag inte vet hur mycket ob:n är på och från när). 


Idag har jag käkat sashimi! En av mina ickevegetariska måltider så att säga. Det godaste är verkligen laxen och avokadon. Hur kan avokado med sojasås och wasabi vara så gott? Märkligt. 




Kom på försent att jag skulle ta foto, så här ser ni en halväten sashimi.



Artur tog en 12-bitars sushi

Jag är ganska vegetarisk

Kategori: 2010

Fanny sa häromdagen en bra grej som jag har sagt fel på hur länge som helst! Jag säger att jag är ganska vegetarisk av mej. Och såklart heter det inte att jag personligen är vegetarisk. (bortsett från att man antingen är eller inte är vegetarian :P)Jag lever ju trots allt och är ingen växt. Men ändå har jag på något sett trott att det heter så. Men vad heter det dä? Vegetarianisk? Haha, nä. Man får nog säga att jag äter ganska vegetariskt, eller är lite av en vegetrian.

Men jag har mina svagheter, jag äter exempelvis caesarsallad med kyckling ofta när jag äter ute och hemma äter jag även lax. Och när jag är bortbjuden orkar jag inte hålla på att krångla, så du äter jag vad som bjuds. Samma sak när jag äter avsmakningsmeny på någon lyxig restaurang (men det händer ju inte ofta!). Nu låter det som om jag äter ickevegetarisk mat jätteofta, men jämför man med många så är några gånger i veckan inte mycket alls. Men caesarsallad med kyckling och lax är mina stora svagheter!

Något som alltid finns i mitt kök är friterad tofu, fryst tapas mix, grytbas, wokgrönsaker, qornfärs, gröt (kanske inte själva gröten men ingredienserna som havregryn, mannagryn, havrekli), sojamjölk, mängder med nötter och olika frukter och liknande saker. Jag dricker aldrig vanlig mjölk (men fil), utan kör på soja mjölk (eller havrechokladdryck), men det är faktiskt för smakens skull. Och ägg äter jag sällan pga att det bara aldrig blir av.

Duggan avklarad!

Kategori: 2010

Idag hade jag min första och enda dugga på juridiken. Jag hade stenhårt förväntat mej att testet skulle bestå av kryssfrågor, så när folk sa att "Va är det kryssfrågor? Nä det tror jag inte!", fick jag lite av en chock. Och nej, det var inte kryssfrågor kan jag tala om. Varför jag trodde det var kryssfrågor? Kanske för att de andra fyra duggorna jag gjort innehöll bara kryssfrågor och kanske för att statistiken och så till största del var kryssfrågor. Men jag hade pluggat ganska mycket plus att man fick ha den tio kilos lagboken med sig, så det gick ganska bra ändå! Eller jag hoppas det gick bra, jag svarade på allt i alla fall. Får nog svaret på måndag enligt läraren, han har tänkt rätta under helgen. Det är rätta takter det!

Efter lunchen handlade jag på maxi (som jag börjat göra varje fredags eftermiddag nu av npgon anledning) och vem får jag se där om inte Jennifer! Värsta sammanträffandet :) sen såg jag även att hon skrev att hon skulle dit på facebook, men det hade jag faktiskt inte sett.

Och sen var jag på den obilgatoriska step 2:an! Mycket skoj som vanligt. Synd att det är näst sista step 2 passet bara innan han flyttar. Jag ska gå på tisdag och fredag på hans steppass om jag så är dödssjuk!

Ser förtillfället på idol. Waise har klippt sig, inte så bra :( svårt att veta vem jag hejjar på. Jag vill iaf inte att Andreas waise ska åka ut, så mycket vet jag. Ska dessutom käka middag. Tapasgrönsaker och hel lax är så gott! Hel lax är så sjukt gott (alltså ej filéad)!

Från Ghandi till Robinson

Kategori: 2010

Kom just hem från att ha ätit massa god mat från Ghandi. Tog som vanligt min goda vegetariska sizlar, men ingen chaite denna gång! Denna rätt är massa olika grönsaker och färskost stekta i kryddor och massor av smör och serveras i en het järngform. Och allt ryker jättemycket för att det just tillagats klart. Mums. Vill dit snart igen! Det är riktigt billigt, fast det är klart, försöker man som jag spara så är det ju lite dyrt (men om man jämför med restauranger i övrigt är det billigt).


Tidigare idag så fikade Artur och jag på cafeet Schweizeriet på västerlånggatan. Vi delade på en Apfelstrudel bland annat. Helt okej, men den går defenitivt inte att jämföra med typ en belgisk våffla eller något annat riktigt mumsig som prinsesstårta. 

Har även pluggat.Men det är omöjligt att veta hur mycket jag ska plugga! Men där vid typ fem tiden orkade jag inte längre. Nån måtta får det vara!Duggan är trots allt inte obligatorisk, utan den ger creditpoäng. Men dessa tre poäng skulle sitta jävligt fint.


 

Vår Apfelstrudel med vaniljsås




Nu ser jag på en av mina favvoserier, nämligen Robinson! Hejjar inte på något speciellt lag eller speciell person. Men det är skoj ändå!

Snöig torsdagsmorgon

Kategori: 2010

Idag har jag en helt underbart ledig dag framför mej! Har precis tagit en morgonpomenad och ätit frukost. Om ett par timmar åker jag och Artur till ett café i Gamla stan som jag aldrig varit på. Gick förbi just det cafeét i måndags och såg att de hade äppelstrudel som jag ville smaka på! Ett schweiziskt- café faktiskt (stavning?). Ikväll ska vi i familjen även göra något jag längtat efter: nämligen gå på den indiska restaurangen Ghandi! Det ser jag verkligen fram emot. Tyvärr så får vi se hur det blir med övningskörningen, vi har inte vinterdäck!

Måste även hinna med plugg. Imorron har vi i grupp 1 vår dugga där vi kan få 3 creditpoäng. Men jag vet inte hur duggans ser ut/är utformad eller hur svår den är. Ganska svårt att veta hur mycket jag behöver kunna och det gör mej lite nervös...




Imorse när jag vaknade var det massa snö ute. Men igår var det "bara" frost. Såg ett spindelnät som var helt frostigt. Ganska cool syn.

Varför åka bergochdalbana när man kan ta bussen?

Kategori: 2010

Mellan ett par timmars plugg och nu har jag hunnit med att både gå på step och träffa Lovisa en kortis.

När jag skulle hämta ut min biljett till stepen utbriser plötsligt tränaren "Hej! Jag har inte sett dej på mina söndagspass på länge!" Och börjar prata. Haha! Jag måste vara en av de som går absolut mest på step. Det finns några stycken (ganska många faktiskt) som man ser väldigt ofta, så jag är inte helt ensam!

Men på bussen hem! Det var det värsta jag varit med om! Tom värre en den näst värsta bussturen jag varit med om som skedde förra veckan. Jag satt i mitten i "dragspelet" och jag studsade seriöst upp minst ett par centimeter över stolen. Detta skedde i runda slängar ca 100 gånger. Jag blev nästan illamående eftersom jag samtidigt läste.

Efter stepen gick jag en promenix med Lovisa. Men vi tog bara en kort sväng bestående av vägen från henne till mej. Men vi bestämde att vi skulle gå en sväng även på söndag.
Dessutom har jag sett klart "Kick ass" som jag och Artur börjde se här om veckan. Helt stört bra film! Rekommenderar verkligen!

Brunch på Espresso house

Kategori: 2010

Vaknade vid åtta av att Mirre ville upp och gick omkring och skällde. Satans hund! Men då jag ändå hade ställt klockan på halv nio, gjorde det inte så mycket att jag gick upp tio minuter tidigare.

Idag blev det förmiddags brunch (för min del iaf) på espresso house med Mickis, Therese och Jenny. Då vi skulle träffas vid halv elva hinner man ju inte direkt äta en stor frukost innan, och det är för tidigt för lunch. Alltså köpte jag en caesarsallad och kallade det för brunch. De trodde inte att våra studenkortsrabatter gällde på espresso house, men jag blev konfundersam eftersom jag använt det för bara ett par veckor sedan. Så jag testade igen, och jojomen! Visst gick det alldeles utmärkt! Det blev 8 spänn billigare (många bäckar små...). Och Mickis som hade skaffat ett espresso house kort för hon ville ha rabatten :P



Therese och Mickis med mochalatte



Det var en väldigt mysig fika som jag gärna gör om och om igen!



Glömde att skriva en glad nyhet igår! (var väl lite för ledsen helt enkelt :P) Vi fick tillbaka våra statistikresultat. Jag fick A, så jag är hur nöjd som helst!

Varför ska du lämna oss? Why, God, WHYYY???

Kategori: 2010

Idag, den 16 november, är en bedrövelsens dag. Jag och Jenny gick på step helt ovetandes om vad som komma skulle. Fredrik, den bästa stepledaren, sa att han skulle flytta hem och därmed sluta på friskis. Nästa vecka är hans sista vecka. En liten bit av mej dog där. WHY???!!(Drama queen? Jag?) Men jag ska iaf gå på hans step 2 på fredag och nästa fredag, och även step 1 på tisdag.

Förutom denna lilla (STORA!) ledsamhet har dagen varit bra. Efter att ha handlat bla 5 ½ kg mjöl (!) åkta mamma och jag till globens coffee house för att äta en av mina favvorätter i hela världen, caearsallad :) Självklart utan lök på min. Den bara förstör och man kan inte ens bara peta bort den för att allt som den nuddat smakar lök! Äckligt! Kollade i lite affärer också och hittade en skjorta/topp på H&M om jag slog till på.





Rekomenderar denna caesarsallad





Då mitt ID går ut om ett par månader, åkte jag och mor min till Forum för att jag skulle ta foto i en fotoautomat och ansöka om ett nytt ID. Jag såg inte riktigt normal ut - som vanligt. (De dagar jag blev bra på foto är sedan länge förbi, den höll i sig i kanske något år.) Men vad som helst är bättre än mitt gamla ID. Jag håller ju tom på att inte komma in på ställen för att det inte ser ut som jag! Jäkla ränder på kortet om gör att mitt ansikte blir lika brett som långt...

I Forum valde jag även ut presenter som jag vill ha på min födelsedag. Ja, jag vet, knäppt. Men vadå, lite smart är det ju. Då får jag iaf något jag vill ha! Haha, jag ringde även och beställde min (egna!) födelsedagstårta. Mamma skulle ha gått till Gataue, men blev tydligen för trött. Så vill hon inte ringa dit heller för hon påstår att de inte skulle förstå vad hon  sa. Hon kanske har en poäng :P Hon ville även att det skulle stå "Marja" på tårtan, men där gick banne mej gränsen! När de på Gataue frågade om det skulle stå något sa jag bestämt nej. Jag kan ju inte bara "hej jag heter Marja." "Vad ska det stå på tårtan?" "Marja". Det är ju ungefär lika dumt som att skicka julkort till sig själv, något som jag förövrigt höll på att göra tidigare idag. Men till mitt försvar måste jag säga att det var världens finaste julkort! Det var en adventskalender som var kortet. Och den kostade bara 29 spänn! Fick använda all min kraft för att stå emot. Det var svårt. Riktigt svårt.

Sedan var det dags att åka till stepen. Och ja, ni vet ju hur det gick sen. Jag gråter fortfarande (iaf i hjärtat).

Heta laxspett!

Kategori: 2010

Här kommer receptet på mitt favorit laxrecept!


600 gram

laxfilé

Marinad och sås

 

1,5 st

chili, röda, i små tärningar

1 dl

soja, ljus

4 msk

farinsocker

0,75 dl

olja

Garnering

 

 

sesamfrö

1. Blanda samman ingredienserna till marinaden. Tag undan hälften, resten hälls i en skål. Skär laxen i kuber och lägg i skålen med marinaden.

2. Marinera i 1 timme, rör om ett par gånger. Stek laxkuberna i lite olja. Trä laxkuberna på spett och rulla dem i rostade sesamfrön. (Personligen skiter jag i spetten, för laxen går bara sönder.)

Servera med sallad, kokt ris och såsen.


Nu ska jag dra till Maxi för att handla lite, framför allt frukt! Den frukt jag hade igår var inte alls god. Så jag gjorde popcorn (i kastrull faktikts, det blir för mycket annars) och drack varm choklad istället! Inte helt fel det heller.



Den förta lilla popcornskålen räckte dock inte så långt...

Middags Marja

Kategori: 2010

Nu har hela mitt inlägg försvunnit för andra gången idag. Orkar inte!
Sammanfattning: Plugg. Massage. Matlagning.



Ljummen rotfruktssallad, innan den hamnade i ugnen. Använde polabetor, röd lök, svartrot, palternacka, morötter. 3 msk olja, salt, peppar. Serverade med paj (som jag ej gjort).



Rotfrukterna med spenat och chevreost!

Igår lagade jag fars dag middag. Blev supergod asiatiskinspirerad lax, med ris och kokade plus stekta grönsaker. Denna lax är en av mina favoriträtter! Receptet kommer senare!

Fika på järntorget

Kategori: 2010

Vad är det här för ruskväder? Inte kul! Men det kunde ju ha varit värre, kunde ha haft skor som läckt in ;)

Inte blev dagen mycket bättre för att jag började redan vid nio, vilket är alldeles för tidigt för min smak. Tio hade varit mycket bättre! Och vi har vårt seminarium ända borta vid F-huset, och man måste seriöst gå hemifrån mer än 5 minuter tidigare än vad man hade behövt göra om man börjat i A-huset! Evighetssträcka... aja, jag tjänar ju tid på att äta frukost på bussen (mackor). Och förutom det hade jag även bunkrat upp med lite nödproviant: te och mandariner för att äta i pauserna (eller under seminriet också för den delen). Kan behövas då jag blir hungrig redan innan elva. Sedan hann jag även med att sälja min böcker (som jag förhoppnngsvis!!?) inte längre behöver på second hand bokhandeln Campus. Sen skulle jag även köpa tillägget till lagboken, men jag kunde inte hitta juristernas hus! Illa?? Får googla fram var det ligger. Eller lyssna på Mickis.

Jag skulle möta upp Fanny för en fika vid gamla stan kvart i ett, men då jag var klar redan strax efter tolv åkte jag till t-centralen och gick till gamla stan i busvädret. Alla hade paraplyer så man får akta sig så man inte får ögonen utstickna! Farliga saker det kan hända i denna storstad!
Vi valde mellan att hälsa på våra vänner Ben&Jerry eller gå till järntorget, och vi valde det sistnämnda. Självklart blev det underbart goda belgiska våfflor med glass och topping på! Hur kan man ens överväga att ta något annat? För min del blev det banan-och-chokladglass med noisett-topping. Jag säger bara att det var riktigt riktigt gott.







Fanny med vaniljglass och chokladtopping på sin belgiska våffla






Tog saltsjöbanan hem och fick ont i handleden av att hålla så hårt i paraplyet så den inte skulle blåsa bort! Hemma var jag hungrig och gjorde bla lite chokladhavregrynsgröt :)



Vem har sagt att gröt inte är gott?

En lista

Kategori: 2010

Hittade en lista på Mickis blogg.

Du heter?
 
Marja

Smeknamn: 
Marja

Låt som du sörjer till när du är ledsen? 
det har jag ingen aning om.

Beroende av? 
Prinsesstårta, te, step, tvserier ibland

Vad tror folk om dig? 
Att jag aldrig kan bli sur! Och att jag är blyg förstås...

Vad får du oftast komplimanger för? 
Mina naglar kanske? Eller att det går hyfsat bra i skolan.

Hur imponerar man på dig? 
Bjud mej på Frantzen/lindeberg och jag älskar dej!

Brukar du skratta för dig själv? 
Faktiskt inte. Det gör däremot Artur hela tiden.

Vad står det i ditt senast inkomna SMS? 
Det funkar för mig!"

Var bor du? 
Nacka. Hyr övervåning på mina föräldrars hus efter att ha bott i Solna

Trivs du där?
 
Gillar området, men vill flytta!

Hur svarar du i mobilen? 
Hej, det är Marja

Vem ringde du senast? 
Pappa tror jag

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: 
Typ något om att köpa rostade kokosflingor som var slut på maxi

Brukar du komma i tid:  
Väldigt ofta. Gör jag det inte är det förmodligen fel på kollektivtrafiken

Hur känner du dig nu:
Lite hungrig. Men ganska tillfreds med allt. Inte trött, inte ledsen. Normal!

Vanligaste färg på dina kläder: 
Skulle nog säga svart. Eller blå jeans

Vad tycker du om fötter:
Inget speciellt. Ger helst ingen fotmassage bara!

Vad saknar du: 
Hur länge kan jag hålla på? Jag saknar att resa, en egen lägenhet. Saknar yoghurtglass, massage. Julstök!

Hade du en bra kväll igår:
Ja, igår var jag hemma. Såg på Vampire diaries med Artur och spelade spel med päronen som en annan pensionär.

Favoritdryck på morgonen: 
Vatten, vatten bara vanligt vatten

När brukar du oftast gå och lägga dig: 
Runt tolv. Försöker lägga mej samma tid oavsett om det är helg eller vardag.

Är du blyg?
Med folk jag inte känner så väl är jag det (men jag har bättrat mej!). Annars går det bra!

Är du nöjd med ditt liv:
Ja, det är jag verkligen! Tänk på de fattiga barnen i Afrika!

Är du bortskämd: 
Jag skulle förmodligen ha kunnat blivit sjukt mycket bortskämdare om jag hade tillåtit det. Men jag gillar att vara oberoende och klara mej på egen hand. Men ja, jag är kanske lite bortskämd (mest av mamma då).

vad gör du i morgon: 
Skola nio till tolv. Fika med Fanny. Massage halv 5. Laga middag till hela huset (vi är fyra). Se på ung och bortskämd! Plus det vanliga som att gå på promenad, plugga.

Vad är det värsta du vet? 
Spinning, citronfromage, starkt kaffe. Om jag ska tänka mer allvarligt och större så är det att alla inte kan leva i ett rättsamhälle som Sverige! Hata att typ kvinnor behandlas värre än ägodelar, att man fängslas för att säga sin åsikt och att folk svälter ihjäl. huu....

Har du bra vänner och äkta vänskap? 
Ja! Vad vore livet utan mina vänner?!

Vad är det finaste du fått? 
Utan tvekan min älskade älskade lilla gullehund! Sen är det överraskningresan till Barcelona från Artur.

Vem ringer du när du är arg/ledsen: 
Ringer sällan när jag är ledsen/arg. Men är jag frustrerad ringer jag Artur. Kanske mamma.

När grät du senast: 
Det kommer jag faktiskt inte ihåg.

Vad skulle du göra om du vann några miljon: 
Som de flesta vill: Resa och flytta hemifrån!

Vill du gifta dig?
Det är inte så viktigt för mej.

Vill du ha barn? 
Ja, det vill jag när jag har en stabil situation med jobb och lägenhet.

Är du musikalisk? 
Lite. Har spelar piano och flöjt, sjungit mm. Gått i en musikskola så kan ganska mycket toeri och så med.

Vad dricker du helst när du är törstig: 
Kallt vatten eller cola zero.

Bor dina föräldrar tillsammans:
Yes, de bor på undervåningen.

Har du någon gång gråtit dej till sömns: 
Det har jag nog. men det var nog ett tag sen!

Biter du på naglarna: 
Nej tack gode gud! Har aldrig gjort, kommer aldrig göra.

Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm?
Kan inte vara uppochner. Men fallskärm kanske (förmodligen inte).

Vilken är den plats längst bort som du har besökt?
Fillipinerna! Vill tillbaka

Badkar eller duschkabin?
Bra på olika sätt!


Chips eller popcorn?
Chips med sourcream & onion smak :)

Apelsin- eller äppeljuice?

Dricker inte juice.

Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni?
Mamma och pappa på Ghandi, indisk restauranf


Favoritchoklad?
Mjölkchoklad. Typ med någon coolfyllning, som noisett är också väldigt gott.

Klarar du att tanka själv?
Jag har aldrig gjort det, om det är det ni menar.


Har du beställt något från exempelvis TV-shop?
Nej.

Vad var det senaste du handlade?
Inträde till mat och hälsomässan. 

Har du kräkts offentligt?
På en buss när jag var kanske åtta.

Tror du på kärlek vid första ögonblicket?
Förälskelse snarare.

När besökte du ett sjukhus senast?

Är typ aldrig där. När Vilmer föddes kanske. 

Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar?
Jag säger nog inget. Bara "någon" som rabblar telefonnummret.

Vad har du i din väska?
Busskort, vatten, bok, plånbok, tuggummi, penna, sudd, lipsyl.

Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig?
Ser på tv!

Fira Far på hans dag

Kategori: 2010

Nu är inte jag den som firar Farsdag speciellt mycket, men det kan ju vara kul att fira vad som helst när tillfälle bjuds, och farsdag eller väl lika bra som något annat! Jag ska bidra till firandet med att laga middag (heta laxspett utan spett) och med några chokladpraliner. Sedan har mamma köpt lite vin. Sedan får det räcka, någon måtta får det vara. Men julfirandet, där finns det ingen måtta.

Idag har jag en sån där dag då jag är ledig utan jobb, skola och träning! Det sjuka är att jag har en sån dag även på torsdag! En helt vanlig vardag! Det måste vara första gången på ett antal år. Detta kommer sig pga att de jag är barnvakt hos är bortresta, och på maxi jobbar jag inte på förän på lördag. Men idag ska dagen användas effektivt. Det är inte så snyggt här hemma, så jag ska ägna dagen åt att leka hemmafru! Här krävs det verkligen städning och krattning (plus matlagning och bakning senare då).

Och stackars Artur har gjort illa sin nacke, så han har varit tvungen att sjuka sig från jobbet. Men det porsitiva är att han kan plugga säger han, och så får han vara med på middagen ikväll. Och så får vi som en heldag tillsammans, första gången på länge! Inte för att vi kommer vara i samma rum överhuvudtaget. Han har fastnat framför tv och dator. Vi möts väl när jag ber honom att lyfta fötterna då jag dammsuger! HA!

Landgång, kom-i-gång, men ej sjögång

Kategori: 2010

Idag har jag och Fanny begett oss ut till Älvsjö för att gå på hälsomässan och matmässan (båtmässan var inget som varken jag eller Fanny var så jättesugna på). Vi velade en stund om vi skulle köpa inträde till endast en av mässorna eller gå på båda. Vi ansåg att vi var tillräckligt rika för att spendera lite extra och valde att gå på båda. Vi började med matmässan och det fanns det massor av underbar och god CHOKLAD! Massor av provsmakning av choklad slank ner och så köpte jag lite praliner till Artur och till pappa som han ska få på Farsdag. På matmässan och även hälsomässan, fanns det förstås grymt mycket smakprover och jag åt bortsett från choklad, fudge (som var godare än chokladen tom med, och jag trodde inte jag gillade fudge!), almondy tårtor, såser, bröd, röror, ost (älskar ost), nötter, torkad frukt (köpte torkade mullbär), yoghurt, pålägg och multivitamin dryck (som jag typ kräktes av. Fanny var smart nog att hoppa detta smakprov). Måste säga att jag föredrog matmässan denna gång. Jag hade redan testat blodtryck mm förra gången jag var på hälsomässan. Matmässan var nu något nytt och lite mer "spännande" eller vad man ska säga.



Fanny framför Almondy smakprover



Massor av folk överallt!



Vi åkte hem efter två timmar, en lagom tid tyckte jag! Jag fick igår höra att min favvotränare skulle hålla ett 75 minuters step 2 pass idag, men eftersom jag tränade både i torsdags, fredags och skulle kört skivstång imorron, kändes det lite overkill att träna även idag! Så jag har velat fram och tillbaka hur länge som helst hur jag skulle göra. Men på mässan besämde jag mej! Skit i skivstången! Jag menar det är inte ofta de har 75 minuters step. Ännu mer sällan när det är step 2 och med en av mina favoritledare! Så jag får väl få lite svagare muskler då, huvudsaken att jag tycker det är skoj ;) Lite knäppt att jag även ska träna med honom på tisdag. Han kommer tro att jag förföljer honom! De hade förresten lite "fika på friskis". hmm... snacka om att ha småätit "gratis" hela dagen (okej, mässan kostade ju men ändå)!

För andra gången kom en person som tränade på samma pass som mej, fram till mej och sa att han kollade på mej när jag tränade för att jag kunde stegen så bra och berömde mej! Så jäkla kul! Om jag slutar på maxi innan jag börjar arbeta med det jag kommer hålla på med på riktigt, ska jag seriöst fundera på att bli step ledare.

Igår så hade jag, Fanny, Hanna med Elias och Jennifer det jättemysigt hemma hos Fanny! Vi "lagade" pizza. Eller snarare la ut det vi ville ha på en pizzadeg. Sjukt smidigt och minst lika gott :) Vi åt och bara pratade hela kvällen. Vi försökte spela spelet tjejkväll, men det kände vi att vi skulle hoppa över och vi körde vår egen grej istället. Många fina bilder ritades! Inte konstigt då vi faktiskt gått i en konstskola. Nelly, vår allas nuvarande favoritrektor (ironi) skulle vara så stolt över oss!

 

Innan middag. Älskar Fannys lägenhet!



Försöker spela spel, men får mycket intressantare telefonsamtal från J som vi kör högtlare på ;)

Tjejmiddag

Kategori: 2010

Helt sjukt hur fort tiden bara flyger fram. Och man behöver inte ens ha roligt! Det räcker med att man bara har lite bråttom. Som igår och idag, jag har typ bara hunnit med att plugga en halvtimme per dag då jag är hemma. Man har ju så mycket annat att göra!

Som att baka havrebollar tex. Riktigt goda blev de denna gång också! Anledningen till detta spontana havrebollsbak står faktiskt inte jag för. Arturs polare skulle nämligen komm hit, och då kom vi överens om att om jag bakar ska Artur diska ett par gånger och plocka in matvarorna. Det får jag väl anse vara ett hyfsat bra avtal.



My beloved havrebollar

Dagen började aldelles för tidigt. Seminarie vid nio. Och vi behövde inte ens använda oss av den 10 kilo tunga lagboken som jag släpat med i onödan! Så ovärt. Maxihandlandet gick också bra. Farväl pengar! och en liten rolig sak var att Karin kom hit för att låna skor! Vi lånar aldrig saker av varandra (hon är typ 15 år äldre), så iaf jag tyckte det var roligt :) Hon skulle på kungliga operan. Vissa har det lyxit minsanna!

Nu måste jag skynda mej. Step 2! Och tjejmiddag! YEY!

Såg ni förresten Tyra och Kenza show? I know I did. Jennifer :)

Nu går vi mot Fanny-tid

Kategori: 2010

Det har varit lite torrlagt med gemensamm Fanny&Marja tid, men det ska der bli ändring på! Imorron är det tjejmiddag hos Fanny, på lördag ska vi på "Allt om hälsan", och så på måndag fika (och ev plugg) Mys och mumms! Men innan tjejmiddagen har jag en hel del att hinna med på mitt schema. Upp tidigt för plugget börjar redan nio. Efter lunch blir det till att handla mat på Maxi (ev med Artur, men hämta mej får han ialla fall orka göra!). Sedan hoppas jag hinna plugga lite i den mån jag hinner. Och vid halv sex är det min efterlängtade step 2 med Fredrik :) Jippitjohej!

Idag har jag varit barnvakt, och OJ vad bra pengar jag tjänat på att vara barnvakt denna vecka. 900 närmare bestämt. Inte illa!

"Inomhus gående" och yoghurtglass

Kategori: 2010

Idag har jag testat "Indoor walking" för första gången. Sjuktbra konditionsträning! Mina ben kommer nog ha lite träningsvärk imorron, känner mej fortfarande lite darrig. Det var faktiskt en helt okej träningsform, var lite skeptiskt till en början. Oceaner av mer roligt än spinning, men forfarande tusen hästlängder från att vara lika roligt som step 2 (framförallt det pass som jag ska gå på imorron). Jag säger bara testa indoor walking, om ni vill träna kondition.

Efter träningspasset skulle jag och (en lite sur) Artur äta yoghurtglass. I ett försök att göra honom lite gladare bjöd jag honom. Hoppas det hjälpte! Men han ville bara ha en liten plutt glass. Själv tog jag som vanligt den största (med smakerna nougat, cuppuchino och jordgubb) med chokladströssel. Muuumms. Det borde vara lag på att äta denna glass minst en gång i månaden. Varför finns det inget yoghurtglasscafé här i Stockholm? Då skulle jag gå där en gång i veckan, minst! Som det är nu är det inte direkt jättemysigt att sitta mitt inne i Gallerian. Sådanna ställen finns det utomlands, så det så! Sverige får lära sig!



Yoghurtglass, min fjärde kärlek

Nu ska jag ta en promenad med vovve, plugga, och om drygt en timme ska jag åka till barnvakteriet.

Kenza & Tyra show ikväll!

Kategori: 2010

Ikväll ska min kompis vara med i Kenza & Tyra show! Hon får sin önskan uppfylld. Mer får jag nog inte säga ;)

Programmet är alltså på webben och börjar klockan nio! Jag vet att jag ska sitta bänkad (bara jag hinner hem från barnvakten...)

http://nyheter24.se/kenzatyrashow/teaser-avsnitt-7 se teasern!

Första gången som upplärare

Kategori: 2010

På jobbet idag skulle jag ha en intro för en ny kassaanställd. Jättetrevligtjej! Det roliga var att hon hade jobbat på en ica innan i över sex år! Så direkt ny var hon inte. Det var samma koder, men vissa saker som PLU-listan, bankning var nya. Så jag hade en väldigt slapp dag idag, då jag typ bara stod och kollade på henna och pratade, och hjälpte till. Nackdelen med det var att det bli så kallt! Det är verkligen jättekallt där, och att inte röra sig gör inte saken bättre. Nu jobbar jag inte på maxi förän nästa lördag! Lång tid... Lite pengar, men skönt att äntligen få vara ledig en lördag! Jag har ju jobbat tre lördagar i rad.

Imorron ska jag testa på Indoor Walking på friskis för första gången! Man går på en sån där cross trainer. Verkar inte vara sådär jättekul, för det borde ju vara samma upplägg som spinning. Och spinning är ju inte det roligaste jag vet.

Och så måste jag göra reklam för Kenza&Tyra show! Min kompis får nämligen sin önskan uppfylld i morgondagens program! SE!

Shoe shopping

Kategori: 2010

Nu har jag varit i Forum och köpt skor. Jag hade tre krav:
1. Skorna ska INTE läcka in
2. De ska vara varma
3. De ska inte skava
Sedan får de vara hur fula de vill, bara jag har ett par skor som jag slipper gråta över att använda! 

Så det blev dessa från Crispin. Ett par GoreTex skor, dvs VATTENTÄTA! Inte världssnygga, men vattentäta. Och jag hade tur, det var 30% rea på dom! Jag köpte även till "Springyard waterproofer" för inpregnering (stavning?).
Gick ju på en bit över tusen, men ganska billigt om de nu håller mina krav och framförallt är VATTENTÄTA!

 

GoreTex skor (som är VATTENTÄTA! Jag har seriöst men för livet...)

Innan skoshoppandet var det skola från 9-12. Jag är så glad över att ha hamnat i den grupp jag hamnat i! Utöver att jag har två bra kompisar där, så är det bra tider (visserligen i det tidigaste laget, men det var väl den bästa tiden), bra lärare (samma som föreläsaren igår och förrgår) och vi har inga grupparbeten utan vi ska istället ha en dugga! Halelluliah! Hata, hata grupparbeten, och nu slipper jag det! Duggan är ganska snart, redan nästa fredag, men så totalt värt om jag slipper grupparbete.

Nej, nu måste jag börja göra ordning mej inför jobbet som jag ska gå till om en halvtimme.

Äntligen hemma efter att ha gått omkring med blöta fötter en hel kväll

Kategori: 2010

Hemma. Ätit en andra middag efter att ha hungrat halft ihjäl på bion. Tagit av mej tredje paret blöta strumpor. Skor på tork och mina fossingar i tofflor. Jävlaskitväder det ska bli när man ska vara barnvakt och gå omkring i typ en km/h och har skor som läcker värre än ett såll. Imorron är det jag som drar till Forum!

Paranormal activity 2, var ej läskig. Bra nybörjar skärckfilm tror jag. För alla oss som söker något mer att bita i, rekomenderar jag något annat.

Skriver mer imorron, ska upp tidigt.

Paranormal activity 2 ikväll

Kategori: 2010

Vad är det här för rent ut sagt skitväder? Grått, blött och blåsigt. Inte så kul då jag ska vara barnvakt och släpa runt på Leo i stan fram och tillbaka till jympan. Gode Gud låt det inte regna så mina fötter blir blöta! Måste köpa nya skor snart...

Det är skola även idag med samma softa tid som igår, dvs ett till tre (kvart i tre). Vet inte riktigt vad jag ska säga om föreläsaren. Pratade lite annorlunda, men det spelar ju ingen roll. Men jag tycker att han svävade ut lite för ondödigt. Jag skulle säkert bitvis kunnat sova utan att missa något viktigt. Fast det är ju klart, det var ju bara intro igår. Det lite märkliga var att han plötsligt igår sa att "Till idag är det kap 1 - 5 i civilrätt som gäller, och imorron kap. 6". Jaha, tänkte vi. Vart F*N står det?! Nä, läshänvisningar hade han inte lagt upp. Förväntar han sig att vi ska vara tankeläsare? (Denna föreläsare har vid dock endast ett par gånger. De varierar lite.)

Efter föreläsningen är det som sagt barnvakt en sisådär fyra och en halv timme, är det iaf planerat. Men man vet aldrig, iblan blir det mer och ibland kommer de tidigare. Men idag har jag bett om att få gå senast kvart i åtta, för halv nio är det Bio som gäller! Jag, Hanna, Mickis och två som hon känner ska se Paranormal Activity 2 på Rigoletto. Jag är inte så lättskrämd (bara för plötsliga ljud), men vi får se hur det går för Mickis....

Imorron börjar jag nio, så efter bion blir det väl typ bara att gå och lägga sig på direkten.

Jag, arbetsskadad?

Kategori: 2010

Varför skrev jag step 2? Jag vet ju mycket väl att det var step 1 jag gick på. I varje fall kom jag för en halvtimme sen hem och har hunnit svänga ihop ett snabbakat bröd som nu står och gräddas i ugnen. Nu ser jag på det underhållande prigrammet "Ung och bortskämd", tror jag det heter, på 1:an. Alltså hur kommer de att överleva livet? De är ju totalt skadade för framtiden. De kan inte handla, städa och tror att pengar växer på träd. Vad har föräldrarna tänkt på ("jag har inte ens tänkt på det, att han ska göra det och det" tydligen)? De vill ju egentligen bara barnens bästa, men tyvärr...

Vet ni vad jag drömde inatt?! jag drömde att jag gifte mej på Ica Maxi! Och istället för att sådär fint skrida upp för altargången, så skulle vi åka i en kundvagn! Jag är ju totalt arbetsskadad! De borde nog ge mej löneförhöjning.

Idag börjar juridiken

Kategori: 2010

Om en sisådär tre timmar drar kursen igång. Skönt att man hinner slappa hemma innan. Dumt att föreläsningen är mitt över lunchen (okej då, då Jag vill äter lunch!). Så förutom att man får äta lite grann innan hemma, så har jag laddat med att köpa torkade mullbär, torkade jordgubbar och baren som bara innehåller torkad frukt och naturliga saker utan tillsatt socker! Mycket bättre barer än att köpa de andra barerna som finns som består av hälften socker och hälften sirap. Typ. Det var visserligen dyrt, men det får jag hoppas att det är värt...

Jag hoppas verkligen att de grupparbeten som finns i denna kurs är lätta och få. Alla som känner mej vet att jag ogillar grupparbeten. Det har jag gjort i ungefär hela mitt liv. Och det beror inte på dem jag arbetar med, för de är ju några av mina favoritpersoner! Utan det tar bara tid och man får inte disponera tiden som man vill, och det är det som jag hatar.



Torkad frukt och barer

Ikväll blir det step 2, och när jag kommer hem så velar jag mellan att se biggest looser på 4:an och det där nya programmet med bortskämda barn på 1:an. Blir nog bortskämda barn programmet, och kanske Biggest looser på tv4play senare.

Att köpa eller att inte köpa, det är frågan

Kategori: 2010

Tidigare idag när jag var på Design Torget en kortis, såg jag "Knäppgök". Det är en massa uppdragslappar som kan dela ut till gäster när man har fest/middag eller något liknande. Funderade på om jag ska köpa det till min fest. Vore det en kul grej?




Vid halv åtta mötte jag upp Lovisa hemma hos henne och vi gick en långpromenad i området. Jag hade klätt mej riktigt varmt för det var/är jättekallt ute! Hur kallt vet jag inte, för jag ser inte termometern då fönstret immat igen. Bara det bevisar ju att det är kallt! Vi gick i kanske en timme och en kvart, men det kändes som mycket kortare tid. Helt galet hur snabbt tiden kan gå ibland.

Familjefika

Kategori: 2010

Idag har jag faktiskt inte ätit ute, vilket jag gjort praktiskttaget varje dag nu ett tag. Idag hade vi istället bjudit in Karin, Morgan och gullunge Vilmer. Jag hade slängt ihop lite scones och så hade jag sagt åt päronen att köpa en äppelpaj med mazarinfyllning. Jag brukar egentligen inte köpa färdiga saker så där (det är ju emot mina principer!), men för ett par veckor sedan fick jag provsmaka denna äppelpaj och jag bestämde omedelbums för att jag någongång skulle köpa den. Och det passade utmärkt idag, då jag inte skulle ha så mycket tid hemma innan de kom vid halv tre. Tyvärr var inte pajen så god som jag kom ihåg. Ändå slutade det med att jag åt upp ungefär hälften. Men denna gång var det Artur som fick ont i magen av alla vetemjölsfyllda scones, och inte jag! Det var förstås jättemysigt att fika (vilket även råkade bli min lunch då jag inte hann med att äta någon...). Typ alla scones gick åt och nästan hela äppelpajen (min förtjänst).

Nu ska jag snart laga mat. Börjar nästan bli hungrig igen tro det eller ej. Jag ska laga ungsrostade grönsaker/rotfrukter och ha fallafel till och  två Philadelphia ostar med olika smaker. Jag har på senaste tid verkligen börjat älska ungsrostade grönsaker och rotfrukter. Rotfrukter var något jag absolut inte gillade bara till för något år sedan.

Ikväll blir det en promenix med Lovisa! Mysmys! Idag är det sista lediga dagen, för imorron börjar juridiken. Ganska skönt att den börjar så sent som klockan ett. Då hinner jag gå min morgonpromenad och slipper äta frukost på bussen!



Scones



Mums med te och äppelkaka!



Två av Arturs åtta scones



Så har man klarat ännu en arbetsdag

Kategori: 2010

Har kommit hem från jobbet, tvättat ansiktet och ätit en av mina 700 köpta sharon. Och ändå slutade jag i teorin bara för 18 minuter sedan (halv elva). Men jag hann som vanligt iväg därifrån en liten stund innan. Och sen underlättar ju saken att jag har gångavstånd på mindre än 10 minuter från jobbet. Stört lungt på maxi idag! Först när jag kom så var det ganska mycket folk, och en hel del köer. 2 minuter senare var det typ TOMT. Och så höll det på tills de sedvanliga 15 minuterna innan stängning. Då blev det förstås lång kö. Varför ska ni storhandla precis vid stängning??

Finns både för och nackdelar med att jobba så sent. Man hinner med mycket på dagen (om man vill), men det är inte så kul att en hel lördagskväll försvinner. Jag älskar ju mina helgkvällar! Sedan är det ju detta med ob efter tolv på lördagar, det väger ju upp en del...

Fördelan var iaf idag att jag hann ut och luncha med Fanny! Hemkommen från New York och allt. Jag har hela veckan försökt få med mej någon till kungshallarna, men det har alltid blivit andra planer. Men denna gång fick jag komma dit! Tog som vanligt Thundering chicken. Men nästa gång ska jag testa det vegetariska. Får dränka det i stark sås eller något... Det var iaf jättekul att träffa Fanny igen! Saknat dej! Vi bestämde massa dagar då vi ska träffas nästa vecka :) Sedan blev det även en promenix i stan och lite kollande i skobutiker. Måste köpa ett par bra skor! Men köpte inget för tillfället...

Alla helgons dag

Kategori: 2010

Idag är det alla helgons dag. Men inte ska jag åka till någon grav och sörja som tur är. Istället blir det lunch med Fanny! Mycket roligare måste jag säga! Det måste ha varit runt en månad vi träffades sist? Och det är verkligt illa. Det har nog aldrig gått så lång tid utan att vi setts. Men vi har bara haft totalt olika tider, och aldrig varit lediga samtidigt. Dessutom har den lilla lyckosten just kommit hem från en resa från Island, men framför allt från....: NEW YORK! AH! Jag har sagt det 100 gånger, men jag säger det igen: Jag är så avundsjuk att jag kan dö! New York är ett av mina drömresamål. Efter Filippinerna denna sommar blir det banne mej USA.

Ikväll blir det till att jobba stängning på mitt kära Maxi. Jag ska bara säga att ni har tur att ni har en affär som stänger så sent som 22. Tänk på oss alla som får jobba så sent. Iof har jag väldigt nära, och behöver inte vänta på någon buss eller så...

Jag såg på Idol igår och blev lite förvånad. Jag menar, hur kan de två bästa hänga löst? Okej, jag röstade inte till en början, så jag har ingen talan. Men under den andra omröstningen kände jag mej tvungen att greppa vår hemtelefon och skicka ivåg ett sms där det stod Andreas. Fast jag ville även ha Geir kvar, så det var synd.

Egentligen borde jag ju se en skräckis idag då det är Alla helgons dag... Men det får bli på tisdag och på bio istället. Paranormal activity 2!

Lollo-lunch på coffe house, och jag är arg på Arla

Kategori: 2010

Jag trodde att jag skulle hinna vara hemma mycket idag, men icka sa nicke. Stack till forum elva, hann vara hemma kanske 50 min efter det innan det var dags att åka till stan för att träffa Lollo.
Träffade henne idag för första gången på kanske 15 månader! Vi drog till coffe house, ett lunchställe som vi gick jätteofta till när vi gick i gymnasiet. Vi hade nämligen skolmatkort där och deras caesarsallad är ju oslagbar! Jag fattar inte att vi inte setts på så länge, och vi bestämde oss att vi absolut måste ändra på det! Kanske gå på den där salladsbaren på NK eller bio? ;) På coffe house satt vi i ett par timmar och det var självklart hur trevligt och hur gott som helst. Men jag hann inte dra med och handla på NK för jag var förstås tvungen att åka hem och handla mat! :(

Kom hem, gick in, gick ut. Maxi. Hem i tio minuter. Dra till stan igen. Det var nämligen dags för lite efterlängtad step! Dock inte step 2, han är nämligen bortrest denna fredag. Men ändå ett bra step 1 pass!

Sen ringde mamma och sa att kesella kvarg jordgubb&lime var slut. Och dessa är väl ungefär den viktigatse ingrediensen till cheesecaken som jag skulle ha gjort idag till fika på söndag. Så efter stepen gick en inte glad Marja omkring i fyra affärer och letade efter en Kesella som inte fanns att hitta någonstans! Så jag får väl göra något annat till äppelkakan som jag redan bestämt vi också ska ha på söndag. Kanske scones...

Fredagmorgon

Kategori: 2010

Nu har jag gått min sedvanliga promenad och ätit min sedvanliga frukost bestående av fil och hemmagjord "musli" som i sin tur består av valnötter, pumpafrön, torkade äppelbitar, kokosflarn, russin, fullkors flingor och kanel (intresseklubben antecknar). Låter inte det ganska gott? Jo, plus att det är nyttigt! Nu har jag ett litet problem. Vårt varmvatten har fuckat upp sig sedan vi fixade luftochvattenpump, eller vad det nu är vi har. Så när det är kallt är inte vårt varmvatten riktigt varmt. Mer ljumvatten. Inte ens nu är det riktigt varmt, och så kallt är det ju inte! Utan bara ganskavarmt. Detta är inte kul, för en av mina få (?) laster här i livet är att jag älskar att duscha varmt och länge. Visserligen försöker jag hålla nere tiden pga miljön, men jag är miljövänlig på andra sätt så jag tänker att lite jämnar det väl ut sig. Förutom på vintern då förstås, då jag tvingas även änvända varmvattnet miljövänligt.


Här kommer en bild på tomtedatumljuset jag köpte igår. Upptäckte tyvärr när jag tog bilden att tomten ser ondskefull ut! Dumma Artur, han valde säkert ljuset med flit. 

 

Idag ska jag luncha med Lollo som jag inte träffat sedan förra sommaren. Helt sjukt att vi inte setts på så galet länge! Hur har vi kunnat låta det gå så långt? Jag vet liksom inte alls vad hon har för sig nu förtiden, och ändå var vi väldigt nära i gymansiet. Det ska iaf bli hur trevligt som helst!

Dessutom måste jag låna böcker på biblan. Det är ett sätt som jag har för att spara pengar. Jag köper inte böcker, jag lånar. Det är ju liksom ca 100 spänn per bok man kan tjäna! (räknar inte med böter jag ibland råkar få...) och så måste jag dra till Maxi och handla. Men ingen kan hämta mej med bil, och alltså kan jag inte köpa för mycket. Så här går det då man inte har körkort!

Gruppanmälan på juridicum likställt med rockkonsert?!

Kategori: 2010

Jag satt som ni kan tänka er femton minuer innan tolv (tolv är alltså då gruppanmälan till jurisiken öppnar) och logga in mej på min juridiska inloggning för att se att allt fortfrande stod rätt till. (okej jag ljuger, detta gjorde jag när jag tänker efter redan vid elva). Allt ser normalt ut. Tio min innan. Ser att jag fortfarande är inloggad och klickar runt lite, och in på gruppanmälan. Allt ser fortfarande normalt ut. Samma sak fem minuter i. Och när jag gör detta igen 58 (dvs TVÅ minuter innan tolv), så ser jag att anmälan redan är ÖPPNAD!!!!!!!!! Jag bara VA?! Och jag kan tala om för er alla att man måste vara snabbare än sin egen skugga vid sådanna här anmälan! Den grupp som jag (och mina polare) ville ha var en grupp med tider som anses bra, de är 9-12. Med det menas att den gruppen förmodligen är den mest omtyckta och eftersträvade. Iaf klockan är TVÅ (TVÅ!!!!!!!) minuter i tolv när jag med andan i halsen ser att anmälan är öppnad och klickar på länken. Det finns runt 30 platser, och nio är kvar. Jag trycker snabbt på grupp 1. Och det var banne mej på håret, för när jag precis tryckt på knappen är det en plats kvar, och en tiondels sekund är det förstås fullt. Tyvärr ser jag då att eftersom anmälan öppnades förtidigt (TVÅ minuter i tolv) så har inte alla mina kära vänner fått plats... Men vi är iaf tre! Vid tolv har ett flertal av de andra grupperna med bra tider också noll platser kvar. Detta kan ju fan likställas med en virtuell rockkonsert!

Efter anmälan var det bara att skynda ut till Saga för att sitta inne i biomörkret i ett par timmar framför The Social Network. Bra film, men ingen som man ser om, utan en engångs film. Den får tre toasters av mej ;)



Hur har jag kunnat missa Andrew Garfield, snyggingen till vänster?

Efter filmen var jag i Gallerian med Artur, och där jag hittade ett tomte-datum ljus som man tänder i december och låter en bit brinna för varje dag, och ett par byxor. Sedan var det bara att dra till Barnvakteriet. De är tydligen bortresta två veckor nu om ett par veckor. Varför säger de det så sent?

Nervös väntan inför gruppval...

Kategori: 2010

Härligt väder till skillnad från skitvädret igår! Har tagit min vanliga morgonpromenad som jag alltid tar då jag har tid på morgonen, och det var inte utan att jag nästan blev lite varm! Egentligen kanske man borde passa på att vara ute idag? Nä, inte jag. För jag ska sitta inne i mörkret och se på bio! Fast jag klagar verkligen inte, för filmen jag och Artur ska se är The Social Network, och det är en film jag absolut vill se.

Bion är ganska tidig, nämligen vid ett. Och vid tolv noll noll så får man välja grupp till juridiken. Jag hatar det där med att välja grupp, för jag blir så nervös för att jag ska vara för trög med att välja/andra är försnabba, och inte hinna välja den grupp jag vill vara med i och den grupp som de jag känner valt. Inte så jättekul direkt... Så jag kommer som vanligt att sitta fem minuter innan utsatt starttid och vara helt hypad och dubbelklicka på alla möjliga knappar för att försäkra mej om att allt står rätt till. Grupp 1, grupp 1, grupp 1. Inte trycka fel!

Efter bion så har jag ett litet hål tills då jag ska vara barnvakt. Då blir det att gå runt lite i stan och shoppa, eller åtminstonne kolla på saker! Jag ska faktiskt nog köpa lite julsaker ;) Jag kan inte låta bli!!!

Café fåtöljen

Kategori: 2010

Nyss hemkommen från en mysig fika med mina mysiga vänner :)

Men inte utan att först ha gått på ett skojjigt step 2 pass med en av mina favvoledare! Men jag måste säga att jag börjar få en ny favvoledare. Hans step 2 pass på fredagar äger! Synd att han är bortrest på fredag bara... Aja.

Efter passet så fick jag reda på att vi skulle till cafe fåtöljen och beger mej vacker dit. Men haha, de hade inte hunnit dit än, och jag som trodde att jag skulle komma försent! Och jag som hade tränat och gått jättesnabbt från skrapan till fiket kände mej ganska så varmt. Men jag bestämde mej för att ändå gå till tunnelbanan för att möta upp Mickis och Jenny och därmed blev jag ännu varmare! Och väl på fiket är det 300 grader och jag svettas floder. Jag har aldrig varit så galetsjukt varm (bortsett från under själva träningspassen) under hela mitt snart 20-åriga liv! Så jag är tvungen att stå ute i bara tröja för att återfå en någorlunda normal kroppstemperatur.
Som tur är hjälpte kylan och jag kunde beställa en te som jag hade tänkt, men körde på en cola också för att jämna ut det.

Det var supertrevligt på cafét! Vi satt i ett par timmar och prata om resor, jobb och annat som händer i livet. Tiden gick som vanligt grymt snabbt när man har roligt. Det måste vi göra om. Skräckis på bio nästa?




Johanna och Mickis som vågade vara med på bild ;)

NK-lunch

Kategori: 2010

Hinner landa hemma i ett par timmar nu mellan mina aktiviteter. Tog min åttonde körlektion klockan 11 och körde runt i Tallkrogen. Tallkrogen är ett ställe jag aldrig varit på, men ska från och med nu försöka övningsköra lite med pappa där. Blir väldigt lite riktiga körlektioner (alltså med lärare) nu. Lite pga att det finns väldigt få lediga tider, men framförallt på att jag inte riktigt hinner och för att det är så satans dyrt och tråkigt! Men det gick iaf ganska bra att köra, även om hon sa att jag i början var lite ringrostig ;) Hon tror även att jag har kört mycket mindre än vad jag har, vilket kan vara ganska skönt, för då har man lite mindre press på sig har jag inbillat mej...

En halv timme efter lektionen mötte jag upp Hanna vid hötorget och så gick vi till NK. De har bra lunchställen där, och vi valde Hannas favvoställe. Hanna tog crepe (som vanligt ;P) och jag (som ännu mer vanligt) caesarsallad. Förstås väldigt god med drivor av underbar ost! Efterår gick vi runt i NK och Gallerian. Jag hittade en väska jag skulle vilja köpa, får tänka lite på saken. Ska återigen shoppa med Artur imorron!

 

Söta Hanna med crepe




Min goda, men väldigt dyra sallad

Jin & Peeters

Kategori: 2010

Idag åt jag och mamma lunch på Jin & Peeters. De har en annorlunda kombination med belgisk och japansk mat där de serverar dumplings och kyckling. Jag tog en halv rotisserad kyckling från knäred med tillbehör och mamma tog 8 blandade dumplings. Min kyckling var rykande färsk och jättegod (från en sån där special ugn där de snurrar runt) och lagom salt och knaprig! Mamma var inte alls nöjd med sina dumplings och blev på rätt ut sagt skitdåligt humör. Personligen tror jag att det var hennes koffein- och sötsug som satte in. Däremot så var det ganska svårt att hitta dit! Det ligger på vägen under den där bron mellan fridhemsplan och st eriksplan.

Nu på kvällen har jag varit barnvakt. De var lite försenade så jag åkte därifrån först efter åtta och kom hem för ca tio minuter sen. Nu är jag jättehungrig och ska äta en massa frukt och se på desperate housewives som jag gör varje tisdagskväll!



Min halva rotisserade kyckling från knäred




Mammas ouppskattade dumplings

Oooh Bo

Kategori: 2010

Nä, nu orkar jag inte mer! Snälla låt kan du inte försvinna ur min hjärna? Nu har jag hört på dej om och om igen i ett dygn, tom på natten när jag sover och när jag vaknar! Och varför? Jag har ingen som helst aning... Den är ju inte ens bra!

Oh Bo!





Swallow bitch, there's people starving in Africa. Hahaa....


Nu ska jag göra mej ordning och dra in till stan för att äta lunch med mamma. Det är hennes ledig dag idag, så ibland när jag har tid passar vi på att gå ut och äta eller fika.

Prinsesstårtecravings

Kategori: 2010

Kom hem för en timme sedan efter en efterlängtad fika. Artur och jag valde att gå till café och konditori Bellman. Och det blev förstås prinsesstårta som jag skrev tidigare. Alltså denna tårta är överlägset den bästa tårta jag vet! Absolut en av de saker som jag älsar mest i mat/fikaväg. Mina favvoprinsessbakelser kommer från vetekatten, gauteu och helt otippat: ett fik i Gallerian! Jag vet vad jag ska ha på min födelsedag....



En av mina tre kärlekar





Förväntar ni er att jag ska skriva en "annan av mina tre kärlekar" här? jaja, okej då: en annan av mina tre kärlekar;)

Artur var förövrigt lite nyttigare och tog fisk. Men det kommer han säkert kompensera med att äta upp den taxfreestora tobleronen.



Ny morgon, ny månad

Kategori: 2010

Då har vi lämnat oktober bakom oss och gått in i november. Under denna månad fyller jag år! Visserligen ett tag kvar, men jag gillar att se dram emot saker. Snart är jag inte längre tonåring. En annan sak som är bra med november (enligt mej, kanske inte så många andra?) är att det inte är allt för lång tid kvar tills det blir legitimt att börja tänka lite på julen och julstök! Julen (okej, hela december tom julafton) är min absoluta favorithöjdpunkt på hela året! Och det är jävligt bra eftersom det pågår i en 24 dagar :) Jag försöker faktiskt dock hålla mej lite till den första advent/1 december. Mest för att jag inte vill göra julen till en "vardaglig" sak genom att börja i oktober som jag säkert annars skulle ha gjort!

Om en halvtimme ska jag och Artur ge oss iväg till friskis. Sedan blir det prinsesstårta för min del! Som jag längtat och längtat och längtat. Mumms....