Marjott

Sommartid vankas

Kategori: 2008

Glöm nu inte att det ställs om till sommartid. Personligen tycker jag att det inte sägs tillräckligt mycket om att man ska ställa fram klockan en timme, tror de man ska komma ihåg det själv? Inte jag... Jag har typ hört det på radio en gång för någon vecka seda, och de har skämtat om det på "Morgon soffan". Okej, friskisledaren sa det idag och det ar även en litne notis med i Metro. Men thats it! Vad hände med Tv:n? Det är ju ändå där folk tittar. Iaf jag :)

Igår när jag var ute med Mirre så mötte jag en man och hans hund. han fråga om Mirre alltid var så nervös för alla hundar. Nej, sa jag. hn frågade hur dte var med hunden ***** (har inge bra minne).
jag: Eh..? he. Vem är det?
Han: jack russelterriern som bor granne med dej.

Okej? Vad är dety här för snubbe som är totalt insatt i hur alla bor i nacka?
hahhaaa, var bara tvungen att ta med det också!

igår blev det en mackdag. Scones på espresso house och macka på Il piato i Forum. Kan tala om för alla som undrar att mackorna är godare på medis Il piato.

Idag ska pappa ha nån slags "bjudningd", fast han envisas med att kalla det för en fest. Hahha, jo pyttsan. Så nu har jag avslutat lite bakning och ska snart gå in på att laga lite mat.

Igår fick jag förövrigt värsta rycket och lyssnade på dessa typ 2004 låtar på skumma språk. Typ rumänska. Dragoste din tei. Maiahiii maiahooo maiahaa maihahahaaa.

Det är inte förbjudet att kommentera på min blogg, du vet

Kategori: 2008

Igår blev det en riktig gå-dag, med massa promenader. En av dem blev lit elängre än vad jag tänkt. Jag skulle till forum, så jag tänkte gå dit och sen hem igen. Men i Forum finns ju igenting. INGENTING I tell you! Så det var bara att dra till sickla galleria. Där hade de iaf min mascara, men vafan har hänt med koftan jag ville ha?! Väl där träffa jag artur och det hade tydligen blivit strömavbrott i halva gallerian... Jag skulle blivit ganska glad om jag stod där och jobbade och plötsligt strömmen gick. Ungefär som när brandalarmet går i skolan.

Men sedan när jag skulle hem så tänkte jag att istället för att gå från forum och hem, så kunde jag gå de första busshållsplatserna istället. sagt och gjort, jag började traska. Men sen blev det som för Tom Hanks i Forrest Gump när han började springa i jag vet inte hur länge! Jag tänkte att det var lika bra att fortsätt ^^ Så jag gick hem från sickal galleria. fast det var faktiskt inte så lång som man kan tro. Från sickla är det inte långt till järla, och från järla är det inte långt till forum, och från forum tar det typ bara 15 min hem till mej!



Jag har faktiskt pluggat lite under lovet. fast jag drabbas hela tiden av "marja-syndromet". Alltså jag pluggar i hela 10 minuter (högst) och känner mig jättestolt. jag tycker jag förtjänar en paus, vilket slutar med att jag inte pluggar på runt två dagar.

Usch, jag vill inte vara pessimistisk men kan inte låta bli att tänka på att lovet börjar närma sig sitt slut. bara en dag då jag igentligen inte skulle vara ledig på kvar. Fast jag börjar ju 12 på måndag :)

Ps. Det är inte förbjudet att skriva kommentarer på min blog...

Våfflor = jäkligt gott

Kategori: 2008

okej, hur många av er har tagit dagen i ära och ätit en våffla? Eller är det bara jag? Personligen anser jag att man ska ta varje speciell matdag i akt och fira! Även fast våffledagen typ är ett misstag för att någon råkat säga fel på "bebådelsedagen" eller vad det heter. Okej, jag måste tagit fel för det där lät ju inte alls likt?
har även ätit ceasarsallad på coffehouse! Äntligen!!!!!! Från och med nu tar jag inga risker och tänker hålla mej till de ställen där jag vet vad som finns.
 
 
Dock inte min våffla....

karin och morhan har iaf åkt. Lite tomt måste jag säga, men jag kommer träffa dom redan om 1½ vecka! I förrgår åt vi på indisk restaurang och MUMS! jag åt faktiskt vegetariskt där. det var olika små rätter som jag tog, jag har en förkärlek för olika sorters mat i samma "rätt". och Älskar naanbröd!


Jag drömde att jag blev gravid med... heh, hm. det var inget...

Den jävla låten har satt sig på hjärnan

Kategori: 2008

och inte vilken låt som helst. Det är ingen mindre än Amy Diamonds låt Thank you. trigiskt, jag vet. Men jag kan inte hjälpa att jag går och sjunge på den hela dagarna.

Usch, jag hade skrivit ett inlägg, men råkade klicka bort det. Jag märkte detta på en nanosekund medan min dator tänker och håller på att ta bort sidan. Jag försökte hindra detta, men gjorde det bara värre och det hela slutade med att "Denna sida kan inte visas". Usch vad jag hatar detta! Det är ungefär som när man lyckas skicka fel sms till någon helt fel person. Och medan displayen visar att sms:et håller på att skickas klickar man frenetiskt på den röda knappen samtidigt som man vet att det inte går att förhindra.

Igår var det påsk! jag undrar lite grann varför man har samma mat på jul, påsk och midsommar. VId uka iaf upp en liten buffe här hemma, volket alltid slutar med att kylen är full med rester ^^ Gjord eäven min mousse på vitchoklad. Mums!!!! På kvällen körde vi fakitkst Vem vill bli mijonär, och tro det eller ej, men jag ledde där ett tag!!!!!!!!!!!!!!!!! Tills pappa fick de ultimata frågorna och han fick 200000. men två blev jag iaf. Inte illa med tanke på att jag hade svårt med 3000 kr frågorna.

144062-76

Ikväll ska vi gå på indiskrestaurang allihopa! Jag ska nog hoppa att ta den där megastora rätten jag annars alltid tar. Annars kommer hela det här lovet sluta med att jag får rulla fram...


-Oh, där är ju hon!
Vem är det?
-jag vet inte!

Långfredag

Kategori: 2008

Men ooo underbara lov! Inte lite välkomnande. Fast på något sätt känns det inte som lov. Kanske för att det är så nära sportlovet?
Är lite halvt slupumpad nu minst sagt! Gick upp "tidigt" (allt är relativt) och gick på skivstångspass. Jag ska banne mej klara att häva upp mig själv. Jag ska!
Shit vad det var jobbigt på passet, jag vet inte ritkitgt varför. Antingen var jag trött i kroppen eller så var passet ovanligt hårt, för jag tror jag hade samma vikter som tidigare. Jag höll seriöst på att dö där borta! men jag vågade/orkade/hann inte byta vikter mitt i alla övningarna. Sen när jag kom hem var det bara att ät lunch och ge mej av för att hanlda. Jag tog nämligen på mej uppgiften att handla massa påskmat inför morgondagen. Och det kan vara anstängade det med, speciellt när man musklerna är döda om man får mosa sig igenom de fyllda gångarna i affären som om det gällde liv eller död.

Ikväll ska jag laga mat. Mums för italien och deras pasta!!!!!!!!!!!!
Och mums för den vitachoklad moussen jag ska göra immoron! Hoppas jag...

Igår var jag med tjejerna och OJ vad skoj vi hade! Jag säger som Fanny: Så här mycket har jag inte skrattat sen i lördags.
Det slutade med att det blev en tjejkväll trots allt, iaf till en början då vi laga tacos. Sen upptcäkte vi hur vi ÄGDE på charader. Okej, jag kanse inte var sådär super, typ som när jag fick påskharen????? Men det finns minsann några naturbegåvningar här... Tom Fanny lyckades gissa på folk som gick i skolan som hon inte har så bra koll på ^^
Tyvärr så förlorade min grupp på singstar :( Förlora med en sisådär 3 - 11 båda gångerna!!

Och Tack Patrik och Fanny för skjutsen. Vad skulle jag och Lollo ha gjort utan er?

Lägesrapport

Kategori: 2008

ja, så har man fått sin lägesrapport för dne här terminen. Gick faktiskt bättre än förväntat!! Jag har Vg i spanksa! Jag har VG!!!! i spanksa! Fatta hur STORT det är för mej! :D Lite synd bara att läraren är gravid och snart kommer att sluta...  Hoppas nästa lärare inte sänker mej bara. Ocg engelska läraren sa att det går bra för mej och att jag har vg :) Bara i matte som dte inte går fullt så bra... Det skulle jag aldrig ha trott förra året. Då gick dte ju bra.

Idag har det varit gymdags. Har ju egen planering på jympan och idag valde jag att gymma för mina armmuskler. Var riktigt svettigt på vissa övningar. Dock tränade jag för lite triceps...

Nu är Karin (med mage) och Morgan här :) igår vräkte jag i mej tårta som vaje födelsedag :) mums! Körde yatzy igår. jag vann aldrig. Fast morgan fick tre yatzy i rad. Hur fan lyckas man? Kanske hans världsmästeri i yatzi lönar sig. Jag skojjar inte. Han var med i Guinness rekordbok i att ha spelat längst yatzy. visserligen var detta för ca över 20 år sedan men ändå...

Arroz con pato

Kategori: 2008

I fredags fick vi recept på spanskan som var PÅ spanska som vi ska laga och ta med oss imorron. Imorron ska vi nämligen ta med oss maten och käka den medan vi glor på film. Så vi får börja senare (halv 1, tror jag) för att vi ska laga mat utanför skolan. Kruxet är ju bara att jag inte har en aning om vad typ pimento, arvejitas, aji och choclo (kanske grillade majskolvar) är för något!!har faktiskt sökt med ljus och lykta, men dte har inte gått så bra för det...
Så det var bara att byta resept. Men jag tog ett som var likande, ris med anka (fats jag tog kyckling som det stod att man kunde göra).

Senare idag ska jag baka tårta till imorron! Jag nästan älskar att baka lika mycket som jag älskar att äta upp allt!! Och imorron kommer min kära gravida storsyster och sambo! Länge sedan man såg dom. Sedan är det inte allt för lång tid tills jag ska till Norge och hälsa på dom. Jag har aldrig varit där, och inte i Norge överhuvudtaget.

Eftersom jag nu kör på min jympaplanering blev det inte friskis som dte vanligtvis skulle ha blivit, utan det blev cirkelträning framför tv:n. hahaaa.....

Någon där uppe hatar mej

Kategori: 2008

Idag så skulle jag käka ceasarsallad med mina päron. Jag har inte ätit detta på fleeeera månader. och märk- detta är an av mina favoriträtter!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Men jag föreslår att vi ska till skrapan istället för globen. Men i skrapan har de inte ceasarsallad. A men TACK då!!!!!!! Fatta hur sjukt jäkla sur jag blev. Jag hade verkligen sett fram emot det här.

Igår blev det jag och artur hemma hos Fanny (patrik kom en stund på slutet). Vi kolla på melodifstivalen och Fanny var helt knäpp :P. närå, bara lite rolig ^^ Hero vann som jag hade trott. Sen blev det ltie kosrtspelande. Jäkla plump. Jag gillar inte att förlora... Sen gick jag till sicla bro. Motion är bra. Jag tror jag aldrig ätit så mycket vindruvor i hela mitt liv. Det är verkligen väldigt gott. Och så mcyket nötter som jag ätit på sista tiden... Hela jag kommer att bli en nöt!!



- Vad platt hon var, har ju typ inga former...
½ minut senare
Hennes röst har utvecklats, det är det viktigaste!
-Bröst?

Melodifestvalsdags!

Kategori: 2008

O, nu börjar faktiskt huvudvärken gå över! Var lite förvånad imorse då den fortfarande fanns kvar...
Har precis varit och dansat min kära street dance, och alltid lika kul att köra locking! Det är värsta feelgood dansen.
Ikväll ska jag till fanny och heja fram vinnaren i meldifestivalen! Inte för att jag egentligen hejjar på någon, men kan vara kul för det. Och patrik och hanna som skulle varit med kan nu inte. Lite trist! Har träningsvärk från igår så ibörjan då vi skule gunga var dte lite småjobbigt. Ja, igår körde jag skivstångspass, och nu har jag inte lite ont i baksidan av benen. Bra träning!! Ska verkligen forstätta träna skivstång mera, det här var bara tredje gången någosnin.

Och jag som skulle jobba med klassen igår, men nä, det blev inställt. Istället ska jag göra det på onsdag, till 22! Ganske sent enligt mej! Hinner ju knappt hem förän dte är dags att gå till sängs. trist. Och när jvi skulle käka lunch, det gjord ei i skolan, för dte var så kort lunch. jag frågar i cafeterian om det finns grova bröd. Hon säge rnej, och att det baar finns de som ligger framme. 20 minuter senare ser jag den andra cafterimänniskan stå där och göra mörka smörgåsar. Dumma dumma!


Jag har ju inge liv. OO!!! Facebook!

Historia lesson

Kategori: 2008

Jaha! Snacka om sjukt onödig skoltid för tillfället. Varför kom jag ens hit? Svenska på valfriplats, historia som jag redan är klar med...
och här kommer anna och lägger sig i och skriver i min blogg :D när hon borde plugga retorik på historialektion, go go anna !

Efter dte lilla fina avbrotten från anna kan jag återigen fortsätta med mina otroligt uppskattade inlägg. Ironiiiii. Inte för att jag har något vettigt att säga, mets att jag har tråkigt. Sitter för tillfället i en datasal och ska tydligen hålla på med historia, men istället drogar jag Extra pastils- dragonfruit. Mumsigaa. Alla sitter och pratar (mest för sig själva, Robin?) och bara ugglar... Eller som anna facebookar?

Jag börjar misstänka att dte faktiskt fanns scones i söndags i skrapan... Bara att de har bytt plast på det förbaksade sockrade brödet (särskrivning?). Åh! Idag har jag fått mina mjukisskolbyxor! Fanny, hur får du som är på praktiken tag i dina? nästa vecka såklart... ÅH! Har fått individuellavalen, rättskunskap och matte C. Det dumma är att jag typ är ENSAm på rättskunskapen. Lollo? Va fan? Jag sa ju FÖRSTA tiden!!!!!!! Eller var det så att du fick ditt andrahandsval? För jag sa faktiskt väldigt klart och tydligt första tiden. Jag vill inte gå ensam så du får byta... ^^ Bossig? Ja, men snäll.

Jag är lite halvorolig inför idrottsuppgiften. Jag misstänker allvarligt att den är gravt annorlunda mot Fannys egnaplanering idrottsgrej. Jag får inte gå på klara pass. jag måste göra dom själv?! Så om hon skulle ha vaöt yoga? Skulle hon byggt upp ett yogapass själv då?? Lycka till!!! Och jag soms ka orka häva mej upp för en hävstång får gymma. Jippie, jag hatar att gymma för er som  inte visste det. Plus att jag får betala för skiten. Men lite färdiga pass fick man ta. Skivstångspass och typ Blossoms träningsvideo ^^ Får väl lossas konstruera mitt träningspass hemma...

SNart är det PÅSK! Och snart fyller pappa år och då kommer Karin och Morgan hit. Första gången jag träffar dom sen hon blev gravid ^^ Kul kul, får bara se till att allt får ätas av gravida. Tydligen har mina föräldrar ingen aning om att man inte får äta typ alla fiskar och levar och brie och så... Är det bara jag som är smart??

Så du blev av med oskulden när du var 20?

Kategori: 2008

-Vad kul att det kom upp.



Hahahaa, Björn Gustafson. Så jäkla rolig snubbe!! ^^ Såg honom nämligen några minuter igår på reprisen av Robins. Verkade lite småchockad när hans gamla liv kom upp sådär...  Han är ju värsta snälla helyllekillen! Nykterist, och kysste någon för första gången när han var 20 eftersom han verkligen ville vara kär då. Inte så kosntigt att han är värsta tjejmagneten! men Robin och Look verkade vara lite irriterade på att han ville satsa på jobbet istället för att utnyttja flytet (jag förmildrar språket här nu) han har hos tjejrna. Jäkla Christian! (jag fattar att han skämta...) Ska man förstöra en av de ytterst få genomgoda männsikrona här i världen?? :P ^^

144062-75

I söndags bakade jag mandelmuffins! Slog dock inte kladdkaka. Man för att vara rättvis, vad gör det?? Sen på måndag ska jag baka prinsessåtrta igen, för pappa fyller år på tisdag. Och inte nog med det, Mirre fyllde år igår och den 28 fyller Morgan år. Jag blir ju pankare än vid julafton!!!!

I väntan på att klockan ska bli fyra

Kategori: 2008

Ja, då sitter man här i skolan igen. Oftast på måndagar slutar jag redan vid den underbara tiden 1. Men idag hada vi natur labb och skulle då sluta tre någongång. Men idag då vi kollade på celler var jag (som många andra) ganska snabba och blev klara en halvtimme eller så förtidigt. Och inte förän fem börjar steppen,och inte förän tidigast fyra kan jag börja gå.... En timme kvar. Boooring. Får väl sätta mej och läsa eller något.

Ja,läsa kanske. För idag på engelskan fick vi nya läseböcker. jag som är väldigt smart valde återigen Jane Austen eftersom jag kan hennes liv. Men självklart bytte jag bok. Denna gången blev det "Emma".

Imorron blir nog en skön dag. Slutar redan 1, vi hoppar lunchen och körpå. Det blir historia muntlig redovisning. Hoppas jag inte har missförstått allt totalt nu bara...

Ännu ett slut på ännu en helg

Kategori: 2008

Fucking jäkla espresso house, varför har ni aldrig era scones när jag behöver dom?? Från och med nu ska jag aldrig gå dit på helger, då är det alltid slut. Att jag aldrig lär mej. På inte mindre än fyra espresso housar var jag, men jag som praktiskt tagety alltid har otur har otur. Det hela slutade med en yoghurtglass. Och en toblerone bit när jag väl var hemma. Toblerone är sjukt gott. Vi har haft de här ganska länge nu, ända sedan slutet av november eller början av december. Bara jag som tar en bit i veckan tror jag.

Orkar inte gå till skolan imorron!! Boooring... fast nu är Lollo tilbaka från Thailand. Brun?? Imorron ska jag gå på världens bästa steppass, så dte lrä muntra upp mej till toppen :) love step, det rä faktiskt kul. KUL!! Kul att träna, ta vara på det.

Och så har jag lite mer otur, naturprovet är framskjutet en vecka till just den enda dagen jag inte är i skolan!!! Seriöst just den enda dagen på hela året! Nu kanske vissa av er tänker, men va fan? det är ju TUR! Så kanske man kan se det, men det känns som naturprov är den enda chansen för mej att göra bra ifrån mej på. Jag har alltid fått bra på sånna prov (hoppas dte håller i sig), och hittills har jag inte dirket visat framfötterna i själva ämnet...

Internationella kvinnodagen

Kategori: 2008

Yess, det är idag det, för alla er suckers som inte visste om det! ^^

Idag har det tidigare varit danstajm med Fanny som vanligt på lördagarna. Dansen börjar ju bli småttuttjatad, iaf början av den, slutat är ju visserligen lite klurigt fortfarande... Och i slutet danseda vi locking, och det är så skoj!! Värsta sjuttio/åttio-tal rörelserna. Som hämtat ur en michael jackson video. typ, Men roligt ändå.

Igår såg jag Sweendey Todd. Den är ju så bra för att den är cool. kan inte precis säga att själva filmen var överdrivet bra, det var bara det att den var så Cool! Johnny Depp som sjunger och alla från Harry Potter filmerna har här fått extrajobb. Okej, lite överdrivet men tre var dom! Mystik och härlig musik.



Imorron ska jag baka mumsiga (i hope) mandelmuffins! Mumsfillibabba

biotajm!

Kategori: 2008

Åh, äntligen underbara helg!! Som jag längtat. Inte precis det lättaste att börja i skolan igen efter ett skönt sportlov...
Och vad passar bättre som avslutning på dne långa kämpiga veckan än att gå på bio!! Jag och Artur ska se Sweeney Todd.Jag hoppas den är bra, har iaf hört att den är bra... (fanny!) Det har blivit en del biotittande nu känner jag. Därför tackar jag gud för fribiljetter som jag fått! Tack mamma :) Det är ju trots allt ganska dyrt att gå på bio, iaf om man som jag inte jobbar. Pengar måste räcka till så mycket, typ att fika ^^ Espresso house! haha..

Igår gick jag på friskis efter skolan. Snakca om jobbigt pass! Jag hade seriöst träningsvärk redan innan passet var slut. Och då är dte illa. Fast konstig tnog sitter det inte kvar så mycket nu..

Idag och igår har två saker förvånat mej, när dte gäller betyg. För det första att jag fick vg+ på mitt retoriktal, okej, kanske inte så förvånande men ändå glad!! Men jag fick vg på spanska uppsatsen! Helt galet!! Jag som tidigare gett upp spanskan totalt har slutat kämpa, och alltid fått g i allt jag gjort. och det här var ändå en uppsats!!!! Halleluiliaaaa!

Imorrn är det förresten internationella kvinnodagen! Det är värt att firas.

Okej, det här är ju läskigt! Nu går musikalavsnittet av scrubs för fjärde gången den här månaden, tror seriöst jag sett den närmare 10 gånger nu. jag skämtar inte. Fast det gör inte så mycket, den är ju så jäkla bra!!

So you think you can dance?

Kategori: 2008

Idag på förmiddagen hade vi idrott. Vi skulle dansa och ha något som kallas so you think you can dance. Jag som sett tv-programet skjratta lite och undra varför de hade dömt lektionen till det, för vi skulle väl bara dansa. Eller? nej, det blev inte riktigt som jag tänkte mej. För det första hade de sagt street dance och jag hade ställt in mej på street dance. Men blev det street dance mån tro? Nej, jag skulle inte kalla det så! Snarare någon variant på modern dans slash styrka.

Väl i salen får vi veta att vi först ska lära oss en dans, som hon förövrig går igenom ytterst snabbt. Sedan ska vi tydligen visa upp dansen för henne en och en. Och ingen kan ju typ dansen!! Medan vi dansar där helt själva sitter hon och bedömer oss på en skala från ett till tio på en massa saker. Tex: Hur högt ma kan hoppa, hur snabbt man dansar elle rvad det nu var. Sen när hon har bedömt oss får vi "battla" mot någon som är lika bra. Helt psyko. Men aja, jag vågade iaf! det var dte inte alla som gjorde... Fick en bra poäng, 8 i dansen och 8 i "battlen".

Prinsesstårta till mammas födelsedag

Kategori: 2008

Ja, idag gott folk, fyller mamma år! (även fannys brorsa och arturs någonting skulle jag tro). Och igår spendera jag hela kvällen med att baka min första prinsesstårta! Jag har än inte käkat något av den, men jag misstänker att det är allvarligt för lite med gräddsmeten. Jag fattar inte hur de skulle tro att en halv liter smet skulle räcka... Ändå hade jag en mindre form än vad man skulle. (hade ingen ros, så jag gjorde en grön blomma av marsipanen som blev över)

144062-74


Igår körde jag ett jättesuperbra steppass, men det var halv 12, så jag fick gå upp jättetidigt! (nio, tidigt för lov!!). Sen satt jag och Hanna en halvevighet på espresso house. Ja, jag åt mina scones. Väldigt bra lunch förövrigt ^^ nåja, god iaf. Sen som jag alltid råkar göra, går jag en sväng in på monki. Slutade som varje gång med att jag blev en smula fattigare. Nästa gång ska jag springa förbi affären. På kvällen fick jag blommor av min sötnos ^^ Tack :)