Marjott

Skottårsdagen och ansiktsbehandling

Kategori: 2008

Ja, minsann. Idag gick jag faktiskt på min första ansiktsbehandling. Jag säger bara en sak: jag önskar jag vore rik. Då kunde jag gå på det varje vecka, oftare skulle inte vara nyttigt. Men det här fick jag iaf av Artur i present :)
Hon ånga, peela, massera, åerfukta, la en mask och massa annat jag inte har en aning om. När jag blir stor ska jag som sagt bli rik ^^



Igår var jag på mitt andra skivstångspass, men denna gång var det ett intro pass. Det känns lite i benen, men första gången var nog värre, jag hade ju ont i flera dagar! Och imorron bli det ingen dans då det är sportlov, istället ska jag fika med en av alla Hannorna jag känner. Espresso house MUMS!

Imorron ska jag även göra en prinsesstårta till mamma som fyller år på söndag.

Snyft! Bara en helg kvar tills skolan börjar. Hur ska jag stå ut??

Vuxenpoäng

Kategori: 2008

Fick nyligen ett tips om att göra vuxentestet på vuxenpoang.com. Jag fick typ 11 och skulle ha 21 elle rnågot. Det kan ju inte stämma eftersom jag tyckte jag inte svarade speciellt "barnsligt". Jag skulle typ svara som en pesionerad om jag skulle ha fått dne poäng som jag egentligen låg på....

Igår var jag på mitt älskade Espresso House! Att ta en chailatte och en scones där är bara så underbart. Tyvärr är det ju inte alltid det finns scones. Men igår fanns det tack och lov (var på skrapan) fast dock inga grovascones som faktiskt är godare än de vanliga. De är så mjöliga... men goda. Jag ska iaf dit på lördag! tror jag... Har visserligen inte frågat än, men men ^^ Jag börjar bli beroende....

Usch vad alla är borta nu. Jag vill också till Thailand.Dock klarar jag mej utan fjällen.

Vilken underbar vecka!

Kategori: 2008

Jag säger som Johanna: Den här veckan ska jag bara ladda om batterierna. Det behövs verkligen. Och då menar jag Verkligen. Jag ska bara göra ingenting och ägna all tid åt mej själv. Och slappna av. Min hjärna är dum. Fast det är lov, så går den fortfarande på högvarv och är stressad. Typ som om den inte kan anpassa sig. Därför ska jag bara ta det lungt, men även hinna trycka in lite plugg så jag undviker så mycket stress som möjligt senare.
Det dumma är att jag inte riktigt förstår vad våra skoluppgifter är. Jag har inte så stor aning om vad man ska ha med!

Som några har frågat: Var jumper bra?
Njaa, inte precis. Inget jag direkt skulle rekomendera. fast det var ju inte superdålig, bara inte något som jag föredrar.



Igår var jag iaf på dans, och Fanny med! Och mums med chailatte! ^^

Klar med uppsats

Kategori: 2008

Ja...lite dödtid igen. Nämligen klar med Spanksauppsatsen lite tidigare än lektionensslut. Jag säger ju bara att jag är typ den sämsta på spanska på år och dag! Jag tror jag kollade i lexikonet ca 50% av tiden.Minst. Men nu är det överoch det ären vecka och 5 dagar kvar tills nästa lektion! Yes :)

Jag har "tur"jag som vaknade i tid. Det blåste ju som bara den i natt,allså gick strömmen i hela området! Men mina päron var vakna, och råka väcka mej,såjag kunde ställa mobilen istället, för klockan hade ju inte någon el. Det ärju tydligen varningar för att stormen kan vara farlig...

Ikväll ska jag se Jumper! Bourn goes Matrix, hoppas det blir bra då. Usch jag har haft huvudverk nu ett bra tag.Iaf i ett antal dagar. Men snart är det lov,  och då försvinner det ju.

Äntligen så var alla tal avslutade

Kategori: 2008

Gosh, vad skönt. Idag hade jag min sista stora skolgrej: retorik talet. Gick helt okej, och var bra att få feedback från eleverna! Bara en dag kvar nu innan efterlängtat lov. Imorron så är det främst spanksa uppsatsen som är krävande, men jag ska hålla ut! och den kan man inte heller plugga till. Eller jag låssas så iaf...
Sen är det förståss saker jag måste plugga och skriva på under lovet (retorik, psyk, historia), men dte tar jag då.

Jag måste säga att jag tycker synd om vissa i min klass, de är så stressade att de inte kan somna. En av dom somna fem idag... HU!'

Och jag fick mvg på historiaprovet!!! Utan ett minus efter!!!!!!!!!!!! Jag tror det är mitt först mvg utan minus under hela gymnasiumtiden.

Det är jag som är Jane Austen!

Kategori: 2008

Idag var det dags för det fruktade svenskatalet. Jag skulle då vara Jane Austen och berätta om mitt liv. Som tur var jag ordentligt förberedd, jag kunde nämligen rabbla upp hela texten i huvudet utan något stöd alls. Men givetvis använde jag mej av några små stödord iaf.
Talet gick bra, däremot tror jag att jag pratade lite för snabbt, och så snubbla jag på en massa ord i8 början! Men annars så...
 Lite kul var det att läraren sa att jag skulle kunna spela Jane (fast det var nog mer utseende än skådespelartalang)

Ganska slappa dagar igår och idag om man tänker efter. 1 timme och en kvarts lektion igår och idag i½ timme. Men det hindrar det inte från att vara väldigt påfrestande, med tanke på att det är vissa tunga grejer då man väl har lektioner och masor av plugg hemma.

O, på fredag ska jag gå och se Jumper!

Björn Gustafsson äger

Kategori: 2008

Jo, jag såg på Melodifestivalen igår. Klockrent Björn! Så rätt då han gjorde det blå scarf-tricket! Eller då han svävade i luften och såg helt knäpp ut och gång på gågn påstod att allt skulle se bättre ut på DVD:n.
Även fast det känndes som om jag borde ha hejjat på sanna och Johnsson och Häggkvist, så kund ejag inte låta bli att gilla Rongedal med Just a minute (lite scissor sisters stuk). Men blev ändå galet chockad när inte Carola och andreas gick vidare... 


Är klar med Mitt svenskatal, är lite orlig för att det kommer bli förlångt. Och vad ska jag ha på mej? No idea...  Har också läst ut boken och kämpar för fullt på med att ta mej igenom alla sidor i Litteraturen levar.
Idag slog jag mej till en bula på benet och har käkat sushi! Typiskt att helgen snart är slut...

Helgen före stormen

Kategori: 2008



Välkommer kära kära helg! Det är så underbart att slippa vakna tidigt, sega samtidigt som man stressar sig till skolan, somna på lektionerna och hålla på att få krupp på lärarna, för att uthungrad springa på en kort lunchtrast då man får slänga sig i maten, och sen fort skynda sig tillbaka för att i 5 timmar till sitta i skolbänken. Sen ska jag hinna träna, gå ut med mirre, och plugga. Gärna på nå¨got särr gärna mosa in en kompis imellan allt. Bara att lägga sig tidigt när man väl har blivit pigg, för att en en gång vakna trött och förstörd.

Som sagt välkommen helg!
Fast helgen blir ju inte helt perfekt med tanke på att jag nästa vecka har minst sagt MYCKET att göra.
Måndag: Engelska diskussion, boksamtal-sekreterare,
Tisdag: Stort svenskatal, ha läst ut svenska boken samt 80 sidor i litterturen lever
Onsdag: Börja skriva spanksauppsats
Torsdag: Retoriktal
Fredag: Fortsätta skriva spanska

Tur att jag gjort klart idrottsuppsatsen! Bara psykologin som måste undersökas...

Har precis skrivit om svenskatalet sen läraren sent nog påpekade grejer som jag inte visste, och även skrivit PM, som jag inte fattar hur man ska göra.

På psyk. kollade vi på filmen tillsammans. Så jävla sjuk.

Bad hairday

Kategori: 2008

Och inte blev det bättra av att jag på något sätt lyckades hälla lite hudolja i håret och även gick omkring på en friluftsdag på en mössa nedtryckt över huvudet.

Vi gick iaf först 9 kilometer, och sen skulle vi lyckas hitta hem från mitt i ingenstans. Efter att ha förföljt några lykades vi. Ite som förra gången då vi praktiskttaget gick vilse,

Nu ska jag skriva lite på svenskatalet.

45 minuters skoldag i stadsmuseet och ett dilemma

Kategori: 2008

Idag vaknade jag sent. Riktigt riktigt sent, iaf med tanke på att det är en vanlig tisdag. Började klockan 2 (okej, fem i 2) i stadsmuseet. Vi skulle förfölja en guide, fast vi fick även kolla runt själva. utställningen handla om sverige runt 1700-talet. Typ. jag är inte så insatt ^^ Ganksa slappt minst sagt.

Jag försöker överleva livet förtillfället med att tänka såhär: Idag är dte knappt någon skola, imorron är det frilluftsdag och jag behöve rförhoppningsvis inte tänka så mycket alls. Sen på torsdagen går jag endast till halv 3! (Tänk om jag kunde uppskatta det här lika mycket hela förra terminen då jag alltid slutade vid denna underbara tid). Bara att käpa mig igenom fredagen. Näsa veckan kan jag överlve i mörkret med den underbara tanken om att det snart är sportlov.

Ja, imorron är det vinterdag. Jag har valt att vintervandra i nacka, inte speciellt kul. Lär vara jävligt kallt och trist. Först var jag rädd för att jag skulle vara jelt övergiven där, men dte visade sig att fler bytte sida till vintervandringen.
Sen är det ju alla hjärtansdag på torsdag. jag som ahde tänkt göra vaniljhjärtan, men det finns ju inga hjärtformer. vart ska man finna sådanna??

nu är dte ju så att allt kan vara lit ekompicerat mest hela tiden... men jag tror jag endå ska välja Matte C till inividuella val. De flsta har blivit helt chockade och tyckt att jag srka springa från den tanken jag kan så fort jag bara kan. Det är ju så att jag kommer med största sannolikhet bara få g i kursen. och eftersom det är en 100 poängs kurr kommer det att dra ner mej. Men chansen är inte helt omöjlig att jag kommer att behöva matte c senare i livet, typ universitet. Men väljer jag att läsa det efter skolan komme rjag hamna i en annan kvot. Men läser jag inte det sne utan nu komme rjag inte ha nytta av de meritpoäng jag kommer tjäna! Så hur jag en gör blir det fel!

Men... När ska jag hinna ta livet av mej? - Det är inte mitt problem!

Kategori: 2008

Citat från Scrubs. hahha, men lite så känns det ju! Bara massa saker att göra hela tiden. Ingen kan förstååå hur mycket jag längtar till om två veckor då det underbara superefterlängtade sportlovet kommer. fast innan dess måste jag ju stå ut med svenckatal, retoriktal, en spanskauppsats och åtskilliga andra läxor. Så kan det inte alltid bara vara denna helg?

Men nu är jag uppe i en pluggpaus. Jag anser det väldigt viktigt med pauser, annars skulle min hjärna ha konstant huvuvärk. Men jag är ganska stolt i fredags (fredags! fatta allavrligt läge) gjord ejag klart idrottsuppsatsen och läste även engelskan. Idag tills nu har jag hunnit en bit på mitt svenska tal om jane Austen. Har kommit över en sida.

Igår efter dansen gick jag hem till Fanny. Tyvärr är Fanny lite sjuk så hon var inte med och dansade. Shit, det kommer bli svårt för dej nästa lördag!!! men väl där kolla de vi självklart på DH och sedan på melodifstivalen. Men Christer Sjögren? Varför? jag pimpla te för glatta livet. Slog te rekord på långa vägar.

144062-71  144062-72  144062-73

I tisdags var det ju Fettisdagen och självklart bakade jag semlor! Vad vore semeldagen utan semor? Inget.

Just det! I fredags gick Artur och jag på bio och såg Juno. Vilket härlig film :) Men jag tyckte den var lite för okänsligt, det blev onaturligt, så där reagerar me väk ändå inte? Men roig, det var den!


In da school

Kategori: meee

Nu har jag precis slutat. Och jag antar att frågan "vad gör hon i skolan på en fredag då hon slutat" ploppar upp? Jo, det är nämligen så att jag spenderar min vänte tid innan aerobicsen framför en dator. Aerobics är så kul, mycket hellre det än typ jympa, så dte är bara att vänta.

Ikväll ska jag gå på bio! (hur jag nu ska hinna det mellan träning och plugg). Juno blir det. Den verkar riktigt bra,den har ju fått bra kritik iaf. En komedi kan nästa aldrig slå fel, inte för mej i varje fall...(tråkig humor?)

Imorron bli det dans och sen hem till Fanny! Desperate houdewives eller vad? När börjar det sändas på tv igen? Appropå det börjar lost nästa vecka! Yes yes! Och ännu mer appropå det så har NRJ in the morning slutat sända med Micke, Alex och Positiva Fredrik. Det här är seriöst värre än när thet '70s show slutade sändas.

Stress eller vadå?

Kategori: 2008

Okej, insåg precis att jag inte skrivit sedan i söndags, och eftersom alla slutar läsa min blogg om jag typ inte skrive rpå 2 dagar så tyckte jag det var bäst att pressa in det här i mitt redan pressade schema... (lång mening)

Sitter för nuvarande hemma hos Artur (som kom hem igår från Brasielien) och lova att jag skulle skirva i högst fem min. Se om jag kan hålla det, haha. Hm.. vill ockås åka utomlands. Speciellt nu i vinter(vår?) skolestressen.

Idag har vi haft boksamtal, och jag var ordförande. Vet däremot inte om jagh sa något vettigt alls. På historian hade vi ett prov. SOm tur bara ett g-prov, annars hade jag Dött!! Det gick på sisådär 15-20 minuter, och jag klarade dte väl bra. Förhoppningsvis. Och nu had eiv massor av tid för att äta på dne rejält efterlängtade Coffe house. Har jag sagt hur mycket jag Älskar Ceasarsallad? mums.....
Ny psykologilärare. Jag tycker det var för mycket tänkande^^ Jag får nästan ont i huvudet av allt tänkande! Sen slutar vi tydligen 35 och inte 25, dåligt.

Retoriken var ju kul! Lite svårt att prata om att jag endast använder kamelhårskalsonger bara... Mindre kul var det iof att vi ska ha ett till tal nu vecka 8. Jag. Orkar. Inte. Två tal på samma vecka? Och sedan på samma vecka ett spanskaskrivprov? Jag tror bestämt att jag skolar från spanksa. jag suge rju iaf. Måste även göra det dumma idrotsuppsatsen.

Bajs. Lov var är du?

Nej skolaaa!

Kategori: 2008

Imorron börjar den elaka skolan. och ingen bra start får man heller. Det är hela dagen som gäller, enda till 5! Så elakt, först är jag i dne gruppen som har kort lunch, och sen ska jag ha en dumm håltimme tills matten, som jag har otur att ha! Snacka om det sämsta från två världar. Och inte nog med det! Jag går även både onsdag och torsdag till fem med! Evil.

Idag har jag roat mej med att baka semelbrödet. Lite orolig för att dte ska hinna bli lite torrt tills imorron då jag ska göra riktigt semlor. F¨r väl värma upp dom lite innan kanske... Tyvärr åt jag väldigt mycket deg och bröd. Och jag som snart ska laga middag...

Nä usch, nu är dte svenska, idrott och historia. Jag hoppas innerligt att psyklogipappret kan glömas. Hoppas hoppas *korsade fingrar*

3 februari

Kategori: 2008

Sista dagen på praktiken idag! Vi fick göra semlor. Eller göra och göra... Vispa grädde, fixa mandelmassesmet, gröpa ut semelbrödet och mosa ihop allt :) Inte så värst komplicerat precis. Ska även göra semlor på riktigt på måndag/tisdag!
Sen kloclan 11 var det gudstjänst. Var ett tag sen jag var på en sådan sist, minst sagt. Vi fick faktiskt ta upp kolektet (samla in pengar). Det var dock inte så många där. Vendelsö är en ganska liten kyrka. Blev lite förvirrad när man skule gå fram och samla in och bläää... Men dte gick väl :)

Igår så började dansen. En kille som lärare faktiskt. Fast jag måste säga att jag föredrog den gamla. Den här var sårare på något sätt, och inte min stil... Plus att förra terminen var det jobbigare. men det kanske kommer.

Fredag 1 februari

Kategori: 2008

En ny månad. Och imorron så hade jag min ex-namnsdag. Det vill säga att jag had ernamnsdag tills dom tog bort det och satte in kyndelsomässodagen bara. Elakt minst sagt. Imorron börjar även den väl efterlängtade streetdancen.

Näst sista dagen på praktiken var dte idag. Jag åt asiatiskmat så jag doooog. Buffe är inte bra för mej. Verkligen inte. Idag gjord eiv inte alls så mycket. Skönt! Vi fick gå igenom predikan lite grann.. Och så ställde vi våra frågor.
Igår var det istället en låång dag med bara ungdomar/barn. Fritids, konfirmander och sen på kvällen ungdomskväll. Herregud en i konfirmanderna såg så vuxen ut! Liksom 93:a vardå? Varför är vissa födda till fotomodeller? ^^ Marja, är du kanske lite avundsjuk? Nej, men alla var schyssta och sa. Nada problemas. Kom hem innan 11 som tur var, eftersom vi fick sluta tidigare.
Även mässa igår. Lite ovant, minst sagt. Jag visste inte vad jag skulle göra :)

Ha! I måndags skulle jag köra Step på det nya stället Skrapan. Och jag kom dit i god tid, runt 40 minuter innan. Men det räckte visst inte för det var en låång låång kö dit. Och jag trodde att det var kört för mind el. men jag ställde mej i kön iaf. Och det står två tanter innan mej och ska ta sina lappar. Den första av dom tar en lapp, och det står att hon är den näst sista som får vara med. Och jag blir besviken. Men det visade sig att tant nummer två inte skulle vra med! WO! Den sista platsen till mej! Sån tur! Bara synd om de 100 pesonerna efter mej. Men tänkte inte missa step två gånger i rad.