Marjott

Inget barnvaktande idag inte

Kategori: 2011

Blidde inget barnvaktande här inte, Leo var sjuk. Lite surt när jag ändå ställt in mej på att åka dit och allt... Men men, får bli som vanligt på torsdag istället, dock 300 spänn fattigare då. Men jag gick och tränade istället. Lite step piggar alltid upp!

Kort skoldag idag, bara från ett till strax innan tre. Och efteråt satt jag, therese och mickis bara en kortis med vårt grupparbete. Så nu är vi klara (fattas bara då det ska in imorron).

Imorron ska vi ha vårt tredje seminarium och då ska vi ha gjort klar vår uppgit om balanserade styrkort mm. Har man otur bli den guppen man är med i utvald och gruppen får presentera sin text! Ber till högre makter om att jag får slippa! *Hoppas hoppas*

Min älsklingsälsklingsglass

Kategori: 2011

Idag har jag äntligen fått fika min yoghurtglass. Mums gånger 500! Det var så länge sen sist så det behövdes verkligen. Spela roll att det är vinter, det är ju så gott :)Tog självklart den största bägaren med tre smaker: cappucino, jordgubb och nougatsmak med chokladströssel. Mums igen.



Artur med min glass

Efter glassen stack jag iväg och tränade lite step. Bra grund inför träningen! Fast stepen var inte så bra tyvärr... lite för ojobbig.

Idag har jag även övningskört med pappa. Vi åkte in till stan en sväng, vilket är ganska bra träning tycker jag. Det är ju inte första gången jag åker in dit, men det är riktigt bra övning! Jag säger seriöst att jag borde köra upp i en liten håla med typ en korsning... Då kan man väl inte så mycket annat än att klara det?

Tidigt jobb, film och choklad- och nötbollar

Kategori: 2011

Skulle ha jobbat från fem till halv elva idag, men sent igår kväll bytte jag pass så att jag skulle börja redan nio och jobba till fem. Måste säga att jag föredrar att börja tidigare än sent. Väldigt synd bara att det inte är ob innan tolv! Mycket mycket dumt. Många triss lyckades jag sälja iaf! (vi har säljtävlingar)

Hade fått en hyrfilm via internet av 3 (samma som mes storytel) så jag och Artur hyrde "Thank you for smoking". Hihi, bra val! Jag hade inte sett den förut, jag kanske är den enda i världen som inte gjort det? Den är ju hur känds som helst. Och det förstår jag, för den är riktigt bra.



Köpte ju sådanna där frukt/nöt/chokladbollar igår. Men idag gjorde jag mina egna! Kollade på innehållsförteckningen och mosa ihop allt och rullade små bollar. Mina blev nästan godare! Hade nog mer kakao. Jag blandade finhackade hasselnötter, cahsewnötter, sultanrussin, dadlar och kakao och så lite vatten som jag märkte behövdes för att få den fast. Sen är det bara att rulla till små bollar. Inget tillsatt socker! Perfekt som snacks :)

True blood

Kategori: 2011

Har återigen köpt en ny spännande produkt, nämligen nöt och chokladbollar! Består av dadlar, kakaobönor, nötter och russin. Tyvärr ganska dyrt, men de är väldigt goda. Så en förpackning får man väl kosta på sig lite då och då!

Idag har jag arbetat med den tredje seminarieuppgiften inför seminariet på tisdag. Är ett grupparbete så från tio satt vi och gjorde vårt balanserade styrkort och snacka de om implemetering av det och för/nackdelar och andra lika spännande saker. Sen var det föreläsning från ett till tre. och efter det ett bra step 2 pass!

Jag måste hylla "storytel", med det kan man via mobilen lyssna på ljudbok. Fick en gratis ljudbok av tre och jag valde då "true blood", fast på svenska då. Den tog slut igår tyvärr... vad ska jag nu lyssna på? Det var så himla perfekt då man gick promenader. Får väl köpa en ny.

Underbart underbara nyheter!

Kategori: 2011

Jag ska bli moster åt en till unge nu! Karin och Morgan ska få sitt andra barn i august fick jag idag reda på! Jag blev så glad att jag inte kan sluta le. Hihi, undrar om det blir en till pojke eller en liten flicka?

Idag har jag övningskört med körskola. Vi övade återigen enkelriktat. Och under loppet av tio minuter möter vi två stycken som kör mot enkelriktat. Alltså åt fel håll på en enkelriktad gata! Vem är det egentligen som inte kan köra?!

Har köpt två nya spännande produkter: ostsnacks och hasselnötsmjölk. Jättespännande! Ostsnacksen var goda och något man kan ha som snacks till en middag. Hasselnötsmjölken har jag ännu inte smakat, moch det som är bra är att den är helekologisk! Tyvärr är ju sånt där ganska dyrt, båda ksotade runt 40 spänn styck och det är ju inga stora mängder man får direkt...

Traslig träning

Kategori: 2011

Idag hade jag inte tur med träningsbokandet kan man säga. Jag hade egentligen bokat ett step 2 pass vid sex, men vid strax innan fyra ringer de från friskis och säger att det blir ett cirkelfyspass istället. Nej tack säger jag så de får avboka. Det är något märkligt med den tjejen som  ska ha det passet, hon är nämligen aldrig där! Av alla gånger jag gått på det passet sen i somras (är visserligen inte överdrivet många men ändå) så har hon varit där en gång tror jag. En gång! varför har hon blivit tilldelad den tiden överhuvudtaget?!

Då tänker jag att jag ska åka till antingen svea eller kungsholmen som också har step (dock step 1). Men det är något fel på den satans bokningsgrejen står det, så jag kan inte ens se schemat eller vem det är som håller i passet! Jag tänker verkligen inte bara chansa på att det är en bra ledare, för vissa vill jag inte alls gå hos. Så jag sitter i kanske en kvart och ringer till olika anläggningar, för ibland svarade de inte pga mycket folk. Men sen kommer jag fram till Svea och pratar med en av mina favvoledare ochf rågar vem som ska ha passet (nu börjar det bli bråttom för om jag inte bokar måste jag åka hur tidigt som helst). och det är hon själv! Jag blir glad för hon har inga steppass längre pga problem i knäna. och jag har tur för det fanns en plats ledig som hon bokar åt mej. Det dumma är att när ag väl kommer dit så är min bokning borta och det är fullt pass... Men hon ledaren känner igen mej och vet att det var jag som ringde innan, så hon säger att hon ska lägga undan en lapp åt mej först då de biljetter släpps som de som inte kommit haft. och som tur är finns det platser kvar!!! Så jag fick gå på ett jättebra steppass iaf :)

 



Igår åt jag på ett sushiställe på hornsgatan med Artur och mamma. Jag tog som alltid en sashimi. Älskar laxen, den är bäst! Och avokadon.
Övningskörde dit och det gick ganska bra :) Ska även övningsköra på riktigt med skola imorron. Ser inte fram emot det.



Idag har jag haft föreläsning om det underbara ämnet New public managemnet från nio till elva. Efter det blev det plugg om balanserat styrkort! Gick bra tycker jag!

Tisdagsförmiddag

Kategori: 2011

Fri från skolan idag, skönt att slippa gå upp vid sextiden minst sagt. Men imorron börjar jag nio, så det bli att gå upp runt sju någongång. Inte så farligt, men jag hade hellre sett att vi började tio!

Övningskörde med pappa igår, och ska även köra till stan idag! Köra till stan är sånt som ger bra träning, så det kommer ge nytta förhoppningsvis. Om jag nu undviker att krocka eller något annat dumt vill säga. I stan ska mamma och jag äta sushi/sashimi. Jag kan nog behöva lite fetfisk med omegatre.

Ska även dra med mamma till dagslivs om jag hinner. Kanske kan hon bjuda mej på lite spännande ekologiska fruktgodisar och barer och dylikt. Såååå rik är jag faktiskt inte... Redan vid kvart över tre ska jag hämta Leo för att gå på hans jympa. Det är bra med jympan får då får jag extra betalt fast det inte är jag som har hand om honom under en timme. Det negativa är att det är ganska jobbigt att dra med honom dit, speciellt nu när det är kallt. Plus att han inte verkar direkt överförtjust över att få gå dit, så det är inte alltid helt lätt att övertala honom att gå dit.

Strömavbrott

Kategori: 2011

Var strömavbrott här för ett litet tag sen. Höll i sig nästan en timme! Låter kanske lite, men jag tycker det är mycket, är inte så van vid sånt. Bara då proppen går, men det går ju att åtgärda på direkten. Strömmen gick bara på ena sidan av vägen. Rakt fram lyste det ur alla fönster, men åt sidorna var det mörkt. Men det gick ingen nöd på mej inte! Jag hade min bärbara dator och tände ljus omkring mej. Nästan lite msyigt ju :)

Imorse började jag i skolan på en okristligt tidig tid. Klockan åtta! Jag har inte bröjat så tidigt sen spanskan och mattelektionerna på gymansiet (nu bortsåg jag från inventeringen på jobbet). Fick gå upp strax efter sex och kravla mej till kräftriet (där vi ekonomer håller hus). Vi hade vår seminare/räkneövning 2. Hm... Jag hade inte gjort rätt tyvärr. Men är det mitt fel att de skriver uppgifter som man kan tolka fel? Tillvägagångssättet var rätt och det är huvudsaken!

Seminariet var bara till tjugo i tio. Tidig dag eller vad! Men då jag skulle träna lite skivstång klockan 12 fick jag snällt hänga kvar i skolan.

Middag på Shanti

Kategori: 2011

Nu har jag och Artur kommit hem från en härlig middag på Shanti. Artur tog en kyklingmango sizzlar, själv tog jag en vegetarisk wok. Jättegoda båda två och verkligen prisvärda. Speciellt Arturs mat var jättestor med två såser och allt. Älskar att gå på restaurang! Och indiskt är verkligen en favorit :)



Arturs mangogrej




Min wok

Nu sitter vi och kollar på solsidan! Något jag kommer att göra på varje söndagar framöver.

Frukost på Gateau

Kategori: 2011

Frukost på Gateau är något som Lovisa och jag defenitivt ska göra om! Extra bra att Lovisas syrra jobbar där så man kanske fick smaka på något extra ;) För min del blev det en chaite och en fralla med brie, salami och paprika. Frallan var en fralla av surdeg med valnötter i. Och den var helt perfekt gräddad! Mjuk inuti men knaprig yta utan att vara det minsta bränd. Mycket bra mycket bra. Nästa gång ska jag lätt ta teet som Lovisa tog, nämligen en chailatte av chaite, mjölk, honung och kardemumma. Det är kanske inte så jättemysig lokal att sitta i. Men vad spelar det för roll när man har underbart god mat framför sig och en underbar människa att prata med? Tänk vad tiden kan flyga iväg... Vips så var klockan över elva!


 


 

Lovisa hade ändrat håret jättemycket så jag kände knappt igen henne!



Bjuder på en bild av mej själv också


Ikväll har jag överraskat Artur med en middag på den Indiska restaurangen Shanti. Ska bli hur mumsigt som helst! Tyvärr verkar Artur ha en trögdag, men hoppas det går över både för min och hans skull!

Fantastisk fika för fina Fanny

Kategori: 2011

Igår köpte jag med mej underbart små, goda och söta prinsessbakelser från Gateau. Hem till Fanny för att fika! Hon var precis hemkommen från jobbet, så det passade perfekt med en tidig kvällsfika. Det har gjorts förut, och kommer defenitivt att göras igen! För vem kan motså de goda pinsessbakelserna?



Frustrerad

Kategori: 2011

Skrev igår hur meninglös en stor del av dagen hade varit igår. Den började bra med träning och sen mumsig fika med Fanny. Sen på kvällen höll jag på länge med mitt mobila bredband som inte längre fungerar. Sen upptäckte jag även att jag läst skoluppgiften fel. Jag har alltså hållit på i kanske två timmar med fel sak. Jävla skit. Och när jag hade skrivit detta i ett inlägg på bloggen så visar det sig att det är något fel på blogg.se så det går inte att göra något alls. Mitt inlägg hade alltså försvunnit. Då gick jag och la mej.

Nu ska jag iväg till Gataue för att käka frukost med Lovisa!

Hiskeligt härligt helig helg :)

Kategori: 2011

Igår var jag övertygad om att jag började skolan klockan 10 idag. Men som tur var kollade jag igår kväll vid elva upp var jag skulle vara och såg att jag började redan nio! Tur säger jag bara! Det var seminarium 1 vid kräftriket. Det är där vi ekonomer egentligen ska hålla hus, men inte har jag varit där på många månader inte. Svårt att veta var man skulle gå av och så :P Vi gick ogenom resultat, balans och likviditetsbudgetar. otroligt nog klarade jag mej ganska bra på både resultat pch likviditetsbudgeten. Men där efter på balansen gick det inte så bra...

Väl hemma åt jag lunch och sen drog jag och Artur till Maxi där vi (han) storhandlade. Mycket mat och mykcet pengar. Köpte ett schampoo, hoppas det är bra nu bara! Har förresten fått en ny älsklings mat/mellanmål/livsmedel (vad ska man kalla det?). Nämligen ricotta :) Mums. (alltså en slags ost, typ som en väldigt fet yoghurt ;)) På har jag ibland honung, sylt eller lite vad jag vill. På bara ett dygn har jag småätit en hel förpackning. Mmmm.....

Scandinavian Formula Volym-Shampo 

Körde lite step 2 också. Skönt att röra lite på sej då man annars sitter still och pluggar långa pass. Vad skulle jag göra utan min älskade step? När jag ändå var vid fridhemsplan fick jag med Artur och vi gick till dagslivs och shoppade loss på barer. De är så jäkla goda! På två dagar har jag köpt barer där för 120 spänn... Men de går ju åt!



Ett av de märken som jag gillar!

Nyklippt

Kategori: 2011

Idag har jag faktiskt gjort slag i saken och äntligen gått och klippt mej! Det blev samma frisör som förra gången, dvs Hannas pojkväns mamma Lotta. Hon är jättebra och verkligen nogrann. Hon låter det ta den tid som behövs och gör inte klart allt på tjugo minuter som andra kan göra. Köpte även ett schampo där som jag behövde. Det är ju ganska dyrt att köpa mer frisörhårsaker, men så mycket bättre!

Cutrin Bio+ Original Active Shampoo 200ml

Efter klippandet mötte jag upp Hanna på universitetet där vi tog en fika och pluggade lite. Det blev inte mycket plugg för min del dock... En trekvart han jag väl med innan jag var tvungen att dra vidare till förskolan för att hämta en viss femåring ;)

Alltså jag undrar hur det går med min inlämningsuppgift och även med de räkneuppgifter vi fick som vi skulle göra till imorron. Den sist nämnda gick rent ut sakt skitdåligt, men den ska vi inte lämna in, vilket är en lättnad! Inlämningsupgiften kunde jag väl faktatalen hyfsat, men analysgrejen! Va? Jag har ingen aning. Skrev det som verkade rimligt. Vad mer kan man begära? Kanske att det ska vara rätt iof...

Något som inte var så kul var att jag glömde bort koden till mitt mobilabredband. Jag brukar aldrig behöva knappa in koden, men jag hade dragit ut bredbandet så jag var tvungen att göra det. Fast det gjorde jag ju aldrig då jag glömt bort den. Så fick ta pappas mobila, han är ju ändå bortrest. Men tror jag har koden uppskriven i min gamla mobil som tur är!

Hemkommen från maxi

Kategori: 2011

Idag har jag ledigt från skolan. Fast inte från plugg förstås. Fast det betyder inte att jag pluggat så mycket iof. Vissa saker kan jag liksom inte fortsätta med för jag vet inte om jag tänkt helt fel! Så jag väntar med att fortsätta med resten imorron då jag kan jämföra med de andra. Jag är inte sådär jättehaj på resultat och balansräkningar hur mycket jag än skulle vilja.

Vad har jag annars gjort idag? Kört lite skivstång på svea, handlat nudlar på japanska torget. Och så förstås jobbat på ica maxi. Var ganska lugnt där som tur var. Inte kul då man måste stressa som en annan tok.

Tisdag och jag är trött, trött!

Kategori: 2011

Har återigen haft  två tvåtimmars lektioner i ekonomistyrning idag. Känns inte som om vi fått tillräckligt med kött på benen för de uppgifter vi fått. Det är mest ben :P
Vi har hittills haft tre olika föreläsare, och jag måste säga att de är hyfsat bra. Det märks att de är vana vid att föreläsa och brinner för sitt ämne. Man har ju varit med om de som rabblar allt i ett rasande tempo för att hinna med alla tusen slides de har, eller de som läser innantill eller bara är allmänt tråkiga. Hoppas vi slipper dom på denna kurs bara!

Det trista är att det iaf inte verkar bli några utlandsstudier för mej. Så himla krånglit, plus att ansökninstiden på något märkligt sätt gick ut redan i december! Hur skjutsingen gick det till?

Nästan direkt efter skolan var det dags att hämta Leo från förskolan, den slutade nämligen extra tidigt idag. Så jag har tjänat en timmes extra barnvaktspengar (dvs hundra kronor)!

Nu är jag super trött. Men inte kan jag väl lägga mej redan?

Rivstart

Kategori: 2011

Så har skolan börjat igen, redan vid nio idag! Det jobbiga var att seminaregrupperna öppnade inatt vid tolv. Jag var trött så jag la mej redan vid elva (tidigast på mycket länge), och fick gå upp igen sju minuter innan tolv för att boka grupp. Sen kunde jag såklart inte somna... Aja, hamnade i den grupp jag ville iaf!

Ekonomistyrnings lektion 1 började från ett till 11. Sen hade vi en lunch på två timmar! Onödigt. Men jag hade trevligt minsann :) Jag gick och åt lunch med Mickis, Therese och två av Mickis jobbarkompisar. Vi valde sushistället i PK-huset. Sashimi blev det för min del och den fick ett högt betyg! Riktigt snygg var den också!



Sashimi

En av mickis arbetskompisar behövde "piggna till", så av den anledningen svalde han en stor klick wasabi. Kan inte ha varit hälsosamt för dem öre. Sen blev han utmanad att dricka soja med en om möjligt ännu större klick wasabi. Sagt och gjort så gjorde han det. Var verkligen inte hälsosamt! Men han fick iaf 125 kr...



 

På de underbart lärorika lektionerna (not) fick vi veta den uppfriskande faktan (not) att vi ska ha gjort två seminarieuppgifter som ska vara klara redan innan fredag! Hur i helskotta gick det till? Ojojoj, nu får jag ligga i. En rivstart blev det milt uttryckt.

Indisk grönsaksgryta

Kategori: 2011

Lagade som skrivit en Indisk grönsaksgryta i Kormasås till middag ikväll. Inte svårt alls då kormasåsen är en färdigsås på burk. Lite fuskigt, men tidssparande! Säkert pengasparande för den delen med. 




  • 1 gul lök
  • 5 potatis ca 500 g
  • 2 morot ca 200 g
  • 1 blomkålshuvud ca 500 g
  • 1 msk olja
  • 1 burk kormasås ca 500 g
  • 1 burk kikärta à 400 g
  • 1 lime
  • salt och peppar

Gör så här

1. Skala lök, potatis och morötter. Grovhacka löken, skär potatis och morötter i tunna skivor. Ansa och skölj blomkål och dela den i små buketter.
2. Fräs lök, potatis och morötter i olja i en låg vid panna ca 10 minuter.
3. Vänd ner blomkål, kormasås och avrunna kikärter. Låt det koka under lock ca 10 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Späd ev. med vatten om det blir för tjockt. Smaksätt med rivet limeskal - saft, salt och peppar.
4. Servera grönsakspannan med tomater och naanbröd.

Receptet kommer från ica och enligt mej räcker det till 3 personer (inte fyra). Dock gjorde jag massor av ändringar. Jag tog en rödlök, en liten sötpotatis, aubergine, blomkål, championer och kikärtor i grytan. Kormasås är en mild sås, så det smakade inte så mycket. Så på bordet ställde jag fram diversekryddor som vilkökspulver, chilipeppar och het chilisås. Mums blev det tillslut!

Nu lagar jag vaniljgröt med rostad mandel. Oj vad jag känner mej huslig!

Belgisk våffla på Järntoget

Kategori: 2011

Mmm... socker... På järntorget tog jag en underbart god chaite med mycket mjölk (och socker) och en 3/4 dels belgisk våffla som mamma fick en del utav. Som vanligt tog jag den med banan&chokladglass och noisetttopping på. Det är bra att fika med mamma för hon går med på att äta var som helst, och om jag vill dela på något, vad som helst. Artur och jag har tyvärr totalt olika smak, så inget delande där inte...






Usch vilket ruskväder det är ute! Visst gillar jag att det inte är så galet kallt som det var förut, men all denna slask! Vad är det för skit? Jag hatar regn och slask, det har jag alltid gjort och kommer alltid att göra. Föredrar då snö. Förknippar bara regnet med blöta skor och kläder. Men speciellt blöta skor. Tur att jag kan dra på mej mina vattentäta nu då när jag ska gå på promenix med Lovisis!



Idag är en bra dag

Kategori: 2011

ÅH, idag är jag ledig :) så underbart att bara ha en hel dag att göra vad man vill på. Inget jobb, barnvaktande, skola eller träning (fast jag gillar ju iof träning, men ni förstår principen). Har spenderat förmiddagen med att gå en promenad med Mirre, gå till Forum och lämna tillbaka böcker och handla mat.

På konsum där hittade jag spännande ekologiska/naturliga matvaror som jag såklart genast fatsnade för. Sådanna saker är ju förstås alltid tusen gånger dyrare än "oekologiska" och onyttiga produkter, men det anser jag att det får vara värt. Med mej hem fick  dessa:



Ekologiska snackbarer gjorda av pumpafrön och honung och en ekologisk frukt och nötbar som är "raw" dvs inte uppvärmd över en viss temperatur. Spännande att se hur de smakar!

Resten av dagen ser ut som följer: fika med Mamma och Artur på järntorget, gå en promenad med Lovisa, laga en vegetarisk indisk gryta, göra risgrynsgröt och se på Solsidan ikväll. Idag är en bra dag :)

Jobbdax

Kategori: 2011

Om mindre än en timme är det dags att gå till jobbet. Kanske inte sådär jätteroligt, hade gärna varit ledig idag. Fast så känner jag iof alla dagar jag ska jobba! Men det är bra ob kan jag trösta mej med.

Har kommit iväg och tränat step på förmiddagen. En ny kille jag aldrig tidigare kört med. Fast han kommer nog inte bli en av mina favoriter. Var är Fredrik? Var? Och efter träningen blev det coffe house! Jag skulle kunna äta där varje dag. Eller iaf varannan. Skulle ha köpt med mej mat till jobbet från stället bredvis friskis, men det jag ville ha var slut. Så nu blir det samma sak till middag som lunch. Men det är ju gottgott så det gör inget!

Längtar till imorron. Då är jag helledig :)

Hallonbollar

Kategori: 2011

Dagen till ära har jag gjort hallonbollar! Naturliga och nyttiga! Om man vill kan man söta dem lite, eller göra som jag: rulla hälften i pärlsocker istället för kokos.

Det är bara att ta en dl hasselnötter, 1 dl mandlar och 1 dl frysta hallon. Hacka mandlar och nötter och mixa ihop med hallonen. Gör till bollar och rulla i kokosflingor (eller vad man nu vill rulla dem i).




=




Hmm... nu finns det helt plötsligt bara 4 kvar. Undrar var resten kan ha tagit vägen?

Jag är helt proppmätt efter den sena middagen och diverse andra saker. Jag som hade köpt en påse rotfrukschips! När ska jag nu äta dem? Hoppas de är lika krispiga imorron...

"Fridag"

Kategori: 2011

Fredag idag, vilket för min del inte gör till eller ifrån med tanke på helgledigheten, eftersom jag inte längre har de där veckorna då jag går i skolan/jobbar på vardagarna och är ledig på helgerna. Nu är jag ledig lite då och då och jobbar även vissa helger. Så fredagar har inte längre den där speciella innebörden. Fast jag klagar inte, hellre att jag är mer ledig utspritt, än endast två dagars ledighet efter varandra! Trivs mycket bättre så här med tiderna på universitetet än de tider jag fick dras med under gymnasiet. Det var ju rena plågan!

Idag har jag hittills bara gått på promenader, begett mej till Maxi för attt handla mat och bläddrat lite i "Den nya ekonomistyrningen". Snart ska jag iväg för att träna step. Det är inte min favorittränare Fredrik än, men han skulle ju enligt ryktena komma tillbaka snart... *Hoppas, hoppas!*

Sound of noise

Kategori: 2011

Sound of noise kanske inte var sådär riktigt bra som jag hade tänkt och trott. Coola låtar men nej, det räckte inte ända fram. Men den var ändå kul att se, och det fanns inget jag hellre ville se (förutom Narnia då kanske) så jag ångrade absolut inte filmvalet.

Efter bion åkte jag direkt till Leo, sen hemma vid halv nio. Mamma har köpt fler bak/bröd former så jag kunde idag göra två börd istället för ett :)

Tjugondeknut

Kategori: 2011

Och nu ska julen ut! Hm... det är ju lite sorgligt ju. Jaja, ikväll ska jag plocka undan allt tror jag. Fast jag måste elda upp ljusen först kom jag på... Saknar julen redan, men jag tänker framåt till sommaren. Då ska jag resa til Las islas Filippinas! Gud vad jag längtar :)

Har just kommit hem från en övningskörning med pappa. Det blev ingen igår. Den bilen är så satans kall att jag höll på att förfrysa fingrarna! Sen när jag skulle duscha så var det brännhett på fingrar och fötter, men kallt på mage/rygg.

Nu ska jag iväg till stan för att handla lite och se på bio!

Överstökat!

Kategori: 2011

Egentligen skulle jag ha övningskört imorron på körskolan, men bytte den tiden för några dagar sedan till att köra idag klockan 16 istället. Så skönt att ha gjort det! Nu är det överstökat :) Så imorron är jag helledig hela för- och eftermiddagen (barnvakt är jag på kvällen)! Så jag och Artur ska se "Sound of noise" imorron. Den verkar så himla skum, men rolig. Utnyttjade våra gratis biljetter vi fick för att det var fel på 3D:n i två minuter under reklamen innan Megamind. Så gratis bio är inte helt fel ;)



Övningskörningen gick bra, övade på att köra/hitta enkeltiktade gator och så lite på att fickparkera. Måste öva på att fickparkera. Fast det gick bra faktiskt... Ingen skadades! Nästa gång jag kör är om två veckor. Längtar... Inte.

Ikväll kommer förresten Artur hem efter sin lilla tripp till Trysil. Han har inte heller skadats vad jag vet. Vilken tur :)

Onsdag förmiddag

Kategori: 2011

Nu har skolan en paus i fem dagar. På måndag börjar Företagsekonomi 2 som pågår under hela terminen, men som är uppdelad i fem mindre kurser. Den första som alltså börjar på måndag är Ekonomistyrning 2. Jag visste inte att jag gått 1:an...

Igår hämtade jag ut mina böcker och nu har jag öppnat paketet. En ganska tjock bok, men de andra två (varav en på engelska) var tunna. Så det gillar vi! Jag gillar också att jag av någon anledning jag inte känner till fick en "löpare", dvs en smal bordsduk typ. Haha, undrar om de bara är generösa eller om de lagt fel. Synd bara att böckerna kostade ca 800 kr. Om alla kurser kostar lika mycket blir det ju 4000!

Jag kollade upp schemat och man ska ha läst ganska mycket tills nästa vecka. Närmare bestämt 10 kapitel. Ojdå, en direkt paus från skolan lär man alltså ändå inte få.




3XStyrning + en löpare

11/1-11

Kategori: 2011

Jag upptäckte att dagen hade detta coola datum då jag skrev det på tentan! Ja, tentan gick ganska bra tror jag. Jag får hoppas att jag får godkänt iaf! Satt inte hela tiden ut, utan gick kanske halv tio. Men sen så hade jag maximal otur med kollektivtrafiken. Först fick jag och Johanna vänta på tunnelbanan i hela 13 minuter, och när jag kommer till bussen så åker den precis. Men aja, hamma halv elva var jag ändå.

Imorron så har jag lite saker inbokade. Ska övningslöra med pappa hoppas jag. Sen blir det övningskörning på trafikskolan och så träning vid sex. Step!




Sallad på en ny restaurang i forum

Om några timmar sitter jag där...

Kategori: 2011

Idag har jag tagit det ganska lugnt. Varit i forum med mamma och ätit lunch och shoppat lite på HM, mat på konsum och billiga tidningar i ett slags tidningsstånd mitt i forum (3 för 2, plus två gamla tidningar gratis och en påse!). Känns bra att bara allmänt bläddra lite i jurudikböckerna för att kolla upp inget riktigt speciellt.

Har även hämtat ut mitt paket med böcker inför nästa kurs! Var orolig för att de inte skulle hinna fram, men de han ju fram i bra tid! TUR!

Måndagkväll

Kategori: 2011

Om ett dygn är det över! Då är äntligen tentan klar :) Vet inte riktigt hur mycket mer jag orkar plugga. Jag kommer ju ändå aldrig lära mej alla böckerna ändå, så vad är meningen? Hoppas jag inte är trött under tentan. Den håller ju på ända till tio!

Och ni som undrar hur det gick med ica-kortet kan jag glatt meddela att jag hade rejäl tur. Han om hittade det viade sig bo nära mej (det var faktiskt en kille som jag kände igen från värmdö gymnasium i samma "årskull"). Jag gick direkt dit efter träningen igår och hämtade det! Tur att det finns snälla människor därute!!

Vad har jag gjort idag? Kört skivstång, pluggat och varit barnvakt. Klart slut. Over and out. Finito. Bye bye.

Oflyt

Kategori: 2011

Inte så kul att jag trodde jag hade lagt ner min tränings t-shirt, men det visade sig att jag inte gjort det.
Inte heller så kul var det att någon plötsligt ringde mej och meddelade att han hade mitt ica-kort.
Förståligt, men ändå mindre kul var det att ledaren på steppen fick någon slags blackout och glömde bort både sin nya och sin gamla koreografi.

Uppe med tuppen

Kategori: 2011

Gick upp vid klockan åtta som jag gjort alla dagar nu (om jag inte gått upp vid fem och ska inventera vill säga). Ganska tidigt för en söndag! Detta skulle jag aldrig trott om mej själv för ett par år sedan. Då kunde jag glatt ligga kvar till elva. Men sånt har jag inte tid med nu inte!

Usch, det är svårt att fokusera på plugget en längre tid. Jag kan koncentrera mej en kanske tio minuter i sträck. Sen måste jag göra något annat. Typ som att blogga. Skönt att jag ska träna vid helv fem iaf!

Gräsänka

Kategori: 2011

Bion var helt okej och underhållande! En minst sagt perfekt paus som jag verkligen behövde. Lättsmält sådär. Skulle väl gå och dränka mej själv om det var något trist drama. Har väldigt svårt för dramor... Lite roligt var det att det var några som satt på platser som ett par andra skulle sitta på. Det visade sig att de som satt sig där först hade bokat till på söndag! Så de fick gå... stackarna! De hade köpt popcorn och allt!

Väl hemma igen var det bara till att vräka i sig mat för att orka med att plugga. Efter ännu mer mat (okej, frukt då) är jag ganska så mätt. Men jag märker att det hela tiden behövs knapras på något för att koncentrera sig och orka.

Nu har Artur åkt till Trysil med David för att åka skidor och elda och annat myspys. Han kommer på onsdag någongång, så nu är jag Gräsänka!

Såg ju på Megamind för ett par veckor sen. Den var riktigt bra! Jag hade låga förväntningar på den, men den var verkligen över förväntan och något som jag rekomenderar. Det var något fel på 3D:n under reklamen, och som kompensation för att vi fick vänta i någon minut fick alla en gratis biobiljett! Hur bra som helst :)




Havrebollar jag bakat till deras resa

Biopaus

Kategori: 2011

Nu snart ska jag dra på bio med FavvoFanny ;) Vi ska se The Tourist. Vet inte riktigt något alls om den. Bara att det är någon slags thriller och att den fått dålig kritik. Men det skiter jag i! Jag menar Johnny English fick dålig kritik och den var ju sjukt bra!

Skönt att få komma från plugget lite. För idag har jag pluggat ett tag. Och bakat havrebollar till Arturs kompis David. Hahha, nu har folk börjat betala mej för att baka!

Pluggstressad

Kategori: 2011

Nu är det inte lång tid kvar till tentan! Hur ska man hinna med allt? Det är liksom bara tre dagar kvar! Och jag ska vara barnvakt på måndag...

Idag har jag inte hunnit med så mycket plugg som jag velat. Skottning, handlande och träning plus matlagning tog sin beskärda del av tid. Nej, nu måste jag faktiskt fortsätta!

Lilljulafton och vi har bokat Frantzen/Linderberg

Kategori: 2011

Bokat frantzen/linderberg idag! Man kan boka för 30 dagar innan tidigast, så imorse bokade jag och Artur för lördagen den 5 februari :) lördagarna går åt fort på de där stället...

Hade försenad lilljulafon idag. Supermysigt! Lite stressigt tyvärr med allt plugg som måste göras. Gjorde iaf västerbottenostgratinerad lax med en caesarsallad och potatis. Till efterrätt pepparkaksprafit (stavning?) och kanderade nötter. Skulle ha gjort saffransmuffin, men mamma hade glömt köpa saffran...

Vilmer fick bla en leksaksbrödrost av mej och Artur som han älskade! Nu måste jag fortsätta plugga!

       

Trött

Kategori: 2010

Var supertrött nyss, men nu har jag ätit massor så nu har jag fått en del av min energi tillbaka! Tyvärr har jag ont i magen också, men det är väl smällar man får ta.

Började dagen med att vakna vid sju och börja skolan klockan nio. Det var sista seminariet innan tentan på tisdag. Ska jag alltså föreeställa redo nu? Nja.... Nio böcker får icke plats i min hjärna. Men fick träffa Mickis och therese iaf, och det är alltid skoj! Mickis kom direkt från varmare breddgrader, och var brun men trött.

Efter skolan var det bara hem och plugga fram till dess att jag började jobba klockan fem. på jobbet var det ganska så dött. Det är ju helg imorron, så jag antar att alla tar det lugnt och passar på att hamdla då. Tur för mej, för då fick jag gå redan vid nio :D

Imorrom blir det lilljulafton med Karin och Morgan och Vilmer! Jag längtar! Visserligen väldigt sent att fira jul nu, men det blir ju som det blir ibland,de har ju varit bortresta. Bättre sent än aldrig!

Nu varken jobbar jag, går i skolan eller är barnvakt på hela FYRA dagar! Vilken lyx:) nu blir det bara till att plugga. Och träna ska jag göra ett par gånger. Har inte hunnit göra det så bra på sistonne...

Barnvakt och bara en vecka kvar till tentan

Kategori: 2010

Jag har varit barnvakt till Vilmer idag också :) Kom dit vid elva och åkte halv fem. Jag valde att köra två halvdagar istället för en hel dag. Men det blev ju ändå 9-10 timmar sammanlagt, så där rök ganska mycket pluggtid. Men jag älskar ju min Vilmer så det var det värt!!! Får ta igen det på något sätt...

Denna dag sov Vilmer en trekvart till skillnad från igår, och efter sovandet kom mamma (min mamma, inte Karin alltså) och vi gick till Delelius för att äta lunch (Vilmers andra lunch). Vilmer är en storätare och åt pankkakor med sylt och grädde, bröd och apelsinjuice. Själv tog jag en sallad, men jag kan lova att jag var lite sugen på n av Vilmers pannkakor med massor av söt sylt och grädde på!


 

Efter lunchen gick jag och Vilmer till den översnöade lekplatsen. Vilmer gjorde några snöänglar och en rumpängel. Men tillsist gjorde jag massor av hintar på att vi skulle gå hem, för jag höll på att förfrysa mina fötter! Kallt!

Väl hemma lagade jag ungsbakad hellax (favvorit ju) och blomkål- och broccoligratäng. Jag var så hungrig att jag höll på att dö så jag åt upp halva laxen i förväg ;)

Snacka om heldag!

Kategori: 2010

Puh, den här dagen har varit minst sagt lång! Att gå upp klockan fem är inte min favoritsyssla direkt. Det jobbiga var att jag ännu en gång inte kunde somna på nån timme. Och eftersom jag visste att jag skulle upp så tidigt vaknade jag ett flertal gånger och undrade om klcokan var fem ännu. Detta hände typ halv två, två (då Artur av någon anleding gick och la sig) och tiop i fem. Onödigt... Som tur var jag inte så trött när jag vaknade, som jag annars kan vara då jag sovit bra. Iaf något positivt! Däremot kanske jag är totalt däckad imorron?

Det var lite svårt att hinna med frukost så tidigt, så det blev bara en stor te som jag tog med mej då jag snabbgick vägen till Maxi. Det resulterade i att jagt blev vrålhungrig vid sju. Inte gjorde det saken bättre att jag fick börja med att inventera premium choklad! Snacka om elakt... Bra reklam dock för chokladen, jag blev så suktad att jag lovade mej själv att prova några av chokladkakorna jag räknade. Värsta colla smakerna jag ska testa: Mörk choklad med 70% kakao med fyllning av fikon och karamell bland annat. MUMS! (hoppas jag). choklad är inte helt lätt att räkna, fick sträcka mej åt alla möjliga håll och pressa in min stackars hand och arm i trånga utrymmen. Fick skärsår och uppriven arm :(

Frukosten vid halv nio bestod av fem mackor och fil md musli. Är man hungrig så är man. Tyvärr började jag bara med två mackor och då var kön lika med noll. När jag skulle gå min andra runda var kön typ 20 personer lång. Så jag fick stressa mina sista tre mackor.

Efter frukosten blev det värre. Fick den hemska uppgiften att inventera kylvaror! Jag trodde jag skulle dö i lunginflammation där på direkten. Det var så fruktansvärt kallt att stå i typ kyl-kyla i två och en halvtimme. Jäkla sill och fiskar...

Jag övningskörde från maxi hem till Karin och Morgan där jag var barnvakt till Vilmer. Först var han blyg som han brukar vara ibörjan. Men det gick jättebra och vi lekte och hade hur kul som helst! Vi tog några foton på oss två, vi såg lite galna ut på de flesta...

 

2 januari 2011

Kategori: 2010

Bestämde mej för att jag skulle gå upp redan vid åtta idag för att ställa om mej inför imorron. Så jag la mej redan vid elva. Tyvärr kunde jag inte somna förän efter minst en timme! Jäkla slöseri på tid alltså...

Idag har jag kört skivstång, det behövdes efter all smörgåstårta och mazarinkakor ;) Egentligen vill jag ju köra kondition, men var är alla steppass? Hitta ett på söndag om en vecka. Snålt, snålt. Efter träningen mötte jag upp Artur (som igår i sista strund fick hoppa in extra på jobbet och jobba till tolv. Han sov läge och missade träningen. Tyvärr var han på odrägligt humör. Det kanske ni ser på bilden? Det var det gladaste han kunde se ut, men det ser bara ut som om han hånar mej... :P) och vi gick till coffe house. Dock var det någon jäkla tillställning där så det var proppat och vi fick knappt några sittplatser. Slutade med att vi fick sätta oss vid disken där man beställer. Men aja, huvudsaken var att jag fick min älskade caesarsallad!!!

Hmm... jo, jag känner faktiskt av någon slags träningsverk i benen! Det måste vara mitt favoritmoves, dvs Patriks cowboymove!!! Eller Filippas crazyleg??

  

Lagade tacos till middag idag!

Imorron ska jag upp fem! Jag ska snygga upp mej så snabbt som möjligt och skynda till jobbet som börjar vid sex. Hur kan man inte få ob vid denna okristligt tidiga tid?! Kan någon där ute förklara detta fenomen (eller brist på fenomen) för mej? Någon?

Sen ska jag till Gurraberg för att vara barnvakt till min älsklingsgullunge Vilmer :)




Bjuder på en till underbar bild från nyårsnatten!

2011

Kategori: 2011

Hade ett jätteunderbart nyårsfirande igår! Vi var bara sex stycken: jag, Artur, Fanny, Patrik, Jennifer och Filippa men oj vad kul vi hade :) Har en massa sköna bilder! Strax innan tolv-slaget gick vi ut till den stora bron för att se på fyrverkeriet, och jag frös inte alls! Och folk var ganska roliga där ute. Folk sköt fyrverkerier på gatan där bilar skulle köra. Och två killar tog tag i en buss och sen en bil och hängde efter! Alltså som om det typ var vattenskidor fast på snö! Hahah, vad det såg roligt ut.

Vi dansade hur mycket som helst, så mycket att jag nästan känner någon slags träningsspänning i höfterna! Typ som ett träningspass ju. Tyvärr passade inte min klänning som jag hade i början så bra, den åkte ner hela tiden. Tillsist fick jag nog och bytte till ett vanligt vitt line.

Hemma innan fyra var vi, och uppe innan 10. Blev sex timmars sömn, men det räckte iaf. Får bli en tidig kväll idag kanske. Men det är bra för jag måste vänja mej att gå upp tidigt för jagt börjar 6 på måndag på Maxi!

Jag jobbade ju från tre igår. Det var helt dött där på kvällen! Eller inte helt, det var ju trots allt några galna människor som kände för att handla klockan nio på nyårsafton. Jag fick faktiskt frågan av en om jag ville byta och gå hem klockan åtta så kunde hon stanna kvar resten av mitt pass. Jag velade ett bra tag, men till sist bestämde jag mej för att stanna iaf. Är u jäkligt bra ob plus att det inte diekt var ansträngande att jobba där igår! Dessutom så hade ju jag förberett mej på att jobba länga och hade bestämt med Artur och så. Men sen kvart i tio frågade kassaledaren om jag ville gå, och då kände jag att jag hade jobbat tillräckligt. Passade perfekt att gå innan tio. Tyvärr fick jag och Artur vänta på bussen i nästan 20 min. Känns surt att jag kunde ha jobbat den tiden och fått typ 100 spänn!






Oj, vad snyggt vi dansar!

    

Då vi kom in från tolvslaget


 

Artur har gjort sig vän med herr chips och Mr. Nalle.

  

Och vad har jag egentligen gjort år 2010? Jag har bara fortsatt med det jag höll på med året innan. Det var mer förändringar i mitt liv 2009 faktiskt. Då slutade jag på gymnasiet och började på univeristetet. Jag började på Maxi och återgick till mitt barnvaktjobb. Jag flyttade även hemifrån. 2010 flyttade jag hem igen! Vilket tillbakasteg!



Gott nytt år!!!