Marjott

Sista maj

Kategori: 2008

Idag har jag fikat med Fanny! Någon som inte kunde gissa att det var på espresso house? Där planera vi lite inför nästa lördag :) skoj ska det bli minsan!! När jag kom hem råkade jag skära mej med en osthyvel.
Innan fikan körde jag step, sista dagarna nu på det riktiga schemat. I sommar kommer ju passen vara superbegränsade. Det är ju nämligen Juni snart!!! Och med juni kommer SOMMARLOV!

Helt galet, har typ inga lektioner nästa vecka. Måndag består av en helt ointressant mattelektion som jag förmodligen kommer råka hoppa över. Tisdagen är vi lediga på. Förhoppningsvis. Bara onsdagen kvar då! Och ingen engelska då heller! =D

The last friday

Kategori: 2008

Jag kommer från en kort mattelektion,och nu har jag en håltimme fram till kvart över 1. Fick tillbaka mitt mattenationella,och guess what?? Vg+! Jag var så orolig att jag fickmagknip över att jag bara skulle få g! Eller jag tror det stod vg+ åtminstonne... Det var väldigt slarvigt skrivet. Men jag väljer att hoppas och tro på det bästa =D Då har man ingen G då. Inte från detta år i varje fal....

Sommarlovet börjar närma sig med stora stormsteg. Idag är det fakitskt den sista fredagen i skolan.Och igår egentligen den sista torsdagen. Fast vår klass ska typ städa skolgården nästa torsdag,och så är själva avslutningen näst nästa torsdag.Men det räklnas ju inte! Man behöver ju inte tänka något vidare mycket. Fast våra mentorer har iof någon slags förkärlek till att låta oss göra konstiga dikter och lekar på avslutningarna...

Något som man definitivt behöver tänka närman gör är naturkunskapen. Är halvlost och fattar inte vad jag gör. Någon somvill hjälpa mej med Cystisk fibros? Säg till. Var inte rädda!

Hur gick det där till??

Kategori: 2008

Igår fick jag en inte så liten chock. Vi pratade betygssamtal på idrotten ocg gissa vad!! MVG!!! Helt galet OTROLIGT! det ha ejag verkligen aldrig trott... Sedan fick jag vg i engelska, vilket jag visste. Och sedan visar det sig att jag har ett säkert vg i spanska, behöve rinte komplterea eller något! Glllladdddddd.
Och idag sa min retoriklärare att jag har mvg i kursen. Det går ganska bra nu :) Bara lite nervös inför imorron då vi får veta nationella i matte resultatet. Hela mitt betyg hänger på det. Jag vill verkligen inte ha g i matte. Absolut inte.

Älskar denna värme!! Bara lite jobbigt då man sitter på bussen. Appropå bussen. Halv åtta i morron börjar de bli stora långa köer igen. Åk tåg eller något!

Måste googla spanskaboken.

Måndag och ledig

Kategori: 2008

Ja, jag är ledig idag. Och ja, jag är ledig imorron! Hallelulia för min skola just nu! mindre halleluliah med tanke på att vi går längre än andra skolor....

I lördags åt jag ceasarsallad med mamma. Ja, jag är beroende av ceasarsallad. Jag kommer äta det flera gånger på sommarlovet kan jag tala om! På kvällen var jag hos Fannys nya hus för första gången :) Super fint och cool utsikt! Vi åt god tacos och såg Sverige komma på 21:a plats i finalen. Illa. Och jag som var övertygad om att Sverige skulle hamna på plats 4-6.

Igår träffa jag Artur för första gången sedan Polen. En vecka sedan sist! Dessutom var det morsdag så jag laga middag och bakade. På kvällen såg jag Rec. Va fan! Debn sästa filmen på länge.
Idag blev det skivstångspass. Kändes bra att få igång musklerna!

Några bilder från Polen:

144062-81   144062-82   144062-83 
      144062-84  144062-85

Nu ska jag gå och frossa i jordgubbar!

Back from Crackhole

Kategori: 2008

Ja, så var man hemma efter fem dagar i Crackhole (som några svenskar vi mötte mitt i natten så fint uttryckte det). Varit en galet kul resa, men ändå galet skönt att vara hemma. Borta bra, men hemme bäst (som någon smart människa så fint har uttryckt det). Jag måste ha gått minst 10 mil.

Självfallet så sov jag sjuktdåligt i söndagsnatt, natten innan avresan. Sov typ 3-4 timmar. Ingen bra början kan jag tala om! Vakna tidigt, åt massa snacks på flyget, Hela klassen åtinte riktig lung förrän klockan runt fyra! Vi tog plats på ett pizza/pasta ställe. Och det heöa sluta med att servitrisen spiller en hel pizza på annas rygg (anna kallas senare för pizzan). efter det kör vi en liten stasvandring i Krakow. Det var förövrigt skitsåligt väder. Och läraren som sa att det alltid var sloigt i Polen! Vilken lögn... Det lite elaka var att det dagen innan, på söndagen, hade varit 25 grader. Vart kom allt regn ifrån???? Jag skippade festandet den dagen. Dock väckte alla människor oss klockan 2 på natten. OBS, tidsgränsen var 12 ^^ Bara att sticka ut efter klockantolvcheckningen.

I tisdags besökte vi saltgruvan. Ganska collt, allt var salt. Vi gick galetmycket. Säkert 12 timmar i sträck. På kvällen virrade vi runt efter ett matställe. Blev den stora gallerian (som jag åt kycklingsallad på dagen innan). VI lutade på ett tacosställe. Mumsig fajitas. Jag tyckte iaf den var god!!!!!

På kvällen var det bara att fixa ordning sig och sticka ut och göra Krakow osäkert! Hahaha... närå, vi gick till typ Ministertwo (eller något). Vi stod där och vi var en grupp icke artonåringar. Det krävs bara ett övertalningsförsök, och hon säger okej men "let you friend buy your alcohole". Jag kan säga att det fi i mig var enklare att köpa alkoholen själv än att komma in ^^

Onsdagen Bestod av den berömda auschwitz. Hemsk hemskt, men jag var ändå beredd på vad som skulle komma. fast det var sjukt hemskt  att se de små, små cellerna där fura pers fick stå om nätterna, eller allt hår som låg där, eller alla barn kläder och små barnskor. Usch!! Och rummen där 700 pers ficm bo i. Eller de äckliga toaltterna som man fick gå på två gåner om dagen. Tydligen så ville man jobba med toaletterna, för då lukta man så hemskt att ingen ville slå en. På kvällen åt hela klassen på samma tavosställe som vi råkade äta på dagen innan. Mums för lax!!!!!

Torsdag. The last day. Shoppingdagen och festdagen trodde vi. Men det visade sig ju att det var någpn jäkla högtid, och att i princip allt var stängt. Så ILLA! gallerian, min drömm! Jag fick en lätt deprssion där. Men uteställena viasade sig som tur var vara öppna på kvällen. Och restaurangerna med. På dagen gick vi en statsvanding till gettoställena. Såg schindlersbutiken. Superhungriga åt vi på en italienskrestaurang och åt pasta. Vi kunde hellr inte hålla oss, så en varm äppelpaj med glass slank lätt ner. ont i fötterna av att gåååååå...

På kvällen fika vi/ åt middag. ganska mätta var vi ju sedan innan. Drack bla en varmchoklad md glass och grädde. Ha! Fatta kombinationen! lite klumpar blev det dock i botten. Sen drog vi till ett pizzaställe, där jag blev "tvungen" att köpa glass. Sedan gick vi ett gäng på typ 10 pers till Carpe Diem 2. Där skulle hela klassen samlas.  När vi kommer dit vägrar killen släppa i oss. Och ingen var 18! Vi ger oss inte, och efter flera minuter när vi stått kvar och vägrat flytta på oss, säger han att vi får gå in iaf. Lite nervöst var det där fakitskt. Restan av klasen var där nere redan.

Påcarpe Diem hade vi sjuuuuukt kul! Så bar att hela klassen var på samma ställe. Verkligen super skoj :) Vi dansa så vi svettades floooder! Måste säga att jag upptäckt en ny favorit. Bacardi orange. Muuumms...

Idag visade det sig att gallerianvar öppen. så nio stod vi där och jag sprang omkrign stressad för att ha en chans att göra av med alla pengar. Tyvärr köpte jag en väska jag inte vet hur man håller i. Ibland kan jag inte hanetra inpulsköp. Men nästan alla pnegar gick åt :)

Ska lägga ut bilder sen. Men inte nu. tar för lång tid.

Imorron bär det av till Polen

Kategori: 2008

Ja, trots att det redan är imorron vi åker måste jag säga att det fortfrande känns lite overkligt! Men men, imorron är dte bara att vakna innan sex och äta frukost på bussen.

Idag hade jag tänkt köra aerobics, men eftersom de jälarna tvingade oss att springa i onsdags på jympan, kände jag att mitt ben inte skulle tillåta någon aerobics. Så det blidde skivstång istället. Kan iof behövas nu innan de sex träningsfria dagarna. Sedan blev det ceasarsallad på coffee house! Fast efter det höll jag på att dö av sötsug! Var riktigt länge sedan jag ar så godissugen.... Måste tillägga att jag drev en jakt på ljus och lykta efter havrebollarna jag så gjärna ville ha.

Förresten höll/håller jag nästan på att bli sjuk. Ja, de djävlarna tvingade oss att vara ute på jympan i onsdags.

jag kanske borde packa eller något nu?

min favvolåt alla kategorier

Kategori: 2008

Tio riktiga skoldagar kvar

Kategori: 2008

Snart är dte sommarlov, mindre än en månad kvar!! Det är faktiskt bara tio riktiga skoldagar kvar, och en held del inställda lektioner får man räkna med :) Vårmånaderna är underbara. fast så är vi fem dagar i Polen också, och det är väl på sätt och vis skola. Det är redan på måndag vi åker dit, och det känns fortfarande overkligt, fast det bara är fyra dagar dit. Har iaf fått växla massa sloty nu ^^



Har haft gansk aså mycket att stå i, och bloggen kanske inte är det jag prioriterar allra högst, så jag har inte hunnit skriva så mycket... Det gör ju iof inte de andra bloggarna heller som jag läser.

Idag har varit en sådär dag. Börjar med att jag får gå till skolan en och en halv timme tidigare än normalt. Vi har nämligen engelska nationella prov. Engelska lyssna och hör. Hemskt! Hata hörförståelse. Sen så var vi tvugna att skcika in vår stipendium ansökan, för dte var sista dagen idag! På slutet av dagen så var det att hålla talet som gällde. Lite nervöst. jag hatar att sitta där och vänta på att det ska bli ens tur. Tal är något jag inte gillar, ska försöka att aldrig hålla ett i vekrligheten.

Favolåt nu: Funky town, Lipps inc

Årets första dopp

Kategori: 2008

vad passar bättre denna varma helg en årets första dopp? Idag köpte Artur och jag lite frukt och nötter, satte oss på gräset vid sickla och hoppade i plurret för någre sekunder. Ganska kallt, men jag har varit med om värre. Och lite brunare blev man också.

Igår var det tyvärr den sista danslektionen för denne termin. och så säger han att nu ska vi värma upp med lite house. En timme senare håller fortfarande på med house! Då börjar tre av oss yters få som kom klaga lite smått. De sista tio minuterna Efter lektionen egentligen har slutat, säger han att Ja nu ska vi göra en sak. och så gör han en halvjulning på en hand med snurr och konstig landning. Trots att det var ganska så läskigt så vågade jag, och till slut kunde jag göra iaf något liknande. Efter belv dte en supermumsig äppelkaka. Jag är hgelt såld på coffee house äppelkaka.


Igår beslutade jag mej om att se Schindlers list som vi faktiskt fått i läxa att se. Och den var över tre jäkla timmar! Visst har jag sett den förr, men dte var tre år sedan. Blev lite långtråkig minst ssagt. Fast bra i slutet, det är den.


Nej, nu ska jag ha lite tid för mej själv. Utan blogg.

Sömnproblem?

Kategori: 2008

Usch, idag hade jag natinella prov i engelska. Gick ju sådär, bäst var när läraren hela tiden skrattade åt oss :P Men provet blev inte precis bättre av att jag inte kunnat sova på två nätter. Jävla underbart. Imorron har jag matte nationella och om jag inte an sova ikväll, då är det rent ut agt KÖRT! Nu är ju jag fullt medveten om att man absolut inte ska tänka så, då sover jag bara ännu värre, men kan jag låta bli?

Har inte haft tid att skriva i bloggen. Kommer inte ha tid att srkiva så mycket heller. Har typ Ton med läxböcker som bara väntar att bli lästa, plus ett antal sömntimmar att ta igen (vilket iof inte går eftersom jag int kan sova). Men slutade hela 20 minuter tidgare på spanksan (älskar för övrigt vår nya lärare), och jag ska träna 6, så lite dötid hann jag få. Hinner ändå inte plcka fram arbete under denna korta tid.

Hitta även en bikini igår! Surprise!!!! Inte precis perfekt, men minst dålig kanske man kan säga? Bara det att nu kommer säkert alla ha på sig liknande (kommer från HM).

Förrste ska vi snart till Polen på klassresa. Känns lite overkligt så läng som vi snackat om det här. Nu är det plötsligt typ 10 dagar kvar...

tecken på att beach 08 närmar sig

Kategori: 2008

Ser på Sanningens ögonblick eller vad det heter på 4:an. Värsta skitstöveln och så hans stackars flickvän i publiken. Han har stulit från henne, är spelberoende, önksar att hon hade silikonbröst osv (de visar tillbakablick). Och en halv minut in i programmet går jag iväg i typ en minut, och när jag kommer tillbaka har tjejen tårar i ögonen och säger att hon kanske inte klarar att ha ett förhålland emed honom om han fortsätter att avslöja massa saker, men att hon ville veta just dne här frågan. Tack, tack! Jag ville ju SE det!! Vad var frågan? Jag är sjukligt nyfiken.

Alltså nu är det illa. Jag har redan sett Två pers bada! Och det var ändå bara unde rloppet av två dagar under mina haltimmes promenader, så jag kan anta att mörkertalet är ganska så rejält. Jag vet att jag har sagt att jag ska börja bada i t-shirt, men en bikini må¨ste jag ju ha iaf!! Nu måste jag börja grovkolla i affärer, men det är ju sås vårt att hitta den man villa ha. Liksom om jag ändå ska visa sig halvnaken vill jag ju att det jag har på mig ska vara snyggt och passa!

När jag ändå är inne på tv-spåret kankse jag ska passa på att se Identity på 6:an? Kanske är asdåligt, men den börjar inte förän halv 11 så jag har lite tid innan. Sedan är det Shaun of the Dead. Så jäklaskum film ^^ Men den ska jag inte se om, den går lite för sent. Visserligen börjar jag vid 12 imorron...



Idag har jag gjort nyttig Sushi igen! Laxsushi är överlägset godast! :)

Uppenbarelse

Kategori: 2008

Jag upptäckte just (igår) att jag nästan är halvledig långt in på nästa vecka! Har en lektion på måndag och bara några timmar på tisdag :) Kan inte uttrycka mej bättre än med ordet: Halleluliah!!!
Men fortfarande, det satans psykologiprojektet måste göras snarast! såå lång tid är det inte kvar.... Annars så är det hyfsat lungt. Tog faktiskt tag i att se spanskafilmen Volver igår. Enligt mej är den ingen höjdare direkt.

Synd nog är det ingen dans idag. Nästa vecka är sista lektionen. Snyft minst sagt.

Alla som har bikiniångest räcker upp en hand!

Kategori: 2008

Och jag räcker upp två. Hahaha, elle snarare ingen för nu skiter jag i det!
Idag gick jag och Artur i stan och jag skulle kolla på bikinies, men de flesta är ju ungefär i den storleken som passar små spyende tolvåringar. Så jag gjorde upp en pakt med mig själv, nu strejkar jag, nu blir det fan i mej shorts och t-shirt att bada i. För att fira min enmammapakt gick jag och fikade en storchoklad muffins på espresso house! Mums!
och nej. Som alla frågar, jag kan inte ha min från förra året. Har varit tvungen att köpa två stycken varje sommar för att jag "växer" ur dom så snabbt. Och tänk nu efter höst, vinter, vår.

Idag ska jag nog bara glo på tv för att bota den förbannade huvudvärken som jag så roligt vaknade med. har ingen aning om vad den har att göra i mitt huvud, som ca 9 timmar, drack vatten uti fall att, och inte käkat så lite att det borde leda till huvudvärk... Och jag är ju LEDIG i fyra underbara dagar nu, så ingen spänningshuvudvärk heller.

Gick till hammarbybacken igår. Varför denna fjutteld? Och Fanny min kära vän kunde inte vara med mig, för hon dissar mej för SChwiez. Vilket jävla sätt alltså. ;P Och imorron ska jag äntligen klippa mej. Usch, de kommer att hata mitt hår ^^

So closeeee, försvinn från min hjärna någongång.

Ps. spanska läraren hatar oss alla, vi mpste se en film hemma och skriva en rescension på den. Anna-karin kunde du inte vänta att föda ditt barn till sommarlovet????"!!! Så nu kommer min 14:e spanskalärare. Seriöst.