Marjott

Middag på Ghandi

Kategori: 2010

Är just hemkommen från en underbart god middag på den indiska restaurangen Ghandi. Det är vår familjs lilla stammis restaurang och gör oss aldrig besvikna! De lyckas alltid lite bättre än de andra restaurangerna vi testar. (Smygreklam! Om jag hade fler läsare skulle jag nog krävt ett par gratis måltider som betalning ;)) Tog som vanligt min vegetariska sizlar. Försöker som sagt ta vegetariska alternativ i största möjliga mån. Synd bara att Artur inte kunde följa med, men vi får göra om det snart. Jag övningskörde förresten till och från Ghandi. Det känns lite som om jag aldrig riktigt kommer att få ändan ur och ta det satans perkele jävla körkortet...

Idag anser jag mej ha varit rejält duktig då jag i ett flertal timmar har städat och krattat. Jag har torkat speglar, bänkar, hyllor, bord, kylskåp, väggar, diskat, plockat undan, skrubbat, dammat och jag vet inte allt! Bara krattandet tog mej en trekvart och resulterade i 100 gigantiska lövhögar som man skulle kunna gömma en mindre elefant under! Och då krattade jag bara framsidan. Någon måtta på min duktighet får det faktiskt vara!



Jag tog vetegatrisk sizlar med färskost. Rätten i bakgrunden är sizlar med kyckling.

Zzzzzoooovaaaa

Kategori: 2010

Inatt kunde jag äntligen somna! Det tog mej bara en sisådär fem minuter. Så skönt. Och jag känner på mej att det kommer gå lika bra ikväll med! (Hm... Jag borde nog utnyttja min spikmatta lite mer. Det är otroligt hur avslappnad man kan bli av den.) Speciellt länge sov jag inte med tanke på att jag har sovit många timmar mindre på sista tiden än vad jag brukar, men så länge jag inte märkbart känner av det spelar det ingen roll. Det vore ju snarare en tidssparare om det visade sig att jag helt enkelt inte behöver så mycket sömn!

Hoppas ni där ute inte kommer en timme för tidigt till era jobb/möten eller liknande idag. Jag säger bara att det är tur att folk i detta hushåll har mej. Mamma skulle nog exempelvis ha kommit en timme för tidigt till hennes jobb! Fatta vad snopen man skulle bli av att upptäcka att man kunde ha sovit en timme längre och nu måste hänga runt på jobbet en timme extra! Fast förmodligen är det värre att göra tvärtom, dvs missa när man ställer fram klockan. Som en viss vän till mej gjorde... Missade hela tentan för att hon dök upp en timme försent! UÄH! Hemsk, hemsk situation!

Idag har jag återigen en ganska skön dag. Ska städa det jag inte hunnit städa tidigare, kratta lite löv, äntligen få läsa lite som jag inte alls hunnit med. Kanske borde jag bläddra lite i en av mina femhundra juridikböcker? Sedan klockan halv fyra bär det av till lite rogivande step och efter det blir det middag med föräldrarna på den indiska restaurangen Ghandi :)

Jobblördag med sömnproblem

Kategori: 2010

Jag måste säga att jag gillar att börja tidigt en dag för att jobba. Jag föredrar nog det framför att jobba kväll som jag annars alltid gör. Dock så är det ju den lilla poängen med ob som gör att det jämnar ut sig om än inte väger över till kvällspassens fördel. Men på söndagar är det iaf helob!

Idag gick jag upp klockan tjugo över sju. Det var en inte en allt för rolig natt. Kunde inte somna som vanligt, vaknade mitt i natten som vanligt och kunde inte somna om som vanligt. Detta har nu pågått i typ en vecka och det är jävligt inrriterande. Ska lägga mej assent bara för att kunna somna normalt bara för det... Iaf så åt jag frukost på Maxi. Måste ju passa på att käka frukost när man för varje dag man arbetat får betala fem spänn för frukost vare sig man arbetar morgon eller inte! Och så kan man ju se det som om att man sparar lite pengar när man inte käkar hemma :) Som sagt se det positiva. Det blev iaf en himla massa kaviarmackor för min del.

På jobbet var det som om alla Nackas invånare hade bestämt sig för att storhandla så att det skulle räcka för ett år framöver - samtidigt. Köerna var långa och alla hade stora vagnar som var mer eller mindre proppfulla. (Oftaste mer proppfulla :P) Det var minst sagt stressigt, och jag lyckades bli rejält hungrig minst två gånger. Det är så svårt det där när man inte kan äta/dricka/gå på toa när man vill och inte heller vet när man kommer att få göra det nästa gång! Liksom ska man dricka mycket för att slippa bli törstig, men i stället kissnödig. Eller tvärtom?

Titta Mickis! Titta vad jag hittade på en av Maxis hyllor!:


 

Glöm nu för allt i världen inte att ställa om klockan inatt! När det är vinter så ställer man in/tar tillbaka utemöblerna. Alltså ska man dra tillbaka klockan. Klockan blir två två gånger!

Fredagsmys idag igen

Kategori: 2010

Innan jag åkte till stan för lunch hann jag faktiskt med att baka havrebollar till Arturs polare som skulle komma över. Hann var sugen på havrebollar. Då tänkte jag - effektiv som jag är -  att det är onödigt att köpa när man så enkelt kan göra. Sagt och gjort slängde jag ihop en smet och rullade några bollar. Tyvärr kan det hända att jag råkade översockra en aning...

Tolv var det dags att möta upp Jenny, Mickis och Therese för lunch. Det blev en italiensk resturang i gallerian, och vi valde alla caesarsallad. Det kan bannemej aldrig bli för mycket av casarsallad... Dock vann den inte över coffe house och inte heller coppolas (som även den ligger i gallerian) caesarsallad. Jättetrevligt att träffa dom lite utanför skolan också!

Efter lite maxihandlande var det dags för en step 2 med en av mina tre favvoledare :) Det är underbart hur mycket energi och positivitet man kan få av träning! Men jag har varit lite seg de senaste dagarna (troligtvis för att jag sovit för lite) så en latte macchiato från espresso house slank ner innan stepen.

Nu har jag just kollat på Vampire diaries, ätit rotfrukts chips och lite munkbitar. Jäklar vad goda munkar Maxi har!



Vi gjorde en deal, jag fick ha med en bild på henne, om hon fick ha med en bild på mej!

Första dagen på höstlovet

Kategori: 2010

Äter äntligen frukost! Har varit jättehungrig under natten och längtat till denna punkt. Gå upp på natten och käka, det orkar jag aldrig. Jag la mej inte hungrig, men det tog ett bra tag gör mej att somna, så jag hann bli det. La mej tidigt igår, redan vid elva! Men somna inte förän halv ett. Lite småirriterande så där. Jag som hade tänkt vara duktig och lägga mej tidigt, speciellt som jag ska gå upp tidigt även imorron och jobba kvart i nio.

Och en liten undran, hur kan det inte vara ob innan tolv på lördagar? Vem VILL jobba tidigt på lördagsmornar? Jag personligen säger att jag föredrar att jobba klockan tolv än exempelvis sex på morgonen på en lördag. Det borde vara trippel ob då!

Idag ska jag ha en skön dag, med tjejlunch, maxihandlande, och ett underbart träningspass på step 2! Step 2 är så mycket skojjigare än step 1. Bara jag inte är för trött ikväll... Latte macchiato? Sedan blir det chips, tv-serie och en snutt på slutet av idol :) Bra fredag!

Jag klarade det!

Kategori: 2010

Äntligen, äntligen är statistiktentan avklarad! Så otroligt skönt! Nu kan jag äntligen träffa kompisar igen. Måste ta igen lite. Idag blev det en timmes promenix med Lovisa efter det att jag varit barnvakt. Skönt att ta en promenad och snacka om allt möjligt. Tur att vi bor nära varandra :) Imorron blir det lunch med SU-tjejerna! Och så nästa vecka har jag bara hunnit boka in Fanny och Lollo.

Jag kollade nyss igenom tentasvaren och klarade mej riktigt bra! Så nöjd med mej själv. Men det märkliga var att det var en fråga som var fel, och det märkte jag redan när jag satt på plats. Men nu säger han att frågan stryks och att alla får samtliga åtta poäng rätt för den! Jippie! Gick från tentan gjorde jag kvart i tolv, och det var efter att jag räknat igenom alla tal en sisådär 20 gånger var. Man blir verkligen nervös för slarvfel mm. När jag kom hem blev det lunch, promenad med gullehund, och fika på Trädgårdscafeet i Sickla med föräldrarna.

En liten pinsam sak var att min mage började toklåta mitt inne i tentan! Jag har aldrig i mitt liv varit emd om att någons mage (och allra minst min!) har låtit så sjukt otroligt högt någongång. Tom Sandra framför mej som jag såg hade öronproppar på sig, vände sig om och kollade lite undrande! Måste varit en blandning av för lite frukost, för mycket pluggsnacks och stress...



Sickla trädgårsdcafe

Imorron gäller det

Kategori: 2010

Nu är det slutpluggat. Det som inte har gått in än, kommer heller inte gå in under de 15 minuterna tills jag ska gå till jobbet. Alltså är det slutpluggat. Och jag är redan grymt nervös...

Idag hann jag plugga i tre timmar innan jag drog iväg till skivstångspasset. och sedan blev det min underbara favvorätt caesarsallad på cofee house. Men datorn vägrade koppla upp sig till internet då jag var där, så pluggandet blev inte ritkigt som jag tänkt mej. Jag fick nöja mej med att slå upp i böcker och konstatera att sb2 inte alls är SE coef, som jag på något weird sätt skrivit ner i mitt "fuskpapper" som man får ha med sig på tentan. Måste lägga papperet på ett säkert ställe så jag inte glömmer det imorron. Tänk om jag tappar bort det? Tänk om jag glömmer räknaren? ID? Om jag glömmer tiden då bussen går? 07.56..... 07.56.

Längtar till på fredagen. Eller helt enkelt till imorron kväll. Då ska jag gråta av glädje medan jag tittar på Robinsom (om jag nu kommer hem i någorlunda tid efter barnvaktandet). Och så kan jag äntligen (?!) få städa. Ja, ni hörde mej, jag VILL städa! Så illa städat är det alltså för tillfället hemma hos mej.

Tentatentatenta

Kategori: 2010

Hemma från barnvakteriet och ser på tillfället på min älskade teveserie Desperate Housewives. Tentan närmar sig med stormsteg. Redan i övermorgon smäller det! Om jag är redo? Vet ej.

Idag har jag äntligen fixat mitt pass, som gått ut för ett par månader sedan. Bra tid att fixa det på, det är inte så många nu som står i kö för att fixa sitt. Efter det blev det en pluggfika på espresso house. Och efter det vid fyra blev det en till fika vid odenplan, då Leo var på sin barnjympa. Var barnvakt länge idag och tjänade 500! Jippie!

Imorron ska jag upp tidigt, plugga, träna, köpa lunch från coffe house, plugga, jobba. Jobbar tyvärr till kvart i tio. Dumt då jag har tentan nio dagen efter. Men det kunde ha varit värre, jag kunde ha jobbat stängning. Tänk positivt :)



 

Vilket fläng och vilken stress

Kategori: 2010

När jag har kommit ända till östermalmstorg får jag veta att vår seminarieledare är "sjuk". Alltså är seminariet inställt! Jag svär inombords och förbannar allt vad statistik heter, och vänder hemåt. När jag har stigit av bussen och är ända hemma får jag veta att vi fick en jourlärare istället då folk hade klagat! Jag svär lite till åt min dumhet att jag hade vänt. Jag borde förstås ha åkt till skolan iaf! Så jag vänder och på bara ca 35 är jag på plats! Skillat!

Jag är i alla fall för tillfället lite stressad över provet. Ungefär så stressad att jag håller på att svimma om inte dö. Inte för att jag egentligen behöver vara så stressad, utan för att det är i min natur att vara stressad inför prov. Jävligt korkat.

Sen för att göra mej ännu mer stressad bestämde jag mej för att Nu jävlar, nu ska jag hinna med att övningsköra också!

Har dessutom tränat step. Det var inte onödigt, eftersom det är något jag behöver. Under den timmen kan jag (ibland) få tänka på annat och bli lite svettig av en annan anledning än att min hjärna går på högvarv. Innan träningen tag jag en takeaway latte machiato från espresso house. Och jag rapporterar: GOD!



Imorron ska jag gå upp tidigt. Ligger på att testa hypotser om (linjära?) beroende med F-variabeln. Fan, jag vet inte ens vad det är jag testar:p

Middag med K,M och V

Kategori: 2010

Idag har jag varit ledig. Inget jobb, inte barvakt, inte gått i skolan och inte heller tränat. Detta sker nog bara ett par gånger i månaden. Högst! Men "ledig" i sin rätta bemärkelse kan man nog ändå inte säga att jag varit. Har ändå haft massor att göra!

Började dagen med att vakna halv nio och gick direkt till maxi för att handla inför kvällens middag. Kassakollegorna tyckte jag var duktig som orkade komma dit och handla så tidigt då jag var ledig. Men någongång måste det ju ske, och lika bra tidigt som någon annan tid anser jag! Sedan blev det plugg till halv fyra då jag började med mat och efterrätt. Jag gjorde modifierad potatisgratäng då jag använde rotfrukter istället och lax i ugn. Som tillbehör hade jag potatis, blomkål och två färdiga såser (liksom hallå tidsbrist!). Efterrätt blev en kokossmulpaj med vaniljvisp.

Karin, Morgan och Vilmer kom redan vid fyra, så då fick mina päron underhålla dem medan jag fixa mat. Vilmer är så söt och har börjat prata väldigt mycket, och man förstår i princip allt! (han är 2 år och ett par månader). Det blev en tidig middag vid fem (de måste nämligen åka vid sju då Vilmer ska sova när de kommer hem) och OJ vad proppmät jag blev! Jag älskar verkligen lax...



Rotfruktsgratäng




Kokossmulpaj


Nu ska jag se på Robinson! Lyckades nämligen inte se det i torsdags på tv4 play då det stod att det var fel hela tiden. Bättre lycka till mej själv denna gång.

Ps. 2 månader exakt till julafton

Äkta havrebollar

Kategori: 2010

Efter hot och påtryckningar från en viss besviken ung dam *ironi*, så lägger jag här ut ett recept som jag använder mej av då jag bakar mumsigt underbara havrebollar

Ingredienser:
12 dl havregryn
4 dl socker
1 dl kokos
1 msk vaniljsocker
8 msk O’boy
300 g rumsvarmt margarin
1 dl kaffe (varmt)
1 dl mjölk

Gör så här:

Blanda alla torra ingredienser med margarinet (utrörd). Lägg till kaffe och mjölk. Vispa sedan med elvisp tills havregrynen är smulade. Det ska vara en ganska kladdig smet. Låt det stå 10 minuter i kylen. Rulla sedan till bollar. Storlek efter tycke och smak. Rulla bollarna sedan i kokosflingorna. Ställ bollarna kallt. Det går bra att frysas.

(Detta brukar bli väldigt många, så jag gör ca en tredjedel)

En Halloween satte jag lakritssnören som ben, och hade någonting som ögon, och VIPS blev det till spindlar! Hittar dock ej bilderna till dessa...

Nej, nu måste jag laga mat!

Novis som rastavbytare

Kategori: 2010

Idag har jag förlorat min rastavbytaroskuld. Första gången som rastavbytare gick ändå ganska bra, bara att fråga huvudrastavbytaren hela tiden, och sen kan man prkaktiskttaget ta sin rast när man vill (inom ramen av den timme man får gå under och i mån av vad andra kassörer/kassörskor behöver ha för rast)! Egentligen skulle jag ha varit på jobbet nu, då jag normalt jobbar från 17 - 22 30. Men idag hade jag bytt pass till 14 - 20. Ganksa skönt att komma hem tidigt. Eller iaf relativt tidigt. Och imorron är jag ledig! Älskar att jag bara jobbar en dag på min jobbhelg :)

Dock ska jag ändå besöka mitt kära arbete imorron, för imorronbitti hade jag tänkt att handla. På kvällen ska jag nämligen laga middag för då kommer Karin, Morgan och LilleGull Vilmer! Två veckor sedan sist vi sågs. Måste skriva lång köplista...

Idag har jag sänt en lång,positiv tanke till alla dom som gjort högskoleprovet! Been there, done that. Och det var inte kul. Och tacka Gud att jag aldrig behöver göra om det! Men jag hoppas super, super mycket att det gått bra för alla er! Vet hur mycket denna långa dag tar på kroppen och hur mycket den kan betyda för framtiden. Men annars är det bara ett halvt år kvar tills nästa försök!

Nu ska jag se på Juno!

Nu är det dags för fredagsmys!

Kategori: 2010

Har just börjat helgen med fredagsmys bestående av lösviktsgodis, Vampire diaries och Artur. Spännande avsnitt och gott godis! Tyvärr var inte utbudet av kokoschoklads godis så stort som jag hoppast, och inte heller chokladkulor med mumsigt innehåll. Nästa gång blir det Gottcenter vid hötorget istället!



Ge Marja kokoschoklads godisar!


Men vad hände med vädret egentligen? När jag vakna fick jag värsta choken och utbrast: VA FAN? Jag älskar snö, men då ska det vara kallt och lite senare på året. Som det är nu är det ju bara slask på dagen och snorhalt på kvällen. Vad är vitsen med det?

I skolan var det som vanligt. Föreläsaren gjorde som man kunde förvänta sig, dvs gå igenom enkla frågor väääldigt vääldigt långsamt, och de hyperavancerade frågorna vääldigt vääldigt snabbt, samtidigt som han drog över med en sisådär 25 minuter. Men bra iaf att han drog över istället för att bara släppa allt åtminstonde! Det är bara sex dagar kvar (fem kan man säga) till tentan, och i tisdags slog pluggstressen in. Det var knäppt, för det sa bara PANG och så blev jag stessad! Denna obehagliga händelse inträffade på väg till jobbet dessutom.

påväg hem från lunchköpandet på coffe house (caesarsallad vad annars?) mötte Jag gymnasie Anna! Skojjigt!! Var så länge sedan man träffade det gamla gänget! 3 december säger jag bara. Jag skiter i att du flyttar in i din nya lägenhet just den dagen:P hahah

Nej, nu ska jag se vidare på slutet av idol. Missade första delen, men det är ändå inte så jättekul att se massa personer sjunga i flera minuter som man ändå inte är speciellt intresserade av. Jag har inte ens en favorit, annars skulle det nog vara roligare. Typ Idol 2004 ;) det var tider det....




Så här såg det ut när jag vaknade imorse.

Välbehövlig vila

Kategori: 2010

Nu är det slutpluggat/arbetat för idag! Så det så!

Skola från tio till tolv. Och så har jag även lyckats sälja min felaktigaupplagabok, och köpt rättupplagabok. Det märkliga var att Jenny skulle köpa samma sorts bok för ett par veckor sedan, men killen blev sjuk så det blev aldrig av. Denna snubbe hade samma namn som den jag skulle köpa ifrån. Slump? Men när hon sedan mejla och fråga om hon kunde köpa boken, så svara han att det gick bra. Så antingen är är det olika personer, han har fler böcker eller gillar att ljuga! Men som tur var fick jag som sagt min gamla bok såld, la mej ganska lågt i pris då jag hellre la ett lågt pris och få boken såld, än inte alls. Så mitt lilla misstag med att köpa fel upplaga kostade mej bara för att vara exakt 117 spänn! Plus en del tid.... men om man tänker att jag aldrig skulle köpt en billigare (visserligen begagnad, men det syns knappt) bok om jag inte från början köpt fel, så har jag tjänat tre krornor! WOHO! Fast de tre kronorna var inte värda den tid som spenderades på att avboka böcker (hann beställa en ny upplaga innan jag kom på att köpa begagnad), maila och lägga ut annonser.

Har även haft säkerhetsutbildning på maxi. Ett tips är att inte tända eld på era chips! Hörde att det var en väktare (vet ej var ifrån) som hade lågt blodsocker, tog sockerbitar från en sockerskål och fick sparken. Tydligen är även bara en krona stöld om man är anställd. Helt sjukt! (om detta nu stämmer att han fick sparken)

Nu ska jag se på Robinson som jag missade!

Ps. sorligt att blondinbella och nils gjort slut...

Försöker tjäna ihop mina "bortslängda" 320 spänn

Kategori: 2010

Jag hade ju då för några veckor sedan köpt boken "Civilrätt" upplaga 20. Men jag verkar inte vara läskunnig, för jag skulle nämligen ha köpt upplaga 21! Och så jag lånade Mickis bok för att kolla skillnaden i de olika böckerna. Jag menar hur stor skillnad kan det vara på upplaga 20 och 21? Ganska så stor skillnad tydligen. Så då fick jag köpa en ny bok på lycknis för 420 kronor istället. Halleluliah, not. De 320 kronorna jag köpte en gammal onödig upplaga för känns ju inte som ett vettigt utlägg.

Men så bestämde jag mej för att kolla in på begagnade böcker, och någon sålde en ny upplaga för 300! Så idag var det bara att avboka boken, och imorron ska jag möta människan och köpa en begagnad ny! Dessutom var jag smart nog att lägga ut en annons på samma sida om min gamla bajsupplaga. La priset under alla andra så att  jag överhuvudtaget skulle kunna få den såld. Och ja, idag hörde någon av sig och ville köpa den. 200 kronor som jag ville ha är inte så dåligt! Denna människa ska jag också möta imorron.

Så nu jäklar din föreläsare får du minsann sluta föreläsa i tid så jag hinner möta upp dom! Inga utsvävningar tack om länden på värnpliktiga män tack!


Så har jag även varit barnvakt idag och stresspluggat. Och tränat. Nu kan jag lyfta en häst!

Pluggfika och kassamöte

Kategori: 2010

Jag vaknar av mej själv 08.17. Jag vet att min mobil börjar ringa om tre min. Jag är ganska pigg men beslutar att bara ligga kvar en minut till. RING!!!!!!!!!! Skriker min mobil superhögt, vilket betyder att den ändå ringt ett litet tag. Plötsligt är jag jättetrött. Varför ska det alltid vara så? Varför kan jag inte gå upp om jag ändå känner mej relativt pigg? 

Och ja, ja jag vet att jag går upp otroligt sent för att börja klockan 10. Men jag hatar att gå upp tidigt lika mycket som jag hatar att gå och lägga mej tidigt. Därför blir kortast möjliga tid hemma innan bussen går, med en macka på bussen. Jag är en duktig tidssparare och minutjägare!

Föreläsningen i statistik slutade tjugo i tolv, men jag satt kvar i en timme, då min grupp gick igenom det sista på ekonometri-uppgiften och jag fortsatte lite på övningstentorna. Någon som kan tal 5. e) från 27 april 2010? Mickis? Therese? Jenny? Johanna? Någon? Bo? JÖRGEN?! 

Sedan var det iaf dags för pluggfika på cafe 60! tog en halv prinsesstårta, halv blåbärsmuffins och en bit kanelbulle. Säga vad man vill med cafe 60, men snåla i storleken på bakverken är de då inte!



 

Sedan har jag även hunnit med kassamöte på maxi. Tre timmars betalt är inte helt fel.

Multitasking

Kategori: 2010



Nu blev brödet klart som jag slängde ihop samtidigt som jag kollade på biggest loser, städade + diskade, skickade mail, kollade korrelationer, gjorde det sista talet på föreläsning 16, bloggade och säkert något annat som min stackars lilla hjärna inte kommer ihåg. (Okej, kanske inte samtidigt som i samtidigt. Men under samma timme iaf.)
Det skulle inte Artur klara. Han fastnat tom framför ljudlös reklam. (Jag ljuger inte.)

Snart ska jag lägga multikörandet bakom mej och käka frukt i stora lass och kolla på Medium!

Inställt barnvakteri

Kategori: 2010

Idag var det för en gångsskull en sen skoldag. Seminariet som var dagens enda "obligatoriska" skolpunkt var dessutom förkortat, så den höll bara på från 14 till strax innan 15. Vår seminarielärare är grymt effektiv när det gäller genomgång. (Det kan man kanske inte säga om vissa föreläsare...) Däremot kanske lite för effektiv, och lite smått läskig? Och när jag sitter där på seminariet får jag veta att jag inte behöver vara barnvakt idag. Visst kan det verka skönt, man jag gillar inte att få veta sånt så sent. jag har ju liksom ställt in mej på att gå dit! Aja, lite extra pluggtid sitter inte fel! Och så hann jag gå och handla lite på maxi. Förresten, när jag var på hemköp hittade jag mina älskade sharonfrukter som inte gått att få tag på på flera månader! Gissa om jag blev glad! Tyvärr var de stenhårda, så ätbara blir de nog om några veckor...

Fria dagar

Kategori: 2010

Så skönt med dagar då man inte har något "obligatoriskt" att göra, typ något som någon annan bestämt att man ska göra. Både igår och idag har varit sånna dagar. Inget maxijobb, ingen skola eller och ingen barnvakt. Finns ganska få sådanna dagar i mitt liv. Jag gör visserligen oftast inte något soeciellt under dessa dagar, utan mest tar igen lite plugg, går promenader/tränar eller liknande.

Idag hann jag med ett par timmars plugg. Det behövs då statistiken snart är slut! Hanna kom vid halv två och så satt vi ett par timmar med lite te och annat snacks. Det är skönt att ha pluggkompisar (även om hon inte pluggar samma sak som jag). När jag har bestämt pluggtid med en kompis har jag lättare att sitta en lite längre tid och mer kontinuerligt. Jag har iaf börjat gå igenom exempeltal som finns med på föreläsningarna. Jag lär mej bäst när jag testar mej själv, tex med tal. Läser jag bara är det lätt att det går ut ur huvudet igen.

Nästa vecka blir en vecka med "ofria dagar". Jobbar/barnvakt fem kvällar nästa vecka. Även fast det oftast bara är tre timmar, så går en stor del av kvällen ändå åt, och man förlorar en stor del av dagen. Dessutom har jag skola fyra dagar. Tur säger jag bara att lektionerna endast är på två timmar!

Middag på nästan 4 timmar

Kategori: 2010

Avsmakningsmenyn på F12 bestod av 11 små rätter. Överraskande många! Dessutom fick man en aptitretare och en kaka på slutet, så totalt kan man säga att det var 13 små saker! tänker man på detta så är det nästan konstigt att det inte tog längre tid än fyra timmar :P Artur och jag var där ganska tidigt, vi hade bokat bord redan till halv sju. när vi kom dit hade det alltså inte hunnit dyka upp så många och därför kom rätterna ganska fort. Men när vi kom till huvudrätterna någon timme senare gick det segare. Med det menar jag inte att det behöver vara dåligt! Både att det går snabbt och långsamt har sina för- och nackdelar.

Tog bilder med min mobil, så bilderna är inte de bästa (dock är det faktiskt 8 megapixel på den!)



Började med en aptitretare av små "chips" bestående av rotfrukter och crostini med en dipp.



Några rätter senare kom "SKOGSSVAMP «PRESSÉ»med kalvbräss och pumpa". Det var en slags jättespröd sandwich som man åt med händerna med helt underbar fyllning (kantareller, kalv)! Kom topp 2 på min lista av de godaste rätterna på F12.



Sedan kom det in en "BRÄSERAD GRISKIND med fikon, vildpeppar och potatiskrokant". Jättemört kött och krokanten var spröd och söt. Jag brukar vara dålig på att blanda mat med varandra, men på F12 får man verkligen lära sig att blanda ofta kan vara godast! Att blanda sött med kött, mousse mm blev riktigt gott. Egentligen brukar jag äta så vegetariskt som möjligt, men när man går på avsmakningsmeny får man faktiskt göra undantag!



Som rätt nummer fem (räknar ej aptitretare) blev det "ANKLEVER «BONBON» med grillade plommon". Nu tänker nog de flesta "Anklever, fan vad äckligt", men jag har fakitskt inte problem med sånt! Förutom med det faktum att det är kött, men som sagt undantag. Jag älskar att pröva nya saker! Runt anklevern var det något slags bröd som smaka pepperkaka. Var för sig var det inte så jäätegott, men blanda dessa två saker och: MUMS!



Rätt nummer sex med skojjigt namn: "KRYDDSTEKT KNORRHANE med öl, brynt lök och fänkålsblomma". Tyvärr enligt mej inte god alls. Fisken smakade inte mycket (men löken var god, och jag gillar inte ens lök!). Men all mat kan inte passa alla!



Tog inte bilder på övriga huvudrätter, men min absoluta favorit var "KRONHJORTSKALV FRÅN BROKINDSGÅRD med gotlandstryffel, tranbär och svartrot". löjligt god....

Men bilden är i alla fall på efterrätten: "COMICE PÄRON «AFTER EIGHT» med vildmynta och bitterchoklad". Päronet var det där rosa överdraget! Fattar inte hur de gjort... Chokladglassen var mumsig och så även päronöverdraget. Men det som låg under var inte så gott enligt mej. De tre efterrätterna föll fakitskt inte ngon av dom mej i smaken! Det var lite för syrligt, och jag är ingen efterrätts-syrlighets-människa. Därför var det bra att Artur och jag har olika smaker så att vi kunde byta lite med varandra!

"ÄPPELFROMAGE med färskost och kanel". Som sagt ingen favorit, men jag fick färskosten (som smakade mandel, älskar mandel), och Artur fick den mer syrliga äppelfromagen. Perfekt ändå!

Måste säga att frantzen/lindeberg (som vi inte fick bord på pga fullt) vann ganska så rejält. Men på F12 var det både billigare och fler rätter, så det kanske jämnar ut sig :P

Dessutom så såg vi Melker Andersson som kom, tog en påse, och gick. Men alltid något!

Fredsgatan 12

Kategori: 2010



Ikväll händer något som jag länge gått och väntat på. Jag och Artur ska nämligen gå och äta avsmakningmeny på F12! Detta är inget som vi gör varje vecka, utan ett litet försenat firande då det i tisdags var hela fyra år sedan vi blev tillsammans. Ska bli galet gott och en superrolig upplevelse! det är ju liksom inte bara maten som är hela grejen utan själva alltet med service, uppläggning mm. egentligen skulle vi ha gått till oaxen skärgårdskor, men de har stängt på hösten. Sedan hade vi tänkt gå till frantzen lindeberg (dit vi gick förra året), men det var fullt. 

Nä, nu är det brådis! Ska hinna städa, diska och byta om på 40 min...

 
 nu ska vi se om Melker är någe bra :P

(bilder tagna från f12.se)

Long time, no see. Med betoning på long time

Kategori: meee

Herregud, jag gick på gymnasiet då jag sist skrev. Och skulle precis göra högskoleprovet. Det var två år sedan. Alltså minst sagt jääävligt lång tid. Så det är ju på tiden att det börjar bloggas lite från min sida!

Idag skulle Jenny, jag, Therese och Mickis ( från universitetet) arbeta med vår satans gruppuppgift. (ni vill inte veta mer. Om jag nämner regression och korrelation, så somnar ni säkert bara.) Då Mickis behövde åka klockan 14, tänkte vi att vi skulle börja i god tid klockan tio hemma hos henne. Jag åker hemifrån mej klockan nio (missar bussen men hinner med tuben ändå). Det gör tyvärr inte Jenny, så jag befarar att vi aldrig skulle hinna med bussen vi behövde ta efter tunnelbanan. Men äh, tänker jag. Nästa går ju bara kvarten efter! Men när hon kommer till tunnelbanehållplatsen springer vi ändå som två galningar till de typ femton busshållpatserna det finns att välja på.

"Hållpats D! Hållplats D"  skriker (kanske inte skriker, men upprepar för oss själva) vi desperat. "Där kommer en buss!"
"Det är den! Vi hann!" Säger jag glädjestrlande till Jenny. "Men vad dumt, det står ju fel namn på slutstationen på bussen. det är ju vilseledande!"
Sedan åker vi glatt i tio minuter.
Nästa solna cantrum.
Jag: Nämen, solna! Jag borde ha bott kvar här! Det skulle ha varit jättenära! Men vänta... solna? är vi på rätt buss?
Tror ni att vi var på rätt buss?
Nä.
Så istället för att ha kommit en kvart försenat fick vi åka via två pendeltåg och en buss femtio minuter försenade.

Man vi blev nästan klara med uppgiften iaf! Helt otroligt! bara lite finslipning och ändringar kvar.