Marjott

Söndag 29/4

Kategori: 2007

Åh, vad jag bara älskar att vara ledig : )

Har faktiskt inget intressant att skriva, för inget speciellt ´har väl hänt...

I fredags var jag med Fanny. Vi började vår onyttiga dag med att träna. Mycket bra, mycket bra. Men på kvällen... Om jag säger så här: Jag älskar godis och dte hade jag inte käkat på 14 dagar.. såå.. Snacka om att vräka i sig tårta, glass, chips, chokladboll!!! Oh my god vad jag hade ont i magen. Jag var nästan nära på att spy, så mätt jag var! Aja, inget godis förän imorron. mohahaha. Sista april ochs nart maj då ju! Ska väl bara dra till en majbrasa, den vid hammarbybacken.  Hoppas inget fyrferkeri löper amok den här gången ; )
Imorron bli det även en sväng till gallerian, tror jag iaf. Som jag på någor sätt ska hinna innan fanny och jag hoppar omkring på friskis halv 3... Äh, det löser sig.

Tro det eller ej, men ska snart gå... för att träna! hahaha... nu för tiden är jag duktig på att träna!

Och är även duktig på att plugga, för jag har arbetat en del. Med både samhälle, krim, matte, engelska och geografi (och lite lite svenska). Blev ju lite sur i fredags så jag märkte att det jag suttit en timme med på geografin var försvunnet.

Marja på Din Sko en fredags eftermiddag:
"Åh, titta Fanny en skooooooooo!!!" Tar skor ställer sig i kö, betalar och går.
Svårare än så är det inte att shoppa. Och det är därför jag är så bra på det.

Långhelg eller minilov

Kategori: 2007

Har inte hunnit skriva på ett tag känns det som. Har inte varit hemma så mycket eller ens haft chansen att hinna! Men nu... NU! Nu när långhelgen eller minilovet ligger framför mina fötter tänker jag passa på att skriva lite i bloggen innan jag sätter igång och stressar igen. Idag har jag bestämt mej för att nästan inter plugga. Lite matte bara, sen är det pluggförbud =D

Och klockan är bara 12 men jag är redan hemma. Tre lektioner på rad som jag har hemarbete i. Både positivt och negativt. Det blir ju då mer plugg under de lediga dagarna...

om två timmar sticker jag till stan och möter Fanny. För idag är dte nämligen the Fanny&Marja day. Skriv upp det i almanackorna ni! Och oj, vad vi ska käka godis. Nu har det gått hela 14 dagar för mej utan godis. Två hela veckor!! Asså shit... Jag är lite stolt över mej själv. Tänk er inget godis, glass, chips, ostbågar, kakor, tårtor, bakelser (chokladbollar tex!!) mm.

Igår hade vi streetfunk. Och snacka om att hon som äger placet (inte läraren) verkar som typ djävulens boss eller något, alla verkar livrädda för henne. Ungefär som Umbridge i Harry Potter typ.
Några i gruppen gick omkring och "Du kan inte ha luggen sådär, hon kommer att klippa av den".
Dansläraren gick omkring och pekade på allt och sa med jämna mellanrum "Det är inte för min skull utan för eran, Homn kommer bli rasande. Jag vill att allt ska vara perfekt. Jag vill verkligen, verkligen inte att hon ska hitta något fel", "Ditt bh-band syns, dte kommer hon bli helt galen över. linnet är för kort, du vet hur hon kommer att bli.."
Och en av dom i gruppen sa till Fanny och mej "Jag var så nervös förra gången hon (bossen) skulle kolla på våra kläder, hon är ju jätteläskig".

Hon är läskig, hon brukar vara med i början av lektionerna och hon behandlar oss som småbarn. Visserligen går typ alla i 7:an, men ändå!! Och så är hon superstrikt! Det har jag redan märkt..


Dagens citat:
Jag i mina schweiziska skidåkarekläder:
-Jag ser ur som Stig-Helmer med förliten väst...

Skön dag ;)

Kategori: 2007

Ganska så härlig dag i skolan. En dag bestående av en timmes självarbete i kriminologi med Lollo. Sen så var dte bara att dra hem. Fast jag ska träna halv 4 så drar iväg om ett tag. Ingen rast och ingen vila! Hahaha.

Igår hade jag två prov! Hemskt. Först var det engelska nationella muntliga. Det var jag, Lollo och Johanna. Och vi kunde inte sluta prata så vi hann bara göra en del istället för de två delar vi skulle göra. Men dte var förhoppningsvis bara positivt. Spanskaprovet förstod jag ingenting av. Snacka om att bara chansa. Men G iaf. Tror jag...

Igår kollad jag igenom vad jag skulle ha på mej på dansuppvisningen. Till den jamaicanska dansemn ska vi ha på oss gult, svart och grönt. Den gröna tröjan jag hade var förliten... Så jag klippte sönder den så att det skulle bli pösigare. Då bestämde jag mej för att ta en gul tröja istället. Men då had ejag inget grönt! Så klippte sönder den gröna lite till och fick fixa till den till ett väldigt fult band i midjan XD
Men på den andra dansen.. Då ska vi vara... ahhaha ganska kul att säga. Vi ska vara Schweiziska skidåkare. Där är jag klädd i helsvart. Men har inga benvärmare! Åter får jag ta till min kreatvivitet.

Dagens citat:
-Åh, det är månklart!
-Månklart?
-Va? Molnklart då...
-Ehum... Stjärnklart.

ah!

Kategori: 2007

Jag kommer få allvarliga hjärnskador om jag fortsätter plugga mer. Jag typ rabblar spanska verformer om och om igen i mitt huvud, tom när jag ska sova... stackar stackars mej. Men bara jag får G så... Har sen länge länge länge länge sen slutat hoppats på högre betyg i spanska. Åh, jag kommer faktiskt ihåg den tid då jag fick MVG i över hälften av de uppgifter jag gjorde, en underbar tid. Och vad är det nu? Bara skit! Jag försår inte hur jag ska kunna plugga vidare när jag inte ens får betyg att komma in!!!! Längtar till sommarlovet då jag faktiskt kan sluta plugga nästan helt. Fast bara för att jävlas kommer vi få någon jobbig uppgift att göra...

Nog om skolan!! Usch usch usch.

Har ont i benen, lyckats träna för mycket. så nu ska jag vila från träningen en stund : ) Synd iof att det inet blev någogn aerobics, men kanske nästa söndag? : ) Åh, nästa måndag och tisdag är det ledigt! Jioppihjeueueueuu!

Jag är ganska sötsugen bara så att alla vet. Och så lund ejag inte hitta mitt fejkgodis. Så jag fick ett halvt miniraseriutbrott och skrek att jag behöver ett tuggummi för att ha något att tugga på. Mina var slut... Måste köpa nya. Eller rättare sagt säga till mamma at köpa nya ( Igår glömde jag hur "säga" stavades så jags skrev på fullaste allvar med "J" hahahhaah). Får väl ta och knapra med mina russin. hehehe..

Kan inte låte bli att skriva att imorron kommer dte inte att vara en bra dag. Prov i mina två HAT-ämnen. Engelsa och spanska. kan det bli mer oturligt?? nej. Jo, dte kommer säkert regna också.
Två mjölkpaket till varandra:
- Vad är det med dig?
- Jag är sur!

(Fan vilken tråkig historia)

Ännu en helg : )

Kategori: 2007

Igår var dte inte så kul.... Kranen i köket pajjade, så vattnet bara började spruta. Då var vi tvugna (om vi inte ville drunkna) att stänga av vattenledningen. Vi hade alltså inget vatten!!!!! Okej, alltså hur skulle vi dricka, tvätta händer, spola och duscha?! Men vi kunde sätta på vattnet korta stunder lite då och då. Men nu som tur är går det att ha på för pappa stoppade typ kranen så att det bara droppar vatten. Men men, nu har han åkt för att köpa en ny kran.

Och vi hade dessutom nationellaproven i engelska på morgonen igår, vi skulle skriva en uppsats (eller ett brev). Finns det liksom ingen hejd på hur bläig en dag kan vara? Som tur var det iaf fredag igår och nu ligger hela helgen framför mej. Det läskiga är att jag inte har NÅGOT inpanerat. Jag som annars brukar planera alla mina helger sen helgen innan. Minst. Så får väl njuta av situationen och bara ta det lungt. Och plugga förstås. Jippiee.... Hata spanska. Och så ska jag ha muntliga nationellaprovet i engelska på måndag. Jobbiiiiiiigt.

Jag hade även dataprov i onsdags. Vem bryr sig om allmänna IT-kunskap?! Och det gick sämst!!!! Jag hade liksom hoppas över att plugga på det som kom på provet. Men allt annat kunde jag jättebra! Pluggat många många timmar i onödan.
Dagens citat:
- Och vet ni vad det heter? Det är ett ganska fint ord. Eller fint och fint. Inte som ros.
(Ordet var multiplikatoreffekt om jag inte misstar mej. Hans handstil är inte den lättaste att tyda)

Tisdag

Kategori: 2007

Idag hade vi författarbesök i skolan. En av de två författarna var Bob Hansson. Helt jäkla sjuk, men så jäkla härlig att lyssna på! Alla skrattade.

Citat:
-Sverige är bäst på allt. De bästa *nånting, nånting*, och de smalaste. Stockholm är den stad i hela världen som det bor mest singlar i. Och här är alla snyggast! Vilket slöseri! Och smalast, för ingenting! U-ringning, för ingenting!!!!!! Tubsockor i byxorna för ingenting!

-Tjejer bli bara generade när de får hår först. Men killar vill ha det. Men så är vi ju så mycket omognare. Killar är alltid tröga. Fast de kompenserar vi genom att få högre lön. HAHAH!! Fast vi kanske bara är så tröga att vi bryr oss om det. Kvinnor bryr sig mer om de är smala.


Så udda!!! hahhah, men jag skratta iaf! ; )

Och så har jag dataprov imorron, och jag vet inte prcis om jag kan allt..

Har precic gjort en "levande chokladkaka"... Knakse inte dte godaste precis. Fast den ska stå i kylen ett tag till. Den består av dadlar, mandlar, honung och kakao (egenltigen carbon pulver).
Ett till Citat av Bob Hansson:
-Jag brukar också svara på vissa frågor jag inte fått. Och oftast brukar jag säga "Ja, jag vill ligga med dej".

Lördag

Kategori: 2007

Igår var det den fruktade Fredag den 13:e. Hände något hemskt? Nja,, jag gick på friskis och svettis. Och jag säger bara: gå aldrig till Johan Mattssons träningspass. Om ni inte vill få dödsångest och börja gråta förstås. Det var fan det värsta jag vart med om. Jag höll seriöst på att börja gråta när vi gjorde plankan i timmar och hoppa samtidigt. Det var en del som la av, men jag, TROTS småförkylingen jag har, fortsatte. Behöver jag säga att jag nu har träingsvärk lite här och var? På typ minst 5 ställen. Det var iof ganska bra, iaf efteråt, men där.. Huuuu.... inget jag går igen på ett tag.

Igår såg jag Tabasco Stockholm på fryshuset! Hoppas de vinner, för de är så grymt bra och utklassar de andra : ) Sjukt bra!!!

Vill ha längre påsklov! NU! Kan jag inte få vara sjuk på måndag? Snälla?

Dagens citat:
-Men...*förvirrad paus* hur länge ska du duscha?

(Egentligen skulle duscha ha bytts ut mot klippa dej)

Torsdag (snart fredag)

Kategori: 2007

Varför kan inte tiden stanna? eller iaf gå lite långsammare? Eller ännu bättre, vara lov bara liiiite längre? Bara en dag kvar av den tiden då man annars skulle gått i skolan. Och det hemska är att jag då måste plugga! för jag har inet gjort det på ett tag nu.. ouups. Det lite läskiga är att jag har problem med att får ner min idrottsgreh till 4 sidor. Galet, I know.

Idag hade jag streetfunk. Jag gick ensam efterom min kära Fanny inte kom. Vi var bara 8 pers! Väldigt lite, men väldigt skönt. Vi var ju så få, så vi gick inte igenom något nytt. Istället testade vi lite på en helt ny dans som inte hade något med våra danser att göra.
Jag har förrestern inte tränat på superlänge, eftersom jag är en gnutta sjuk. Träna i söndags och jag säger bara Aj min hals!! Den dagen had ejag minst sagt svårt att prata. Men dansa ju idag så det var bra, ska kanske träna imorron, innan jag sticker och ser Tabasco Stockholm. I like. De är så duktiga : )

Tro det eller ej men idag har faktiskt jag och Artur vart tillsammans i ett halv år! Många pussar på dej!! <3
Även grattis till Fanny och Patrik ; )

Har gjort chokladfondue idag! Gott med jordgubbar. Muums! Åt också magnummandel glass. Desperat efter min magnummadelglass STRUT. VAR har du tagit vägen?!
Dagens citat:
Ketchup tryckaren är trasig och en kvinna försöker få ur ketchup ur den. Det står på en lapp att man ska dra upp grejen och sen trycka ner den.
Hon (mumlar): Barnsäker den här..
- Du måste trycka upp den först.
Hon: Jaha..! Tack. Värsta IQ-testet.
*paus´*
- Ehh..det står där.

10/4 Tisdag

Kategori: 2007

Idag bar det av med familjen till IKEA. Säger bara en sak: Min familj passar inte bra där! Blir alltid problem när alla vill olika saker. Och JAG VILL ha som JAG vill. Att ingen annan kan förstå det. Men aja. Sen skulle pappa till sitt jobb i en timme, och då hängde mamma och jag med i bilen och satt där tills jag dog. Alltså verkligen länge. Överdrivet länge. I över 6800 sekunder satt jag där. Och varje sekunde av sekundera var jag tröstig, hungrig och behövde verkligen gå på toa!!! Horriblé! Medans jag satt där och var sur på hela världen läste jag min lånade engelskabok med bröderna Grimms sagor. Alltså finns det några sjukare sagor?? Varför dör alla hela tiden? och varför är alla kvinnor så otroligt vackra att tom solen häpnar? Och i samma stund som personen träffar den andra personen säger den: -Imorron ska vi gifta oss. -Okej. Herre gud alltså.

Ska faktiskt snart gå till sängs, måste ju vara på topp om man ska ha Desperate Housewifs tittande med Fanny imorron!
(idag har det faktiskt varit ännu en dag utan godis ;) )

Dagens saga:
En höna och en tupp letade nötter då hönan satte en nöt i halsen. Tuppen skulle hämta vatten men av olika anledningar (bla att ån inte ville ge honom vatten) hann inte vattnet fram till hönan i tid, utan hon dog. 6 möss, varg, björn, lejon och alla djur i skogen följde tuppen och hjälpte till att bära den döda hönan. De kom till en å och kunde inte komma över. Ett halmstrå  stod bredvid och sa att den kunde lägga sig över så att de kunde passera. Men när de 6 mössen skulle gå, halkade stråt och de ramlade i och drunknade. Då kom "ett kol" och skulle lägga sig över ån, men försvann med vattnet och dog den med. En sten såg allt och la sig över ån så att de andra kunde passera. Den döda hönan och tuppen kom över, men när de andra skulle gå över ramlade de på varandra ner i vattnet och drunknade. Tuppen var nu ensam med den döda hönan. Han begravde henne och sörjde så mycket att han dog. Och så var de alla döda tillsammans. (Ja, den sista meningen är faktsikt helt rätt översatt och kopierad från boken).

Påsk

Kategori: 2007

  Inget går upp mot att ha ett lov. Har bara lite miniångest över att jag måste sätta igång att plugga. Har inte pluggat hemma sen i tisdags. Och idtrottsgrejen ska vara klar om en vecka. Fast vissa har ju typ inte ens börjat! Dataprov på onsdag, och den här svenska artikeln skulle vara klar typ nångång. Och jag fattar seriöst inget om när vi skulle ha samhällsprovet. Hoppas verkligen inte det är samma vecka som vi börjar. Och jag vet inte hur jag ska klara nationellaprovet i engelska. Man aja, lov nu!!! Är ju befriad från skolan 6-7 timmar varje dag! Undeeeerbaaart : )

Har nu ont i halsen och låter sueperhes. Fick det i torsdags... Torsdags var förövrigt en kul kväll ; ) Tack till (nästan) alla som kom!! Det där måste vi göra om!

image30

Påsk = godis. Känns som jag ätit 20 kg choklad och 4 liter chips. Minst. Så ska nog ta en godisfri dag idag.



Dagens citat:


- Ropa på mej om du somnar!

Me and Hanna

Kategori: 2007

144062-29


Hanna och jag på våran familje-tacokväll : )

Innan skolan

Kategori: 2007

Idag börjar jag klockan kvart över tre. Ganska så sent. Eller jag vet inte exakt om jag börjar då, det kan vara så att vi har svenska innan, men eftersom inget vet säkert tänker inte jag komma innan!

Så nu har jag inget att göra riktigt.. Väntar på att jag ska träna om ett tag. Fast det är bara en dum träningsvideo! haahhahaha, lite pinsamt att träna med en träningsvideo, men vad ska man göra när det inte finns något annat bättre träningssätt?

Nu har jag faktiskt inte ätit godis på två dagar.. wohooo! haha, kanske inte så länge? :P men på torsadag då tänker jag käka massor av onyttiga saker. Då ska jag minsann ta igen allt! Det kommer bli kul!! Hoppas ingen traschar fannys lägenhet bara. närå, skämtåsido.

Finns väl iget mer att säga förutom att det snart är påsk och då ska jag käka ännu mer godis! Ingen kommer att känna igen mej efter lovet, för då kommer jag vara rund som en boll.
Huu.. immoron ska vi fortsätta på våra kriminologi essäer. Jag kommer no way hinna renskriva det! Jga som vill ha ett bra betyg, inte ett ig efetsrom han inte ser vad det står.

Veckans tisdagslista:

Över de dummaste saker jag någonsin hört

1. Vattenko, istället för waterloo
2. Att vi var tvugna att skaffa en sak till vår tv som skulle misnka signalen, eftersom vårt hus var för nära antennen. Men hallå? Ska det inte vara tvärtom?
3. Alla de gånger Amis sa att vi aldrig skulle ångra oss och tycka det var jättekul om våra museumbesök, boken om mej och alla teatrar och operor. LÖGN!