Marjott

Indisk grönsaksgryta

Kategori: 2011

Lagade som skrivit en Indisk grönsaksgryta i Kormasås till middag ikväll. Inte svårt alls då kormasåsen är en färdigsås på burk. Lite fuskigt, men tidssparande! Säkert pengasparande för den delen med. 




  • 1 gul lök
  • 5 potatis ca 500 g
  • 2 morot ca 200 g
  • 1 blomkålshuvud ca 500 g
  • 1 msk olja
  • 1 burk kormasås ca 500 g
  • 1 burk kikärta à 400 g
  • 1 lime
  • salt och peppar

Gör så här

1. Skala lök, potatis och morötter. Grovhacka löken, skär potatis och morötter i tunna skivor. Ansa och skölj blomkål och dela den i små buketter.
2. Fräs lök, potatis och morötter i olja i en låg vid panna ca 10 minuter.
3. Vänd ner blomkål, kormasås och avrunna kikärter. Låt det koka under lock ca 10 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Späd ev. med vatten om det blir för tjockt. Smaksätt med rivet limeskal - saft, salt och peppar.
4. Servera grönsakspannan med tomater och naanbröd.

Receptet kommer från ica och enligt mej räcker det till 3 personer (inte fyra). Dock gjorde jag massor av ändringar. Jag tog en rödlök, en liten sötpotatis, aubergine, blomkål, championer och kikärtor i grytan. Kormasås är en mild sås, så det smakade inte så mycket. Så på bordet ställde jag fram diversekryddor som vilkökspulver, chilipeppar och het chilisås. Mums blev det tillslut!

Nu lagar jag vaniljgröt med rostad mandel. Oj vad jag känner mej huslig!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: