Marjott

Lchf mandelmassa

Kategori: Lchf recept

Jag har kommit fram till att jag älskar mandelmassa. Men jag är inte överförtjust i den stora mängd socker som finns i de färdigköpta varianterna. Så jag gjorde helt enkelt min egen! Jag har ännu ingen liten kvarn för att kunna mala, så jag köpte färdigmalet mandelmjöl för enkelthetens skull.

Jag tog 65 g mandelmjöl (men man ska ju helst mala sin egen mandel, mycket fräschare och mer smakrikt) och blandade med stevia. Stevia är vad jag tror det bästa sötningsmedlet att använda men det har dock en ganska speciell smak som inte helt liknar socker... man får helt enkelt söta med det man själv vill och i den ängd man önskar.
 
Sen hällde jag i ca en matsked vispgrädde, men det är bara att hälla i tills man får den konsistens man vill ha. Det går även bra att hälla i en droppe bittermandelarom om man vill ha en lite starkare smak. Men var här försiktig med mängden! Väldigt försiktig. Jag råka hälla i mer än en droppe (kanske 3?) och det resulterade i en alldeles för kraftig smak.

Men det lilla misstaget rättade jag til med att Go wild och mosa i färska dadlar, kokos och ev kakao. Då blev det helt plötsligt goda nöt- och fruktbollar!


    

Inte så lyckat att jag kom på att jag skulle fota när jag ätit upp typ hela massan... 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: